Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους
  • Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη
  • Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση
  • Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές
  • Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική
  • Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ο χειμώνας δείχνει ότι δεν θα είναι καλός, ας φροντίσουμε να είναι «θερμός»…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ο χειμώνας δείχνει ότι δεν θα είναι καλός, ας φροντίσουμε να είναι «θερμός»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Σεπ 2012, 00:00
Η οικονομική κρίση και η καθημερινή βαρβαρότητα που ζούμε, σε συνδυασμό με την άθλια εικόνα του ελληνικού αθλητισμού, δεν αφήνει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί η φράση «καλό χειμώνα», που συνοδεύει την επιστροφή μας από τις καλοκαιρινές διακοπές. Και αφού ο χειμώνας δεν προοιωνίζεται καλός, ας ελπίσουμε και ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είναι «θερμός» και αγωνιστικός. Τουλάχιστον στο κοινωνικό επίπεδο, γιατί στο χώρο του αθλητισμού οι δυνατότητες παρέμβασης για ν’ αλλάξει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση είναι ανύπαρκτες. Οπως θα έχετε ήδη καταλάβει, στην αθλητική επικαιρότητα δεν υπάρχει κάποιο γκανιάν θέμα και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι ν’ ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε μίζερα πράγματα.
 
Θ’ αρχίσουμε με μια συνολική εκτίμηση για το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Οσον αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι, αρκεί και μόνο το γεγονός ότι οι μισές ομάδες που συμμετέχουν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής, για να καταλάβουμε την τραγικότητα της κατάστασης. Το πρωτάθλημα άρχισε για να μη χαθούν φράγκα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και νομικά είναι στον αέρα. Η κυβέρνηση φρόντισε, βεβαίως, με τροπολογία στη Βουλή να δώσει μια παράταση χρόνου για να το «νομιμοποιήσει», όμως επί της ουσίας δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό που προσπάθησε να πετύχει η κυβέρνηση είναι να παγιώσει τη σημερινή κατάσταση, να γίνουν μερικές αγωνιστικές και να έρθει αργότερα ν’ αποφασίσει τη συνέχιση του πρωταθλήματος, προκειμένου να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Για ένα χρόνο ακόμη οι ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, θα προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και θα γεμίζουν τις τσέπες τους στο όνομα του αθλήματος. Η απόφαση της κυβέρνησης, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν αποδεκτή από την πλειοψηφία των φιλάθλων και στα αθλητικά στέκια σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι για τον απλό κόσμο που χρωστάει μικροποσά ο νόμος είναι αμείλικτος, ενώ για τα λαμόγια υπάρχουν λόγοι «εθνικού» συμφέροντος που τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι θέλουν.
 
Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν χρειάζονται πολλά λόγια για ν’ αποδείξουμε ότι φέτος θα δούμε κάτι από μπάλα. Η δυναμικότητα των περισσότερων ομάδων θυμίζει περιφερειακό πρωτάθλημα και η εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών ήταν απογοητευτική. Το ενδιαφέρον αφορά μόνο τις ομάδες που θα παλέψουν για ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό, αφού τον τίτλο του πρωταθλητή τον έχει καπαρώσει ο Ολυμπιακός και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης (η σειρά έχει σημασία). Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό επί παντός επιστητού ή καλύτερα τη μεταφορά της επιχειρηματικής διαμάχης Μαρινάκη - Αλαφούζου στο χώρο του ποδοσφαίρου, η ενασχόληση με το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να εξεταστεί με βάση ψυχαναλυτικές και όχι αθλητικές παραμέτρους. Παλαιότερα, σε έκτακτες συνθήκες οικονομικής ή κοινωνικής κρίσης, το καθεστώς φρόντιζε να προσφέρει στο πόπολο θεάματα για να ξεχνάει ότι δεν έχει άρτο, όμως σήμερα έχουν ξεπέσει τόσο πολύ που ούτε αυτό μπορούν να προσφέρουν. Το μοναδικό παρήγορο στο φετινό πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή σ’ αυτό πολλών ελλήνων νεαρών ποδοσφαιριστών. Η οικονομική κρίση ανάγκασε τους προέδρους των ομάδων να στραφούν στις ακαδημίες τους και την ελληνική αγορά και το αποτέλεσμα είναι να πάρουν οι νέοι παίχτες αγωνιστικές ευκαιρίες. Βεβαίως, οι πιθανότητες να πετύχουν δεν είναι πολλές, για τον απλούστατο λόγο ότι η προσπάθεια δεν γίνεται οργανωμένα και με συγκεκριμένο πλάνο, αλλά εξ ανάγκης και με τη λογική «να σώσουμε ό,τι μπορούμε».
 
Το οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο στην ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει οδηγήσει τους κιτρινόμαυρους ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό τους στη Β’ Εθνική και η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία τους είναι το «βάρος» της φανέλας, η ιστορία της ομάδας και οι οπαδοί της. Στις δυο πρώτες αγωνιστικές οι πιτσιρικάδες, που η διοίκηση έριξε στην αγωνιστική αρένα, αν και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στο γήπεδο, δεν πείθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η αφορμή για ν’ ασχοληθούμε με την ΑΕΚ είναι οι δηλώσεις του προπονητής της, Βαγγέλη Βλάχου, στις οποίες επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση: «δυστυχώς, αυτή είναι η ΑΕΚ». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θέλει να πει ο προπονητής, όμως με μια πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνουμε ότι ο Βλάχος με το καλημέρα προσπαθεί να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να δείξει ως υπαίτιους τους παίχτες.
 
Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό και άπαντες γνώριζαν από πριν ότι αγωνιστικά η ομάδα θα παλέψει με πολύ δύσκολους όρους για την επιβίωσή της. Οι κιτρινόμαυροι οπαδοί έδειξαν την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ αφενός ότι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα τους και αφετέρου ότι είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν όσο μπορούν και τη διοίκηση του Θωμά Μαύρου και τους ποδοσφαιριστές στην προσπάθειά τους. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η «εμμονή» του Βλάχου να επικαλείται συνεχώς τις αντικειμενικές δυσκολίες εξηγείται μόνο σαν προσπάθεια να βρει άλλοθι. Γνώριζε όταν δέχτηκε ν’ αναλάβει τη θέση του προπονητή ότι έχει να παλέψει με πολύ δύσκολες συνθήκες και θα έπρεπε να ψάξει να βρει τρόπους να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο τα δεδομένα να είναι πολύ χειρότερα από αυτά που πίστευε όταν δέχτηκε την πρόταση και τώρα να ψάχνει τρόπο για να διαχειριστεί την κατάσταση.
Αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύ-σουμε τη στάση του κιτρινόμαυρου προπονητή, αξιολογώντας και αυτή την παράμετρο, θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Βλάχος δεν μπορεί να εγκαλεί τους παίχτες του και αν δεν αντέχει την κατάσταση θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή του και όχι να επαναλαμβάνει την ίδια δήλωση σαν κακοκουρδισμένο γραμμόφωνο. Αλλωστε, δε διαθέτει την απαραίτητη προϋπηρεσία για να θεωρηθεί μια από τις σημαίες της ΑΕΚ και κατά συνέπεια να έχει και τη σχετική ασυλία σε περίπτωση άστοχων ενεργειών.
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα στην ΑΕΚ θα γίνουν σημαντικές διεργασίες. Ο τρόπος και το μέγεθος της συμμετοχής των οπαδών της σ’ αυτές τις διεργασίες θα έχουν καθοριστική σημασία στο τελικό αποτέλεσμα και το στοίχημα είναι ν’ «αντέξει» αγωνιστικά η ομάδα τη φετινή χρονιά, προκειμένου να υπάρξει μια πίστωση χρόνου προς τη διοίκηση και ν’ αποκτήσουν τις απαραίτητες αγωνιστικές εμπειρίες οι νεαροί ποδοσφαιριστές της. 
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Η έναρξη του πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από διαιτητικά παρατράγουδα που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την απαράδεκτη κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τις δυο πρώτες αγωνιστικές τα «κοράκια» κατάφεραν να στρέψουν πάνω τους σημαντικό μέρος της δημοσιότητας και αν δεν διορθωθούν τα πράγματα το πλέον πιθανό είναι να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις. Αλλωστε, αυτό επιθυμούν και αρκετοί πρόεδροι ομάδων, που θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στους διαιτητές και στην «παράγκα» τη δική τους ανεπάρκεια και να αποπροσανατολίσουν τους οπαδούς της ομάδας τους προβάλλοντας φανταστικούς εχθρούς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 31η συνεδρίαση, Πέμπτη 6.9.12
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ – Στη Ρώμη με αγάπη

Σχετικά Αρθρα

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

13 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Οργάνωσης Σιδηροδρομικών.

1990: Δολοφονείται ο πρόεδρος της αιγυπτιακής βουλής Ριφάατ ελ Μαγκούμπ.

1995: Αίρεται το εμπάργκο της Ελλάδας προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

2017: Πρώτη κατάσχεση κύριας κατοικίας (Εύοσμος Θεσσαλονίκης) από 62χρονη μοδίστρα με παιδί ΑμεΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo