Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Ιούνη
  • Πανεπιστημιακοί: Τα δικαστήρια πλυντήρια της ανομίας και κουρελιάσματος της δημοκρατίας
  • Γιατί το Ισραήλ κατέσχεσε τον εξοπλισμό των αραβικών τηλεοπτικών συνεργείων στη Χάιφα; (video)
  • Ντοκουμέντο: Η μηνυτήρια αναφορά που «έφαγε» τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Βάρρα το 2020 – Γιατί μένει στο απυρόβλητο ο Βορίδης;
  • Tι σημαίνει στα εβραϊκά «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας»;
  • Σαν σήμερα 17 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2015, 00:00
Οταν η ιδιωτικοποίηση γίνεται μέσω κρατικοποίησης…
 
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η καθυστέρηση στην εγκατάσταση των «κουλοχέρηδων», μετά την παράταση που δόθηκε από την ΟΠΑΠ ΑΕ στη 2η φάση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τα καταστήματα Play Hall. Η αρχική προθεσμία ήταν την περασμένη Δεύτερα 16/2, αλλά δόθηκαν άλλες 15 μέρες, γιατί ο αριθμός των 300 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί δεν θεωρείται επαρκής.  Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από τις 500 αιτήσεις που είχαν υποβάλει οι πράκτορες στην 1η φάση της σχετικής διαδικασίας, έχουν αξιολογηθεί θετικά περίπου 350, ενώ η ΟΠΑΠ ΑΕ στοχεύει σε δίκτυο 660 καταστημάτων. Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η πρόβλεψη για την τιμή της μετοχής της εταιρίας να αναθεωρηθεί στα 9,10 ευρώ, αντί της αρχικής τιμής των 12 ευρώ, αφού οι «κουλοχέρηδες» θα βοηθούσαν στην αύξηση των κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ. Μάλιστα στα σενάρια για την πορεία της μετοχής έχει εξεταστεί και το ενδεχόμενο του Grexit, με την τιμή της μετοχής με αυτή την εξέλιξη να πέφτει στα 4,80 ευρώ. 
 
Προς το παρόν, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουμε κάποια κίνηση για την επαναφορά της ΟΠΑΠ ΑΕ σε κρατικό έλεγχο, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Τσίπρας προεκλογικά, και η πιάτσα εκτιμά ότι η σχετική ανακοίνωση εντάσσεται στην κατηγορία «λέμε καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα». Εκτός από τις εγγενείς δυσκολίες του εγχειρήματος της επιστροφής της ΟΠΑΠ ΑΕ, υπάρχει και ένα ακόμη «εμπόδιο», που λέγεται ΟΔΙΕ ΑΕ. Ο ελληνικός ιππόδρομος έχει μηνιαία, ζημιές περίπου 1.500.000 ευρώ και πρέπει το πρώτο 10ήμερο του Μάρτη να έχει αποφασιστεί αν θα ιδιωτικοποιηθεί ή αν θα κλείσει. Μέχρι στιγμής, η μοναδική προσφορά είναι από την ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία έδωσε ένα πολύ υψηλό τίμημα εξαγοράς (στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο για να δημιουργηθεί ένα μίνι καζίνο με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού «κουλοχέρηδων») και αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αν η συγκυβέρνηση υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ο ΟΔΙΕ θα «ιδιωτικοποιηθεί» από μια εταιρία που θα κρατικοποιηθεί. 
 
 
 
Καπηλεύονται το πιο λαϊκό άθλημα
 
Ντεμπούτο στο επικοινωνιακό ποδοσφαιρικό σταρ σίστεμ έκανε την προηγούμενη βδομάδα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα επισιτισμού του ΟΗΕ «World Food Programme» και στην καμπάνια για τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν αρκετά επιτυχημένη, γιατί εξέπληξε ευχάριστα. Η πλειοψηφία των φιλάθλων αναγνώριζε το σπάνιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τον αέρινο τρόπο που αγωνίζεται στο γήπεδο, ταυτόχρονα όμως τον χαρακτήριζε εριστικό, αλαζόνα, εγωιστή και απρόσιτο. Στον αγώνα με την Καέν για το γαλλικό πρωτάθλημα, είδαμε ένα άλλο πρόσωπο του σουηδού παίχτη, που γεννήθηκε στο Μάλμε από πατέρα Βόσνιο και μάνα Κροάτισσα, όταν αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε έβγαλε τη φανέλα και έδειξε στις κάμερες το κορμί του, στο οποίο είχε κάνει προσωρινά τατουάζ (henna) 50 ονόματα ανθρώπων που κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.
 
Βλέποντας το σχετικό βίντεο, το πρώτο σχόλιο που κάναμε είναι ότι ο Ζλάταν έχει υποκριτικό ταλέντο και ότι οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής καμπάνιας τού είχαν δώσει πολύ καλές οδηγίες. Αφού πρώτα πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του το γκολ, απομακρύνθηκε από αυτούς, έβγαλε τη φανέλα του, άνοιξε τα χέρια του και έκανε μια αργή στροφή γύρω από τον εαυτό του, προκειμένου οι κάμερες να δείξουν κάθε σπιθαμή του κορμιού του που ήταν γεμάτο με ονόματα. Μέχρι να καταλάβουμε τι σήμαιναν τα ονόματα στο σώμα του Ζλάταν, άπαντες πίστεψαν ότι είναι μια ακόμη κλασική κίνηση αυτοπροβολής του, γιατί όπως λέει και η λαϊκή ρήση «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». 
 
Σ’ αυτό στόχευαν όσοι σχεδίασαν αυτή την ενέργεια του παίχτη, γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη εντύπωση που θα έκανε στους φιλάθλους. Ενας αλαζόνας, εριστικός και εγωιστής ποδοσφαιριστής στρατεύεται στο πλευρό του ΟΗΕ και αγωνίζεται ενάντια στην πείνα στον πλανήτη, «πουλάει» πολύ και γίνεται είδηση που μεταδίδεται αστραπιαία. Ακόμα και τζάμπα να συμμετέχει στη διαφημιστική καμπάνια του ΟΗΕ (που δεν το πιστεύουμε), θα έχει σε κάθε περίπτωση όφελος και σε επίπεδο πρεστίζ και σε επίπεδο μπίζνας, γιατί η εταιρία που διαχειρίζεται το όνομα και την εικόνα «Ιμπραχίμοβιτς» θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ανθρωπιστικού τύπου προβολή για να πάρει καλύτερα συμβόλαια από διαφημιστικές εταιρίες.
 
Και τι να πεις για τους κυρίαρχους του πλανήτη που ξαναβάζουν το δημοφιλές ποδόσφαιρο στα προπαγανδιστικά σχέδιά τους. Γνωρίζοντας τη σημαντική επιρροή που ασκεί το ποδόσφαιρο σε μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων του πλανήτη, οι ιμπεριαλιστές και ο εσμός του ΟΗΕ ξεκινούν καμπάνια ενάντια στην πείνα και τη φτώχεια στον πλανήτη.  Την ίδια στιγμή  με τις ενέργειες και τις πολιτικές τους μακελεύουν τους λαούς με μια σειρά περιφερειακών πολέμων για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, καταδικάζουν σε πείνα δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, λεηλατώντας τον πλούτο των χωρών τους, και καταστρέφουν τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον για να εξασφαλίζουν το μέγιστο κέρδος. Αυτοί που ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που βιώνουν καθημερινά οι λαοί προσπαθούν να το παίξουν ευαίσθητοι, χρηματοδοτώντας καμπάνιες για την άμβλυνση των συνεπειών των πράξεών τους.
 
Οσο για τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια καπηλείας του ποδοσφαίρου, αν έχει κανονιστεί η «σωστή» αμοιβή, την οποία παζαρεύουν οι επαγγελματίες μάνατζερ στους οποίους αναθέτουν τις εκτός γηπέδων μπίζνες τους. Μπορεί να παριστάνουν τους αγαθούς και τους καλών προθέσεων ανθρώπους, όμως στη συντριπτική πλειοψηφία τους αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το προσωπικό τους ταμείο. Μπορεί να ξεκίνησαν από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, όμως –όπως έλεγε και ο Μαρξ, για τον οποίο άκουγε στα νιάτα του ο Κος Πάπιας- το «είναι» καθορίζει τη συνείδηση και όχι το αντίθετο. Και το «είναι» των ποδοσφαιρικών φιρμών γράφεται με αριθμούς με πολλά ψηφία.
 
Με τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα και επικοινωνιακές κινήσεις απενοχοποιούν το σύστημα και δίνουν άλλοθι  σε όσους ευθύνονται για το πρόβλημα της πείνας και της καταστροφής του πλανήτη. Βοηθούν επί της ουσίας στη συνέχιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ωραιοποιώντας αυτούς που ευθύνονται για το πρόβλημα, το οποίο υποτίθεται πως αγωνίζονται να εξαλείψουν. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διασαφηνιστεί κάτι. 
 
Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί με θετικό τρόπο σε ενέργειες ποδοσφαιριστών ή άλλων αθλητών που χρησιμοποίησαν την αναγνωρισιμότητά τους για να προβάλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους ή για να βοηθήσουν λαούς ή κοινωνικές ομάδες (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ρόμπι Φάουλερ για τον αγώνα των λιμενεργατών επί Θάτσερ ή τον Νταβίντ Βίγια για τη συμπαράστασή του στους απεργούς ανθρακωρύχους). Η ίδια η ενέργεια που κάνει κάποιος ποδοσφαιριστής, όμως, το κοινωνικό της πρόσημο, δείχνει αμέσως πού υπάρχει αλήθεια και πού υπάρχει υποκρισία.
 
Φροντίζουν, άλλωστε, οι Ομοσπονδίες και οι κυβερνήσεις να δείξουν με ποιους είναι και με ποιους όχι. Οταν οι ενέργειες των αθλητών βγαίνουν έξω από το πλαίσιο που έχουν ορίσει το σύστημα και οι «θεσμοί» του, ξεσηκώνουν θύελλα αρνητικών δηλώσεων εναντίον τους και σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. Φάουλερ) τιμωρούνται παραδειγματικά. Οταν πρόκειται για επικοινωνιακές φιέστες, οι ενέργειες προβάλλονται από τα ΜΜΕ και οι αθλητές αποθεώνονται. Αν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ εφάρμοζαν τον κανονισμό τους, που απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές να προβάλλουν κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα έπρεπε να τιμωρήσουν τον Ιμπραχίμοβιτς. Αντί γι’ αυτό, τον αποθεώνουν. Κι αυτό δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στις πράξεις αντίστασης και στις πράξεις διαφήμισης.
 
Κος Πάπιας
 


 
Η στήλη μπήκε για τα καλά στα χωράφια της κινηματογραφικής κριτικής. Μετά τη νέα ταινία του Κώστα Γκουσγκούνη «Με ΣΥΡΙΖΑ στον σφύριζα», θεωρούμε απαραίτητο να βάλουμε ένα φρένο στη φρενίτιδα για την ταινία «50 αποχρώσεις του γκρι». Οπως πληροφορηθήκαμε, πρόκειται για soft porno και επειδή έχουμε μια «αλλεργία» για τα soft, τα δήθεν και τα «γιαλαντζί» (εξαιρούνται τα ντολμαδάκια γιαλαντζί), δε θα τη δούμε, αλλά θα προτιμήσουμε να ασχοληθούμε με οργάνωση μαζώξεων που σχετίζονται με τις 50 αποχρώσεις του γκριλ. Παρεμπιπτόντως, τα μπιφτέκια την Τσικνοπέμπτη ήταν όλα τα λεφτά…
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπηρέτες του καπιταλισμού
Επόμενο άρθρο Εξουσιαστές με κατασταλτικές επιλογές

Σχετικά Αρθρα

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36

Αουτς, αυτό πόνεσε…

Αθλητισμός 29 Απρ 2025, 14:04
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Πανεπιστημιακοί: Τα δικαστήρια πλυντήρια της ανομίας και κουρελιάσματος της δημοκρατίας

17 Ιούν 2025, 21:41
Διεθνή

Γιατί το Ισραήλ κατέσχεσε τον εξοπλισμό των αραβικών τηλεοπτικών συνεργείων στη Χάιφα; (video)

Προσπαθούν να κρύψουν τα συνεχή πλήγματα από τα κύματα των ιρανικών πυραύλων

17 Ιούν 2025, 21:24
Αγροτικά

Ντοκουμέντο: Η μηνυτήρια αναφορά που «έφαγε» τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Βάρρα το 2020 – Γιατί μένει στο απυρόβλητο ο Βορίδης;

17 Ιούν 2025, 13:57
Διεθνή

Tι σημαίνει στα εβραϊκά «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας»;

17 Ιούν 2025, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2025, 00:01
Κόντρες

Ηταν ο Ραν-Ταν-Πλαν ακροδεξιός;

16 Ιούν 2025, 20:12
Υγεία

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

16 Ιούν 2025, 14:37
Διεθνή

Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

16 Ιούν 2025, 14:23
Πολιτική

Save Dada, Areti and Glykeria

16 Ιούν 2025, 14:07
Διεθνή

Αποσύρουν δυνάμεις από τη Γάζα οι σιωναζιστές, για να μειώσουν τη φθορά από το συνεχές σφυροκόπημα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

16 Ιούν 2025, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Ιρανοί εξακολουθούν να σφυροκοπούν με πυραύλους το Ισραήλ (video)

15 Ιούν 2025, 11:43
Διεθνή

Αγρια καταστολή των παλαιστίνιων κρατούμενων

Επειδή πανηγύριζαν για τους ιρανικούς πυραύλους

15 Ιούν 2025, 10:35
Πολιτική

Oλες/οι σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα: Για την Παλαιστίνη!

15 Ιούν 2025, 09:54
Παιδεία

Η πλήρης εξαχρείωση: Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διασφαλίζοντας το «δίκιο του μονάρχη»

15 Ιούν 2025, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρό και απόλυτα επιτυχημένο πλήγμα του Ιράν στη σιωνιστική οντότητα (video και φωτογραφίες)

Χτυπήθηκε και το σιωναζιστικό υπουργείο Πολέμου - Νεκροί και τραυματίες

14 Ιούν 2025, 14:13
Η παπάρα

Και ανιστόρητος ο προκλητικός σιωναζιστής

14 Ιούν 2025, 08:35
Πολιτική

Oλες/οι την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα: Για την Παλαιστίνη!

14 Ιούν 2025, 07:42
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϊχέλλες : Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το Δ’ Ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η Ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι λαοί μας είναι φίλοι από την εποχή του Κύρου του Μέγα [Πέρσης βασιλιάς, 6ος αιώνας π.Χ. – επέτρεψε την επιστροφή των Ιουδαίων στην Παλαιστίνη]. Ο ιρανικός λαός πρέπει τώρα να ενωθεί γύρω από την ιστορική του κληρονομιά, υπερασπιζόμενος την ελευθερία του από το καθεστώς που τον καταπιέζει. Το καθεστώς είναι πολύ αδύναμο, ποτέ δεν ήταν τόσο αδύναμο όσο τώρα.

Μπενιαμίν Νετανιάχου

(Ο Νετανιάχου απευθύνεται στον ιρανικό λαό και τον καλεί να ανατρέψει το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Και για να βρει επιχειρήματα πηγαίνει δυόμισι χιλιετίες πίσω, στην εποχή του Κύρου του Μέγα και των αρχαίων Ιουδαίων. Κατά την αφήγηση της Βίβλου, ο ιδρυτής της περσικής αυτοκρατορίας, τερμάτισε τη Βαβυλώνια αιχμαλωσία και επέτρεψε στους αιχμάλωτους Ιουδαίους να επιστρέψουν στις εστίες τους και να ξαναχτίσουν τον ναό του Σολομώντα. Ως ιδρυτής μιας τεράστιας αυτοκρατορίας ήξερε πως μόνο σεβόμενες τα έθιμα και τις θρησκείες των υπηκόων του και αναγνωρίζοντάς τους ορισμένα δικαιώματα στα όρια των σατραπειών, θα μπορούσε να διατηρήσει την ενότητα της αυτοκρατορίας που δημιούργησε. Αντίστοιχη συμπεριφορά είχε ο Αλέξανδρος ο Μέγας των Μακεδόνων, δύο αιώνες αργότερα. Βέβαια, ούτε οι σημερινοί Ιρανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Περσών (πέραν των άλλων, μια σφοδρή λαϊκή επανάσταση τσάκισε το καθεστώς του τελευταίου σάχη, του Ρεζά Παχλεβί, που θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο των αρχαίων περσών αυτοκρατόρων) ούτε οι σημερινοί σιωνιστές εβραίοι έχουν σχέση με τις φυλές της αρχαίας Ιουδαίας, από τις οποίες κατάγονται και οι Παλαιστίνιοι. Ακόμα και στο εντελώς ανιστόρητο πλαίσιο που επικαλείται ο Νετανιάχου, το επιχείρημα γίνεται μπούμερανγκ και στρέφεται εναντίον του. Στη θέση της ανεξιθρησκείας του Κύρου του Μέγα έχουμε ένα εβραϊκό-σιωνιστικό κράτος, φασιστικά δομημένο, που επιτίθεται με όλα τα μέσα στους λαούς της περιοχής. Οχι μόνο στους Παλαιστίνιους, αλλά και στους Σύριους και τους Λιβανέζους, των οποίων κατέχει εδάφη. Οχι μόνο στους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης αλλά στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου -και τους Ιρανούς, φυσικά-, καθώς ο φανατικός σιωνισμός διακηρύσσει ωμά ότι θέλει να γκρεμίσει το τζαμί του Αλ-Ακσα, τρίτο ιερό τόπο των μουσουλμάνων μετά τη Μέκα και τη Μεδίνα, και στη θέση του να οικοδομήσει τον τρίτο ναό του Σολομώντα. Οι σιωνιστές δεν απειλούν τους αγιατολάχ του Ιράν, απειλούν τον ιρανικό λαό, που μολονότι δεν είναι αραβικός, αισθάνεται αισθήματα αδελφοσύνης και στέκεται αλληλέγγυος προς τον παλαιστινιακό λαό. Οι Ιρανοί θα φτύσουν πάνω στην εικόνα του Νετανιάχου και μετά θα την ποδοπατήσουν. Κι αυτός το ξέρει καλά. Ξέρει πως δεν μπορεί να τους ξεγελάσει με αναφορές στην αρχαία ιστορία της περιοχής. Η γελοία -και προκλητική συνάμα- δήλωσή του δεν απευθύνεται στους Ιρανούς αλλά στη Δύση. Παριστάνει τον φιλελεύθερο, την ίδια στιγμή που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα -πλέον και στη Δυτική Οχθη-, που βομβαρδίζει αμάχους στον Λίβανο και τη Συρία, που βομβαρδίζει το Ιράν, συμπεριφερόμενος σαν χωροφύλακας της περιοχής. Ούτε στη Δύση μπορεί να ξεγελάσει τους λαούς, όμως. Πάνε οι εποχές που λειτουργούσε η «βιομηχανία του ολοκαυτώματος»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo