Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
  • Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν
  • 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Πάρτε πίσω το Ελληνικό Σήμα από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Αγροτικά

Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

Πάρτε πίσω το Ελληνικό Σήμα από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μαρ 2018, 00:00

Από τις 18 Απρίλη του 2018, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να εφαρμόσει το άρθρο 5 του νόμου 4492/2017, σύμφωνα με το οποίο οι γαλακτοβιομηχανίες δεν μπορούν να αναγράφουν ως χώρα προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων την Ελλάδα. Για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί σύμφωνα με το άρθρο αυτό, για να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η Ελλάδα, πρέπει το γάλα να αρμέγεται στην Ελλάδα, να παστεριώνεται στην Ελλάδα και να συσκευάζεται στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δεύτερον, γιατί οι μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων εισάγουν -τουλάχιστον από το 2009- δεκάδες χιλιάδες τόνους νωπού και συμπυκνωμένου αγελαδινού γάλακτος (και όχι μόνο).

Πώς γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες γαλακτοκοβιομηχανίες εισάγουν νωπό και συμπυκνωκνωμένο αγελαδινό γάλα; Στις 12 και 13 Απρίλη του 2016, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Αντωνιάδης είχε υποβάλει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου δύο ερωτήσεις, με τις οποίες -ανάμεσα στ’ άλλα- ζητούσε να του απαντήσει ποιες βιομηχανίες εισάγουν γάλα (γενικά) από την ΕΕ και σε τι ποσότητες. Στην απάντηση που του έδωσε ο Αποστόλου συμπεριέλαβε έναν πίνακα με ονομαστικό κατάλογο των 25 εταιριών που εισάγουν βασικά αγελαδινό γάλα, διάφορων τύπων, όπως νωπό, αποβουτυρωμένο, συμπυκνωμένο και συμπυκνωμένο άπαχο. Ο πίνακας αφορούσε μόνο το 2015.

Ο Αποστόλου μπορούσε κάλλιστα να μη δώσει στοιχεία μόνο για το 2015, ούτε μόνο για το αγελαδινό γάλα. Το έκανε σκόπιμα, για να μη μπορεί κανείς να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το διαρκές έγκλημα σε βάρος των φτωχών κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας συνολικά. Δε γνωρίζουμε αν ο βουλευτής της ΝΔ ήγειρε ζήτημα ελλιπών στοιχείων.

Στον πίνακα, όπως είπαμε αναφέρονται 25 εταιρίες, όχι μόνο βιομηχανικές, αλλά και εμπορικές. Για την οικονομία του χώρου περιλάβαμε μόνο τις 10 πρώτες, οι οποίες το 2015 εισήγαγαν τις μεγαλύτερες ποσότητες.

Στοιχεία για εισαγωγές νωπού γάλακτος (αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου), συμπυκνωμένου αγελαδινού και συμπυκνωμένου άπαχου αγελαδινού και για σκόνη γάλακτος πήραμε κι εμείς από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Δημοσιεύουμε ξανά τον πίνακα που είχαμε φτάξει για να υπάρχει μια πληρέστερη εικόνα των συνολικών ποσοτήτων γάλακτος που εισάγονται στην Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις των εταιριών. Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί οι εταιρίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, εμπορικές και βιομηχανικές, δε δηλώνουν όλες τις ποσότητες που εισάγουν, ενώ οι έλεγχοι από τον ΕΛΟΓΑΚ και τους συναρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι πλημμελείς (δίνουμε τον πιο… αθώο χαρακτηρισμό).

Παρεμπιπτόντως, διαπιστώνουμε ότι χρονιά με χρονιά μειώνονται οι εισαγωγές νωπού αγελαδινού και αυξάνονται οι εισαγωγές συμπυκνωμένου αγελαδινού γάλακτος. Αυξάνονται οι εισαγωγές συμπυκνωμένου γάλακτος, γιατί αυτό αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1 προς 3 (από ένα κιλό συμπυκνωμένο γάλα προκύπτουν 4 κιλά πρώτη ύλη). Ετσι, οι 84.355 τόνοι συμπυκνωμένου που εισήχθησαν το 2017 ισοδυναμούν με 337.420 τόνους γάλακτος!

Αυτές οι τεράστιες ποσότητες συμπυκνωμένου γάλακτος (που -επιμένουμε- στην πραγματικότητα είναι σημαντικά μεγαλύτερες, γιατί δε δηλώνονται στο σύνολό τους) δε χρησιμοποιούνται μόνο στην παραγωγή γιαουρτιού, αλλά στην παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ακόμα και στην παραγωγή φέτας, εκτός των άλλων και για να αυξηθούν οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, λοιπόν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να δώσει εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε από τις 18 Απρίλη (σύμφωνα με το Ν. 4492/2017 δόθηκε ένα εξάμηνο για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του άρθρου 5) οι γαλακτοβιομηχανίες να μην αναγράφουν ως χώρα προέλευσης του γάλακτος την Ελλάδα, στο παστεριωμένο γάλα, στη φέτα, στο γιαούρτι και σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στις 28 Μάη του 2014, ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θ. Λεονταρίδης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση και καθιέρωσαν την προαιρετική εφαρμογή του Ελληνικού Σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα (και όχι μόνο). Για να μπει όμως το Ελληνικό Σήμα προαιρετικά έπρεπε και να γίνουν αρχικοί έλεγχοι και να γίνονται επανέλεγχοι και περιοδικοί έλεγχοι, για να διαπιστώνεται ότι το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του παστεριωμένου γάλακτος και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων προέρχεται από κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Παραθέτουμε τις σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ:

«Απαιτήσεις  για την απονομή του Ελληνικού Σήματος

1.Για την απονομή του Ελληνικού Σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να τηρούνται οι κάτωθι απαιτήσεις:

i) το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων του άρθρου 4, (σ.σ. γάλα παστεριωμένο, συμπυκνωμένο, αφρόγαλα, γιαούρτι, τυροκομικά κτλ.), του παρόντος Κανονισμού να προέρχεται από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.

ii) οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας γάλακτος καθώς και οι εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, να εδρεύουν στην Ελλάδα».

Αρμόδια υπηρεσία να δώσει το Ελληνικό Σήμα είναι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο Οργανισμός αυτός έδωσε το δικαίωμα σε γαλακτοβιομηχανίες που εισάγουν νωπό και συμπυκνωμένο γάλα,  με τα οποία παράγουν παστεριωμένο γάλα, γιαούρτι, φέτα και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα, να χρησιμοποιούν το Ελληνικό Σήμα. Επισημαίνουμε ότι σε κάποιες από τις εταιρίες του Πίνακα με τις εισαγωγές αγελαδινού γάλακτος, που έδωσε ο Αποστόλου, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει εγκρίνει τη χρήση του Ελληνικού Σήματος! Πρόκειται για «σκαστή» παρανομία. Από τη στιγμή που εισάγουν γάλα, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δε θα έπρεπε να εγκρίνει τη χρήση του Ελληνικού Σήματος. Και βέβαια, εδώ και τώρα οφείλει να απαγορεύσει τη χρήση του Ελληνικού Σήματος.

ΥΓ. Τέλη Μάρτη και αρχές Απρίλη του 2016 ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μας δώσουν τα Ισοζύγια Γάλακτος έξι γαλακτοβιομηχανιών. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μας απάντησε ότι δε θα μας δώσει τα Ισοζύγια Γάλακτος, γιατί η αίτησή μας προσκρούει στο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ ο αρμόδιος γενικός διευθυντής μας απάντησε ότι δεν έχουμε το «ειδικό έννομο συμφέρον» και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε τα στοιχεία. Η απάντηση του Αποστόλου στον βουλευτή της ΝΔ τους ξεμπροστιάζει. Αποδεικνύεται ότι οι απαντήσεις τους είναι προσχηματικές και παράνομες. Θα επανέλθουμε, λοιπόν, απαιτώντας από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να μας δώσει όλα τα ισοζύγια γάλακτος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

Tαξικό φαινόμενο
Επόμενο άρθρο

Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

Ενας μπασκετικός από τα Δυτικά

Σχετικά Αρθρα

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

Αγροτικά 2 Μάι 2026, 06:15

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

Αγροτικά 26 Απρ 2026, 21:33

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

Αγροτικά 22 Απρ 2026, 11:47

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Φεβ 2026, 13:48

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

Αγροτικά 24 Φεβ 2026, 09:29

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    17Ν
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    ΕΛΑ
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Επικοινωνία
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Όροι χρήσης
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Επικοινωνία
  • Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Να αναγράφεται ως χώρα προέλευσης η ΕΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo