Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
  • «Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Ιούλη
  • Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Κομισιόν: Παράταση τουλάχιστον μέχρι της 15 Γενάρη στην απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων εκτός Ελλάδας
Αγροτικά

Κομισιόν: Παράταση τουλάχιστον μέχρι της 15 Γενάρη στην απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων εκτός Ελλάδας

Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2024, 17:24
  • Στις 4 Δεκέμβρη του 2024 η Κομισιόν αποφάσισε να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι της 15 Γενάρη του 2025 την απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων απ’ όλη την ελληνική επικράτεια εκτός Ελλάδας.

  • Με προηγούμενη απόφαση της, στις 31 Οκτώβρη του 2024, η Κομισιόν είχε αποφασίσει την απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων απ’ όλη την Ελλάδα στο εξωτερικό μέχρι τις 30 Νοέμβρη. Ομως ο ανεκδιήγητος γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής Αλεξανδρόπουλος με δυο εγκυκλίους του, στις 29 Νοέμβρη και στις 13 Δεκέμβρη (τις παραθέτουμε στο τέλος) συνέχισε να επιτρέπει τη μετακίνηση αιγοπροβάτων στα σφαγεία.

  • Μέχρι τις 11 Δεκέμβρη, οι εστίες του ιού της ευλογιάς ήταν 293 και είχαν θανατωθεί 74.089 αιγοπρόβατα. Οι εστίες της πανώλης έφτασαν τις 86 και θανατώθηκαν 34.065 αιγοπρόβατα.

Το «πάρτι» του ιού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συνεχίζεται στις 9 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Στις 10 Δεκέμβρη ο ιός  πέρασε στη Θάσο, στις 9 Δεκέμβρη είχαμε νέα κρούσματα στη Στυμφαλία και στον Τύρναβο, που διαθέτει μεγάλη κτηνοτροφία, στις 11 Δεκέμβρη και άλλο κρούσμα. Στις 4 Δεκέμβρη, ο… σοφός Τσιάρας δήλωνε: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι ζωονόσοι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα συμβιώσουμε το επόμενο διάστημα»!

Αυτό που ο ίδιος θεωρεί σοφία είναι απροκάλυπτος κυνισμός. Ο Τσιάρας προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι και επί των ημερών του συνεχίζονται τόσο η διαχρονική αποδιοργάνωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών όσο και η παράνομη εισαγωγή αιγοπροβάτων από την Τουρκία, που πλήττεται από τους ιούς της πανώλης και της ευλογιάς.

Ο Τσιάρας δεν περιορίστηκε σ’ αυτή την προκλητική δήλωση. Ανοιχτά πια, χρέωσε με συνευθύνη τους κτηνοτρόφους δηλώνοντας: «Η πολιτεία, όπως είπε, κάνει ό,τι είναι δυνατόν από τη δική της πλευρά, αλλά και στην περίπτωση της ευλογιάς, απαιτείται η συμμετοχή όλων με την ίδια υπευθυνότητα»!

Θα θυμίσουμε στους Τσιάρα, Αλεξανδρόπουλο (που ζητούσε από τους υπουργούς Τσιάρα και Λιβάνιο να παρατείνουν τη θητεία του ως προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ενώ από τον Μάρτη του 2024 έχει κλείσει τα 67) και Στρατάκο (γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ), ότι ο Θωμάς Μόσχος, γεωπόνος και συνιδιοκτήτης οικογενειακής φάρμας, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ ότι η πανώλη πέρασε στην Ελλάδα με την παράνομη εισαγωγή αιγοπροβάτων από την Τουρκία.

Γράψαμε σχετικά σε άρθρο μας με τίτλο: Το παράνομο και εντελώς ανεξέλεγκτο εμπόριο ζώων από την Τουρκία έφερε στην χώρα μας την πανώλη των αιγοπροβάτων: 

Ο Θωμάς Μόσχας γνωρίζει τον ανυπόστατο ισχυρισμό του πατέρα του και δεν συμφωνεί. Γι’ αυτό είπε στην αρχή ότι «πιάσανε έναν άνθρωπο που έφερε λαθραία ζώα από την Τουρκία, ο οποίος φαίνεται να εισήγαγε και αυτός πανώλη  στην Ελλάδα». Επειδή, όμως, η ξεκάθαρη και αποκαλυπτική καταγγελία του εκθέτει και τον πατέρα του στους ανθρώπους που ερευνούν και μελετούν όλες τις δηλώσεις των αγροτοσυνδικαλιστών και των ιδιοκτητών μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων, προβάλλει στη συνέχεια τον προβληματικό και «ξεκάρφωτο» ισχυρισμό ότι «δεν ξέρουμε δηλαδή από πού έχει έρθει πρώτα, από τη Ρουμανία ή την Τουρκία». Νομίζουμε, όμως, πως μ’ αυτό δεν προσφέρει καμιά βοήθεια στον πατέρα του. Γιατί αμέσως μετά επανέλαβε: «Τον πιάσανε με λαθραία ζώα, παραδέχτηκε ότι έχει φέρει λαθραία ζώα, υπέδειξε πού είναι τα ζώα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιάρας, Στρατάκος και Αλεξανδρόπουλος συνεχίζουν να καταστρέφουν την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους

«Πάρτι» κάνει στην Ελλάδα ο ιός της πανώλης των αιγοπροβάτων

Εγκλημα σε βάρος των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας η αγορά αιγοπροβάτων από την Τουρκία

Μέχρι τις 29 Νοέμβρη οι εστίες του ιού της ευλογιάς ήταν 270 και είχαν θανατωθεί 65.258 αιγοπρόβατα. Από τις 2 μέχρι τις 11 Δεκέμβρη επιβεβαιώθηκαν άλλες 23 εστίες και θανατώθηκαν επιπλέον 8.851 αιγοπρόβατα. Ετσι, μέχρι τις 11 Δεκέμβρη οι εστίες της ευλογιάς ήταν συνολικά 293 και είχαν θανατωθεί 74.089 αιγοπρόβατα.

Στις 31 Οκτώβρη η Κομισιόν είχε αποφασίσει (η έμφαση δική μας): 

«Επιπλέον, λόγω της εμφάνισης πολυάριθμων νέων εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε μεγάλες αποστάσεις και λόγω της έλλειψης επαρκών πληροφοριών σχετικά με τους πραγματικούς λόγους αυτής της αυξημένης εξάπλωσης, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν πρόσθετα μέτρα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου στην υπόλοιπη Ενωση και οι αδικαιολόγητες διαταραχές στις μετακινήσεις ζώων και προϊόντων. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να απαγορευτεί η μετακίνηση αιγοειδών και προβατοειδών από ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας σε προορισμό εκτός Ελλάδας, τουλάχιστον έως τις 30 Νοεμβρίου 2024».

Στις 4 Δεκέμβρη, με νέα απόφαση της η Κομισιόν παρέτεινε αυτή την απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι τις 15 Γενάρη του 2025. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτή την απόφαση (η έμφαση δική μας): 

«Επιπλέον, λόγω της εμφάνισης πολυάριθμων νέων εστιών ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις βδομάδες που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, είναι αναγκαίο να παραταθεί η απαγόρευση μετακίνησης αιγοειδών και προβατοειδών από όλη την επικράτεια της Ελλάδας προς προορισμό εκτός Ελλάδας, τουλάχιστον έως τις 15 Ιανουαρίου 2025, ώστε να αποφευχθούν η εξάπλωση της νόσου στην υπόλοιπη Ενωση και οι αδικαιολόγητοι εμπορικοί φραγμοί».

ektelestikh_EE_10-12-24

Kι όμως, την ίδια μέρα, ο αδίστακτος Τσιάρας έστηνε τηλεοπτική φιέστα στη βολική ΕΡΤ, για την «έξοδο από τον κύκλο της πανώλης» (!) και δήλωνε μεταξύ των άλλων, ψευδόμενος (η έμφαση δική μας):

«Η πολιτεία κάνει ό,τι είναι δυνατόν από τη δική της πλευρά, αφενός μεν διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο μέτρων μέσα από το οποίο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα, να περιορίσουμε και να εξαφανίσουμε τα κρούσματα των ζωονόσων».

Παραθέτουμε το κατάπτυστο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ με τις δηλώσεις Τσιάρα:

Tsiaras_4-12-24

Ενώ, όπως αναφέραμε παραπάνω, όχι μόνο δεν περιορίστηκε ευλογιά, αλλά επεκτάθηκε με 23 επιπλέον εστίες, ενώ θανατώθηκαν επιπλέον 8.851 αιγοπρόβατα, ενώ η ευλογιά πέρασε στη Θάσο και ανιχνεύτηκαν νέες εστίες στη Στυμφαλία (Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου) και στον Τύρναβο (ΠΕ Λάρισας), ο Τσιάρας αποθέωνε τον εαυτό του, νομίζοντας ότι θα τον αποθεώσουν και οι κτηνοτρόφοι.

Οοον αφορά τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, επισημαίνουμε ότι είναι της πλάκας και δίνονται με ρυθμό χελώνας. Αναλυτικά σε άρθρο μας που θα δημοσιευτεί σύντομα.

Οι δύο αποφάσεις μετακίνησης του Αλεξανδρόπουλου

egkyklios376456_291124
egkyklios394830_131224
Εκτύπωση 🖨
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΠΑΝΩΛΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΤΣΙΑΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ ένοπλος αγώνας το βασικότερο στοιχείο της διαπραγμάτευσης των Παλαιστίνιων

Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Επόμενο άρθρο Στα δημόσια πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και ΕΒΕ οι κάτοχοι International Baccalaureate

Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Σχετικά Αρθρα

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 12:06

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 6 Ιούλ 2026, 12:05

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Ημέρα Nelson Mandela.

Ισπανία: Ημέρα εργασίας.

1925: Εκδίδεται το μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ “Ο αγών μου“.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1988: Τέλος του πολέμου Ιράν – Ιράκ.

1994: 96 άνθρωποι σκοτώνονται και πολλοί τραυματίζονται από έκρηξη σε κτίριο που φιλοξενεί εβραϊκές οργανώσεις στο Μπουένος Αιρες.

2002: Συλλαμβάνονται οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Εφετείο 17Ν

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • ΕΛΑ

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Επικοινωνία

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Όροι χρήσης

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Ποιοι είμαστε

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Επικοινωνία

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

  • Όροι χρήσης

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

    Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo