Συναγερμός έχει σημάνει στη Βαρσοβία για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Europa League μεταξύ της Σεβίλλης και της Ντνίπρο. Το γεγονός ότι μια σημαντική μερίδα από τους οργανωμένους οπαδούς της ουκρανικής ομάδας είναι μέλη φασιστικών και νεοναζιστικών συμμοριών έχει θορυβήσει τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ. Οι συσκέψεις με τους πολωνούς μπάτσους είναι συνεχείς, προκειμένου να αποτραπεί η δράση τους κατά τη διάρκεια του τελικού και να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν ρατσιστικές εικόνες σε έναν αγώνα που θα τον δουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη.
Κάποιος που δε γνωρίζει τα δρώμενα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα έβλεπε με θετική ματιά την «ευαισθησία» της ΟΥΕΦΑ, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η ουκρανική ομάδα είχε σε όλη την ευρωπαϊκή της πορεία τη διαιτητική βοήθεια και εύνοια, η οποία έγινε απροκάλυπτη στους δυο ημιτελικούς κόντρα στη Νάπολη. Και όλα αυτά, παρά τα σαφή μηνύματα που έστελναν συνεχώς με τη δράση τους οι οπαδοί της Ντνίπρο, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στον αγώνα με την Ιντερ, που ανάγκασαν την ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει την ουκρανική ομάδα με πρόστιμο, κλείσιμο της θύρας των φανατικών οπαδών της και ανάρτηση πανό που έγραφε «όχι στο ρατσισμό».
Οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, έβλεπαν στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της Ντνίπρο, Ιχόρ Κολομόισκι, έναν από τους πιο βασικούς χρηματοδότες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό του έδιναν αβάντες. Ο Κολομόισκι, όμως, επειδή είναι και αυτός ένα νεοναζιστικό απόβρασμα σαν τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του (χρηματοδοτεί το «τάγμα Ντνίπρο», μια νεοναζιστική συμμορία που πρωτοστατεί στις μάχες εναντίον των Ρώσων), δεν έκανε καμία προσπάθεια ελέγχου της εξέδρας, με αποτέλεσμα οι «προστάτες» του να κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, αν οι πολωνοί μπάτσοι δεν καταφέρουν να ελέγξουν τη δράση των οπαδών της Ντνίπρο. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το αυγό του φιδιού πρέπει να το λιώνεις, γιατί όταν εκκολαφθεί γίνεται ανεξέλεγκτο.