Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Aναμενόμενα και μη
  • ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ
  • Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»
  • «Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…
  • Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ραντεβού το φθινόπωρο
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ραντεβού το φθινόπωρο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούν 2017, 00:00

Πριν μερικές μέρες, η ΦΙΦΑ ενημέρωσε με έγγραφό της τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ ότι η θητεία της Επιτροπής ανανεώνεται για δυο μήνες (έως τις 31/7/2017), αφού η εκπλήρωση των στόχων της, με βασικό τη διενέργεια εκλογών για νέα διοίκηση της ΕΠΟ, για να επιτευχθεί προϋποθέτει την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Αν και το έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχαν οι αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, συμφωνήθηκαν αφενός οι αλλαγές και οι αναθεωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν στον αθλητικό νόμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτονομία και η ανεξαρτησία της ΕΠΟ, και αφετέρου η αναγκαιότητα η διαδικασία να γίνει το συντομότερο δυνατόν, από κύκλους του υφυπουργού Αθλητισμού «διέρρευσε» ότι η κατάθεση του αθλητικού νόμου θα γίνει τον Σεπτέμβρη και όχι τον Ιούνη.

Ο βασικός λόγος που ώθησε την κυβέρνηση να αναβάλει εκ νέου την κατάθεση του σχετικού νόμου στη Βουλή, σύμφωνα με τις «διαρροές», αφορά την ανάγκη ρύθμισης αρκετών εκκρεμοτήτων σε μια σειρά αθλητικές ομοσπονδίες, εκτός της ΕΠΟ, και τη διασφάλιση ότι δε θα υπάρξουν νομικά «παραθυράκια» τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν οι επιτήδειοι για να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κάθαρσης στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι λόγοι που προβάλλονται στη «διαρροή» είναι βάσιμοι, όμως ακόμα και αν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες ο βασικός λόγος που ο Βασιλειάδης καθυστερεί τη διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου είναι γιατί επιδιώκει να κερδίσει χρόνο. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα που τοποθετούσαν τις εκλογές στην ΕΠΟ το φθινόπωρο, τονίζοντας ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δει πού θα καταλήξουν οι παρασκηνιακές διεργασίες και ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα προκύψουν στον δρόμο προς την κάλπη και μετά να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Αν κρίνουμε από τα εκτός ποδοσφαίρου δρώμενα και με τις επιχειρηματικές κόντρες των Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζου και Μελισσανίδη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και εντός της κυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διάσταση απόψεων και επιδιώξεων ανάμεσα στα κέντρα εξουσίας και όλα δείχνουν ότι ο Βασιλειάδης προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα αντικρουόμενα συμφέροντα και τις εσωκομματικές διεργασίες.

Το προηγούμενο διάστημα, όλα έδειχναν ότι ο Σαββίδης ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης για να του παραδοθούν τα «κλειδιά» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ότι έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή του Μαρινάκη θα έκανε περίπατο στις εκλογές της ΕΠΟ. Είχαμε όμως ορισμένες μη αναμενόμενες εξελίξεις, οι οποίες δίνουν ενδιαφέρον σε μια υπόθεση που έδειχνε να είναι «τελειωμένη». Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και ταυτόχρονα έχασε και τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League, ενώ επιχειρηματικά ηττήθηκε από τον ερυθρόλευκο πρόεδρο στη μάχη για την απόκτηση του ΔΟΛ. Αν κρίνουμε από τον τρόπο που αντέδρασε ο Σαββίδης και από τις δηλώσεις του, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν περίμενε τις εξελίξεις αυτές, ξαφνιάστηκε και προσπάθησε με «ακραίες» δηλώσεις να κάνει επίδειξη ισχύος, όμως επικοινωνιακά πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αν και επί της ουσίας ο Σαββίδης συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις, είναι φανερό ότι η αντίπαλη πλευρά ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι διάφορες αντίπαλες πλευρές, δε δείχνουν διάθεση για αμαχητί παράδοση και θα προσπαθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα, ελπίζοντας σε κάποιο λάθος από τη μεριά του ή σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, με αιχμή τη θλιβερή παράσταση της «σκληρής διαπραγμάτευσης» από την κυβέρνηση, και η καλοκαιρινή περίοδος, στην οποία είθισται να παγώνουν οι εξελίξεις και οι διεργασίες προκειμένου ο λαός απερίσπαστος να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, είναι δυο βασικοί παράγοντες που συνηγορούν στην υιοθέτηση μιας παρελκυστικής τακτικής από την πλευρά του Βασιλειάδη, ο οποίος ελπίζει στο άμεσο μέλλον να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπορεί να αποφασίσει εκ του ασφαλούς.

Ο σχεδιασμός του υφυπουργού μπορεί να αλλάξει μόνο αν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δε δεχτούν τη νέα καθυστέρηση και τον υποχρεώσουν να φέρει άμεσα για ψήφιση τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που του έχουν υποδείξει. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι διεθνείς ομοσπονδίες δε δείχνουν να καίγονται ιδιαίτερα για το θέμα, ενώ και τα μέλη της ΠΔΕ δεν έχουν κανένα λόγο να βιάζονται, αφού είναι αρκετά τα φράγκα που βγάζουν στην προσπάθειά τους να… εξυγιάνουν το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Αλλωστε, εκτός του Σαββίδη και του εν αναμονή προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, ουδείς άλλος από τους εμπλεκόμενους επιθυμεί να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ της εξυγίανσης, αφού όσο η κατάσταση είναι ρευστή όλοι ελπίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν μέχρι σήμερα.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δε θα έχουμε επίσημες εξελίξεις στο θέμα και οι απανταχού αθλητικογράφοι θα αρκεστούμε στις όποιες «διαρροές» για τις διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο. Οπως γράφει και η ταμπέλα στους κινηματογράφους, «ραντεβού το φθινόπωρο».

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr
 
 
 Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τις αιτίες που η Γιουβέντους έχασε έναν ακόμα τελικό Champions League. Οι περισσότεροι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αποτυχίες της Γιουβέντους με μη αγωνιστικές παραμέτρους, με αποτέλεσμα η μεταφυσική να έχει την τιμητική της. Σερφάροντας στο Διαδίκτυο διαβάσαμε ότι για να εξηγήσουμε τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της ιταλικής ομάδας θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω, στο 1999, και να πάμε νοερά στην Πάρμα. Τη χρονιά εκείνη (1998-99), η ομάδα της πόλης κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το κύπελλο Ιταλίας και το ιταλικό Σούπερ Καπ και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας σαν μια από τις δυνατότερες ομάδες στην ιστορία του ιταλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παρά την επιτυχία της στους αγωνιστικούς χώρους, η ομάδα διαλύθηκε και οι παίχτες της (ανάμεσά τους κορυφαία ονόματα, όπως ο Μπουφόν, ο Καναβάρο, ο Τουράμ, ο Κρέσπο, ο Βερόν, ο Σενσίνι) επέλεξαν να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα σε άλλες ομάδες. Από τότε και μέχρι σήμερα, κανένας παίχτης εκείνης της ομάδας δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγωνίστηκαν σε πρωτοκλασάτες ομάδες.

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο «αναλυτής» της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ιστορίας είναι ότι η «κατάρα της Πάρμα» θα κυνηγάει όλους αυτούς που διέπραξαν ποδοσφαιρική ύβριν, συμμετέχοντας στη διάλυση της ομάδας του 1999. Επειδή η στήλη δε χρησιμοποιεί τη μεταφυσική για να ερμηνεύσει τις γραφές, τα φαινόμενα, τα κοινωνικοπολιτικά και τα αθλητικά δρώμενα, η άποψή της για τις συνεχείς αποτυχίες της Γιουβέντους στους τελικούς θα βασιστεί σε αμιγώς ποδοσφαιρικές παραμέτρους.

Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, η Γιουβέντους «πληρώνει» συνεχώς την επιλογή της να παραμείνει πιστή στη βασική θεωρία της ιταλικής ποδοσφαιρικής σχολής, η οποία θεωρεί ότι η άμυνα είναι αυτή που θα οδηγήσει μια ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Εχοντας αυτή τη βασική θεώρηση, τόσο η Γιουβέντους όσο και οι περισσότερες ιταλικές ομάδες, επιλέγουν να μην κερδίσουν τον αγώνα παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά να τον «κλέψουν». Δίνουν το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και προσπαθούν να βρουν μια καλή αντεπίθεση για να βάλουν το γκολ και να κερδίσουν.

Δυστυχώς γι' αυτούς, σε τόσο υψηλό επίπεδο οι πιθανότητες να κερδίσει η άμυνα την επίθεση είναι κατά πολύ λιγότερες από τις πιθανότητες να κερδίσει η επίθεση την άμυνα και κατά συνέπεια οι συνεχείς αποτυχίες της Γιουβέντους είναι αναμενόμενες και απόλυτα φυσιολογικές. Και επειδή μιλάμε για ρεαλισμό και ποδόσφαιρο, η μοναδική «κατάρα» που κατατρέχει την ομάδα της οικογένειας Ανιέλι είναι τα γαμόσταυρα της συντριπτικής πλειοψηφίας της νεολαίας και της εργατικής τάξης του Τορίνο, που είναι οπαδοί της «Γκρανάτα».
 
 

 Ξεκίνησε με πολύ τουπέ και στιλ «δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι και ο πρώτος». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέληξε να είναι ο υπουργός με τις περισσότερες και πιο ηχηρές αποτυχίες και πλέον είναι ο αγαπημένος των γελοιογράφων, αφού ο εγωισμός και η έπαρσή του τον οδηγούν από λάθος σε λάθος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πολιτική διαπραγμάτευση!
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΜΑΡΤΙΝ ΜΠΑΤΛΕΡ – ΜΠΕΝΤΛΕΪ ΡΙΝ – Tanna

Σχετικά Αρθρα

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo