Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ
  • Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»
  • Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Του αγίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα…
Αθλητισμός

Του αγίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Απρ 2017, 00:00

Εχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια καπιταλιστική μπίζνα. Συνεπώς, οι αλλαγές σε αυτό καθορίζονται με βασική προτεραιότητα την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους. Υπό αυτό το πρίσμα, η ταύτιση απόψεων ανάμεσα στην ΟΥΕΦΑ και την Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) για τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Champions League από το 2021, καθώς και για τον τρόπο επιλογής τους, είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της γενικής συνέλευσης της ECA (έγινε στην Αθήνα και συμμετείχαν εκπρόσωποι 155 ομάδων, ανάμεσά τους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης), ο πρόεδρος της ECA, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, έκανε ξεκάθαρη τη συμφωνία μεταξύ ECA – ΟΥΕΦΑ δηλώνοντας: «Η αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων είναι θετικό βήμα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ολοι όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα επωφεληθούν από τις αλλαγές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή όσο και δίκαιη απόφαση. Οι αλλαγές θα κάνουν το Τσάμπιονς Λιγκ πιο δυνατό από πριν. Οι μεγάλοι σύλλογοι συμφωνούν απόλυτα».

Σύμφωνα με την πρόταση της ΟΥΕΦΑ, οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2021 και η κατανομή των 32 εισιτηρίων για το Champions League θα είναι η εξής: από τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία) θα συμμετέχουν 16 ομάδες (οι τέσσερες πρώτες κάθε πρωταθλήματος), οι χώρες που βρίσκονται στην 5η και 6η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ (με τη σημερινή κατάταξη είναι η Γαλλία και η Πορτογαλία) θα συμμετέχουν με δυο ομάδες και οι χώρες από την 7η μέχρι τη 10η θέση θα συμμετέχουν με μια. Την απευθείας συμμετοχή τους, ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλήξουν στο πρωτάθλημα της χώρας τους, εξασφαλίζουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν το Champions League (αν η ομάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της από το εθνικό πρωτάθλημα, τη θέση της θα παίρνει απευθείας ο πρωταθλητής της χώρας που βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης) και το Europa League (αν η ομάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της από το εθνικό πρωτάθλημα, τη θέση της θα παίρνει ο τρίτος στο πρωτάθλημα της 5ης χώρας στην κατάταξη). Τα υπόλοιπα έξι εισιτήρια θα τα διεκδικούν οι ομάδες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τις πρωταθλήτριες ομάδες να διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια και τις μη πρωταθλήτριες να διεκδικούν δύο εισιτήρια.

Είναι φανερό ότι ο νέος τρόπος επιλογής των ομάδων που θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ευνοεί τις μεγάλες ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα και δυσκολεύει αφάνταστα τη συμμετοχή των ομάδων από τα μικρομεσαία πρωταθλήματα. Οσοι περίμεναν αντιδράσεις από την πλευρά τους διαψεύστηκαν, αφού όλα δείχνουν ότι τσίμπησαν στο «δόλωμα» της αύξησης των χρημάτων που θα παίρνουν από τη συμμετοχή τους αλλά και από τη σημαντική αύξηση (264%) του ποσού που θα μοιράζονται οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Europa League. Θα συμμετέχουν 48 ομάδες, τα απευθείας εισιτήρια θα είναι 17 (οι χώρες που βρίσκονται στην 1η έως την 5η θέση θα έχουν δυο ομάδες και οι χώρες από την 6η μέχρι τη 12η θέση από μία) και τα υπόλοιπα θα τα διεκδικούν οι ομάδες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ECA δηλώνει ότι θα επιδιώξει να πείσει τη ΦΙΦΑ να αναθεωρήσει την απόφασή της σχετικά με τη διεύρυνση των ομάδων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2026 και μετά. Ο Ρουμενίγκε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αύξηση των ομάδων σε 48, αντί των 32 που είναι σήμερα, και τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθούν τα παιχνίδια για να αποφορτιστούν οι παίκτες. Τα κίνητρά του βέβαια δεν είναι ανθρωπιστικά ούτε νοιάστηκε για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του είπε: «Η FIFA δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές μας, που είναι εργαζόμενοι, για το Μουντιάλ». Η συγκεκριμένη φράση αποδεικνύει από που πηγάζει το «ενδιαφέρον» του για τους παίχτες.

Ο πρόεδρος της ECA, ως παλιός ποδοσφαιριστής, γνωρίζει ότι η καταπόνηση των παιχτών και ιδιαίτερα όσων αγωνίζονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ μεγάλη και μεγαλώνει όσο αυξάνονται οι αγώνες στους οποίους πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε σεζόν, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η «φθορά» τους. Επειδή οι παίχτες αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο κάθε ομάδας και αντιμετωπίζονται σαν «ομιλούσες μηχανές» που παράγουν κέρδη, είναι απόλυτα λογικό οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να προσπαθούν να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρονική διάρκεια που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Επειδή ο Ρουμενίγκε δεν είναι αφελής για να πιστεύει ότι η ΦΙΦΑ θα αλλάξει την απόφασή της, ο πραγματικός στόχος της ECA είναι να παζαρέψει μεγαλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα για τις ομάδες που έχουν παίχτες στις εθνικές ομάδες. Είναι γνωστό, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε την αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της. H ECA φιλοδοξεί ένα ποσοστό από αυτά τα κέρδη να μπει στα δικά της ταμεία, όμως αυτό δείχνει πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα, αφού -όπως αναφέρει και η ευαγγελική ρήση- είναι πιο εύκολο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά να μοιραστεί ο καπιταλιστής τα κέρδη του.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

♦ «Τεστ ντόπινγκ» ονομάζεται η νέα πατέντα που λανσάρουν στην πιάτσα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Κρίστιαν Μίλερ (Γερμανός), ανέφερε ότι η Ομοσπονδία ξεκινάει τη «νέα ηθική μάχη κατά του ντόπινγκ». Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ομοσπονδίας, στα μελλοντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου οι αθλήτριες και οι αθλητές, για να μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες, θα πρέπει εκτός από τους καθιερωμένους ελέγχους αίματος και ούρων, να περάσουν με επιτυχία και από μια θεωρητική εξέταση σχετικά με τις απαγορευμένες ουσίες. Οπως εξήγησε ο γερμανός αξιωματούχος, θα δημιουργηθεί μια ειδική ιστοσελίδα, η οποία θα περιέχει ερωτήματα σχετικά με το ντόπινγκ. Οσοι αθλητές δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες θα κληθούν να απαντήσουν και μόνο αν περάσουν με επιτυχία το «τεστ ντόπινγκ», θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. Οι ερωτήσεις θα απευθύνονται στη γνώση και την υποκειμενική θεώρηση κάθε αθλητή και μέσω αυτής της διαδικασίας η Ομοσπονδία στοχεύει να διερευνήσει τα ψυχικά αποθέματα των αθλητών! Η πρώτη εφαρμογή της νέας μεθόδου… αντιντόπινγκ θα γίνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Ουγγαρία.

Παρά τη φιλοδοξία των αξιωματούχων να παρουσιαστεί η ιδέα τους σαν μια καινοτομία στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ντόπινγκ, η αθλητική κοινότητα την αντιμετώπισε με έντονο σκεπτικισμό και ειρωνική διάθεση. Είναι κοινό μυστικό ότι η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι συνυφασμένη με τον επαγγελματικό αθλητισμό και είναι απαραίτητη για όσους κάνουν πρωταθλητισμό. Οτι οι τρόποι ντοπαρίσματος συνεχώς εξελίσσονται, για να μην μπορούν να εντοπιστούν όσοι παραβιάζουν τη νομοθεσία και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και ότι ο αριθμός αυτών που χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες έχει σαφή ανοδική τάση.

Με την υιοθέτηση της «ηθικής μεθόδου αντιντόπινγκ», επί της ουσίας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δηλώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και καταφεύγει σε μια «μέθοδο καταπολέμησης» επικοινωνιακού επιπέδου, η οποία δεν έχει καμιά πρακτική αξία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πατρίκ Ζιβέ (δρομέας μεσαίων αποστάσεων): «Μου μοιάζει σαν να πολεμάς απέναντι σε πυρηνικά με πέτρες».
Από την άλλη, είναι γνωστό ότι ο στόχος των διεθνών Ομοσπονδιών δεν είναι η ουσιαστική καταπολέμηση του ντόπινγκ -για-τί αυτό θα έβαζε βόμβα στα θεμέλια του επαγγελματικού αθλητισμού- αλλά η αποτροπή ενός «ατυχήματος» κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διοργάνωσης,  που θα τσαλάκωνε την εικόνα του προϊόντος τους. Οπως λέει ο λαός, πενία τέχνας κατεργάζεται.

Η λαίλαπα του επαγγελματικού αθλητισμού δεν έχει σαρώσει τα πάντα. Μεγάλες στιγμές, ανάλογες της ιστορίας των δύο ομάδων, εκτυλίχθηκαν στο Ιβανώφειο, όπου ο Ηρακλής νίκησε εύκολα το Παγκράτι, με 94-64 για το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ. Οι παίχτες και οι οπαδοί του Ηρακλή χειροκρότησαν όλοι όρθιοι την ιστορική αθηναϊκή ομάδα που παρατάχθηκε λόγω των προβλημάτων της με επτά παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις έφηβοι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑρετή η αμορφωσιά
Επόμενο άρθρο ΦΩΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ – Η μεγάλη ουτοπία

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

Εκουαδόρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1809).
1933: Συγκρούσεις απεργών και χωροφυλακής στα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου, έξι τραυματίες.
1969: Βόμβες (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο «Νεράιδα» στο Καλαμάκι και στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
1973: Διαδήλωση φοιτητών στην Πάτρα υπέρ συναδέλφων τους που δικάζονται για την κατάληψη της λέσχης τον Μάρτη, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις.
1973: Βόμβα κοντά στο γραφείο του Γ. Παπαδόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.
1979: Δύο βόμβες στο κτίριο του ΟΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΛΑ).
1985: Σαράντα νεκροί και περισσότεροι από τετρακόσιους τραυματίες σε ένα τριήμερο εξέγερσης στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική).
1987: Επίθεση με βόμβα σε αμερικανικό λεωφορείο στο Καβούρι (17Ν).
2000: Δολοφονείται 20χρονος Αλβανός από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo