Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο
  • Σαν σήμερα 27 Μάρτη
  • Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ
  • Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!
  • Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας
  • Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Από το απόρρητο στο ΔΓ-ΔΑ
Πολιτική

Από το απόρρητο στο ΔΓ-ΔΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Νοέ 2022, 14:36

Τα αρχικά ΔΓ-ΔΑ σημαίνουν «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ» και τα συναντούμε στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, στις δημοσκοπήσεις εκλογικού κλίματος (λέμε τώρα) το μέγεθος του ΔΓ-ΔΑ θεωρείται στοιχείο που προσδιορίζει το αμφίρροπο του εκλογικού αποτελέσματος.

Καμιά σχέση με το «δεν γνωρίζω» του πρωθυπουργικού ανιψιού και πανίσχυρου παράγοντα του Μεγάρου Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδρίασε χθες. Ηταν τόσα τα «δεν γνωρίζω» του Δημητριάδη που η εξέτασή του δεν κράτησε παρά μόνο ένα μισάωρο.

Προφανώς, το συζήτησαν με τον Μητσοτάκη και κατέληξαν σ’ αυτή την επιλογή, θεωρώντας ότι η Ελλάδα κατοικείται από ηλίθιους που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επίκληση του απόρρητου και στο «δεν γνωρίζω». Και στις δυο περιπτώσεις ισχύει το ίδιο: «δεν γουστάρω να σας πω την αλήθεια».

Σύμφωνα με τις διαρροές από τα μέλη της Επιτροπής, μόνο σε μια περίπτωση επικαλέστηκε το απόρρητο ο Δημητριάδης: όταν τον ρώτησαν για «επισύνδεση» του Χατζηδάκη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει «ξέρω, αλλά τηρώ το απόρρητο και δεν σας λέω»! Προς τι η διαφοροποίηση; Μάλλον τον είχαν βυσματώσει «νομίμως» τον Χατζηδάκη και φοβούνται μη τυχόν κάποιοι έχουν στοιχεία και τα «μπουμπουνίσουν». Γι’ αυτό δεν πρτοχωρούν σε διάψευση.

Θυμίζουμε πως ο Τσίπρας εδώ και καιρό ρωτάει επίμονα τον Μητσοτάκη, αν υπάρχει υπουργός που εκτός από το Predator είχε παρακολουθηθεί και με «νόμιμη επισύνδεση» από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που απάντησε κάποιες φορές για λογαριασμό του αφεντικού του, επιμένει στην εκδοχή ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για καμιά «νόμιμη επισύνδεση», ακόμη και αν αυτή αφορούσε πολιτικά πρόσωπα!

Ε, αφού δεν ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός, δεν ενημερωνόταν και ο «αντ’ αυτού», που κρατούσε και την επαφή με τον περιβόητο Κοντολέοντα. Αν ο Δημητριάδης απαντούσε «δεν γνωρίζω», η αντιπολίτευση θα έλεγε πως άφησε ανοιχτό το θέμα της ενδεχόμενης παρακολούθησης του Χατζηδάκη από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Ετσι κατέληξαν στην επιλογή της επίκλησης του απόρρητου, θεωρώντας ότι είναι το μικρότερο κακό. Και τι κατάφεραν; Μια τρύπα στο νερό. Γιατί όταν ο «αντ’ αυτού» του πρωθυπουργού ρωτιέται αν η ΕΥΠ/ΚΥΠ παρακολουθούσε έναν πρωτοκλασάτο υπουργό και επικαλείται το απόρρητο για να μην απαντήσει, το συμπέρασμα είναι πως ο εν λόγω υπουργός πράγματι είχε βυσματωθεί.

Τα σημερινά «Νέα», στο σχετικό ρεπορτάζ έχουν ένα τεράστιο σκίτσο που παρουσιάζει τον Δημητριάδη σαν Πινόκιο, με προβεβλημένο σχόλιο σύμφωνα με το οποίο αυτός είπε ψέματα «τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο της κατάθεσής του, όπου φέρεται να είπε ότι “ποτέ δεν έκανε δουλειές και επιχειρηματικά ραντεβού με τους κ. Λαβράνο και Μπίτζιο…“». Γιατί, πάντα σύμφωνα με τη φυλλάδα του Μαρινάκη, «αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης με τους Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, που σχετίζονται με το Predator και την εισαγωγή του στην Ελλάδα, όχι μόνον γνωρίζονταν, αλλά γνωρίζονταν καλά. Οπως είναι κοινό μυστικό ότι οι επαφές τους δεν περιορίζονταν στο κοινωνικό πεδίο, αλλά είχαν και επιχειρηματικού χαρακτήρα συναντήσεις». Τι τύπου επιχειρηματικές συναντήσεις είχε ο Δημητριάδης με τους Λαβράνο και Μπίτζιο; Σχεδίαζαν ν’ ανοίξουν τυροπιτάδικο στη Νέο Ψυχικό;

Οι άλλοι τρεις που κλήθηκαν σε ακρόαση στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν εμφανίστηκαν. Ο Λαβράνος και ο Μπίτζιος την έχουν κάνει για το εξωτερικό (ο πρώτος για το Μιλάνο, ο δεύτερος για το Λονδίνο) και απάντησαν ότι έχουν δουλειές κι άμα θέλει η Επιτροπή να τους στείλει τα ερωτήματα και αυτοί θα απαντήσουν γραπτώς! Ο τρίτος, ο περιβόητος πράκτορας των σιωνιστικών μυστικών υπηρεσιών Ταλ Ντίλιαν, δεν ανευρέθη καν για να του επιδοθεί η κλήση, μολονότι ενεργοποιήθηκε η ελληνική πρεσβεία στον Τελ Αβίβ!

Σε μια επίδειξη γελοιότητας και πολιτικού θράσους, η νεοδημοκρατική πλειοψηφία αποφάσισε να στείλει γραπτό ερωτηματολόγιο στους Λαβράνο και Μπίτζιο, απορρίπτοντας την πρόταση της αντιπολίτευσης για έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής τους, με το επιχείρημα ότι αυτό προβλέπεται μόνο για τις εξεταστικές επιτροπές, που έχουν ανακριτικά καθήκοντα και καλούν μάρτυρες, και όχι για μια μόνιμη επιτροπή που καλεί πολίτες για ακρόαση. Ομως, η νεοδημοκρατική πλειοψηφία ήταν αυτή που απέρριψε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την κλήση αυτών και άλλων μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή. Τώρα, αρνείται να κάνει μια διασταλτική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να υποχρεώσει τους Λαβράνο και Μπίτζιο να καταθέσουν.

Επιστρέφοντας στον Δημητριάδη, πρέπει να σημειώσουμε πως εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι από καμία δημόσια υπηρεσία δεν υπάρχει αγορά ή χρήση του Predator ή άλλου παρόμοιου κακόβουλου λογισμικού και πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Μητσοτάκης γνώριζαν τίποτα για τις «νόμιμες επισυνδέσεις». Πώς γίνεται, όμως, να διαψεύδει κατηγορηματικά κάποιος που κατά τα άλλα «δεν γνωρίζει»;

Λογική απορία, αλλά μήπως είναι η μόνη; Από τις αρχές Αυγούστου που ξέσπασε το νέο σκάνδαλο υποκλοπών μέχρι τώρα, ο Μητσοτάκης έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να υπάρξει συγκάλυψη. Μετέτρεψε σε καρικατούρα το ανακριτικό έργο της Εξεταστικής (που δημιουργήθηκε με πρόταση της αντιπολίτευσης και όχι της κυβέρνησης) και την έκλεισε άρον-άρον, χωρίς να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι διαφορετικό στις τωρινές διαδικασίες.

Ο Μητσοτάκης ποντάρει μόνο στο ξεχείλωμα της υπόθεσης, ώστε να φύγει από την πρώτη σελίδα της πολιτικής ατζέντας. Θεωρεί πως ό,τι πολιτική ζημιά ήταν να πάθει την έπαθε ήδη. Μόνο αν υπάρξει κάτι εντυπωσιακό (και όχι τα ονόματα που έβγαλε σε δόσεις ο Βαξεβάνης) θα αναστραφεί αυτή η διαδικασία ξεχειλώματος της υπόθεσης. Αλλιώς, ο Μητσοτάκης θα πάει στη Βουλή μόνο για να μιλήσει στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο-καρικατούρα και ενδεχομένως να το κάνει κατά τη λεγόμενη εορταστική περίοδο, που γενικά πέφτει το πολιτικό ενδιαφέρον. Στον Τσίπρα, που κατέθεσε ήδη πέντε επίκαιρες ερωτήσεις, δεν σκοπεύει να απαντήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

      • Εξ όνυχος τον λέοντα μα και τον… Κοντολέοντα

      • Ο ελέφαντας, τα κουνούπια και ο νομικίστικος εγκλωβισμός

      • Ντοπαρισμένος είναι μόνο αυτός που πιάνεται

      • Βαξεβάνης σηκώνει, Μαρινάκης καρφώνει

      • Μητσοτάκη, ψάξε αλλού για Χαχόλους

Εκτύπωση 🖨
ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΠ/ΚΥΠ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚανονική κοροϊδία τα ψίχουλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς
Επόμενο άρθρο Πανδημία: ελαφρά υποχώρηση των σκληρών δεικτών

Σχετικά Αρθρα

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

Πολιτική 19 Μαρ 2026, 13:24

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Πολιτική 16 Μαρ 2026, 14:43

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
Διεθνή

Μαργ μπαρ Αμρίκα, μαργ μπαρ Ισραΐλ

25 Μαρ 2026, 10:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμερικανόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου: Θέλει να απελάσει τον πρέσβη του Ιράν

Οξεία αντίδραση από το μπλοκ της Αντίστασης

24 Μαρ 2026, 22:42
Κόντρες

You can dig down and go get it…

24 Μαρ 2026, 20:16
Καταστολή

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:58
Διεθνή

Με ή χωρίς γεφύρια, η Λιβανέζικη Αντίσταση εξακολουθεί να γράφει το νέο έπος της

24 Μαρ 2026, 13:55
Καταστολή

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη καταστολή στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

24 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Ο σιωναζιστής υπουργός Άμυνας ζήτησε συγγνώμη από τους στρατιώτες που κατηγορήθηκαν για βιασμό στο Σντε Τεϊμάν

Και διέταξε την επανένταξή τους στο σιωναζιστικό στρατό

24 Μαρ 2026, 11:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

Ημέρα κοινωνικής εργασίας.

Ημέρα άθλησης.

Ημέρα θεάτρου.

Ημέρα αφιερωμένη στη μονή κάλτσα.

Αγκόλα: Ημέρα νίκης.

1958: Ο Νικίτα Χρουστσόφ γίνεται πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης.

1969: Βόμβα σε γραμματοκιβώτιο στην οδό Νίκης (Αθήνα).

2001: Πρώτος πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων (Αμστερνταμ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo