Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
  • Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εσύ ΠΑΕ, πόσο ακόμα βασανιστής της ζωής μας;
Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

Εσύ ΠΑΕ, πόσο ακόμα βασανιστής της ζωής μας;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιαν 2008, 00:00

Ως είθισται, θα ξεκινήσουμε με ευχές για μια καλή, δημιουργική και κυρίως επαναστατική χρονιά. Το πρώτο φύλλο για το 2008 συνέπεσε με το τέλος του πρώτου και την έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος και αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε μια εκτίμηση για τις εξελίξεις σ’ αυτό.

Το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε και σ’ αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των φιλάθλων, ανεξάρτητα από οπαδική τοποθέτηση, είναι ότι η ποιότητα και το θέαμα που παρακολουθούμε είναι τα χειρότερα της τελευταίας πενταετίας, αν και θα περιμέναμε να δούμε κάτι καλύτερο, αφού έπεσαν κάποια φράγκα στην πιάτσα. Το δεύτερο σημείο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των ελλήνων διαιτητών. Κάθε αγωνιστική σε απευθείας μετάδοση παρακολουθούμε «χειρουργικές επεμβάσεις» από τον Κασναφέρη και την παρέα του και σύντομα όσοι ασχολούμαστε συστηματικά με το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορέσουμε να δώσουμε κατατακτήριες εξετάσεις για την Ιατρική (τηρουμένων των αναλογιών, με το σύστημα Νατάσα). Το τρίτο σημείο είναι η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα που προσφέρουν οι ελληνικές ομάδες. Θα θυμόσαστε ότι την επαύριο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου διαβάζαμε «αναλύσεις» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, με αφορμή τη μεγάλη προσέλευση θεατών στους αγώνες της πρεμιέρας. Από τη στήλη είχαμε προβλέψει ότι το φαινόμενο ήταν συγκυριακό και ότι πολύ σύντομα οι ομάδες θα έπαιζαν σε άδειες εξέδρες και δικαιωνόμαστε από τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας, που αναφέρουν ότι ο αριθμός των εισιτηρίων στον πρώτο γύρο είναι κατά 9%  μικρότερος σε σχέση με πέρσι (πέρσι ο αριθμός των εισιτηρίων ήταν 8% μικρότερος από πρόπερσι).

Στο αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου αποκαταστάθηκε και η τάξη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε, παρά τις πολλές απώλειες που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια, να κατακτήσει για μια ακόμη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και περιμένει το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας το καλύτερο έμψυχο δυναμικό  και παρά το γεγονός ότι έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις περιορισμένες δυνατότητες των αντιπάλων τους, κυρίως της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, και να φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός είναι η  μοναδική ομάδα από τις τρεις που διεκδικούν τον τίτλο που θα ενισχυθεί  στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, συνεπώς αυξάνονται και οι πιθανότητες να πάρει τον τίτλο.

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται (παροδικά γιατί την Κυριακή δύσκολα θα αποφύγει την ήττα από τον Ολυμπιακό) πλέον ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους οπαδούς τους, αφού η απόδοσή τους κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα και έχουν μεγάλες μεταπτώσεις στην αγωνιστική τους συμπεριφορά. Τη μια Κυριακή η ομάδα τρώει σίδερα και καταφέρνει να παίρνει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική δε βλέπεται και θυμίζει  ερασιτεχνική ομάδα. Για κάποιους αυτό είναι παράδοξο, όμως όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο δεν έχουν πέσει από τα σύννεφα. Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει παίχτες με προσωπικότητα που μπορούν να μπουν μπροστά και να «ξεκολλήσουν» την ομάδα όταν το παιχνίδι στραβώσει. Ιδιαίτερα σε κλειστές άμυνες και απέναντι σε ομάδες που δεν αφήνουν ανοιχτούς χώρους οι πράσινοι έχουν σοβαρό πρόβλημα και συνήθως αφήνουν βαθμούς.

Η ΑΕΚ οδήγησε την κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, όμως δεν τα κατάφερε στην Τρίπολη. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο οι άσχημες εμφανίσεις στα ντέρμπι εκτός από την αποκαθήλωση από την κορυφή της βαθμολογίας έφεραν και γκρίνιες. Οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης της προπονητικής ιδιοφυΐας του Φερέρ είναι πλέον πραγματικότητα. Ο προπονητής της ΑΕΚ με την επιμονή του να αφήνει εκτός ενδεκάδας τον Μπλάνκο (πρώτος σκόρερ της ομάδας) και τον Ενσαλίβα, σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα των Ριβάλντο και Λυμπερόπουλου και την άσχημη εικόνα της ομάδας στα ντέρμπι, έχει θορυβήσει τους κιτρινόμαυρους οπαδούς. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Γενάρης είναι ο μήνας στον οποίο η ΑΕΚ κάνει αγωνιστική «κοιλιά» και αφήνει πόντους σε εύκολα παιχνίδια, καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό στους Θρακομακεδόνες. Σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ «πληρώνει» το φτωχό ρόστερ που διαθέτει. Ο Φερέρ προσπάθησε να κρατήσει φρέσκια την ομάδα με ορθόδοξα και ανορθόδοξα αγωνιστικά συστήματα, όμως δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες που έχουν οι παίχτες που διαθέτει. Στην ΑΕΚ ελπίζουν στο καλό πρόγραμμα που έχουν, αφού θα παίξουν όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου στην έδρα τους (θα πάνε μόνο στην Τούμπα) και ότι δεν θα αφήσουν βαθμούς σε ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες.

Στη δεύτερη ταχύτητα του πρωταθλήματος κατατάσσονται οι ομάδες που ο στόχος τους είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Η ευχάριστη έκπληξη είναι η νεοφώτιστη ομάδα της Τρίπολης, που έχει καταφέρει να κερδίσει όλους τους μεγάλους και να φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι νεοφώτιστοι έχουν φτιάξει μια πολύ «σκληρή» ομάδα (θυμίζει ομάδα της Λατινικής Αμερικής), που πιέζει παρά πολύ στο χώρο του κέντρου, «πνίγει» τον αντίπαλό της, κρατάει το μηδέν στην άμυνα και παίζει πολύ καλά στην κόντρα επίθεση αξιοποιώντας τους κενούς χώρους. Αν και ο πρωταρχικός στόχος του Αστέρα ήταν η παραμονή, πλέον το πλάνο έχει αναπροσαρμοστεί και κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη. Πλεονέκτημα ο ενθουσιασμός και τα πολλά φράγκα που έχουν ρίξει στην πιάτσα οι ιδιοκτήτες της ομάδας και βασικό μειονέκτημα ότι θα πρέπει στο δεύτερο γύρο να δώσουν όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας.

Ο Αρης είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό στη βόρεια Ελλάδα και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του πρέπει να θεωρείται σίγουρη η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ. Η παρουσία του Μπάγιεβιτς έχει προσφέρει μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο «βάτραχος» είναι μια υπερτιμημένη μετριότητα. Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος συμπληρώνουν τις ομάδες που θα παλέψουν για  την 6η θέση, με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν καλύτερο έμψυχο υλικό και πολύ καλό προπονητή, τους Θεσσαλονικείς να έχουν «βαρύτερο» όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα και τους Περιστεριώτες να είναι ικανοί να κάνουν ζημιές και να παίρνουν έστω και δύσκολα τους βαθμούς.

Από εκεί και κάτω το χάος.  Ομάδες χωρίς αρχή και τέλος, που απλά συμπληρώνουν το πρωτάθλημα και παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης, ενώ Βέροια, ΟΦΗ, Καλαμαριά  έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι στην τριάδα του υποβιβασμού. Στη ζώνη του κινδύνου είναι ακόμη η Λάρισα, ο Ηρακλής και η Ξάνθη, όμως με βάση τη μέχρι σήμερα εικόνα του πρωταθλήματος δε νομίζω ότι θα κινδυνέψουν, απλά και μόνο γιατί υπάρχουν χειρότερες ομάδες.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Δικογραφία εναντίον του Καράογλου παρήγγειλε ο εισαγγελέας για το «ντου» που έκανε στη διάρκεια του αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού. Ο βουλευτής της ΝΔ την έπεσε στο διαιτητή, μετά την ακύρωση του γκολ του Ηρακλή, και αν στη θέση του ήταν κάποιος απλός φίλαθλος αυτή τη στιγμή θα ήταν προφυλακισμένος με βάση το νόμο Ορφανού. Ο Καράογλου γλίτωσε το αυτόφωρο εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας και η «δίωξη» είναι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα προκύψει αδίκημα. Αλλωστε, ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του και υποστήριξε ότι ήθελε να μη πυροδοτηθεί ένας ήρεμος αγώνας με τη διακοπή. Πίσω γορίλλες…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

Απεταξάμην…
Επόμενο άρθρο

Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

Γαλάζια μαχαιρώματα

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    17Ν
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Εφετείο 17Ν
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    ΕΛΑ
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Ποιοι είμαστε
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Επικοινωνία
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Όροι χρήσης
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Ποιοι είμαστε
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Επικοινωνία
  • Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Παναθηναϊκός: 100 χρόνια εξουσιαστής της ψυχής μας!!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo