Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Κανένα μέλλον για τους φτωχούς αγρότες στον καπιταλισμό
Αγροτικά

Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

Κανένα μέλλον για τους φτωχούς αγρότες στον καπιταλισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2009, 00:00

Χρόνια είχαν οι αγρότες να βγουν στο δρόμο με μια κινητοποίηση σαν τη φετινή. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, σημαντικές ανακατατάξεις έγιναν στο χωριό και την αγροτική παραγωγή, με κύριο χαρακτηριστικό τους το μαζικό ξεκλκήρισμα φτωχών αγροτών, που οδήγησε στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Εκείνο που έβγαλε φέτος τους αγρότες στο δρόμο είναι η κατρακύλα των τιμών στα βασικότερα αγροτικά προϊόντα. Ομως, αυτό το φαινόμενο, που παρουσιάζεται σαν συγκυριακό και αντιμετωπίζεται με φιλανθρωπικά βοηθήματα σαν το «πακέτο των 500 δισ.» της κυβέρνησης Καραμανλή, κάθε άλλο παρά συγκυριακό είναι. Αντανακλά τις βαθύτερες τάσεις της καπιταλιστικής παραγωγής, οι οποίες προδιαγράφουν ένα ακόμη πιο σκοτεινό, ένα απόλυτα καταστροφικό μέλλον για τη φτωχή αγροτιά. Ενα μέλλον από το οποίο κανένα γιατροσόφι δε μπορεί να τη γλιτώσει. Υπάρχει μέλλον και ποιο είναι αυτό;

Η κατρακύλα των τιμών των αγροτικών προϊόντων-εμπορευμάτων το 2008 δεν οφείλεται στα επιπλέον καλλιεργηθέντα στρέμματα και στις δήθεν μεγαλύτερες παραγωγές σε σχέση με το 2007 (βλέπε σε διπλανή στήλη), όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι διάφοροι απολογητές της κυβέρνησης. Οφείλεται βασικά στις αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες, σε χαμηλότερες διεθνείς  τιμές, χωρίς να μπαίνουν δασμοί και περιορισμοί στον όγκο των εισαγόμενων στις χώρες της ΕΕ προϊόντων. Οι εισαγωγές αυτές γίνονται σε χαμηλότερες τιμές, γιατί οι παραγωγές το 2008 ήταν μεγαλύτερες, ενώ μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, εφαρμόζουν πολιτική «ντάμπινγκ» (τεχνητά χαμηλές τιμές) στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών, με σκοπό να εξασφαλίζουν στη δική τους βιομηχανία τις απαραίτητες ποσότητες αγροτικών προϊόντων (πρώτων υλών) σε πολύ χαμηλές τιμές. Για να πετύχουν σ’ αυτή την πολιτική οι ΗΠΑ ενισχύουν εσωτερικά τους μεγάλους φάρμερ από τον κρατικό τους προϋπολογισμό. Για να είναι δε «σύννομη» αυτή η ενίσχυση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), την παρουσιάζουν ως ενίσχυση για την αγροτική ανάπτυξη και όχι ως ενίσχυση στις τιμές (που δήθεν νοθεύει τον περιβόητο ανταγωνισμό). Μόνο για την ενίσχυση των αμερικάνων φάρμερ-βαμβακοπαραγωγών δίνονται γύρω στα 10 με 15 δισ. δολάρια το χρόνο.

Το 2007 ήταν η εξαίρεση στον κανόνα της μεγάλης παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων στις βασικές παραγωγικές χώρες ήταν μειωμένη, γεγονός που σε συνδυασμό με τις αυξημένες εσωτερικές ανάγκες τους σε αγροτικά προϊόντα, οδήγησε στην ανάγκη μείωσης των εξαγωγών, που με τη σειρά της οδήγησε στο «τσίμπημα» των διεθνών τιμών και κατά συνέπεια και στην αύξηση των τιμών που πήραν και οι έλληνες αγρότες.

Ο κανόνας ήταν και θα είναι, οι τιμές που δίνει το μεγάλο κεφάλαιο  στους αγρότες να διατηρούνται χαμηλά. Οσα αναθέματα κι αν κάνουν οι διάφοροι κολαούζοι της κυβέρνησης και των αντιπολιτευόμενων αστικών κομμάτων κατά των μεσαζόντων, όσο μελάνι κι αν χύσουν υπερασπιζόμενοι δήθεν την καλύτερη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η κυρίαρχη τάση θα είναι ο μονοπωλιακός καθορισμός των τιμών  των αγροτικών προϊόντων από το μεγάλο κεφάλαιο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Εδώ και μερικά χρόνια, άρχισαν οι «διαπραγματεύσεις» των μεσογειακών χωρών με την ΕΕ, με σκοπό από τη μια την πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών των αγροτικών προϊόντων των χωρών αυτών στις χώρες της ΕΕ και από την άλλη την πλήρη ελευθερία κινήσεων του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου στις χώρες αυτές, σ’ όλους τους τομείς και τις οικονομικές τους δραστηριότητες: επενδύσεις ξένων κεφαλαίων, εισαγωγή βιομηχανικών προϊόντων, κρατικές προμήθειες κ.λπ. Τα επόμενα χρόνια, θα εισάγονται ελεύθερα στην ΕΕ το λάδι και άλλα  αγροτικά προϊόντα από την Τυνησία, το Μαρόκο, το Ισραήλ και άλλες χώρες και η εμπορική τιμή που θα εισπράττουν οι ελαιοπαραγωγοί στην ΕΕ θα πάει κατά διαόλου. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν πιο ακριβά το λάδι στα σούπερ-μάρκετ.

Την ίδια περίοδο, οι τιμές των αγροτικών εφοδίων αυξάνονταν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αυξάνοντας έτσι το κόστος παραγωγής. Προσθέστε σ’ αυτό το κόστος του δανεισμού, το μεγάλο κόστος από την αγορά των  μέσων παραγωγής, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της πλήρους κυριαρχίας της καπιταλιστικής αγοράς και την επίθεση των κλασικών αγροτοπατέρων και των νέων αγροτοπατέρων των λεγόμενων Ενώσεων Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) ενάντια στους λεγόμενους εταιροεπαγγελματίες και θα έχετε την πλήρη εικόνα του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλείται να δράσει η φτωχή αγροτιά. Ενός πλαισίου που επιταχύνει τη διαδικασία προλεταριοποίησης της φτωχής αγροτιάς και του πετάγματός της στον εφεδρικό στρατό των ανέργων, μιας και δεν υπάρχουν δυνατότητες  απασχόλησής της ως προλεταριάτου σε άλλους τομείς της καπιταλιστικής οικονομίας.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, που εμφανίζονται ως οι γνήσιοι εκπρόσωποι της φτωχής αγροτιάς, σαν απάντηση σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο δράσης προτείνουν την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, την εναντίωση στις αποφάσεις της Κομισιόν και τη συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στο πλαίσιο μιας καπιταλιστικής Ελλάδας που θα παραμένει ακόμη ενταγμένη στην ΕΕ.

Στο ιδεολόγημα αυτό της ΠΑΣΥ προστέθηκε το ιδεολόγημα της «εθνικής στρατηγικής», το χάραγμα της οποίας ζητά το νέο αστικό ρεύμα που διαμορφώθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις  της αγροτιάς. Αναφερόμαστε στις Ενώσεις Νέων Αγροτών, που πρωτοστάτησαν σε μερικά μπλόκα, συγκρότησαν την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και αμφισβήτησαν την πρωτοκαθεδρία των κλασικών αγροτοπατέρων, χωρίς να διαφοροποιούνται σε κανένα βασικό ζήτημα αγροτικής πολιτικής. Πίσω από τις ωραίες και χωρίς περιεχόμενο λεξούλες, όπως αυτές της «εθνικής στρατηγικής» κρύβονται οι επιδιώξεις ενός τμήματος της νεολαίας της πλού-σιας αγροτιάς να ενισχύσει την οικονομική της θέση στην αγροτική οικονομία. Οι εκπρόσωποι αυτής της μερίδας της πλούσιας αγροτιάς, όπως και οι εκπρόσωποι των κλασικών αγροτοπατέρων, αμφισβήτησαν ανοιχτά την ύπαρξη της φτωχής αγροτιάς στην αγροτική παραγωγή. Τη χαρακτήρισαν ως ετεροεπαγγελματική, ζήτησαν το διαχωρισμό της από τους λεγόμενους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και απαίτησαν να μειωθούν δραστικά οι κρατικές ενισχύσεις προς αυτή. Η κυβέρνηση, προφανώς για λόγους ψηφοθηρικούς, αν και προς στιγμήν προσχώρησε σ’ αυτή την απαίτηση των αγροτοπατέρων-εκπροσώπων της πλού-σιας αγροτιάς, έκανε πίσω. Ο διαχωρισμός, όμως, έμεινε με τη μορφή της «μικρής» και «μεγάλης» ζημιάς, που αντιστοιχεί στη μικρή και τη μεγάλη παραγωγή. Με το πέρασμα του χρόνου τα πράγματα θα σφίγγουν και οι φωνές για πέταγμα έξω από κάθε ενίσχυση της φτωχής αγροτιάς θα δυναμώνουν.

Τα περιθώρια για τη φτωχή αγροτιά στένεψαν. Στον καπιταλισμό δεν έχει κανένα μέλλον. Για να υπάρξει ως τάξη, πρέπει να συμμαχήσει με την εργατική τάξη και να αγωνιστεί για την ανατροπή του καπιταλισμού και το πέρασμα στον κομμουνισμό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε
Επόμενο άρθρο

Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

Μικρή μείωση δεδομένης ζημιάς

Σχετικά Αρθρα

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

Αγροτικά 6 Σεπ 2026, 20:03

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

Αγροτικά 24 Αυγ 2026, 13:26

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 13 Αυγ 2026, 20:38

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 8 Αυγ 2026, 10:21

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    17Ν
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Εφετείο 17Ν
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    ΕΛΑ
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Ποιοι είμαστε
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Επικοινωνία
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Όροι χρήσης
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Ποιοι είμαστε
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Επικοινωνία
  • Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Που οφείλεται η κατρακύλα των τιμών;

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo