Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Βλέπεις μπάλα μόνο αν είσαι ξανθός και με γαλανά μάτια
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Βλέπεις μπάλα μόνο αν είσαι ξανθός και με γαλανά μάτια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Σεπ 2013, 00:00

Είχαμε την εντύπωση ότι τα είχαμε δει όλα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Η είδηση έρχεται από την Δανία και αφορά την Κοπεγχάγη, την πρωταθλήτρια της χώρας, που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της ομάδας, απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος τους αγώνες που θα δώσει για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι να έχει όνομα και επίθετο που να θυμίζουν Δανία! Με απλά λόγια: «απαγορεύεται η είσοδος στους ξένους».

Η απόφαση ξεσήκωσε αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ξενοφοβική, ρατσιστική, απαράδεκτη και ταπεινωτική και ζήτησαν άμεσα να την ανακαλέσει η διοίκηση. Το θέμα δημιουργήθηκε, όταν γνωστοποιήθηκε μέσω e-mail σε οπαδούς της ομάδας, που είχαν προμηθευτεί το πακέτο των εισιτήριων για τους τρεις αγώνες του ομίλου και είχαν μη δανέζικο ονοματεπώνυμο, ότι οι κρατήσεις που είχαν κάνει είναι άκυρες και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το εμπορικό τμήμα της ομάδας για να διευθετηθεί το θέμα.

Σε αντίθεση με τους φιλάθλους, δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της ΟΥΕΦΑ, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Κοπεγχάγης επικαλείται τους κανονισμούς της για να δικαιολογήσει την απόφασή της. Ο Ντάνιελ Ρόμενταλ, γραμματέας του ΔΣ, υπερασπιζόμενος την απόφαση δήλωσε τα εξής: «Η ασφάλεια ήταν πάντα προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό έγινε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πρόσβαση μόνο στην εξέδρα που έχει υπολογιστεί γι’ αυτούς. Ζητάμε συγνώμη για την ενόχληση που προκλήθηκε, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν κινήσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ». Ο παράγοντας της δανέζικης ομάδας επικαλέστηκε τα επεισόδια που έγιναν στην πόλη το 2000 ανάμεσα σε οπαδούς της Γαλατάσαραϊ και της Αρσεναλ, πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, και τόνισε ότι η διοίκηση γνωρίζει ότι η απόφασή της θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά είναι η καλύτερη λύση και δεν έχει καμιά ρατσιστική χροιά.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε για το απαράδεκτο της συγκεκριμένης απόφασης, όταν το μοναδικό επιχείρημα της διοίκησης της Κοπεγχάγης είναι οι λόγοι ασφάλειας, ο «κίνδυνος» να βρεθούν οπαδοί  της αντίπαλης ομάδας στις εξέδρες που προορίζονται για τους οπαδούς της Κοπεγχάγης και τα επεισόδια που έγιναν πριν 13 χρόνια. Αν πραγματικά ήθελαν να εξασφαλίσουν την «ειρήνη» στις εξέδρες, αρκούσε να τσεκάρουν από τις ηλεκτρονικές κρατήσεις τον τόπο διαμονής των φιλάθλων που προμηθεύτηκαν το πακέτο των εισιτηρίων, για να διαπιστωθεί αν ήταν ή όχι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση της Κοπεγχάγης πήρε αυτή τη ρατσιστική απόφαση, όμως το γεγονός ότι δεν την ανακάλεσε αμέσως μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν δείχνει ότι δεν ήταν ένα απλό λάθος. Το γεγονός ότι, υπό την πίεση των αντιδράσεων, η «υποχώρηση» που έγινε είναι ότι όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με την ομάδα και να αποδείξουν ότι δεν είναι «επικίνδυνοι» (μόνο τότε θα ισχύσει κανονικά η κράτηση), δείχνει ότι όλα γίνονται στην κατεύθυνση φακελώματος και ελέγχου των οπαδών των ομάδων και σε αυτό συνηγορεί και η σιωπή της ΟΥΕΦΑ.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική στάση των οπαδών της ομάδας που ζουν  στην πόλη και δεν είναι Δανοί, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια συλλογική αντίδραση στην απόφαση.  Ενας απ’ αυτούς, ο 24χρόνος Ατίλα Μομένι, ιρανικής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη δανική πρωτεύουσα και που δεν χάνει αγώνα της Κοπεγχάγης, θα επιμείνει προκειμένου να εξασφαλίσει εισιτήριο για να δει την αγαπημένη του ομάδα και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην ΟΥΕΦΑ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του: «Αφού αγόρασα εισιτήρια και για τα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων, σηκώνοντας χρήματα από τον λογαριασμό μου, έλαβα ένα e-mail στο οποίο με ενημέρωσαν πως για λόγους ασφάλειας τα εισιτήριά μου ακυρώνονται. Στη συνέχεια ανακάλυψα πως πολλοί άλλοι σαν εμένα, που δεν έχουν δανική καταγωγή, έπαθαν το ίδιο πράγμα. Ολοι θέλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά είναι απαράδεκτο και ρατσιστικό να φέρονται με αυτό τον τρόπο μόνο σε όσους οπαδούς έχουν ξένα επίθετα. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να μας προσφέρουν άλλα εισιτήρια, αλλά αυτό δεν έγινε. Αισθανόμαστε σαν θύματα φυλετικής διάκρισης. Συχνά συναντάμε κρούσματα ρατσισμού στην Δανία αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό πως θα μας φερόντουσαν έτσι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ΟΥΕΦΑ οφείλει να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Κάποιοι άλλοι. όπως ο Μασούντ Μπαρίντ, που δήλωσε: «αυτό είναι το πιο ταπεινωτικό πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ», δεν δείχνουν διατεθειμένοι να καταπιούν την προσβολή για να δουν τους αγώνες. Από νομικής άποψης, ο Γενς Μπέρτελ Ρασμούσεν, δανός δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο, στηλίτευσε την απόφαση της Κοπεγχάγης, τονίζοντας: «Είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός λόγω ονόματος, φύλου, ηλικίας ή εθνικότητας. Αν απαγορεύεις την είσοδο σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, οφείλεις να έχεις αδιάσειστα στοιχεία».

Αν και το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, όλα δείχνουν ότι θα περάσει στα ψιλά και δε θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία, αφού όπως όλα δείχνουν η ανάδειξή του δεν βολεύει την ΟΥΕΦΑ. Εχουμε στο παρελθόν αναφερθεί στην προσπάθεια που γίνεται να ελεγχθούν οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων. Οι νεολαίοι που δραστηριοποιούνται στις θύρες των οπαδών στην πλειοψηφία τους αμφισβητούν –με λάθος τρόπο και κάτω από λάθος λάβαρα– την κυρίαρχη λογική και σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν και την αιχμή του δόρατος σε μαχητικές και έμπρακτες πράξεις αμφισβήτησης. Είναι λοιπόν λογικό να γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ελεγχθεί το οπαδικό κίνημα και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να το πετύχουν. Για το λόγο αυτό βγάζουν συνεχώς κανονισμούς που με πρόσχημα την ασφάλεια και την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους χρησιμοποιούνται επί της ουσίας για την καταστολή.  Ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή με την απόφαση της διοίκησης της Κοπεγχάγης, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο είτε γιατί κάποια φασιστικά και ρατσιστικά αποβράσματα ξεπερνούν τα προσχήματα, τους εκθέτουν. Τότε, είτε τηρούν σιγή ιχθύος και κουκουλώνουν το θέμα είτε βγάζουν υποκριτικές ανακοινώσεις καταγγελίας.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της καθημερινής βαρβαρότητας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία οι πιθανότητες να ξεπηδήσουν από τις γραμμές των οργανωμένων οπαδών δυναμικές ενέργειες αμφισβήτησης του συστήματος αυξάνονται και κατά συνέπεια θα ενταθούν και οι προσπάθειες είτε να στρέψουν τη νεολαία των γηπέδων στην αγκαλιά των φασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων και να την κάνουν δύναμη κρού-σης, εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων είτε να την καταστείλουν.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Εχουν ήδη διεξαχθεί οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις. Συνολικά η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι συγκριτικά με πέρσι χειρότερη, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έχει ανοίξει την ψαλίδα δυναμικότητας σε σχέση με τις άλλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι η δεύτερη σε δυναμικότητα ομάδα, κυρίως γιατί έχει ισχυρή διοίκηση και δεν δείχνει να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, και από εκεί και κάτω το χάος. Ολες οι άλλες ομάδες, με εξαίρεση ίσως τον Αρη, ο οποίος πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό, θα παλέψουν είτε για την έξοδό τους στην Ευρώπη είτε για τη σωτηρία τους. Το μοναδικό παρήγορο είναι ότι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, μπήκαν αρκετά γκολ και η εξέλιξη των αγώνων είχε ενδιαφέρον.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Νεο-αποικισμός
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΤΟΡΝΑΤΟΡΕ – Το τέλειο χτύπημα

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo