Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
  • Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ο Παπαφλέσσας νίκησε…
Αθλητισμός

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ο Παπαφλέσσας νίκησε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Νοέ 2009, 00:00

♦ Η πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ κυριαρχεί και θα ξεκινήσουμε από αυτή. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναγκάστηκε να κάνει σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών μια μεγάλη κωλοτούμπα. Οι επικριτικές αναλύσεις για τον τρόπο που έπαιξε η Εθνική στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία, το οποίο τέλειωσε με λευκή ισοπαλία, έδωσαν τη θέση τους σε διθύραμβους για τις τεχνικές ικανότητες του Ρεχάγκελ και την ποδοσφαιρική μαγκιά των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Οσοι παρακολούθησαν και τους δυο αγώνες θα συμφωνήσουν ότι η αγωνιστική εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο (νικηφόρο) παιχνίδι ήταν πολύ χειρότερη από αυτή στο πρώτο. Επειδή όμως τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, μετά την πρόκριση δεν μπορεί να γίνει κριτική και άπαντες δοξάζουν τον γερμανό αρχιμάστορα. Η θέση της στήλης δεν αλλάζει από τις «εφήμερες χαρές». Επιμένει ότι ο Ρεχάγκελ πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα, για τον απλούστατο λόγο ότι το θέαμα που προσφέρει η Εθνική είναι απαράδεκτο. Η ομάδα κακοποιεί το ποδόσφαιρο και –ας μου επιτραπεί η έκφραση– βαδίζει με βάση την κωλοφαρδία του προπονητή της (η λέξη άστρο είναι μικρή για να δηλώσει το μέγεθος της τύχης του). Οσοι δεν έχουμε οικονομικά οφέλη από την πρόκριση, όσοι μια νίκη στο ποδόσφαιρο δεν μας κάνει «εθνικά υπερήφανους» αλλά θέλουμε να βλέπουμε και λίγη μπάλα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε την απομάκρυνση του Ρεχάγκελ.

Οσον αφορά τον δεύτερο αγώνα με την Ουκρανία, θύμιζε την ιστορική ταινία με τον Παπαφλέσσα. Οι έλληνες παίχτες αμύνονταν ηρωικά στις εχθρικές επιθέσεις, όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική και οι οχτροί δεν κατάφεραν να πάρουν τα ταμπούρια.

♦ Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η απεργία που έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι μπασκετμπολίστες της Α1 και της Α2. Ο ΕΣΑΚΕ, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείου του ΠΣΑΚ (συνδικαλιστικό όργανο των παιχτών) αναγκάστηκε να έρθει σε συμβιβασμό μαζί τους και ανέβαλε τους αγώνες της Α1. Το δρόμο της αντιπαράθεσης με τους παίχτες επέλεξε η ΕΟΚ (βλέπε Βασιλακόπουλος) και δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να κρατήσει σκληρή στάση και απείλησε ότι θα μηδενιστούν όσες ομάδες δεν θα κατεβούν να αγωνιστούν.  Ο στόχος ήταν οι διοικήσεις των ομάδων να πιέσουν τους παίχτες τους να κατεβούν κανονικά. Αυτή η συνταγή είχε  εφαρμοστεί στο παρελθόν και είχε πετύχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι διοικήσεις των περισσότερων ομάδων δεν στήριξαν την Ομοσπονδία και κράτησαν ουδετερότητα, με αποτέλεσμα να μη γίνει κανένας αγώνας.

Ο υποφαινόμενος μαζί με μερικούς ακόμη οπαδούς του Παγκρατίου βρέθηκε στο Μετς (είχε προγραμματιστεί να γίνει ο αγώνας Παγκράτι-Ξάνθη), με σκοπό να συμπαρασταθεί στους παίχτες σε πιθανή πίεση. Η παρέμβασή μας δεν χρειάστηκε, γιατί οι παίχτες εφάρμοσαν την απόφαση του συλλόγου τους, χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις. Η είδηση που βγαίνει από το επιτόπιο ρεπορτάζ είναι ότι για πρώτη φορά, είδαμε παράγοντες να τα χώνουν δημόσια στην ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο και να αμφισβητούν τις επιλογές τους. Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ μεγάλωσε ηλικιακά και βρίσκεται στη δύση της κυριαρχίας του στο χώρο αφήνει περιθώρια αμφισβήτησής του. Θα πρέπει να  προσθέσουμε επίσης, ότι η Ομοσπονδία δεν έχει ασχοληθεί επί της ουσίας με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μπάσκετ και δεν έχει πάρει θέση για το αν θα  συνεχιστεί η οικονομική επιχορήγηση των ομάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που οδηγεί τις διοικήσεις των ομάδων να κρατήσουν αποστάσεις από τις επιλογές της Ομοσπονδίας, για να μπορούν να παζαρέψουν μαζί της μελλοντικά.

♦ Με τη συνέντευξή του την περασμένη βδομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος έβαλε τίτλους τέλους στην εποχή της κίτρινης «πολυμετοχικότητας», που ξεκίνησε πριν 5,5 χρόνια (άνοιξη του 2004) από τον Νικολαΐδη. Ο χώρος της στήλης δεν μας επιτρέπει να σχολιάσουμε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Θανόπουλος, όμως μπορούμε να εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία που ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Καταρχήν, τελείωσε το παραμύθι του ρομαντισμού και των αγνών ΑΕΚτζήδων που προσπάθησαν να σώσουν την αγαπημένη τους ομάδα από την καταστροφή. Τα χρέη της ομάδας φτάνουν τα 30-35 εκατομμύρια ευρώ (κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι πάνω από 50 εκατ.),  αρκετοί από τους μετόχους του 2004 έχουν αποχωρήσει  και δεν ασχολούνται με την ομάδα, ενώ και οι σημερινοί μέτοχοι είναι στην πλειοψηφία τους ανενεργοί και αντί να βοηθήσουν την ομάδα προσπαθούν να χαλάσουν τη συμφωνία με το θείο από το Σικάγο. Ο μπροστάρης της κιτρινόμαυρης «άνοιξης του 2004» Θεμιστοκλής Νικολαΐδης κατηγορήθηκε για έλλειμμα σχεδίου, οράματος και οργάνωσης και κακοδιαχείριση και το κυριότερο παρομοιάστηκε με τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι όταν αρχίζει να βουλιάζει.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Μπάγιεβιτς είναι το σημείο αναφοράς για τη σημερινή ΑΕΚ. Για την κιτρινόμαυρη διοί-κηση ήταν η «ασπίδα» της, αφού ήλπιζαν ότι με τη δουλειά του θα έκρυβε τις αδυναμίες του έμψυχου υλικού της ομάδας. Για την πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο και για τους οργανωμένους οπαδούς ήταν, είναι και θα είναι ο προδότης και ο βάτραχος, που ευθύνεται για τα πάντα. Ο Μπάγιεβιτς, όμως, δεν τα κατάφερε όσο καλά θα περίμεναν, με αποτέλεσμα να φτάσουν πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν στο αδιέξοδο.

Το τρίτο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η λύση Μπομπ Κοζώνης είναι η μοναδική διέξοδος για την ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε την οικονομική του επιφάνεια, όμως θεωρούμε απίθανο εν μέσω οικονομικής κρίσης να βρεθεί καπιταλιστής διατεθειμένος να «επενδύσει» τα χοντρά πακέτα που χρειάζεται η ΑΕΚ για να ορθοποδήσει και ιδιαίτερα όταν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, από τα μηδέν ευρώ που βάζουν σήμερα οι μέτοχοι, ό,τι παραπάνω βάλει θα είναι καλοδεχούμενο. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει ένα ανεκμετάλλευτο περιουσιακό στοιχείο. Η ανέγερση του γηπέδου είναι μια πολύ καλή «επενδυτική» ευκαιρία και είναι σίγουρο ότι αποτελεί  έναν (ίσως και τον μοναδικό) από τους οικονομικούς στόχους του θείου Μπομπ. Οσο για τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, ας προετοιμάζονται για ακόμη μερικά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, αφού τα φράγκα που απαιτούνται γι’ αυτή την «εφήμερη χαρά» είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά τα ποσά που στοιχηματίστηκαν, βρέθηκε ο αγώνας της Β’ Εθνικής  Εθνικός Αστέρας-Πιερικός. Οι φήμες ότι οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν τη νίκη κυκλοφόρησαν την Παρασκευή το απόγευμα και μεγάλα ποσά άρχισαν να παίζονται στο «2», με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αγώνας να «κλειδώσει» από τον ΟΠΑΠ (δεν μπορούσες να στοιχηματίσεις). Στοίχημα δεχόταν μόνο η εταιρία Betfair,  με την απόδοση του διπλού να «κλείνει» στο 1,27 από το 8,50 που ξεκίνησε. Για την ιστορία, ο Πιερικός κέρδισε 2-1, σε ένα ματς-παρωδία, και οι οπαδοί των γηπεδούχων τα έχωσαν χοντρά στη διοίκηση και τους παίχτες της ομάδας τους.

ΥΓ2: Διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων προτείνει ο Κυπριακός Οργανισμός Ποδοσφαίρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία. Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας συγκρούστηκαν στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα ένας οπαδός του ΑΠΟΕΛ να χαροπαλεύει. Η βία στα γήπεδα επανεμφανίζεται σε όλο και περισσότερες χώρες και το πλέον πιθανό είναι ότι αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης που τσακίζει τη νεολαία, όσο και αν αυτό προσπαθούν να το κρύψουν οι κάθε λογής «αρμόδιοι».

ΥΓ3: Δυο έρευνες που έχουν σχέση με την οικονομική διάσταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έπεσαν στα χέρια μας και θα τις σχολιάσουμε στο επόμενο φύλλο. Επίσης στο επόμενο φύλλο θα ασχοληθού-με με την αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Ανόβερο Ρόμπερτ Ενκε και το θάνατο του παίχτη της Λάρισας, Αντόνιο ντε Νίγκρις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 20.11.09
Επόμενο άρθρο Πίσω από τα αστραφτερά χαμόγελα

Σχετικά Αρθρα

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

Αθλητισμός 31 Ιαν 2026, 09:11

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

Ημέρα ερωτευμένων.

1901: Ο φοιτητής Πιοτρ Κάρποβιτς εκτελεί τον υπερσυντηρητικό υπουργό Παιδείας Μπογκολέμποφ (Ρωσία).

1901: Στρατιωτικός νόμος στη Μαδρίτη για καταστολή εξεγερμένων κατά της φορολογίας.

1902: Στρατιωτικός νόμος στην Τεργέστη καθώς οι απεργίες για μείωση του ωραρίου εργασίας εξελίσσονται σε αιματηρή εξέγερση.

1947: Αντάρτες καταλαμβάνουν τη Σπάρτη κι ελευθερώνουν τους 233 αριστερούς κρατούμενους στην πόλη.

1973: Αστυνομική εισβολή εναντίον 1.500 φοιτητών στο ΕΜΠ, άγριοι ξυλοδαρμοί, εκατό συλλήψεις, έντεκα παραπομπές.

1974: Συλλαμβάνονται τρία άτομα που μετέφεραν αντιδικτατορικές προκηρύξεις του ΚΚΕ εσ. από τη Δυτική Γερμανία.

1993: 120 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- υπογράφουν στο Παρίσι σύμβαση για κατάργηση των χημικών όπλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo