Περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ συμμετείχαν στην επεισοδιακή πορεία, την ώρα που ο Καραμανλής εγκαινίαζε τη ΔΕΘ. Οι οπαδοί του Δικέφαλου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και αφού αιφνιδίασαν τους μπάτσους (οι ΠΑΟΚτζήδες είχαν τοποθετήσει τα πανό με κατεύθυνση την Ιασωνίδου και οι μπάτσοι νόμισαν ότι θα κατευθυνθούν προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό), έφτασαν ειρηνικά περίπου στις 20:15 στην πλατεία ΧΑΝΘ. Αφού προσέγγισαν τα κάγκελα που είχαν στήσει για να τους εμποδίσουν να φτάσουν στο Βελλίδειο, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών που δεν βρίσκουν λύση στο διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ.
Οι διοργανωτές της πορείας έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, αφού η αρχική ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους νεαρούς οπαδούς και ορισμένους ΜΑΤάδες εκτονώθηκε άμεσα. Για μερικά λεπτά φώναζαν απλώς τα συνθήματά τους, αλλά λίγο αργότερα, όταν ο Καραμανλής έφτασε στο Βελλίδειο, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Δέχτηκαν όμως βροχή δακρυγόνων από τους μπάτσους. Ο κύριος όγκος της πορείας οπισθοχώρησε μερικά μέτρα προς την πλατεία της ΧΑΝΘ για να μπορέσει να ανασάνει, αφού η κατάσταση ήταν αποπνιχτική. Ομως, μια μικρή ομάδα 100–150 ατόμων παρέμεινε στο οδόφραγμα και άρχισε να πετά πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο του Βελλίδειου. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι ορισμένοι ΜΑΤάδες φώναξαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ «Βουλγάρους». Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οπισθοχωρώντας προς την οδό Τσιμισκή (οι μπάτσοι έριχναν συνεχώς δακρυγόνα για να τους διαλύσουν) έσπασαν ορισμένες τράπεζες και αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες, που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή γύρω από την ΔΕΘ.
Η στήλη βρέθηκε στη συγκέντρωση των οπαδών του ΠΑΟΚ και αυτό που μπορεί να καταθέσει είναι ότι η πλειοψηφία των διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από τη ΔΕΘ ήταν από την Αθήνα. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που διαδραματίστηκε μπροστά μας: Οταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οπισθοχωρούσαν, μέσω της Αγγελάκη, άλλοι προς την Τσιμισκή και άλλοι προς την Εγνατία, ο επικεφαλής μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που ήταν μπροστά στην εμπορική είσοδο της ΔΕΘ (επί της Εγνατίας), ούρλιαζε σε έξαλλη κατάσταση προς τους άνδρες του «τρέχτε γρήγορα, γιατί οι ΠΑΟΚτζήδες ανεβαίνουν την Εγνατία (σ.σ. εννοούσε την Αγγελάκη) και πρέπει να μην τους αφήσουμε να μπουν στη Θεολογική», προκαλώντας αρχικά την αμηχανία και στη συνέχεια τα γέλια σε όσους τον παρακολουθούσαμε.
Την επόμενη μέρα, οι περισσότερες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης στα πρωτοσέλιδά τους κατήγγειλαν την πρόκληση από Αθηναίους αστυνομικούς που αποκαλούσαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ «Βουλγάρους» και απαιτούσαν να ριχθεί φως στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Οσον αφορά τα παραλειπόμενα της συγκέντρωσης, ήταν εμφανής η προσπάθεια των τοπικών στελεχών της ΝΔ να την απομαζικοποιήσουν ή και να τη ματαιώσουν. Από την Πέμπτη το βράδυ στα ΠΑΟΚτζίδικα στέκια κυκλοφορούσε η φήμη ότι το ζεύγος Αγγελόπουλου θα ανέβει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη για να διαπραγματευτεί την αγορά της ομάδας και γι΄ αυτό θα έπρεπε να ματαιωθεί η συγκέντρωση, αφού τυχόν επεισόδια θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά. Η προσπάθειά τους, όπως καταλαβαίνετε, δεν στέφθηκε με επιτυχία…
Αλλά ας δούμε και τα αιτήματα της κινητοποίησης. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η ομάδα τους. Το επιχείρημά τους είναι, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν λειτούργησαν όπως πρέπει, με αποτέλεσμα τα λαμόγια που διοίκησαν την ομάδα να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες και να χρεοκοπήσουν το σύλλογο. Για να επανορθώσει λοιπόν το κράτος, θα πρέπει να χαρίσει τα χρέη στην ομάδα και να βρει έναν καπιταλιστή για να «επενδύσει» σ’ αυτή. Επικαλούνται μάλιστα το παράδειγμα του Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ, όταν εξαιτίας της κόντρας του με τον Ντέμη άρχισαν να καταφθάνουν ΣΔΟΕ, ορκωτοί λογιστές και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα και στη συνέχεια, με την υπαγωγή της στο άρθρο 44, της χαρίστηκαν τα χρέη. Βέβαια, στην ΑΕΚ η κυβέρνηση δεν βρήκε καπιταλιστή για να τη σώσει και ανέλαβε αυτό το ρόλο ο Ντέμης, όμως ο ΠΑΟΚ δικαιούται κάτι περισσότερο. Αφενός γιατί το αθηναϊκό κατεστημένο όλα αυτά τα χρόνια τον αντιστρατεύεται και αφετέρου γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Από τη στιγμή που στα αιτήματα δεν υπάρχει η απαίτηση για ανάδειξη της ομάδας, σε πρωταθλητή, η στήλη συμπαραστέκεται χαρακτηρίζοντάς τα ρεαλιστικά…