Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία
  • Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»
  • Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ενας αετός των Βρέντζηδων έσφαξε τον Μαγιάση κι όλοι μαζί φωνάξαμε η χέρα του ν’ αγιάσει / μέσα στο δικαστήριο, γιατί ‘χενε σκοτώσει, κι έπρεπε οπωσδήποτε ζωή να παραδώσει
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ενας αετός των Βρέντζηδων έσφαξε τον Μαγιάση κι όλοι μαζί φωνάξαμε η χέρα του ν’ αγιάσει / μέσα στο δικαστήριο, γιατί ‘χενε σκοτώσει, κι έπρεπε οπωσδήποτε ζωή να παραδώσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Οκτ 2017, 00:00

Η αθλητική επικαιρότητα της βδομάδας που πέρασε δεν είχε κάποιο σημαντικό θέμα, συνεπώς μπορούμε να δώσουμε στη στήλη μια ενημερωτική – ιστορική διάσταση . Ο τίτλος της στήλης είναι μια μαντινάδα αφιερωμένη στον «Τηγανίτη», κατά κόσμο Γιώργη Βρέντζο, ο οποίος έδωσε το όνομά του σε μια αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου. Αφορμή για να αναφερθούμε στην ιστορία του Βρεντζογιώργη στάθηκαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα Πατούχας – Τηγανίτης για την τρίτη τοπική κατηγορία Ηρακλείου.

Πριν μερικές βδομάδες, στον αγώνα Τηγανίτης – Νέοι Αλμυρού, με αφορμή την επέτειο των 74 χρόνων από τις θηριωδίες των Ναζί στη Βιάννο, οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλείου, όπως συνηθίζουν στους αγώνες της ομάδας τους, κρέμασαν στις εξέδρες ένα πανό με το σύνθημα «Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι Ναζί, Φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί». Το ίδιο πανό επιχείρησαν να αναρτήσουν και μερικές μέρες αργότερα στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Πατούχα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης ζήτησε να κατέβει το πανό γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα ξεκινούσε τον αγώνα. Στο γήπεδο προκλήθηκε ένταση από τις αντιδράσεις σε βάρος του διαιτητή και υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις, αφού αν και οι δυο ομάδες δήλωσαν ότι ήταν σύμφωνες με το σύνθημα στο πανό, ο διαιτητής επέμενε στη μη διεξαγωγή του αγώνα. Τη λύση έδωσαν οι οπαδοί του Τηγανίτη, που αποφάσισαν να μεταφέρουν το πανό από την εξέδρα στην πλαγιά του βουνού (ήταν ορατό στον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες) για να γίνει το παιχνίδι.

Με ανακοίνωσή της η ομάδα του Τηγανίτη κατήγγειλε το περιστατικό και έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά σε έναν τέτοιο μαρτυρικό τόπο, με τόσους νεκρούς αγωνιστές», τονίζοντας ότι «η λογοκρισία, η φίμωση και η φασιστικοποίηση στα γήπεδα δεν περνά»! Πριν σχολιάσουμε τη συμπεριφορά του διαιτητή, θα κάνουμε μια αναφορά στην ιστορία του Βρεντζογιώργη και στο λόγο για τον οποίο επιλέχτηκε από τους ιδρυτές της ομάδας το όνομα Τηγανίτης.

Για να βρούμε την απάντηση πρέπει να γυρίσουμε στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της Κρήτης. Τον Σεπτέμβρη του '43, ο βοσκός Μιχάλης Βρέντζος δίνει τρόφιμα και νερό σε μια ομάδα ανταρτών στο οροπέδιο της Νίδας στον Ψηλορείτη. Την ενέργειά του αυτή τη μαθαίνει ένας από τους πιο σκληρούς δωσίλογους, ο γκεσταπίτης Νίκος Μαγιάσης (σύμφωνα με μαρτυρίες είχε δολοφονήσει 362 άτομα), ο οποίος αποφασίζει να ανεβεί στον Ψηλορείτη και να προσπαθήσει να μάθει από τον Βρέντζο πληροφορίες για τις κινήσεις των ανταρτών. Η προσπάθειά του δεν είχε επιτυχία, αφού η απάντηση του Μιχάλη ήταν: «Στον τόπο μας το έχομε συνήθεια να φιλεύουμε και να φιλοξενούμε κάθε περαστικό και δεν ρωτούμε ούτε ποιος είναι ούτε πού πάει». Εξοργισμένος ο Μαγιάσης αποφασίζει παραδειγματική τιμωρία και τον εκτελεί επί τόπου με μια σφαίρα στο αυτί και μια σφαίρα στο στήθος.

Μετά την απελευθέρωση της Κρήτης και την αποχώρηση των Ναζί, ο Μαγιάσης για να γλιτώσει το τομάρι του φεύγει από την Κρήτη, πηγαίνει στην Αθήνα και το παίζει αντιστασιακός και ΕΛΑΣίτης! Γίνεται όμως αντιληπτός από έναν Κρητικό που ήξερε το βίο και την πολιτεία του, συλλαμβάνεται και στέλνεται στην Κρήτη για να δικαστεί. Η δίκη του Μαγιάση ξεκίνησε τον Απρίλη του '47 στο Δικαστήριο Δωσιλόγων Ηρακλείου και τα μέτρα προστασίας του ήταν ιδιαίτερα αυστηρά. Κατά τη διάρκεια της απολογίας, ο αδελφός του Μιχάλη, Γιώργος Βρέντζος, γνωστός ως «Τηγανίτης», αποφάσισε να αποδώσει δικαιοσύνη και κατάφερε να μαχαιρώσει δυο φορές στην κοιλιά τον Μαγιάση, ο οποίος πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Μετά τις δυο μαχαιριές ο Βρεντζογιώργης παρέδωσε το μαχαίρι στην έδρα και παραδόθηκε στη φρουρά. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κρητικού λαού ήταν σύμφωνη με τον τρόπο που αποδόθηκε δικαιοσύνη, στη δίκη που ακολούθησε ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε ισόβια (προφανώς για να μην αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και υπάρξουν ανάλογες ενέργειες και για άλλους δωσίλογους). Ομως το δικαστήριο τον αθώωσε, γιατί ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης παρουσίασε στο δικαστήριο μια απόφαση του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, που καλούσε τους Κρητικούς να σκοτώσουν τον Μαγιάση και τους δωσίλογους συνεργάτες των Ναζί. Μετά την αθώωσή του, ο Τηγανίτης επιστρέφει στο χωριό του, όπου αντιμετωπίζεται σαν ήρωας και αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται όποιος σηκώνει το χέρι του ενάντια στον λαό.

Κλείνουμε την ιστορική αναφορά και επιστρέφουμε στα όσα έγιναν στον αγώνα Πατούχας – Τηγανίτης. Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιστατικό, δεν υπάρχει το όνομα του διαιτητή, ούτε κάποια αναφορά στην πολιτική του τοποθέτηση. Είναι όμως φανερή η προσπάθεια να αμβλυνθεί η πολιτική διάσταση του θέματος, αφού τον παρουσιάζουν σαν συντηρητικό και σχολαστικό που εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανονισμούς. Η αντιμετώπιση αυτή από τον δημοσιογραφικό εσμό και τους τοπικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες είναι απόλυτα λογική, αφού αυτό που επιθυμούν είναι ένα ποδόσφαιρο χωρίς καμία κοινωνική διάσταση, με την απόλυτη κυριαρχία του δόγματος Νο politica. Αν κρίνουμε όμως από την επιμονή του διαιτητή να κατεβεί το πανό (το οποίο συνηθίζουν να το κρεμούν συχνά – πυκνά οι οπαδοί του Τηγανίτη κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα), που το περιεχόμενό του βρίσκει σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία των Κρητικών, έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι είναι πιθανό να είναι, αν όχι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου, τουλάχιστον οπαδός της. Είναι λοιπόν αναγκαίο να βρεθεί τρόπος ώστε να αναγκαστεί να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του, γιατί μολύνει με την παρουσία του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Ο άγριος ξυλοδαρμός του οπαδού που «τόλμησε» να πάει στο «Καραϊσκάκης» φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι λογικό να προκαλεί οργή και αποτροπιασμό για τους φυσικούς αυτουργούς. Ομως, ακόμα μεγαλύτερη πρέπει να είναι η οργή και ο αποτροπιασμός για τους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των νεαρών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό (ήδη έχει γίνει μια σύλληψη και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τέσσερις). Ο υφυπουργός Αθλητισμού, η ΕΠΟ, οι ποδοσφαιροπαράγοντες, ο δημοσιογραφικός εσμός, που συνεχώς αβαντάρουν τους τρεις-τέσσερις μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ανέχονται την ύπαρξη των ιδιωτικών στρατών και των οπαδικών συμμοριών, με αφορμή το περιστατικό στον αγώνα της Εθνικής προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις φορτώσουν στους «ανεγκέφαλους» οπαδούς. Η ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΠΟ για να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό καταλήγει με τη φράση: «Ο βίαιος οπαδισμός και το μίσος δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Οι δε εκφραστές του δεν έχουν θέση στο γήπεδο, αλλά εκεί που τους αξίζει να βρεθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών». Αν πραγματικά εννοούσαν αυτά που γράφουν, θα έπρεπε το πρωί της επόμενης μέρας από την έκδοση της ανακοίνωσης να πάνε μόνοι τους στον Κορυδαλλό για να μπορέσουν στο δικαστήριο να ζητήσουν το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ναζισμός «από τα πάνω»
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Είναι το τρένο, ηλίθιε…

Σχετικά Αρθρα

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36

Αουτς, αυτό πόνεσε…

Αθλητισμός 29 Απρ 2025, 14:04

Παιχταράδες άλλων εποχών…

…και ολίγη από Μπαρτζώκα

Αθλητισμός 2 Απρ 2025, 13:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2025, 00:01
Αγροτικά

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα εντεταλμένα όργανά της «πνίγουν» την αλήθεια

8 Ιούν 2025, 21:13
Πολιτισμός

Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»

8 Ιούν 2025, 19:03
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων

8 Ιούν 2025, 06:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Απίστευτο τρολάρισμα των υποψηφίων με θέμα «δημιουργικότητα και σχολείο»

4 Ιούν 2025, 21:04
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο Στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo