Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Εκθετη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις σκόπιμα διάτρητες αποφάσεις για τη νοθεία στη Φέτα ΠΟΠ
Αγροτικά

Εκθετη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις σκόπιμα διάτρητες αποφάσεις για τη νοθεία στη Φέτα ΠΟΠ

Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2021, 21:48

Πανηγυρίζει η γαλακτοβιομηχανία LA FARM της οικογένειας Πλεξίδα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις αναρτήσεις των τοπικών ιστότοπων των Τρικάλων. Με σημερινή προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ακυρώνεται η προσωπική απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Χατζηνικολάου να της αφαιρέσει την πιστοποίηση για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ.

Από τους τρικαλινούς ιστότοπους πήραμε και την ανακοίνωση της LA FARM  καθότι η ιστοσελίδα της LA FARM εξακολουθεί να είναι… υπό κατασκευή, δηλαδή «ριγμένη» από την ίδια την εταιρία.*

H ανακοίνωση της LA FARM

H σημερινή εξέλιξη δεν μας εξέπληξε καθόλου. Μόλις πριν από τέσσερις μέρες, στο δημοσίευμά μας με τίτλο Η «φάμπρικα» με τη δήθεν δίωξη της νοθείας στη Φέτα ΠΟΠ, αποθρασύνει τους «μαϊμουδιάρηδες» καπιταλιστές, γράφαμε: Η σκόπιμα διάτρητη πρώτη απόφαση Χατζηνικολάου ανατράπηκε δικαστικά, γιατί ήταν φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανατραπεί. Την ίδια τύχη θα έχει και η δεύτερη απόφαση. Γι’ αυτό απέκρυψαν το γεγονός της δικαστικής νίκης της LA FARM. Αυτό που τους νοιάζει είναι να κάνουν προπαγάνδα ότι τάχα διώκουν τη νοθεία και όχι να διώξουν πραγματικά τη νοθεία.

Παρακαλούμε να ανατρέξετε στο προαναφερθέν δημοσίευμά μας, γιατί περιγράφει όλη την υπόθεση. Τη «φάμπρικα» που δουλεύουν εδώ και καιρό ο υπουργός Λιβανός με όργανό του τον Χατζηνικολάου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για λόγους προπαγάνδας και μόνο. Ακολουθούν μια εντελώς διάτρητη, μια σκόπιμα υπονομευμένη διαδικασία, κλείνοντας το μάτι στους παρανομούντες γαλακτοβιομήχανους και τυροκόμους: εμείς θα κάνουμε προπαγάνδα ότι τάχα είμαστε κέρβεροι ενάντια στη νοθεία, ότι «παίρνουμε κεφάλια», ότι «φτάνουμε το μαχαίρι στο κόκαλο» (όπως αρέσκεται να δηλώνει ο Λιβανός), κι εσείς θα κάνετε μερικές απλές διαδικασίες και θα πάρετε αμέσως πίσω τις άδειες που τάχα σας πήραμε.

Η δήθεν τιμωρητική διαδικασία που ακολουθεί ο Χατζηνικολάου, ως δερβέναγας του Λιβανού πασά στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, χωρίς να δίνει λογαριασμό ούτε στο ΔΣ του Οργανισμού, είναι μια διαδικασία σκόπιμα υπονομευμένη, εντελώς διάτρητη, ώστε οι παρανομούντες καπιταλιστές να μπορούν να την ακυρώνουν με μερικές απλές νομικές κινήσεις. Ετσι έγινε με την ΟΜΗΡΟΣ, έτσι έγινε και με τη LA FARM, η οποία φυσικά πανηγυρίζει ότι δικαιώθηκε και… «επιστρέφει στην κανονικότητα»!

Τα ερωτήματα για το δίδυμο Λιβανού-Χατζηνικολάου είναι αμείλικτα:

  • Γιατί υπουργείο και ΕΛΓΟ δεν ενημέρωσαν ότι η απόφαση για προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης ακυρώθηκε με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών; Θα το κάνουν τώρα που ακυρώθηκε με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και η απόφαση του Χατζηνικολάου για οριστική ανάκληση της πιστοποίησης της LA FARM; 
  • Θα δώσουν στη δημοσιότητα το σκεπτικό βάσει του οποίου εκδόθηκαν μέσα σε λίγες μέρες δυο προσωρινές διαταγές ακύρωσης δύο διαδοχικών αποφάσεων του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ; Τι νομίζουν αυτός ο κύριος και ο πολιτικός του προϊστάμενος, ότι μπορούν να αποφασίζουν και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανένα;
  • Το Δελτίο Τύπου της 10ης του Σεπτέμβρη για την προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης της LA FARM κατέληγε ως εξής: «Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Το Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 12 Νοέμβρη, για την οριστική ανάκληση της πιστοποίησης, δεν έλεγε τίποτα σχετικό. Παραπέμφθηκε η υπόθεση στο αρμόδιο όργανο που είναι η πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ; Κι  αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαδικασία; Εχουν περάσει πάνω από δυο μήνες από την πρώτη ανακοίνωση. Χρόνος επαρκέστατος για να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, να αποφασίσει, να γίνει εισήγηση στον υπουργό και αυτός να υπογράψει τη σχετική απόφαση. Δεν ξέρουμε αν ξεκίνησε καν η σχετική διαδικασία, πάντως απόφαση υπουργού δεν υπάρχει. 

Τι υπάρχει; Η διάτρητη απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης, η οποία ακυρώθηκε με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, που αντικαταστάθηκε από μια εξίσου διάτρητη απόφαση πάλι του διευθύνοντα συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης από τη LA FARM, η οποία επίσης ακυρώθηκε με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου.

  • Η υπόθεση αφορά τη «μαϊμού» φέτα που βρέθηκε στην Ελλάδα. Τι γίνεται με τη «μαϊμού» φέτα της ίδιας εταιρίας, που βρέθηκε στη Σουηδία; Πρόκειται για υπόθεση που φέραμε στο φως εμείς, αποκαλύπτοντας ότι η σουηδική εταιρία Di Luca & Di Luca πήρε δείγματα «φέτας» που πουλιόταν σε σουηδική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, τα ανέλυσε σε διαπιστευμένο εργαστήριο και βρέθηκε ότι ήταν λευκό τυρί φτιαγμένο με αγελαδινό γάλα. Γι’ αυτή την υπόθεση νοθείας δεν έχει γίνει καμιά ανακοίνωση από πλευράς ΥΠΑΑΤ ή ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μολονότι είναι πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση (δείτε στο Ομερτά κυβέρνησης – παρανομούντων γαλακτοβιομήχανων).

Το όνομα της LA FARM, ως παραγωγού της «μαϊμού» φέτας που κυκλοφόρησε στη Σουηδία, δεν το ανέφερε ποτέ η κυβέρνηση. Το δημοσιοποιήσαμε εμείς, αφού προηγουμένως καλέσαμε κατ’ επανάληψη τον Λιβανό να το κάνει αυτός. Πέντε μήνες από τότε και η καραμπινάτη νοθεία στη σουηδική αγορά δεν έχει διερευνηθεί. Και στο μεταξύ, «έσκασε» και η υπόθεση της κυκλοφορίας «μαϊμού» φέτας από την ίδια εταιρία στην ελληνική αγορά, χωρίς οι δύο αυτές υποθέσεις να συσχετιστούν και χωρίς επίσης να συσχετιστούν με το παρελθόν της συγκεκριμένης καπιταλιστικής επιχείρησης (σκάνδαλο ΒΙΟΓΑΛ, αφαίρεση της πιστοποίησης από την τότε υπουργό Μπατζελή και αμέσως μετονομασία της ΒΙΟΓΑΛ σε LA FARM και συνέχιση της ίδιας παραγωγικής δραστηριότητας σαν να μην έτρεξε τίποτα).

Το πιθανότερο είναι και η υπόθεση της «μαϊμού» φέτας στην ελληνική αγορά να είχε θαφτεί, αν δεν την βγάζαμε εμείς. Στις 9 Σεπτέμβρη αποκαλύψαμε το γεγονός σε δημοσίευμα με τίτλο «Μαϊμού» φέτα και στην Ελλάδα! Μια μέρα μετά, εκδόθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ εμείς είχαμε στο μεταξύ παρουσιάσει όλα τα στοιχεία με νεότερο δημοσίευμα υπό τον τίτλο: Ιδού οι αποδείξεις για τη «μαϊμού» φέτα που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα!

ΥΓ. Εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λιβανό και το όργανό του στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Χατζηνικολάου, εκτέθηκαν και μερικοί αβανταδόροι που έσπευσαν να στηρίξουν το χειρισμό στην υπόθεση της LA FARM, όταν όλη η «πιάτσα» (από κτηνοτρόφους μέχρι στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας) είχε καταλάβει ότι «το κόλπο είναι στημένο».

Ο ένας είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Βιτάλης (στέλεχος της ΔΩΔΩΝΗΣ, που δεν είναι πια συνεταιριστική, ως γνωστόν), που με προσωπική του δήλωση έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια και… ευχαριστίες στον Λιβανό και τον Χατζηνικολάου «για το ότι έκαναν, με αποφασιστικότητα και συνέπεια αυτό που έπρεπε» και να αποφανθεί ότι «η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης για παραγωγή “Φέτα ΠΟΠ“ στη γαλακτοβιομηχανία LA FARM είναι πρωτόγνωρη και δίνει το στίγμα για την εξυγίανση του κλάδου»! Σπαστικό γέλιο έπιασε τα γιδοπρόβατα στην Ηπειρο, με αποτέλεσμα να μην κατεβαίνει το γάλα και να μην μπορούν να τ’ αρμέξουν οι τσοπαναραίοι…

Η άλλη είναι η HellasCert – Ελληνική Ενωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης-Πιστοποίησης, η οποία επίσης μοίρασε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ «ανακοινώνει με μεγάλη συχνότητα περιπτώσεις κυρώσεων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις, λόγω παραβάσεων» και κάλεσε «το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να συνεχίσουν με αυστηρό τρόπο τον έλεγχο αγοράς».

Οι δύο αυτές ανακοινώσεις ανέβηκαν στο facebook του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (τόσο πολύ τις είχε ανάγκη ο Χατζηνικολάου) προλογιζόμενες ως εξής: «Τη στήριξή τους στις οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΥΠΑΑΤ, που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς με αφορμή την οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης για παραγωγή “Φέτα ΠΟΠ“ στη γαλακτοβιομηχανία “L.A. FARM Α.Ε.“ εκφράζουν με σχετικές ανακοινώσεις τους η HELLASCERT – η Ένωση των Διαπιστευμένων Οργανισμών Επιθεώρησης και Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κ. Ιωάννης Βιτάλης»!

Αλήθεια, θα βγάλουν ο Βιτάλης και η HellasCert ανακοινώσεις για την ακύρωση και της δεύτερης απόφασης Χατζηνικολάου; Θα μας πουν για ποιο λόγο τα δικαστήρια ακυρώνουν τις αποφάσεις του Χατζηνικολάου; Είναι «πιασμένα» τα δικαστήρια ή είναι σκόπιμα διάτρητες οι αποφάσεις του Χατζηνικολάου, ώστε τα δικαστήρια να τις ακυρώνουν ή συμβαίνει κάτι άλλο; Ας μας δώσουν μια εξήγηση.

* Γράφαμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας: Η ιστοσελίδα της LA FARM εξακολουθεί να είναι «πεσμένη». Το μήνυμα που παίρνει όποιος προσπαθεί να προσεγγίσει τον ιστότοπο lafarm.gr είναι πως« η σελίδα είναι υπό κατασκευή»! Μια πολύ μοντέρνα και γρήγορη ιστοσελίδα ήταν. Κι αν ήθελαν να τη βελτιώσουν ή να την αντικαταστήσουν με μια καινούργια, πρώτα θα έφτιαχναν την καινούργια και μετά θα έκαναν το συγχρονισμό ώστε να μην υπάρχει χρονικό κενό. Δυο μήνες «υπό κατασκευή» σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες της LA FARM «έριξαν» μόνοι τους την ιστοσελίδα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ποιος ξέρει, μπορεί να έχουν ήδη κάνει και προετοιμασίες για να εμφανιστούν με τρίτο όνομα στη σειρά (μετά το ΒΙΟΓΑΛ και το LA FARM), αν τους έπαιρναν την πιστοποίηση παραγωγής Φέτας ΠΟΠ, που είναι το… βαρύ πυροβολικό τους.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΟΘΕΙΑ ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕκτινάσσεται ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Σχετικά Αρθρα

Η σιωπηλή κατάρρευση των φραγμών κατά της ομαλοποίησης

Διεθνή 20 Δεκ 2025, 09:13

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16

Aγρότες μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας: Κάτω τα χέρια από την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 09:06

Tσιάρας-Κέλλας έδωσαν εντολή να μαϊμουδίζονται τα στοιχεία για την ευλογιά, για να παρουσιαστεί ψεύτικη αποκλιμάκωση

Πάνω από 474.366 αιγοπρόβατα θανατώθηκαν από ευλογιά και πανώλη - 1.976 οικογένειες κτηνοτρόφων πετάχτηκαν στην ανεργία και καταδικάστηκαν να ζουν στην αθλιότητα

Αγροτικά 14 Δεκ 2025, 11:05

Oι σιωναζιστές βομβαρδίζουν τον Λίβανο και ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου κατηγορεί… την Αντίσταση!

Διεθνή 13 Δεκ 2025, 11:54

Από τον Ζαγοριανάκο στον Φλωρίδη και τον Τζαβέλλα

Στα σκουπίδια οι τρομοαπειλές ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες

Αγροτικά 10 Δεκ 2025, 22:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Εφετείο 17Ν

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • ΕΛΑ

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Επικοινωνία

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Όροι χρήσης

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Ποιοι είμαστε

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Επικοινωνία

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

  • Όροι χρήσης

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

    Πήρε πίσω την πιστοποίηση η LA FARM, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo