Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Ιούλη
  • Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά
  • Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν
  • Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;
  • Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης
  • (Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Το ποδόσφαιρο επιστρέφει αυτό που του δίνεις»
Αθλητισμός

«Το ποδόσφαιρο επιστρέφει αυτό που του δίνεις»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούν 2011, 00:00

Ο τελικός του Champions League ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το αθλητικό γεγονός που κυριάρχησε στην αθλητική επικαιρότητα της περασμένης βδομάδας. Η παρουσία των ομάδων εντός του αγωνιστικού χώρου και ο τρόπος με τον οποίο έζησαν οι οπαδοί τους το παιχνίδι στις εξέδρες ήταν αντάξια του επιπέδου του κορυφαίου διασυλλογικού ποδοσφαιρικού θεσμού και επιβεβαίωσαν ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Οσοι παρακολού-θησαν τον αγώνα είμαι σίγουρος ότι ένιωσαν μια ευφορία με το θέαμα που πρόσφεραν οι δυο ομάδες. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας πρόσφεραν τέσσερα γκολ και πολλές ωραίες φάσεις. Ακόμα και οι οπαδοί της Μάντσεστερ, της μεγάλης χαμένης της αναμέτρησης, ένιωθαν υπερήφανοι για την ομάδα τους, που προσπάθησε να πετύχει το θαύμα, κόντρα σε μια πολύ καλύτερη αντίπαλο.

Οσον αφορά την εικόνα του τελικού, η έκπληξη έγινε από τη Μάντσεστερ, αφού η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα ήταν αναμενομένη. Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, σεβάστηκε πριν απ’ όλα το όνομα και την ιστορία της ομάδας του. Αποφάσισε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες νίκης είχε η ομάδα του, χωρίς να προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου του, αλλά αφήνοντας τους παίχτες του να παίξουν μπάλα. Η Μάντσεστερ, με τη βοήθεια της τύχης, τις αποκρούσεις του τερματοφύλακά της και του πείσματος του Ρούνεϊ, άντεξε για ένα ημίχρονο, όμως στη συνέχεια «παραδόθηκε» στην ανωτερότητα της Μπάρτσα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες της Μάντσεστερ δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους και αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα χωρίς να ξέρει ποιες ομάδες παίζουν θα νόμιζε ότι έπαιζε μια κανονική ομάδα εναντίον παλαιμάχων.

Την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα την αναγνώρισε πρώτος ο Φέργκιουσον. Με το σφύριγμα της λήξης έσπευσε να συγχαρεί τον Γκουαρδιόλα και στη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε ότι η Μπάρτσα ήταν η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει, με τη φράση «μας έδωσε ένα καλό χέρι ξύλο στον πισινό». Αν κάτι πρέπει να σχολιάσουμε για τον τελικό, εκτός από τη μεγάλη μπάλα που έπαιξαν οι «μπλαουγκράνα», αφού αυτό δεν αποτελεί είδηση, είναι η απόφαση του Φέργκιουσον να παίξει στα ίσα τον αγώνα. Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ είναι χρόνια στα γήπεδα και ήξερε ότι η επιλογή του να μη καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου του είχε πολύ μεγάλο ρίσκο και ότι θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική (όπως και έγινε). Γνώριζε επίσης πολύ καλά, ότι αν και υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες για την ομάδα του με το «καταστροφικό» ποδόσφαιρο, πάλι η πλάστιγγα έγερνε προς τη μεριά των «μπλαουγκράνα». Συνειδητά πήρε την επιλογή με το μεγαλύτερο ρίσκο, η οποία όμως ήταν απόλυτα συμβατή με την ιστορία και το κύρος της ομάδας του. Η Γιουνάιτεντ έπαιξε στα ίσα και έχασε, όμως οι οπαδοί της ομάδας στις εξέδρες ήταν υπερήφανοι, γιατί ήξεραν ότι οι παίχτες της τα έδωσαν όλα και έχασαν από καλύτερο αντίπαλο. Με την απόφασή του κέρδισε τον σεβασμό των ποδοσφαιρόφιλων και «ξεμπρόστιασε» με τον καλύτερο τρόπο τους οπαδούς του «ρεαλιστικού» ποδόσφαιρου, που «συνασπίζονται» γύρω από τον Μουρίνιο (δυστυχώς από δαύτους υπάρχουν και στην Ελλάδα και μας ζαλίζουν με τις «αναλύσεις» τους).

Ασορτί με την όμορφη εικόνα εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν και η εικόνα στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ. Οι οπαδοί των δυο ομάδων αντάλλαζαν μεταξύ τους αναμνηστικά και συνυπήρξαν αρμονικά, φωνάζοντας και τραγουδώντας υπέρ της ομάδας τους, χωρίς την παραμικρή ένταση. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Γιουνάιτεντ παρέμεινε στο γήπεδο και μετά τη λήξη του αγώνα, χειροκροτώντας τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, την ώρα που σήκωναν την κούπα.

Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr

 

ΥΓ1: Ο τίτλος της στήλης είναι το σύνθημα που αναγράφονταν στα μπλουζάκια των παιχτών της Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής τους πορεία στους δρόμους της Βαρκελώνης, για να γιορτάσουν με τις δεκάδες χιλιάδες των οπαδών την κατάκτηση του Champions League. Με επτά λέξεις αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η «φιλοσοφία» που έχουν για το ποδόσφαιρο οι «μπλαουγκράνα».

ΥΓ2: Μια ιδιαίτερη σκηνή εντός του Γουέμπλεϊ, αντίστοιχη με αυτή του Αμπιντάλ, η οποία όμως δεν πήρε τη δημοσιότητα που έπρεπε, ήταν το χειροκρότημα των οπαδών της Γιουνάιτεντ προς τον τερματοφύλακα της ομάδας τους. Μετά από 12 χρόνια κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, ο τελικός ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του 40χρονου Εντβιν φαν ντερ Σαρ. Με τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε προς το πέταλο των φανατικών οπαδών της Γιουνάιτεντ για αν τους χαιρετίσει για τελευταία φορά, γνωρίζοντας την αποθέωση, παρά την ήττα της ομάδας σε ένα κορυφαίο παιχνίδι.

 

 

Η εικόνα του Ερίκ Αμπιντάλ να σηκώνει στον ουρανό του Λονδίνου την κού-πα του Champions League, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν μια ακόμη έκπληξη από τους παίχτες της Μπαρτσελόνα. Πριν από δυόμιση μήνες, ο Αμπιντάλ έδινε μάχη για τη ζωή, κάνοντας μια σοβαρή εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το συκώτι του. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αρχηγός των «μπλαουγκράνα» ήταν ο Τσάβι, ο οποίος παρέδωσε το περιβραχιόνιο στη «σημαία» της ομάδας, τον Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα λίγο πριν το τέλος για να σηκώσει την κούπα. Ο Πουγιόλ, όμως, αποφάσισε να δώσει το «χρίσμα» του αρχηγού στον Αμπιντάλ, που σήκωσε την κούπα και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα συγκίνησης στην αγκαλιά των συμπαιχτών του. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο όγκος στο συκώτι δημιουργήθηκε από κάποια οργανική «ανωμαλία» ή, όπως πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, από τη χρήση ντόπας (που χτυπάει στο συκώτι), όποια όμως και αν ήταν η αιτία, δεν μειώνει σε τίποτα την πράξη αλληλεγγύης των παιχτών της Μπάρτσα προς το συμπαίκτη τους, που έδειξαν ότι είναι κάτι περισσότερο από οικογένεια. Ομως, η μεγάλη προσωπικότητα που λέγεται Πουγιόλ δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη παρουσιάστηκε με ένα t-shirt, που έγραφε «κουράγιο Μίκι». Με τον τρόπο αυτό έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Μίκι Ροκέ, παίχτη της Μπέτις, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και εγχειρίστηκε λίγες μέρες πριν τον τελικό. Με τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι μεγαλύτερες συγκινήσεις ήταν μετά τη λήξη του αγώνα…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ
Επόμενο άρθρο Φλερ Γιοχάνεσον-Η απίστευτη αλήθεια για την βασίλισσα Ρακέλα

Σχετικά Αρθρα

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

Εκουαδόρ, Βενεζουέλα: Ημέρα Μπολίβαρ (1783).

1909: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία («Φεντερασιόν»).

1923: Υπογράφεται η συνθήκη της Λοζάνης.

1933: Συλλαμβάνονται πεντακόσια άτομα στη Μαδρίτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επανάσταση.

1938: Με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόδοση της ιδιότητας του κομμουνιστή αποτελεί δυσφήμιση.

1951: Καλούνται στην Ασφάλεια όσοι δεν γνωρίζουν ότι έχουν φάκελο, για να γίνει ο αποχαρακτηρισμός τους.

1970: Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Παλαιστίνιους, 47 έλληνες επιβάτες από Βηρυτό κρατούνται ως όμηροι με αίτημα την απελευθέρωση επτά Αράβων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo