Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες
Αθλητισμός

Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2007, 00:00

♦ Ανάμικτα τα συναισθήματα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή οι πράσινοι στο μπάσκετ έκαναν καλή αρχή με την πρόκριση στο τελικό του Final 4, το Σάββατο το ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα με το τριφύλλι στο στήθος κατάφερε να χάσει στον τελικό του κυπέλλου από την ανύπαρκτη Λάρισα και την Κυριακή η παρηγοριά των πράσινων οπαδών, η ομάδα μπάσκετ, κατέκτησε για 4η φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Ο τίτλος της στήλης νομίζω ότι αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα στα δυο τμήματα του Παναθηναϊκού. Το μπάσκετ εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελεί το καμάρι των πράσινων. Οι αφοί Γιαννακόπουλοι έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια αυτοκρατορία που εκτός από τις εγχώριες έχει να επιδείξει και αρκετές ευρωπαϊκές, με αποκορύφωμα τις 4 κατακτήσεις του ευρωπαϊκού τίτλου (αν οι Γιαννακόπουλοι ήξεραν το αντικείμενο, με τα φράγκα που έχουν ξοδέψει θα έπρεπε να έχουν περισσότερους τίτλους, αλλά δεν είναι ώρα για κριτική). Ανεξάρτητα όμως από τις επιτυχίες που έχει η ομάδα, αυτό που αποκομίζει ένας απλός θεατής που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, όταν παρακολουθεί την ομάδα των πράσινων, είναι ότι υπάρχει μια σιγουριά και μια υγεία στον τρόπο που λειτουργεί. Η στήλη έχει κάνει σκληρή κριτική στον Ομπράντοβιτς για τις επιλογές του έμψυχου υλικού, όμως πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι η λειτουργία του τμήματος είναι κάτι περισσότερο από υποδειγματική. Ο πρόεδρος πληρώνει, ο προπονητής διατάζει, οι παίχτες εκτελούν τις εντολές του προπονητή χωρίς δεύτερη κουβέντα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αλβέρτης, ο οποίος έχει επιλέξει, σε συνεννόηση με τον Ομπράντοβιτς, το ρόλο του αρχηγού που θα σηκώνει πρώτος την κούπα), ο κόσμος αποθεώνει την ομάδα και ονειρεύεται να ζήσει αντίστοιχες  στιγμές και με το ποδόσφαιρο και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι υμνούν το μπάσκετ για να χτυπήσουν το ποδόσφαιρο.

Στην αντίπερα όχθη, μιζέρια και σαπίλα. Τα τελευταία δέκα χρόνια οι πράσινοι παραπαίουν  αγωνιστικά, αλλά το χειρότερο είναι ότι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας θυμίζει παιδική χαρά. Η διοίκηση δεν βάζει το χέρι στην τσέπη και προσπαθεί απλά να διαχειριστεί με τον πιο κερδοφόρο γι΄ αυτή τρόπο την κυριαρχία του Κόκκαλη, οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και χρεώνεται σε αυτούς η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, οι παίχτες έχουν «τη νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου», έχουν αποδεχτεί την πολιτική της δεύτερης θέσης και ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους, οι οπαδοί τρώνε τις πίκρες τη μια μετά την άλλη και έχουν παρανοήσει με αποτέλεσμα να επιθυμούν να αναλάβουν την ΠΑΕ οι Γιαννακόπουλοι (η στήλη παλιότερα είχε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί ο Γιαννακόπουλος να εγγυηθεί την «ανάσταση» του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού) και οι δημοσιογράφοι έχουν εξασφαλίσει θέματα για να γεμίζουν ξεκούραστα το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

Διαφορετική εικόνα για τα δυο τμήματα του Παναθηναϊκού, που αντικατοπτρίζουν την λογική και την ιδιοσυγκρασία των Γιαννακόπουλων και των Βαρδινογιάννηδων. Ο λόγος που ασχολούμαστε δεν είναι για να χαλάσουμε τη διάθεση των οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά για να αποδείξουμε ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό ο τρόπος που λειτουργούν οι ομάδες καθορίζεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κάθε καπιταλιστή και όχι από τα πραγματικά συμφέροντα της ομάδας και τις επιθυμίες των οπαδών της. Το γεγονός ότι ο τρόπος που λειτουργούν οι Γιαννακόπουλοι είναι ευχάριστος στους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν αναιρεί την ουσία, απλά βολεύει και δημιουργεί άλλοθι.

♦ Ο τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από τους καλύτερους (για πολλούς ο καλύτερος) των τελευταίων χρόνων. Οι πράσινοι απέδειξαν ότι έχουν φέτος το καλύτερο έμψυχο δυναμικό και παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν και οι πράσινοι σαν ομάδα υστερούν σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ, κατάφεραν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την προσωπικότητα των παιχτών τους (πήραν παρά πολλές προσωπικές ενέργειες από Διαμαντίδη και Σισκάουσκας) και να πάρουν το τρόπαιο. Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και παραλίγο ο Παπαλουκάς να φέρει μόνος την ολική επαναφορά για την ομάδα του. Για τους ουδέτερους ο τελικός ήταν ιδιαίτερα χορταστικός με πολλές φάσεις και όμορφο θέαμα και τελικά η επίθεση κυριάρχησε της άμυνας, με τις δυο ομάδες να συναγωνίζονται στο πώς θα βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερους και όχι πώς θα δεχθούν λιγότερους πόντους. Το συμπέρασμα που βγαίνει από την εξέλιξη του παιχνιδιού είναι ότι οι παίχτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο έτοιμοι και ήθελαν περισσότερο τη νίκη σε σχέση με τους αντίπαλούς τους, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αν σκεφτούμε ότι είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας.

Η στήλη έχει ασκήσει στο παρελθόν κριτική στον Ομπράντοβιτς για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να ομολογήσουμε ότι είχε προετοιμάσει κατάλληλα τους παίχτες του και πήρε από αυτούς ό,τι περισσότερο μπορούσε. Στα υπέρ του Σέρβου τεχνικού, είναι και το γεγονός ότι επέλεξε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των αντίπαλων της ομάδας του, όμως και στις δυο περιπτώσεις φρόντισε να τους «χτυπήσει» στο δυνατό τους σημείο. Στον αγώνα με την Ταού, η οποία διακρίνεται για τις αμυντικές της ικανότητες, «έστησε» την ομάδα του έτσι ώστε να παίξει καλύτερη άμυνα από τους Βάσκους και τα κατάφερε, ενώ στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, που είναι επιθετική ομάδα, άφησε σε δεύτερη μοίρα την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και φρόντισε να είναι παραγωγική η επίθεσή του. Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα και πλέον ο Παναθηναϊκός παίζει και με την περιφέρεια (η οποία αποτελεί το μεγάλο όπλο του), αλλά μπορεί να απειλήσει και μέσα από τη ρακέτα.

Κλείνουμε με κριτική, γιατί έτσι συνηθίζεται από τη στήλη. Γράψαμε παραπάνω ότι οι Γιαννακόπουλοι έχουν πληρώσει πολύ παραπάνω από το κανονικό τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι ο Ντελκ έπαιξε στον τελικό 16 δευτερόλεπτα και έχει ετήσιες αποδοχές 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γιαφτόκας που αμείβεται με 1,5 εκατ. Ευρώ, δεν πάτησε το παρκέ.  

♦ Νηνεμία στις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού και μεγάλη κινητικότητα στην ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές κάνουν περιοδεία στη Λιβύη και δίνουν φιλικά παιχνίδια παρουσία του Καντάφι, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για τη φιέστα της κατάκτησης του τίτλου. Ο κόσμος των ερυθρόλευκων είναι  μουδιασμένος γιατί δεν βλέπει φως στο τούνελ των μεταγραφών, παρά το γεγονός ότι ο φίλα προσκείμενος στη διοίκηση του Ολυμπιακού  Τύπος μιλάει για εκπλήξεις Κόκκαλη. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο λιμάνι, αλλά όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτές θα είναι λίγες και χαμηλού προφίλ.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Φερέρ επέστρεψε από το ταξίδι στην Λατινική Αμερική και είχε συνεργασία με τον πρόεδρο Νικολαΐδη για τους μεταγραφικούς στόχους, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε και η πρώτη μεταγραφή.  Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος από το ισπανικό πρωτάθλημα, του Αρουαμπαρένα (έχει κάποιος αμφιβολία ότι είναι μεγάλο το όνομα;) και τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλες μεταγραφές. Η διαφορετική τακτική ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο του πρωταθλήματος, πηγάζει και από τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε ομάδας. Ο Ολυμπιακός περιμένει να δει τις μεταγραφικές κινήσεις των αντίπαλών του και ιδιαίτερα της ΑΕΚ, αφού στον Παναθηναϊκό έχουν τρικυμία εν κρανίω, προκειμένου να απαντήσει ανάλογα. Ο Κόκκαλης γνωρίζει ότι δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διατηρήσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα και απλά περιμένει για να απαντήσει με κάποια «επικοινωνιακή» μεταγραφή, ενώ αντίθετα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο βιάζονται να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές και να αρχίσουν την προετοιμασία, γιατί το καλοκαίρι παίζεται όλη η χρονιά.

Οπως όλα δείχνουν, ο Νικολαΐδης θα ρισκάρει και θα χώσει φράγκα (τηρουμένων των αναλογιών) για μεταγραφές ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει και θα μπει  στους ομίλους του Champions League για να κάνει απόσβεση. Ενας επιπλέον λόγος που θέλει να δείξει ότι ενισχύει την ομάδα και ξοδεύει φράγκα είναι για να διασφαλίσει ότι θα πουλήσει ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων διάρκειας. Τα μηνύματα «αμφισβήτησης» της πολιτικής του από τον κόσμο της ΑΕΚ έγιναν διακριτά και σαν καλός καπιταλιστής κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να παραμυθιάσει τους πελάτες του.

Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 10.5.07
Επόμενο άρθρο ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΙΝΤΣ – Inland Empire

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo