Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Τουλάχιστον 200.000 αγρότες εγκατέλειψαν την παραγωγή
Αγροτικά

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

Τουλάχιστον 200.000 αγρότες εγκατέλειψαν την παραγωγή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιαν 2008, 00:00
original img 6118
original img 6118

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής και του χωριού από τη φτωχή αγροτιά σαν αποτέλεσμα της ασκούμενης από την ΕΕ και τις μπλε και πράσινες κυβερνήσεις αντιαγροτικής πολιτικής. Αυτή τη φορά είπαμε να καταφύγουμε στη δειγματοληπτική Ερευνα Εργατικού Δυναμικού που διενεργεί η ΕΣΥΕ κάθε τρεις μήνες, με την οποία καταγράφονται και οι απασχολούμενοι σε Γεωργία, Κτηνοτροφία, Θήρα και Δασοκομία. Οσον αφορά την καταγραφή που κάνει η ΕΣΥΕ για το εργατικό δυναμικό και τους ανέργους σ’ όλους τους τομείς, πλην του αγροτικού, της καπιταλιστικής παραγωγής έχουμε εκφράσει τη θέση ότι αυτή δεν είναι απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις. Γι’ αυτό δεν θα παραλείψουμε να δηλώσουμε ότι και γι’ αυτή την καταγραφή κρατάμε τις ίδιες επιφυλάξεις έναντι της ΕΣΥΕ.

Ο πίνακας που δημοσιεύουμε έγινε με βάση τα στατιστικά στοιχεία της τριμηνιαίας έρευνας για το εργατικό δυναμικό, της περιόδου 1998-2007, και αφορά το Γ’ Τρίμηνο, δηλαδή τους μήνες Ιούλη, Αύγουστο και Σεπτέμβρη, διότι τα τελευταία στοιχεία για το 2007 αφορούν το Γ’ Τρίμηνο.

Οι απασχολούμενοι σε Γεωργία, Κτηνοτροφία, Θήρα και Δασοκομία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

α) Αυτοαπασχολούμενοι αγρότες (αρχηγοί των εκμεταλλεύσεων) που δεν χρησιμοποιούν εργάτες γης.

β) Μέλη της οικογένειας του αγρότη που εργάζονται στην οικογενειακή εκμετάλλευση και δεν αμείβονται.

γ) Αυτοαπασχολούμενοι α-γρότες που χρησιμοποιούν εργάτες γης.

δ) Εργάτες γης που δουλεύουν σε αγροτικές επιχειρήσεις.

Από την κίνηση των κατηγοριών γ) και δ) κατά τη δεκαετία 1998-2007 διαπιστώνουμε ότι παρατηρείται μεν μια αυξομείωση, αλλά  στην αρχή και στο τέλος της δεκαετίας οι αριθμοί είναι περίπου ίσοι. Ετσι, μπορούμε να αγνοήσουμε τις κατηγορίες αυτές και να εξετάσουμε μόνο τις δύο άλλες προκειμένου να δούμε την κίνηση του αγροτικού πληθυσμού κατ’ αυτή τη δεκαετία. Η κατηγορία γ) καταγράφει τους πλούσιους αγρότες. Αυτοί μπορούν να απασχολούν και έτσι να εκμεταλλεύονται εργάτες γης και βέβαια αυτοί δεν εγκαταλείπουν την αγροτική παραγωγή. Η κατηγορία δ) καταγράφει τους εργάτες γης. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που εγκαταλείπουν την παραγωγή και το χωριό ανήκουν στη φτωχή αγροτιά κι αυτή μπορούμε να την αναζητήσουμε στις κατηγορίες α) και β).

Στην κατηγορία α) συμπεριλαμβάνονται φτωχοί και πλούσιοι αγρότες. Επειδή, όμως, η πλούσια αγροτιά, δεν εγκαταλείπει την αγροτική παραγωγή, οι μειώσεις αφορούν μόνο τη φτωχή. Σημειώνουμε ότι οι διακυμάνσεις στα τέσσερα τρίμηνα μέσα στην ίδια χρονιά δεν είναι μεγάλες.

Διαπιστώνουμε πρώτον ότι μετά από αυξομειώσεις των αγροτών, που παρατηρούνται την περίοδο 1998-2003, έχουμε μια τελική μείωση 3.500 αγροτών-αρχηγών αγροτικών εκμεταλλεύσεων που δεν εκμεταλλεύονται εργάτες γης. Το 2003 είναι η χρονιά στο πρώτο εξάμηνο της οποίας την προεδρία της ΕΕ είχε η Ελλάδα. Αυτή την περίοδο ψηφίστηκε η νέα ΚΑΠ που λειτουργεί ως κυματοθραύστης της αγροτικής παραγωγής και της φτωχής αγροτιάς.

Την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2004, 59.900 φτωχοί αγρότες εγκαταλείπουν την αγροτική παραγωγή, όχι βέβαια λόγω θανάτου, αλλά λόγω της ασκούμενης αντιαγροτικής πολιτικής. Αν η κύρια αιτία μείωσης των αγροτών ήταν ο θάνατος, τότε θα έπρεπε να αυξηθεί η κατηγορία β) (μέλη της οικογένειας που βοηθούν στην παραγωγή). Από τον πίνακα, όμως, διαπιστώνουμε ότι το 2004 σε σχέση με το 2003 μειώθηκαν κατά 52.300 τα βοηθητικά μέλη της οικογένειας του αγρότη- αρχηγού της εκμετάλλευσης. Τα τρία επόμενα χρόνια (2005-2007), χρόνια νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, άλλοι 14.500 αγρότες-αρχηγοί αγροτικών εκμεταλλεύσεων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αγροτική παραγωγή.

Πάμε τώρα στην κατηγορία β), δηλαδή τα μέλη της οικογένειας που δουλεύουν στην οικογενειακή επιχείρηση και δεν αμείβονται. Το 2003 σε σχέση με το 1998 είχαμε μια μείωση 69.100 αγροτών- βοηθητικών μελών. Αυτή η μεγάλη μείωση δε μπορεί να αποδοθεί σε θανάτους, γιατί έχουμε αρχηγούς αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στη φτωχή αγροτιά, γιατί το φτωχό αγροτικό νοικοκυριό δε μπορεί να χορτάσει όλα τα μέλη της οικογένειας ακόμη και με το στοιχειώδες σιτηρέσιο. Οταν 59.900 αρχηγοί αγροτικών εκμεταλλεύσεων εγκατέλειψαν την αγροτική παραγωγή, ήταν επόμενο να τους ακολουθήσουν και άλλα μέλη της αγροτικής οικογένειας. Ετσι, το 2004, 69.100 αγρότες-βοηθητικά μέλη εγκατέλειψαν και αυτοί την αγροτική παραγωγή.

Η τελευταία στήλη του πίνακα δεν αφήνει αμφιβολία για την «επιδημία» ξεκληρίσματος που έπεσε στην αγροτική παραγωγή. Μέσα σε μια δεκαετία εγκατέλειψαν την αγροτική παραγωγή 213.500 αγρότες (από 710.200 οι αγρότες μειώθηκαν σε 496.700). Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

Εσύ ΠΑΕ, πόσο ακόμα βασανιστής της ζωής μας;
Επόμενο άρθρο

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Φεβ 2026, 13:48

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

Αγροτικά 24 Φεβ 2026, 09:29

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 18:47

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 12:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1934: Απέλαση του Λέον Τρότσκι από τη Γαλλία ως “ανεπιθύμητου και επικίνδυνου” μετά από ένα χρόνο παραμονής στη χώρα.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1946: Ιδρύεται η ΚόμΕκον.

1974: Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    17Ν
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    ΕΛΑ
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Επικοινωνία
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Όροι χρήσης
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Επικοινωνία
  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo