Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
  • Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο
  • Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών
  • Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Γι’ αυτό σας πλακώνουν στις φάπες
Αθλητισμός

Γι’ αυτό σας πλακώνουν στις φάπες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιαν 2010, 00:00

Στην πολιτική επικαιρότητα τα αγροτικά μπλόκα είναι το θέμα αιχμής. Στην αθλητική επικαιρότητα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ερυθρόλευκα «μπλόκα», που ετοιμάζονται να στήσουν στο Ρέντη οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας τους από τον ΠΑΟΚ. Τηρουμένων των αναλογιών, οι δύο περιπτώσεις μοιάζουν αρκετά. Αγρότες και ερυθρόλευκοι οπαδοί αμφισβητούν εμπράκτως και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιλογές αυτών που κυβερνούν κράτος και ΠΑΕ και δείχνουν διατεθειμένοι να χοντρύνουν το παιχνίδι αν χρειαστεί. Μάλιστα, και στις δυο περιπτώσεις τα αιτήματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: τα άμεσα και τα «διαρθρωτικά». Οσον αφορά τους αγρότες, αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα κάνει πίσω, θα βρει τα φράγκα που ζητούν και θα τα δώσει για ν’ ανοίξουν τα μπλόκα (περισσότερες λεπτομέρειες στις πολιτικές στήλες της «Κ»), ενώ για τα «διαρθρωτικά» μέτρα ήδη έχει ξεκινήσει ο «διάλογος» και οι απανταχού  εμπειρογνώμονες εργάζονται νυχθημερόν για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας.

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, γιατί η ερυθρόλευκη διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει πελάτες και μάλιστα με απαιτήσεις. Ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων Σωκράτης Κόκκαλης ξέρει ότι η ένταση και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν είναι παροδική και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σ’ αυτό  το χρονικό διάστημα  η ομάδα θα πρέπει να κερδίζει συνεχώς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε «αναζωπύρωση», φάπες και κορνέδες. Μια επιπλέον δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει  ο Κόκκαλης είναι ότι δεν ελέγχει ο ίδιος τις εξελίξεις και δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού για να ηρεμήσει απαιτεί νίκες και τίτλους, όμως αυτό είναι σε συνάρτηση παραμέτρων που δεν αφορούν αποκλειστικά την ομάδα. Ο Κόκκαλης δεν θα φτάνει να ενισχύσει απλά και μόνο τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να τον ενισχύσει περισσότερο από μια ανάλογη ενίσχυση του Παναθηναϊκού ή κάποιου άλλου ανταγωνιστή του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλίσει τους τίτλους και κατά συνέπεια την ηρεμία της ομάδας.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον Κόκκαλη, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως όλα δείχνουν, οι ερυθρόλευκοι χάνουν το πρωτάθλημα σε μια πολύ κρίσιμη χρονικά και οικονομικά περίοδο. Ο Παναθηναϊκός, βασικός αντίπαλος των ερυθρόλευκων, μετά από μια μεγάλη περίοδο στη δεύτερη θέση και στην αμφισβήτηση, δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να οικοδομεί τις βάσεις για τη δική του «αυτοκρατορία». Οι «πολυμετοχικοί» έχουν βάλει ήδη το χέρι στην  τσέπη και έχουν ενισχύσει την ομάδα τους και πλέον απαιτούνται «διορθωτικές» κινήσεις για να διατηρηθεί στην κορυφή, τουλάχιστον στην Ελλάδα.  Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι ο φετινός πρωταθλητής, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι οι πράσινοι, παίζει απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League και εξασφαλίζει βρέξει-χιονίσει περίπου 20.000.000 ευρώ, που αποτελούν μια καλή «μαγιά» για μεταγραφές και ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Αν μάλιστα τα δημοσιεύματα για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ αληθεύουν, τότε καταλαβαίνουμε πόσο βαθιά πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Κόκκαλης, για να μπορέσει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Απαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν καταλάβει  ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει χαθεί και διαισθάνονται ότι έρχονται δύσκολα χρόνια, αφού οι πράσινοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά εντός και εκτός αγωνιστικών χωρών, και απαιτούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες και λύσεις για να ανατραπεί η δυσμενής γι΄ αυτούς κατάσταση. Οι πρωτοφανείς αποδοκιμασίες των ερυθρόλευκων οπαδών εναντίον της διοίκησης και προσωπικά του Κόκκαλη, μετά την ήττα της ομάδας τους από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, άνοιξαν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο το κεφάλαιο «επόμενη μέρα». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να καθήσει με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσει ν’ αλλάξει τη δύσκολη σημερινή κατάσταση. Ο αρχικός του σχεδιασμός για τη φετινή χρονιά (καλή πορεία στην Ευρώπη και διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το τέλος) δεν έγινε πράξη και πρέπει να πάρει τώρα και υπό καθεστώς λαϊκής πίεσης τις αποφάσεις που είχε προγραμματίσει για το καλοκαίρι. Εχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος διαχειριστής των κρίσεων που κατά καιρούς έχουν προκύψει στην ομάδα και ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός παράγοντας της χώρας.

Ηδη έκανε την πρώτη κίνηση για να σταματήσει καταρχήν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Τα παπαγαλάκια του διοχέτευσαν εντέχνως στα ηλεκτρονικά αθλητικά μέσα ενημέρωσης ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γιατί έχει πικραθεί από τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, και στα ερυθρόλευκα στέκια επικράτησε πανικός. Τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ και στις αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές «έσπασαν» από τα τηλεφωνήματα των γαύρων που παρακα-λούσαν τον πρόεδρο να παραμείνει στη θέση του και να ηγηθεί της προσπάθειας να επανακάμψει η ομάδα. Η όποια διάθεση για κριτική σχετικά με άστοχους χειρισμούς, αμέλειες, παραλείψεις ή λάθη εναντίον του έδωσε τη θέση της στην εν λευκώ εξουσιοδότησή του να κάνει ό,τι αυτός νομίζει προκειμένου να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Με άλλα λόγια, αναγόρευσαν τον υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση ως τον ένα και μοναδικό σωτήρα της ομάδας. Υπάρχει αντίφαση στη συμπεριφορά των ερυθρόλευκων οπαδών; Ναι, αλλά είναι απολύτως κατανοητή και φυσιολογική. Την Κυριακή, εν βρασμώ ψυχής και με νωπή την άθλια αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους, λειτούργησαν ως αγανακτισμένοι οπαδοί και έκραξαν τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την κατάντια της ομάδας, τον Σωκράτη Κόκκαλη. Την Τρίτη, μπροστά στον κίνδυνο να μπει η ομάδα τους σε οικονομική και διοικητική κρίση, στήριξαν το μοναδικό φερέγγυο επενδυτή που διαθέτει αυτή την ώρα η ερυθρόλευκη οικογένεια, τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, ο νυν πρόεδρος πήρε την αναγκαία πίστωση χρόνου για να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση. Επειδή όμως χωρίς φράγκα δεν μπορείς να αλλάξεις το μέλλον και με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα βάλει ο Κόκκαλης το χέρι στην τσέπη (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν και πάνω απ’ όλα είναι καπιταλιστής και κατά συνέπεια λειτουργεί με οικονομικά και όχι με οπαδικά αισθήματα), ας προετοιμάζονται οι φίλοι του Ολυμπιακού για τα δικά τους πέτρινα χρονιά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή, κάνει κύκλους και όταν γυρίζει ο τροχός γαμεί και ο πράσινος λαός.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Οι έλληνες αθλητικογράφοι πάντα προσφέρουν στη στήλη υλικό για σχολιασμό. Στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ επέλεξαν ως καλύτερο παίχτη της αναμέτρησης τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού Ολαφ Μέλμπεργκ, ανατρέποντας κάθε λογική σκέψη. Δεν αμφισβητεί κανένας απ’ όσους είδαμε το παιχνίδι ότι ο Σουηδός ήταν ο καλύτερος παίχτης των ερυθρόλευκων και η μοναδική όαση στην άθλια αγωνιστική τους εικόνα. Είθισται, όμως, ο τίτλος του καλύτερου παίχτη να δίνετε σε κάποιον από τη ομάδα που κερδίζει και αυτό γίνεται τουλάχιστον στα είκοσι χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο ερώτημα προς τους συναδέλφους μου. Ο ΠΑΟΚ εκτός από το γκολ έκανε και τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, την ίδια στιγμή που οι ερυθρόλευκοι είχαν να επιδείξουν μικροευκαιρίες, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Πώς γίνεται, λοιπόν, ρε παλικάρια, να είναι πολυτιμότερος παίχτης ο Μέλμπεργκ σε σύγκριση με τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ ή τον Ιβιτς που είχε κάνει γιο-γιο ολόκληρη την ερυθρόλευκη άμυνα;  Αυτά γράφετε και στη συνέχεια διερωτάστε γιατί όποτε βρίσκουν ευκαιρία οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων σάς πλακώνουν στις φάπες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΙΝΕΜΑ: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΜΕΝΑΜΠΑΡ – Αγορά
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo