Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Ιούνη
  • Χαρά στο κουράγιο του(ς)
  • Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
  • Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;
  • Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ζητείται: πρόεδρος – προπονητής – παίχτες – γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Αθλητισμός

Ζητείται: πρόεδρος – προπονητής – παίχτες – γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Νοέ 2008, 00:00

 Τίτλοι τέλους. Η απόφαση του κ. Νικολαΐδη να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε ανακοινωθεί για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, όμως οι αγωνιστικές εξελίξεις τον ανάγκασαν να πηδήξει νωρίτερα από το σκάφος που βυθίζεται. Αφορμή για την επίσπευση της παραίτησής του ήταν οι άγριες αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, παρά τη νίκη της ομάδας. Οι επιλογές του Νικολαΐδη αφήνουν τη στήλη αδιάφορη –άλλωστε η άποψή της είναι γνωστή και είναι η μόνη που πήρε σαφή θέση εναντίον της πολιτικής του, την επαύριο της ανάληψης της προεδρίας του– αξίζει όμως να σχολιάσουμε τη στάση των οπαδών της ΑΕΚ.

Είναι πρωτοφανές για τα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου οι οπαδοί μιας ομάδας να τη γιουχάρουν, όταν έχει καταφέρει να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη. Η επίσημη ΑΕΚ, ο κ. Νικολαΐδης, και οι συνάδελφοί μου στις αθλητικές εφημερίδες καυτηρίασαν τη στάση τους και τους ανακάλεσαν στην τάξη. Αν και ακούγεται παράξενο, η αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ εμπεριέχει την υγεία και τη «φρεσκάδα» που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα, αγωνιστικά η ομάδα τους θυμίζει παιδική χαρά, ο προπονητής δείχνει πολύ λίγος για τον πάγκο μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, οι παίχτες είναι β’ διαλογής και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί, η διοίκηση δεν έχει διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη και να κάνει διορθωτικές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Ολα αυτά είχαν διαμορφώσει ένα εκρηκτικό μίγμα που κάποια στιγμή θα έφτανε στην έκρηξη. Στο παιχνίδι με το Θρασύβουλο η ομάδα τους κατάφερε να πουλήσει τη νίκη, αν και προηγήθηκε με 3-0, και στον αγώνα με τον Αστέρα έπαιξε πολύ κακό ποδόσφαιρο, βρέθηκε  πίσω στο σκορ και οι οπαδοί της έφτασαν στα όριά τους. Η ανατροπή του σκορ στις καθυστερήσεις, αντί να εκτονώσει την κατάσταση, «εκτόνωσε» την οργή των οπαδών. Οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ «προκάλεσαν» το συναίσθημα των οπαδών, οι οποίοι έκαναν πιο έντονες τις αποδοκιμασίες τους.

Είχαμε συνηθίσει οι οπαδοί να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα και να αδιαφορούν για τον τρόπο που η ομάδα φτάνει σ’ αυτό και ίσως να μας προκάλεσε έκπληξη η αντίδρασή τους. Αν όμως σκεφτούμε με καθαρό μυαλό, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν πρωτοτύπησαν. Αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο και αποδοκίμασαν την ομάδα, γιατί είδαν ξεκάθαρα ότι το αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν δεν θα είναι το επιθυμητό. Η ΑΕΚ δεν «τραβάει», δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια, αυτό είναι αυταπόδεικτο και αποτελεί τη βαθύτερη αιτία για τις αντιδράσεις των οπαδών της.  Πλέον, η ομάδα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της. Το διοικητικό σχήμα των μετόχων έδειξε απροετοίμαστο και δείχνει να μη μπορεί να διαχειριστεί άμεσα το κενό που άφησε ο Νικολαΐδης. Στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τρίτη δεν κατέληξαν σε νέο πρόεδρο και αποφάσισαν μοντέλο διοίκησης με δυο προεδρεύοντες (ας μην ξεχνάμε ότι το έμβλημα της ομάδας είναι ο δικέφαλος αετός!) και μετά από ένα μήνα θα ξαναμαζευτούν για να βγάλουν πρόεδρο. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε στα συνοικιακά σωματεία, στα οποία συνηθίζεται, όταν παραιτείται ο μανάβης, πρόεδρος να αναλαμβάνει ο χασάπης (ή το αντίστροφο).

 Μετά την καταιγίδα, έρχεται η γαλήνη και το ουράνιο τόξο. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται στον πολυμετοχικό, αφού η ομάδα, μετά τα αρνητικά εντός έδρας αποτελέσματα με Ηρακλή και Εργοτέλη, κατάφερε να πετύχει δυο σημαντικές νίκες με Πανιώνιο και Βέρντερ Βρέμης. Στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων άλλαξε το κλίμα και ο προπονητής από «μυρωδιάς» και λίγος για μεγάλη ομάδα έγινε μετρ της τακτικής, πρωτομάστορας της νίκης και ο άνθρωπος που αν πάρει πίστωση χρόνου μπορεί να χτίσει το μεγάλο Παναθηναϊκό.

Επειδή στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα που να ξεκινά από παρθενογένεση και δε μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα, η στήλη συνεχίζει να πιστεύει ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει ομάδα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οπαδών της. Το έμψυχο υλικό που διαθέτει, η προσωπικότητα του προπονητή της και κυρίως οι επιλογές και η στρατηγική που έχει η διοίκησή της δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι πράσινοι είναι η διοικητική ανεπάρκεια. Για το σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε και περιμένουμε τις διορθωτικές κινήσεις το Γενάρη. Οσον αφορά τη μάχη στο παρασκήνιο, οι μέχρι σήμερα επιλογές της πράσινης διοίκησης είναι λανθασμένες και δεν μπορούν να θωρακίσουν την ομάδα, προκειμένου να μη δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση. Βρισκόμαστε στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι φωσφοριζέ έχουν δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Στο σημείο αυτό η στήλη ξεκαθαρίζει τη θέση της, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το γεγονός ότι ασκούμε κριτική στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το μοντέλο της προηγουμένης διοίκησης. Ο Τζίγγερ είχε επιλέξει να μην κοντραριστεί με τον Κόκκαλη και να είναι η ομάδα δεύτερη στο πρωτάθλημα για μπορεί να καρπώνεται τα κέρδη από τη συμμετοχή της στο Champions League. Οι πολυμετοχικοί κατάφεραν να στρέψουν την οργή του κόσμου του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του Τζίγγερ (βοήθησαν με τον τρόπο τους να μην πάρει η ομάδα τον τίτλο την περσινή χρονιά), υποσχέθηκαν να κάνουν τον Παναθηναϊκό μεγάλο και ισχυρό, έχουν πλέον τα ηνία της ομάδας στα χέρια τους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μέχρις στιγμής είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που οραματίζονταν οι οπαδοί της ομάδας. Και το κυριότερο, δείχνουν ανήμποροι ν’ αντιμετωπίσουν τον Κόκκαλη. Προς το παρόν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν έχει εκδηλώσει τα αισθήματά του και τους έχει δώσει κάποια πίστωση χρόνου. Γνωρίζοντας όμως από πρώτο χέρι πως σκέπτονται και πως αντιδρούν οι πράσινοι οπαδοί και κυρίως πόσο απαιτητικοί είναι για την ομάδα τους, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θ’ αρχίσουν τα όργανα.
              

ΥΓ: Πολύ καλή ήταν η αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τη Βέρντερ και μετά την εκτός έδρας νίκη οι πιθανότητες να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση του Champions League έχουν αυξηθεί. Αν όμως θέλουμε να δούμε τα δεδομένα με αυστηρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και αφήνοντας στην άκρη το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να πούμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι πράσινοι είχαν μεγάλη τύχη και δεν πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν στην άμυνά τους, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια. Συμφωνώ, ότι η τύχη είναι παράγοντας του παιχνιδιού και διαμορφώνει αποτελέσματα, αλλά όταν τα πάντα αφήνονται στην τύχη είναι σίγουρο ότι θα έρθουν πολλές στραβές. Μια μεγάλη ομάδα χρειάζεται την τύχη για να «καθαρίσει» έναν αγώνα στον οποίο έχει «κολλήσει» ή δεν της βγαίνει.

 Οταν όμως θέλεις την τύχη με το μέρος σου σε κάθε αγώνα για να μη συμβεί το μοιραίο, αν μην  τι άλλο δεν είσαι μεγάλη ομάδα. Οσο για την επιλογή του Τεν Κάτε να παίξει με Σίλβα, Σιμάο και Τζιόλη στο κέντρο, μπορεί εκ του αποτελέσματος να κρίνεται σωστή, η προσωπική μου γνώμη είναι όμως ότι ταιριάζει σε  μαθητευόμενο μάγο και όχι σε προπονητή ποδοσφαίρου. Επειδή σε δύσκολες χρονιές χρειάζεται να βρίσκουμε ευκαιρίες για χαλάρωση, ας ευχαριστηθούμε τη νίκη, αδέλφια βάζελοι, μέχρι την επόμενη κατραπακιά, που ελπίζω να μην είναι από το γαύρο στο ΟΑΚΑ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤαξική ειρήνη;
Επόμενο άρθρο Σινεμά

Σχετικά Αρθρα

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
Πολιτική

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

10 Ιούν 2026, 19:25
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

Ημέρα softball.

1956: Λήγει η 72χρονη κατοχή της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους.

1969: Βόμβα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου, τέσσερις τραυματίες.

1978: Τα ισραηλινά στρατεύματα εγκαταλείπουν τον Νότιο Λίβανο.

1989: Βόμβες στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στη ΔΟΥ Νίκαιας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo