Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας
  • ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας
  • Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο
  • ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στον καπιταλισμό οι μπίζνες είναι εξ ορισμού βρόμικες
Αθλητισμός

Στον καπιταλισμό οι μπίζνες είναι εξ ορισμού βρόμικες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Οκτ 2012, 00:00

 ► Ο επαγγελματικός αθλητισμός, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, είναι μια καπιταλιστική δραστηριότητα, μια μπίζνα, που στοχεύει στην εξαγωγή κέρδους, αδιαφορώντας για τον τρόπο που αυτό θα βγει και για το αν θα χρησιμοποιηθούν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Ματίας Αλμέιδα. Ο αργεντινός ως ποδοσφαιριστής έκανε μεγάλη καριέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος επί σχεδόν μια δεκαετία στις Λάτσιο, Πάρμα, Ιντερ και Μπρέσια. Στην αυτοβιογραφία του αναφέρεται σε μια σειρά δραστηριότητες της Μαφίας, που σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο, όπως ντόπινγκ, στημένοι αγώνες, παράνομος τζόγος, απειλές προς ποδοσφαιριστές, τις οποίες έζησε ο ίδιος, κυρίως ως παίχτης της Πάρμα.

Οι δραστηριότητες αυτές δεν πρέπει να παραξενεύουν κανέναν, αφού επί της ουσίας αποτελούν δομικά συστατικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με δεδομένο ότι εξασφαλίζουν γρήγορο και εύκολο κέρδος για τους καπιταλιστές και τους «ανιδιοτελείς επενδυτές». Δεν χρειάζεται να κάνουμε λεπτομερή περιγραφή των όσων αναφέρει ο πρώην άσος και νυν προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ για τον τρόπο που δρού-σαν τα λαμόγια και τις μεθόδους που ακολουθούσαν. Ενδοφλέβιες ενέσεις πριν τους αγώνες, για να έχουν οι ποδοσφαιριστές ατελείωτη ενέργεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στήσιμο αγώνων, αλλά και προστασία από τη Μαφία, ήταν οι κυριότερες δραστηριότητες για τις οποίες συνεργάζονταν οι πρόεδροι κάποιων ομάδων με την ιταλική Μαφία. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο που θα αμφισβητήσει αυτά που αναφέρει στο βιβλίο του ο Αλμέιδα. Ακόμη και αν κάποιοι θελήσουν να τον αμφισβητήσουν, τον δικαιώνει η ίδια η ζωή.
 
Πριν δυο χρόνια ξέσπασε στην Ιταλία το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και παρά τις τιμωρίες που έπεσαν δεν έχει επέλθει η «κάθαρση». Την περασμένη Τετάρτη έγινε έφοδος και αιφνιδιαστικός έλεγχος στα γραφεία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στα γραφεία της Νάπολι από το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας. Ο στόχος ήταν η διερεύνηση της οικονομικής λειτουργίας της Νάπολι, μετά από καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στημένους αγώνες και παράνομες μεταγραφές. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σε παράνομες μεταγραφές. Αντίστοιχα «ανδραγαθήματα», αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο, εμφανίζονται σε όλες τις χώρες, στις οποίες υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός. Τα ζήσαμε άλλωστε και στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, αν και στην ελληνική εκδοχή της «κάθαρσης» δεν υπήρχαν ποινές και τιμωρίες, αλλά μόνο δηλώσεις ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο.
 
Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι όσο από τον αθλητισμό παράγεται κέρδος, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και αθέμιτα μέσα για να το μεγιστοποιήσουν. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον καπιταλισμό οι μπίζνες είναι εξ ορισμού βρόμικες.
 
► Η λαϊκή ρήση «η φτώχεια φέρνει γκρίνια» βρίσκει την απόλυτη δικαίωση στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με πολύ κακούς οιωνούς το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη μουρμούρα από τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και ένταση τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Στους κιτρινόμαυρους είχαμε την παραίτηση του Θωμά Μαύρου από την προεδρία της ομάδας, μετά το «άδειασμα» που έφαγε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ. Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, παρά τη συμφωνία που είχαν κάνει για αποφυγή λήψης αποφάσεων εν θερμώ, το ΔΣ αποφάσισε και γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους την απόφαση απομάκρυνσης του Βαγγέλη Βλάχου από την τεχνική ηγεσία, χωρίς να έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Μαύρος έδωσε συνέντευξη τύπου και τα «έχωσε» στους μετόχους της ομάδας, κατηγορώντας τους για αδιαφορία και έλλειψη σχεδίου για να βγει η ομάδα από την κρίση.
 
Στους πράσινους, με απόφαση του Αλαφούζου, απομακρύνθηκε από την ομάδα ο Κώστας Κατσουράνης, στον οποίο η διοίκηση χρεώνει την αμφισβήτηση του Φερέιρα στα αποδυτήρια. Το τέλος της συνεργασίας των δυο πλευρών ανακοίνωσε στους παίχτες ο ίδιος ο  Αλαφούζος, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Παιανία, την επαύριο του αγώνα των πράσινων με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αλαφούζος προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παιχτών και να ενεργοποιήσει το φιλότιμό τους, προκειμένου να προσπαθήσουν να ξανακάνουν μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Το φετινό πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας ερυθρόλευκος μονόδρομος, αφού οι δυο ομάδες της πρωτεύουσας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές.        
 
► Απόφαση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος μπάσκετ πήρε ο ΕΣΑΚΕ, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας των ομάδων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και με δεδομένο ότι στα ταμεία των ομάδων δεν υπάρχει ευρώ, οι παράγοντες πιέζουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει εντολή προς την ΕΡΤ να προχωρήσει σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο γιατί, εκτός από την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΕΣΑΚΕ, υπάρχει και η «εσωτερική» άρνηση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να σπάσουν τη συνεργασία τους με τη διαφημιστική εταιρεία TAF και να συνταχθούν με τις υπόλοιπες ομάδες για να γίνει συνολική διαπραγμάτευση. Η απροθυμία των «αιωνίων αντιπάλων» να συνταχθούν με τις υπόλοιπες ομάδες μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες συνεργασίας και με την ΟΤΕ TV, η οποία θεωρεί αναγκαία τη συμφωνία μαζί τους, αφού αποτελούν αγωνιστική «όαση» στο χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος.
 
Πλέον, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι οι ομάδες, στη συνάντησή τους την ερχόμενη Τρίτη, να μην συζητήσουν τους όρους της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά κινητοποιήσεις για να πιέσουν την κυβέρνηση.  Βεβαίως, οι πιθανότητες να πετύχουν κάτι σημαντικό είναι μειωμένες, αφού έχει περάσει η εποχή των παχιών αγελάδων», όταν τα φράγκα από την κρατική επιχορήγηση έμπαιναν με το τσουβάλι στα ταμεία των ομάδων και γέμιζαν τις τσέπες των προέδρων και των παραγόντων. Η διοίκηση της ΕΡΤ γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει μπάσκετ, ιδιαίτερα όταν είναι κακής ποιότητας, και για το λόγο αυτό  διστάζει να ικανοποιήσει  τις οικονομικές απαιτήσεις των ομάδων.
 
► Κέρδη 29.000.000 ευρώ ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό της ομάδας, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιούνη 2012. Η ανακοίνωση του απολογισμού έγινε ενόψει της διαπραγμάτευσης ποσοστού του μετοχικού της πακέτου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διαδικασία που αναμένεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ομάδας την επόμενη χρονιά. Η φετινή κερδοφορία οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο κατά 13,7% των εμπορικών εσόδων και οι νέες –παγκόσμιες και εγχώριες– εμπορικές συμφωνίες εκτόξευσαν το συγκεκριμένο «πυλώνα» εσόδων του συλλόγου, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο της πιο δημοφιλούς ομάδας σε όλο τον πλανήτη.
 
Πιο αναλυτικά, τα χορηγικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 14,9% και έφτασαν στα 78.444.000 ευρώ, ενώ η λιανική πώληση επίσημων προϊόντων και εμφανίσεων σημείωσε αύξηση 8% και άγγιξε τα 41.019.000 ευρώ. Ανοδική πορεία κατά 20,3% σε σχέση με το 2011 εμφάνισαν και τα έσοδα από τις υπηρεσίες new media και κινητής τηλεφωνίας, φτάνοντας τα 25.734.000 ευρώ, αφού απευθύνονται στο κοινό μιας ομάδας που μόνο στη σελίδα της στο Facebook αριθμεί 26.500.000 φίλους. Οσον αφορά στα συνολικά χρέη της Μάντσεστερ, παρότι μειώθηκαν σε 543.187.000 ευρώ φέτος, από τα 570.539.000 της 30ής Ιουνίου του 2011, παραμένουν σε μεγάλο μέγεθος. Οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση του 10% των μετοχών της ομάδας στο Χρηματιστήριο αναμένεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση της Γιουνάιτεντ, αφού θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα.
 
Διαβάζοντας αυτά τα στοιχεία, μόνο θλίψη μπορεί να μας προκαλέσει η εικόνα των ελληνικών ομάδων, που στην πλειοψηφία τους  είναι κρατικοδίαιτες και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την κρατική επιχορήγηση και τη συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ.  
 
               Κος Πάπιας
 
         papias@eksegersi.gr
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠάση θυσία… καπιταλισμός
Επόμενο άρθρο ΜΙΚΑΕΛ ΧΑΝΕΚΕ: Αγάπη

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

Ημέρα οργασμού.

Νεπάλ: Γιορτή γυναίκας.

1938: Δημιουργείται το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μάουτχαουζεν στο Λιντς της Αυστρίας.

1939: Το Ράιχ στρατολογεί όλους τους πολίτες 5-70 ετών για να προετοιμαστούν για πολεμική εργασία.

1987: Μετά από τη μεγαλύτερη απεργία στη Νότιο Αφρική, 340.000 μεταλλωρύχοι επιστρέφουν στα 52 ορυχεία άνθρακα και χρυσού, απολογισμός οκτώ νεκροί, 50.000 απολυμένοι και καμιά αξιοσημείωτη ικανοποίηση των αιτημάτων.

1987: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo