Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη
  • Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος
  • Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή
  • Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;
  • Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τρέχουν μόνοι τους, θα βγουν δεύτεροι;
Αθλητισμός

Τρέχουν μόνοι τους, θα βγουν δεύτεροι;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2021, 09:40

Εντονες είναι οι διεργασίες σχετικά με την ανάδειξη νέου προέδρου και διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μέχρι στιγμής η μοναδική επίσημη υποψηφιότητα -και μάλιστα διά στόματος Κούλη- είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος ξαναγύρισε στο μαντρί και στην ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ με στόχο να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, στις 27/1 (ανεπίσημα, οι φήμες περί Ζαγοράκη υπήρχαν από τα τέλη του 2020) και συνοδεύτηκε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα είναι ο πρόεδρος που θα έχει τη στήριξη των «Big 4» (των τεσσάρων μεγάλων ομάδων), προκειμένου να χαράξει μια νέα εποχή στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, υπήρχαν κάποιες «διαφωνίες» από την πλευρά του Μελισσανίδη, ο οποίος ήθελε εγγυήσεις για την επόμενη μέρα, αλλά άπαντες οι «αναλυτές» θεωρούσαν τις διαφωνίες αυτές καθαρά διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, που δεν μπορούσαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

Στο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη μέχρι σήμερα, όπως ήταν φυσικό, υπήρξε έντονη κινητικότητα ανάμεσα στις φατρίες των ανιδιοτελών εργατών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, είχαμε έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αθώωση του ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, κλήρωση Κυπέλλου, αναβολή αγώνων και αλλαγή έδρας για το Κύπελλο κτλ.) και σκληρές ανακοινώσεις με σοβαρούς υπαινιγμούς που δείχνουν ότι ακόμη και αν υπάρχει η πρόθεση για να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, η οριστική συμφωνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη και μπορεί ένας απρόβλεπτος παράγοντας να τα τινάξει όλα στον αέρα. Αλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η «αφωνία» ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ που παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να έχουν πάρει θέση για τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη από την κυβέρνηση συνιστά ανοιχτή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Αρκεί μια καταγραφή όσων διαδραματίστηκαν μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη για να καταλάβουμε ότι η κατάσταση είναι ρευστή και οι εξελίξεις πολυπαραγοντικές. Την επόμενη της επίσημης ανακοίνωσης είχαμε την πρώτη αντίδραση από πλευράς των εκλεκτών του Μελισσανίδη, που ετοιμάζονταν να αντικαταστήσουν τον Γραμμένο και την παρέα του στο τιμόνι της ΕΠΟ. Οι αντιδράσεις αυτές από πολλούς αξιολογούνται σαν μια πρώτη έμμεση αλλά σαφής προειδοποίηση του Μελισσανίδη, ότι χωρίς την δική του συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Στις 28/1, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρόπουλος, «εκλεκτός» του Μελισσανίδη για τη θέση του προέδρου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι παραμένει υποψήφιος για την προεδρία, έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των Ενώσεων, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στα «εσωτερικά» της Ομοσπονδίας, γιατί όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν έσπασαν τα μούτρα τους. Η δήλωση Ψαρόπουλου έχει σημασία, γιατί μετά τις συνεχείς αναβολές των εκλογών (όταν έγινε η δήλωση ήταν για τις 19/2, ακολούθησε όμως και νέα αναβολή για τις 19/3), η υποψηφιότητά του είχε χάσει τη δυναμική της, καθώς στις 8/2 συμπλήρωσε τα 70 χρόνια και συνεπώς δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα, με βάση το ηλικιακό όριο που υπάρχει στο νέο αθλητικό νόμο του Αυγενάκη.

Σε συνδυασμό με την κοινή ανακοίνωση 40 Ενώσεων (το 75% του εκλεκτορικού σώματος), με την οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις «μεθοδεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη (με πιο πρόσφατη την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης με τη συμμετοχή FIFA-UEFA με τον Υφυπουργό και την ΕΠΟ), με προφανή στόχο την άλωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία –κατά τρόπο απαράδεκτο– εξακολουθεί να αγνοεί ότι κυρίαρχο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», το μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν σαφέστατο: Αν δεν πάρουμε τα ανταλλάγματα που θέλουμε, δε θα συναινέσουμε στη λύση Ζαγοράκη και θα επικαλεστούμε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είχαν αμφισβητήσει ανοιχτά κάποιες από τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που αφορούν το μητρώο σωματείων, τη συμμετοχή στην ΕΕ της ΕΠΟ εκπροσώπων του ΠΣΑΠ, της ΟΔΠΕ και της ΟΠΠΕ, την αναδρομική ισχύ στα όρια θητείας και ηλικίας των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ. Οι διεθνείς Ομοσπονδίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΠΟ, έχουν ζητήσει συνάντηση για το αθλητικό νομοσχέδιο προς το τέλος Φλεβάρη, μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε στις 13/2.

Εκτός όμως από την πλευρά Μελισσανίδη, μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε και η πλευρά Σαββίδη. Με ανάρτηση στις 2/2 στην ιστοσελίδα τους 1926.gr, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ με πολύ σκληρό τρόπο ξεκαθαρίζουν ότι ο Ζαγοράκης είναι ανεπιθύμητος γι’ αυτούς, καθώς επέλεξε να γίνει «γιουσουφάκι του χοντρού κατ’ επάγγελμα αθώου, χρηματοδότη και μέγα χορηγού της κυβέρνησης απάτη, με την οποία συντάσσεσαι, δήθεν για το καλό του ποδοσφαίρου». Δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για αποκρυπτογράφηση του «μηνύματος» Σαββίδη: Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Μαρινάκη και να στηρίζει επιχειρηματικά του σχέδια που είναι αντίθετα με τα δικά μου συμφέροντα, δε θα υπάρξει συναίνεση και η εκλογή Ζαγοράκη θα αντιμετωπιστεί σαν εχθρική πράξη από τον λαό του ΠΑΟΚ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα μηνύματα Μελισσανίδη και Σαββίδη θορύβησαν το κυβερνητικό στρατόπεδο, μείωσαν τους πανηγυρικούς τόνους και δημιούργησαν ένα κλίμα εσωστρέφειας. Σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες υπήρξαν δημοσιεύματα για λανθασμένους χειρισμούς σχετικά με την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στο έτσι και αλλιώς δύσκολο έργο που θα πρέπει να διαχειριστεί ,αν όλα πάνε καλά και αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ. Η κριτική αφορά σε βιαστικές κινήσεις από την πλευρά του Αυγενάκη και στη βιαστική ανακοίνωση της υποψηφιότητας, προτού συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες ανάμεσα στους τέσσερις ισχυρούς του ποδοσφαίρου και χωρίς να αξιολογηθούν οι «ιδιαιτερότητες» που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνδέονται με τις επιχειρηματικές αντιπαλότητες των εμπλεκόμενων.

Εκτός από τις δηλώσεις των «ανιδιοτελών εργατών» του ποδοσφαίρου και των οπαδών του ΠΑΟΚ, η άποψη «ο Ζαγοράκης έχει το προβάδισμα, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο» ενισχύεται και από τις επίσημες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων ΠΑΕ. Με αφορμή των κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, που έβγαλε το ζευγάρι Ολυμπιακός–Αρης, οι ερυθρόλευκοι, με μια σκληρή ανακοίνωση στις 5/2, έκαναν λόγω για κλήρωση–παρωδία «από το σάπιο κύκλωμα της “εξυγίανσης“ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του», κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την ΕΠΟ για στημένη κλήρωση.

Ακολούθησε η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (9/2), με την οποία ο ΠΑΟΚ κρίθηκε αθώος για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Οι ερυθρόλευκοι χαρακτήρισαν την απόφαση ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου» και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε με αναφορά στις υποθέσεις που εμπλέκεται ο Μαρινάκης («στημένοι αγώνες», Τζήλος, Noor 1 κτλ.). Το ύφος των εκατέρωθεν ανακοινώσεων ήταν ιδιαίτερα οξύ και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης για να πείσουν όσους τις διάβασαν ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν βρει ένα μίνιμουμ συνεννόησης και είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε μια λύση κοινής αποδοχής για την επόμενη μέρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η επόμενη χρονολογικά εξέλιξη που αξίζει να αναφέρουμε είναι δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες στις 13/2, που ενημερώνουν για τα παζάρια σχετικά με τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Ζαγοράκη. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχει αρνητική απάντηση από τον Γιώργο Καραγκούνη και σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των Ενώσεων στην επιθυμία της κυβέρνησης να συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΠΟ οι πρόεδροι των ΕΠΣ Χανίων, Λακωνίας και Πειραιά, Κώστας Κωνσταντινίδης, Τάκης Kαρράς και Γιώργος Ανατολάκης, αντίστοιχα (οι υποψηφιότητες τους θεωρούνται «καμένες»).

Το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) επεισόδιο στις εξελίξεις για την ΕΠΟ και την εκλογή της νέα διοίκησης και ίσως το πρώτο που αμφισβητεί ανοιχτά το ενδεχόμενο να είναι ο Ζαγοράκης ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι η παρέμβαση που έκανε με ανάρτηση στο facebook ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης. Ο Βακάλης, που είναι γνωστός οπαδός της ΑΕΚ και πιστός συνεργάτης του Μελισσανίδη, έγραψε τα εξής: «Ολες οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις πρέπει να καταλάβουμε κάτι πολύ βασικό, αν θέλουμε να υπάρχουμε και την επόμενη μέρα. Και αυτό είναι το ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο μας. Ας είναι και δύο. Είναι ζήτημα επιβίωσής μας, αυτός να είναι και ο επόμενος Πρόεδρος. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Και η νέα διοίκηση να ανακτήσει τα όσα έχασε (παρέδωσε θα έλεγα καλύτερα) αυτή. Στην άκρη λοιπόν οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες και τα χρώματα και ας κοιτάξουμε το συμφέρον των Ενώσεών μας. Ισως είναι και η μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουμε πράγματα που άλλοι δεν μας άφησαν να φτιάξουμε. Και δεν θα υπάρξει άλλη».

Από την καταγραφή όσων διαδραματιστήκαν από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη μέχρι την παρέμβαση Βακάλη είναι φανερό ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με τη στήριξη των «Big 4», έπαιζε χωρίς αντίπαλο και θα έκανε περίπατο. Οι εκλογές στην ΕΠΟ έχουν προγραμματιστεί για τις 19 Μάρτη (αν μέχρι τότε δεν υπάρξει νέα αναβολή), το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των δυο πλευρών. Οι εξελίξεις, όμως, επιβεβαιώνουν όσους υποστήριζαν ότι έγινε κακή διαχείριση της υποψηφιότητάς του και πλέον θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την κυβερνητική πλευρά για να μην επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση ότι «έτρεχαν μόνοι τους και βγήκαν δεύτεροι».

Κος Πάπιας

ΥΓ. Ο ΣΚΑΙ (ραδιόφωνο και τηλεόραση) από την περασμένη Παρασκευή κάνει εκτενή αναφορά σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση αφορά την προμήθεια από την Περιφέρεια Αττικής rapid test κόστους 1.000.000 ευρώ, από την εταιρεία Amani Swiss, συμφερόντων Καρυπίδη (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Αρης), χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό και σε υπερκοστολογημένη τιμή. Ο Πατούλης τα αγόρασε με 9,26 ευρώ έκαστο, ενώ ο Τζιτζικώστας τα είχε αγοράσει από την ίδια εταιρεία με 7,96 ευρώ. Ταυτόχρονα, ο σταθμός κάνει αναφορά και για μια παλιότερη σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την εταιρεία του Καρυπίδη, για την προμήθεια μασκών συνολικής αξίας 226.628 ευρώ (η συμφωνία έγινε τον Απρίλη του 2020 και οι μάσκες ήταν υπερκοστολογήμενες). Από την πλευρά του ο Καρυπίδης, σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα και τις αναφορές από τον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο στόχος όσων αναφέρονται στο θέμα είναι ο Αρης, που έχει μπει σφήνα στο κατεστημένο. Με δεδομένο ότι ο Καρυπίδης είναι στενός σύμμαχος του Μαρινάκη, εντός και εκτός ποδοσφαίρου, θα παραβιάζαμε ανοιχτές πόρτες, αν λέγαμε ότι ο Αλαφούζος έβαλε στο στόχαστρο Πατούλη και Καρυπίδη, προκειμένου να στείλει μήνυμα (όχι κατ’ ανάγκη ποδοσφαιρικό) σε Μαρινάκη και κυβέρνηση.

Εκτύπωση 🖨
BIG 4 ΕΠΟ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 22 Φλεβάρη
Επόμενο άρθρο Εκκληση Γαβρά στον Μητσοτάκη

Σχετικά Αρθρα

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

Αθλητισμός 24 Αυγ 2025, 13:03

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

Αθλητισμός 21 Αυγ 2025, 13:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Παιδεία

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

8 Σεπ 2025, 17:23
Κόντρες

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

8 Σεπ 2025, 13:01
Διεθνή

Λονδίνο: Συλλήψεις 890 διαδηλωτών ενάντια στην απαγόρευση της Palestine Action

8 Σεπ 2025, 10:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Υεμενίτικο drone έπληξε το αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ

7 Σεπ 2025, 19:59
Αθλητισμός

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

7 Σεπ 2025, 13:48
Διεθνή

Χαμάς: Είμαστε έτοιμοι για συνολική συμφωνία που θα προβλέπει…

7 Σεπ 2025, 12:12
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo