Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
  • Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…
  • Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται
  • Σαν σήμερα 15 Ιούνη
  • Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ο Παπαφλέσσας νίκησε…
Αθλητισμός

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, ο Παπαφλέσσας νίκησε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Νοέ 2009, 00:00

♦ Η πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ κυριαρχεί και θα ξεκινήσουμε από αυτή. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναγκάστηκε να κάνει σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών μια μεγάλη κωλοτούμπα. Οι επικριτικές αναλύσεις για τον τρόπο που έπαιξε η Εθνική στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία, το οποίο τέλειωσε με λευκή ισοπαλία, έδωσαν τη θέση τους σε διθύραμβους για τις τεχνικές ικανότητες του Ρεχάγκελ και την ποδοσφαιρική μαγκιά των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Οσοι παρακολούθησαν και τους δυο αγώνες θα συμφωνήσουν ότι η αγωνιστική εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο (νικηφόρο) παιχνίδι ήταν πολύ χειρότερη από αυτή στο πρώτο. Επειδή όμως τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, μετά την πρόκριση δεν μπορεί να γίνει κριτική και άπαντες δοξάζουν τον γερμανό αρχιμάστορα. Η θέση της στήλης δεν αλλάζει από τις «εφήμερες χαρές». Επιμένει ότι ο Ρεχάγκελ πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα, για τον απλούστατο λόγο ότι το θέαμα που προσφέρει η Εθνική είναι απαράδεκτο. Η ομάδα κακοποιεί το ποδόσφαιρο και –ας μου επιτραπεί η έκφραση– βαδίζει με βάση την κωλοφαρδία του προπονητή της (η λέξη άστρο είναι μικρή για να δηλώσει το μέγεθος της τύχης του). Οσοι δεν έχουμε οικονομικά οφέλη από την πρόκριση, όσοι μια νίκη στο ποδόσφαιρο δεν μας κάνει «εθνικά υπερήφανους» αλλά θέλουμε να βλέπουμε και λίγη μπάλα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε την απομάκρυνση του Ρεχάγκελ.

Οσον αφορά τον δεύτερο αγώνα με την Ουκρανία, θύμιζε την ιστορική ταινία με τον Παπαφλέσσα. Οι έλληνες παίχτες αμύνονταν ηρωικά στις εχθρικές επιθέσεις, όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική και οι οχτροί δεν κατάφεραν να πάρουν τα ταμπούρια.

♦ Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η απεργία που έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι μπασκετμπολίστες της Α1 και της Α2. Ο ΕΣΑΚΕ, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείου του ΠΣΑΚ (συνδικαλιστικό όργανο των παιχτών) αναγκάστηκε να έρθει σε συμβιβασμό μαζί τους και ανέβαλε τους αγώνες της Α1. Το δρόμο της αντιπαράθεσης με τους παίχτες επέλεξε η ΕΟΚ (βλέπε Βασιλακόπουλος) και δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να κρατήσει σκληρή στάση και απείλησε ότι θα μηδενιστούν όσες ομάδες δεν θα κατεβούν να αγωνιστούν.  Ο στόχος ήταν οι διοικήσεις των ομάδων να πιέσουν τους παίχτες τους να κατεβούν κανονικά. Αυτή η συνταγή είχε  εφαρμοστεί στο παρελθόν και είχε πετύχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι διοικήσεις των περισσότερων ομάδων δεν στήριξαν την Ομοσπονδία και κράτησαν ουδετερότητα, με αποτέλεσμα να μη γίνει κανένας αγώνας.

Ο υποφαινόμενος μαζί με μερικούς ακόμη οπαδούς του Παγκρατίου βρέθηκε στο Μετς (είχε προγραμματιστεί να γίνει ο αγώνας Παγκράτι-Ξάνθη), με σκοπό να συμπαρασταθεί στους παίχτες σε πιθανή πίεση. Η παρέμβασή μας δεν χρειάστηκε, γιατί οι παίχτες εφάρμοσαν την απόφαση του συλλόγου τους, χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις. Η είδηση που βγαίνει από το επιτόπιο ρεπορτάζ είναι ότι για πρώτη φορά, είδαμε παράγοντες να τα χώνουν δημόσια στην ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο και να αμφισβητούν τις επιλογές τους. Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ μεγάλωσε ηλικιακά και βρίσκεται στη δύση της κυριαρχίας του στο χώρο αφήνει περιθώρια αμφισβήτησής του. Θα πρέπει να  προσθέσουμε επίσης, ότι η Ομοσπονδία δεν έχει ασχοληθεί επί της ουσίας με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μπάσκετ και δεν έχει πάρει θέση για το αν θα  συνεχιστεί η οικονομική επιχορήγηση των ομάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που οδηγεί τις διοικήσεις των ομάδων να κρατήσουν αποστάσεις από τις επιλογές της Ομοσπονδίας, για να μπορούν να παζαρέψουν μαζί της μελλοντικά.

♦ Με τη συνέντευξή του την περασμένη βδομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος έβαλε τίτλους τέλους στην εποχή της κίτρινης «πολυμετοχικότητας», που ξεκίνησε πριν 5,5 χρόνια (άνοιξη του 2004) από τον Νικολαΐδη. Ο χώρος της στήλης δεν μας επιτρέπει να σχολιάσουμε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Θανόπουλος, όμως μπορούμε να εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία που ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Καταρχήν, τελείωσε το παραμύθι του ρομαντισμού και των αγνών ΑΕΚτζήδων που προσπάθησαν να σώσουν την αγαπημένη τους ομάδα από την καταστροφή. Τα χρέη της ομάδας φτάνουν τα 30-35 εκατομμύρια ευρώ (κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι πάνω από 50 εκατ.),  αρκετοί από τους μετόχους του 2004 έχουν αποχωρήσει  και δεν ασχολούνται με την ομάδα, ενώ και οι σημερινοί μέτοχοι είναι στην πλειοψηφία τους ανενεργοί και αντί να βοηθήσουν την ομάδα προσπαθούν να χαλάσουν τη συμφωνία με το θείο από το Σικάγο. Ο μπροστάρης της κιτρινόμαυρης «άνοιξης του 2004» Θεμιστοκλής Νικολαΐδης κατηγορήθηκε για έλλειμμα σχεδίου, οράματος και οργάνωσης και κακοδιαχείριση και το κυριότερο παρομοιάστηκε με τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι όταν αρχίζει να βουλιάζει.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Μπάγιεβιτς είναι το σημείο αναφοράς για τη σημερινή ΑΕΚ. Για την κιτρινόμαυρη διοί-κηση ήταν η «ασπίδα» της, αφού ήλπιζαν ότι με τη δουλειά του θα έκρυβε τις αδυναμίες του έμψυχου υλικού της ομάδας. Για την πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο και για τους οργανωμένους οπαδούς ήταν, είναι και θα είναι ο προδότης και ο βάτραχος, που ευθύνεται για τα πάντα. Ο Μπάγιεβιτς, όμως, δεν τα κατάφερε όσο καλά θα περίμεναν, με αποτέλεσμα να φτάσουν πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν στο αδιέξοδο.

Το τρίτο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η λύση Μπομπ Κοζώνης είναι η μοναδική διέξοδος για την ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε την οικονομική του επιφάνεια, όμως θεωρούμε απίθανο εν μέσω οικονομικής κρίσης να βρεθεί καπιταλιστής διατεθειμένος να «επενδύσει» τα χοντρά πακέτα που χρειάζεται η ΑΕΚ για να ορθοποδήσει και ιδιαίτερα όταν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, από τα μηδέν ευρώ που βάζουν σήμερα οι μέτοχοι, ό,τι παραπάνω βάλει θα είναι καλοδεχούμενο. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει ένα ανεκμετάλλευτο περιουσιακό στοιχείο. Η ανέγερση του γηπέδου είναι μια πολύ καλή «επενδυτική» ευκαιρία και είναι σίγουρο ότι αποτελεί  έναν (ίσως και τον μοναδικό) από τους οικονομικούς στόχους του θείου Μπομπ. Οσο για τους κιτρινόμαυρους οπαδούς, ας προετοιμάζονται για ακόμη μερικά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, αφού τα φράγκα που απαιτούνται γι’ αυτή την «εφήμερη χαρά» είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά τα ποσά που στοιχηματίστηκαν, βρέθηκε ο αγώνας της Β’ Εθνικής  Εθνικός Αστέρας-Πιερικός. Οι φήμες ότι οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν τη νίκη κυκλοφόρησαν την Παρασκευή το απόγευμα και μεγάλα ποσά άρχισαν να παίζονται στο «2», με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αγώνας να «κλειδώσει» από τον ΟΠΑΠ (δεν μπορούσες να στοιχηματίσεις). Στοίχημα δεχόταν μόνο η εταιρία Betfair,  με την απόδοση του διπλού να «κλείνει» στο 1,27 από το 8,50 που ξεκίνησε. Για την ιστορία, ο Πιερικός κέρδισε 2-1, σε ένα ματς-παρωδία, και οι οπαδοί των γηπεδούχων τα έχωσαν χοντρά στη διοίκηση και τους παίχτες της ομάδας τους.

ΥΓ2: Διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων προτείνει ο Κυπριακός Οργανισμός Ποδοσφαίρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία. Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας συγκρούστηκαν στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα ένας οπαδός του ΑΠΟΕΛ να χαροπαλεύει. Η βία στα γήπεδα επανεμφανίζεται σε όλο και περισσότερες χώρες και το πλέον πιθανό είναι ότι αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης που τσακίζει τη νεολαία, όσο και αν αυτό προσπαθούν να το κρύψουν οι κάθε λογής «αρμόδιοι».

ΥΓ3: Δυο έρευνες που έχουν σχέση με την οικονομική διάσταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έπεσαν στα χέρια μας και θα τις σχολιάσουμε στο επόμενο φύλλο. Επίσης στο επόμενο φύλλο θα ασχοληθού-με με την αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Ανόβερο Ρόμπερτ Ενκε και το θάνατο του παίχτη της Λάρισας, Αντόνιο ντε Νίγκρις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 20.11.09
Επόμενο άρθρο Πίσω από τα αστραφτερά χαμόγελα

Σχετικά Αρθρα

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

Ημέρα ανέμου.

Ημέρα γονιμότητας.

Ημέρα κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων.

1911: Σοβαρά επεισόδια στην ελληνική Βουλή με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

1972: Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ (RAF) συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1972: Συλλαμβάνονται τέσσερα μέλη του “Κινήματος 20ής Οκτώβρη“.

1978: Δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργου Καλλέργη.

2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ Μπατζάρ στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo