Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
  • Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Χαράτσι άνω των 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες
Αγροτικά

Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

Χαράτσι άνω των 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2016, 00:00

Στο πρόσφατο παρελθόν αποκαλύψαμε ότι ολοκληρώθηκε η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) με την οποία η συγκυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου θα πάρει από τους αγρότες τουλάχιστον 260 εκατ. ευρώ, αφαιρώντας τα από τις κοινοτικές ενισχύσεις που παίρνουν, ως επιστροφή για το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη». Φυσικά, όσο οι αγρότες βρίσκονταν στους δρόμους αγωνιζόμενοι ενάντια στην άγρια φορολόγησή τους και ενάντια στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης με το σχέδιο Κατρούγκαλου, η συγκυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να κρατάει στο συρτάρι αυτή την ΚΥΑ.

Μετά το κλείσιμο των μπλόκων, την απόφαση (στις 8 Μάρτη του 2016) του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει η Ελλάδα κατά της απόφασης για επιστροφή των 425 εκατ. του «πακέτου Χατζηγάκη», και την επιστροφή των τροϊκανών στην Αθήνα, η συγκυβέρνηση έκρινε ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ, να πάρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών και στη συνέχεια να αρχίσει η είσπραξη των επιστροφών από τους αγρότες.

Το ποσό είναι τουλάχιστον 260 εκατ. ευρώ. Οι τροϊκανοί ζήτησαν την επιστροφή 425 εκατ. ευρώ. Η συγκυβέρνηση,  στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που ψήφισε στο νόμο 4351/4-12-2015 αναφέρει ότι οι τροϊκανοί δέχτηκαν να αφαιρεθούν από το πακέτο των 425 εκατ. ευρώ 109,26 εκατ. ευρώ από τον κανονισμό 1535/2007 de minimis, ενώ από την επιστροφή των κοινοτικών ενισχύσεων που θα ζητηθεί από τους αγρότες θα εισρεύσουν στον κρατικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ. Επομένως, το ποσό που θα εισπράξουν μ’ αυτό το χαράτσι θα είναι 320 και όχι 260 εκατ. ευρώ. Οταν επισημάναμε αυτή τη διαφορά σε υπηρεσιακό παράγοντα, μας απάντησε ότι η Κομισιόν δέχτηκε να δοθούν επιπλέον 60 εκατ. ευρώ από τον κανονισμό de minimis και έτσι να μειωθεί το ποσό που θα αντληθεί από τους αγρότες.

Η συγκυβέρνηση θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής από τους αγρότες των 260 εκατ. ευρώ και για το λόγο ότι από την περασμένη Τετάρτη άρχισαν πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς και επείγεται να εμφανίσει έσοδα, με τα οποία θα μειωθεί το λεγόμενο δημοσιονομικό κενό. Εκτιμούμε πως ο Τσακαλώτος θα διαβεβαιώσει τους τροϊκανούς ότι σύντομα θα εισπράξει από τους αγρότες 260 εκατ. ευρώ, αφαιρώντας τα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται από το Δικαστήριο της ΕΕ η επιστροφή από τους αγρότες ενισχύσεων που πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό ως αποζημίωση για καταστροφές που υπέστησαν στις εγκαταστάσεις τους, στα προϊόντα τους και στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιό τους. Είναι επίσης η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση θα πάρει πίσω από τους αγρότες λεφτά που δόθηκαν για αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών. Αν οι αγρότες το δεχτούν αυτό χωρίς να αντισταθούν, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και υπάρχει ο κίνδυνος συχνά-πυκνά οι Κομισάριοι να απαιτούν την επιστροφή αποζημιώσεων.

Οι αγρότες υφίστανται συχνά ζημιές στην παραγωγή και στο κεφάλαιό τους από φυσικά φαινόμενα, ενώ οι αποζημιώσεις που δίνονται είτε από τον ΕΛΓΑ είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι σημαντικά μικρότερες από το ύψος των ζημιών, με αποτέλεσμα να έχουν απώλειες και να μην μπορούν να αποκαταστήσουν πλήρως τις ζημιές που υπέστησαν. Ο ισχυρισμός ότι με τις αποζημιώσεις που δίνονται στους αγρότες για τις ζημιές  που υφίστανται από φυσικές καταστροφές νοθεύεται ο περιβόητος ανταγωνισμός είναι προσχηματικός. Οι Κομισάριοι και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ κρατούν χαμηλά τα τιμολόγια των αποζημιώσεων προκειμένου να συρρικνωθεί ο αγροτικός πληθυσμός στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τον αγροτικό τομέα, οι κρατικές ενισχύσεις στον βιομηχανικό τομέα, στον τουριστικό τομέα κ.α., είτε με την μορφή άμεσης χρηματοδότησης σημαντικού τμήματος της δαπάνης δημιουργίας μιας νέας επιχείρησης, είτε μέσω φορολογικών κινήτρων, είτε μέσω άλλων μέτρων, ρέουν πλουσιοπάροχα. Και δεν τίθεται κανένα ζήτημα νόθευσης του ανταγωνισμού. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η μοναδική χρηματοδότηση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Μόλις τελειώσει η κατασκευή μιας επιχείρησης και αρχίσει να λειτουργεί, μπαίνει μπροστά η διαδικασία κατάρτισης του προσωπικού, μέσω διάφορων κοινοτικών προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχει  ο κοινοτικός και ο κρατικός προϋπολογισμός. Ακόμα, υπάρχει το λεγόμενο καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή (ενεργητική τελειοποίηση) και το καθεστώς τελειοποίησης προς επαναεισαγωγή (παθητική τελειοποίηση). Με τα καθεστώτα αυτά απαλλάσσονται μερικά ή ολικά από τους δασμούς.

Για την κατασκευή μιας καπιταλιστικής επιχείρησης ο καπιταλιστής δεσμεύεται να συμβάλει με ίδια κεφάλαια. Αυτός όμως πηγαίνει στο χρηματιστήριο, παρουσιάζει ένα «επενδυτικό πρόγραμμα» και μέσω αυτού μαζεύει το κεφάλαιο που πρέπει να επενδύσει ο ίδιος. Ετσι, κατασκευάζει και λειτουργεί μια επιχείρηση χωρίς να βάζει καθόλου ή βάζοντας ελάχιστο κεφάλαιο.

Οι κυβερνήσεις φροντίζουν με μια σειρά νόμους (γνωστοί είναι οι νόμοι για την προώθηση της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις) να κατεβάσουν πολύ χαμηλά την τιμή της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας την απόλυτη εξαθλίωση. Για να μη μιλήσουμε για τις συνεχείς άτυπες διευκολύνσεις προς τους καπιταλιστές, όπως η μη καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εδώ και χρόνια το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με διαχρονικές αποφάσεις του κατήργησε τους δασμούς στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, προσφέροντας τεράστια κέρδη στις καπιταλιστικές  επιχειρήσεις της ΕΕ, μέσω της δραστικής μείωσης των τιμών των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων. Μ’ αυτές τις αποφάσεις καταφέρθηκε μεγάλο πλήγμα στον αγροτικό τομέα, μέσω της δραστικής μείωσης των τιμών των ντόπιων αγροτικών προϊόντων, που καθιστά ασύμφορη την παραγωγή αγροτικών προϊόντων για μεγάλη μερίδα αγροτών, ακόμη και πλούσιων.

Να γιατί θεωρούμε προσχηματικό τον ισχυρισμό ότι οι κρατικές ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα για μερική αποζημίωση των καταστροφών νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Γνώμη μας είναι ότι οι αγρότες πρέπει να αντισταθούν και να μην επιστρέψουν τα 260 εκατ. ευρώ. Αν αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτό το χαράτσι, θα πρέπει να πάψουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν  αποζημιώσεις, γιατί οι Κομισάριοι θα τις βαφτίζουν κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

Μέλι-γάλα με τους νεοναζί
Επόμενο άρθρο

Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

Η καταστολή είναι η ουσία

Σχετικά Αρθρα

Η ευλογιά καλπάζει και ο Τσιάρας (με τον Κέλλα και παρατρεχάμενους) κάνει φιέστες προπαγάνδας

Αγροτικά 24 Ιούλ 2025, 12:56

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 23 Ιούλ 2025, 11:25

Νέες εστίες ευλογιάς που δεν ανακοινώθηκαν στο σύστημα WAHIS

Ο Κέλλας ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς να το καταλάβει

Αγροτικά 20 Ιούλ 2025, 09:31

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Αγροτικά 17 Ιούλ 2025, 20:42

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

Αγροτικά 16 Ιούλ 2025, 14:16

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

Αγροτικά 12 Ιούλ 2025, 11:14
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    17Ν
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Εφετείο 17Ν
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    ΕΛΑ
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Ποιοι είμαστε
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Επικοινωνία
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Όροι χρήσης
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Ποιοι είμαστε
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Επικοινωνία
  • Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Τελευταίες πινελιές στην ΚΥΑ για τις επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo