Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια
  • Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου
  • Σαν σήμερα 22 Αυγούστου
  • Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;
  • Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο
  • Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Θράσος χτισμένο με ψέματα
Αγροτικά

Θράσος χτισμένο με ψέματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2019, 00:00

Ο Μιχάλης Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ, με συνέντευξή του στην «Υπαιθρος Χώρα» (βλ. https://www.ypaithros.gr/m-sarantis-yx-87-90-lepta-dikaii-timi-kalo-gala-den-ginetai-na-ypograpsoume-symbolaia/), ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Διεπαγγελματικής της φέτας. Δε θα μας απασχολούσε το θέμα, αν ο Σαράντης δεν εμφανιζόταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων ως σωτήρας της φέτας, των κτηνοτρόφων, των τυροκόμων.

«Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρία που εισκομίζουμε ελληνικό γάλα και όχι μόνο δεν κάνουμε εισαγωγές, αλλά λέμε και στην ανακοίνωση ότι “εργοστάσιο που κάνει ΠΟΠ απαγορεύεται να φέρνει εισαγόμενο γάλα. Τέλος“», διακηρύσσει ο Σαράντης. Και όταν τον ρωτάνε αν γίνονται ελληνοποιήσεις γάλακτος, απαντά: «Επειδή εγώ δεν κάνω εισαγωγές και επειδή τόσα χρόνια κοιτάω τη δουλειά μου, σας λέω ότι δεν ξέρω»! (Οι εμφάσεις δικές μας).

Δεν μας κατέλαβε ούτε έκπληξη ούτε κατάπληξη. Συνηθισμένοι στο ψέμα οι καπιταλιστές, χτίζουν μ’ αυτό τις πιο θρασύτατες ενέργειές τους. Γι’ αυτό πάμε κατευθείαν στα στοιχεία.

♦ Ο πρώτος πίνακας (αριστερά) περιέχεται σε απάντηση του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη με θέμα «Υποπτα παιχνίδια των βιομηχανιών γάλακτος σε βάρος των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών». Η Ερώτηση έγινε στις 13.4.16 και ο Αποστόλου απάντησε στις 17.5.2016. Εχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα και ο χώρος δεν επιτρέπει την επανάληψη (διότι υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του ομίλου Σαράντη). Μένουμε, λοιπόν, στον πίνακα που περιέλαβε στην απάντησή του ο Αποστόλου, σημειώνοντας ότι «από τα τηρούμενα αρχεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προκύπτει ότι το έτος 2015, είκοσι πέντε επιχειρήσεις δήλωσαν ότι προμηθεύονται αγελαδινό γάλα (νωπό, θερμικά επεξεργασμένο και συμπύκνωμα) από χώρες της ΕΕ». Οπως βλέπουμε, οι εταιρίες του ομίλου Σαράντη (έχει τα διακριτικά σήματα ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΡΟΔΟΠΗ) είναι από τους πρωταθλητές στις εισαγωγές νωπού και συμπυκνωμένου αγελαδινού γάλακτος (συνολικά οι ΤΥΡΑΣ, ΡΟΔΟΠΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ – πρώην ΡΟΔΟΠΗ εισήγαγαν το 2015 1.512 τόνους νωπό, 674 τόνους θερμικά επεξεργασμένο και 7.645 συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα – το συμπυκνωμένο γάλα αραιώνεται σε αναλογία 1:4 με νερό, οπότε αντιλαμβάνεστε για τι τεράστιες ποσότητες μιλάμε). Ομως ο Μ. Σαράντης φωνάζει: «Εγώ δεν κάνω εισαγωγές»!

Πριν βιαστείτε να πείτε ότι «η φέτα παράγεται με αιγοπρόβειο και όχι με αγελαδινό», σας ενημερώνουμε ότι ο πίνακας που έδωσε ο Αποστόλου αναφερόταν μόνο σε εισαγωγές αγελαδινού γάλακτος. Γίνονται εισαγωγές και αιγοπρόβειου.

♦ Ο δεύτερος πίνακας (δεξιά) παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Μπακαλέξη στην 125η συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, στις 11.12.2018. Περιλαμβανόταν στην εισήγησή του με θέμα «Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις γάλακτος κατά τον έλεγχο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ισοζυγίων γάλακτος». Ο Μπακαλέξης πρότεινε να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις σε πέντε βιομηχανίες και στην πρώτη θέση βρισκόταν η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ»! Ο λόγος; Σε έλεγχο που έγινε στις 22.3.2018 και αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο 2018, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι: «Η επιχείρηση κάνει χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και επιπλέον αναγράφει στις συσκευασίες αυτών από παστεριωμένο και όχι από συμπυκνωμένο γάλα – Παραπλανητική επισήμανση»!

Η πλάκα είναι ότι η εταιρία μας έστειλε τότε εξώδικο διαμαρτυρόμενη ότι θίγουμε τη φήμη της, διότι «ουδέποτε έχει προβεί σε παραγωγή προϊόντος Φέτας κάνοντας χρήση εισαγόμενου γάλακτος είτε νωπού είτε συμπυκνωμένου». Απαντήσαμε εν εκτάσει, υπό τον τίτλο «Κύριοι, ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη!» . Μ’ αυτά που έγραφαν για τη φέτα έκαναν ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω. Γράψαμε: «Η εισήγηση Μπακαλέξη, η οποία στηρίζεται στο πόρισμα των ελεγκτών, αναφέρει ότι παράγουν τυροκομικά προϊόντα με χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος. Και στα παραγόμενα προϊόντα αναφέρει και φέτα ΠΟΠ. Τι θέλουν να μας πουν οι κύριοι της γαλακτοβιομηχανίας, ότι χρησιμοποιούν εισαγόμενο συμπυκνωμένο γάλα για την παραγωγή όλων των άλλων τυριών, εκτός της φέτας;

 Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος απαγορεύεται στην παραγωγή όλων των τυροκομικών προϊόντων. Δεν έχουμε την έκθεση των ελεγκτών, ούτε το έγγραφο του προϊσταμένου του τέως ΕΛΟΓΑΚ προς τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (το αναφέραμε κιόλας στο ρεπορτάζ μας), αλλά από την εισήγηση Μπακαλέξη γίνεται σαφές ότι οι ελεγκτές αναφέρονται σε χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος γενικά στην παραγωγή τυροκομικών, μεταξύ των οποίων και φέτας ΠΟΠ. Γιατί οι ελεγκτές δεν μπορούν να διακρίνουν πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκε το συμπυκνωμένο γάλα».

Ακολούθησε άλλο δημοσίευμά μας με αποκαλυπτικά στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες των εταιριών του ομίλου Σαράντη (Κρατάει χρόνια η νοθεία στο γάλα και τα γαλακτοκομικά). Πάντα με επίκληση επίσημων εγγράφων.

♦ Στις 8.8.2000, το Γενικό Χημείο του Κράτους ενημερώνει το Τελωνείο Τρικάλων ότι «το δείγμα τυρού Φέτα που έγινε εξαγωγή με την Δ/ση -Αίτηση αριθμός 865/2000 δεν παρασκευάστηκε 100% από πρόβειο γάλα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων, αλλά χρησιμοποιήθηκε και αγελαδινό γάλα σε ποσοστό 20%, η χρησιμοποίηση του οποίου απαγορεύεται για την παρασκευή του παραδοσιακού τυρού». Εξαγωγέας ήταν η γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ ΑΕ, η ναυαρχίδα της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ».

♦ Στις 4.11.2003, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά στέλνει στο υπουργείο Γεωργίας έγγραφο με θέμα «Δειγματοληψία σε τυρί ΦΕΤΑ ΠΟΠ», το οποίο αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι σε δεσμευτική δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού σε τυρί ΦΕΤΑ ΠΟΠ, προερχόμενο από το τυροκομείο ΤΥΡΑ ΑΕ, με κωδικό HELLAS 46-2-1 EU, ευρέθη ότι είχε παρασκευασθεί από γάλα ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ αντί από πρόβειο ή μείγμα πρόβειου-γίδινου γάλακτος και το λίπος είχε αντικατασταθεί από ξένη προς το γάλα λιπαρή ύλη (φυτικά λιπαρά). Το προϊόν κατεσχέθη. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Στο εξωτερικό εξαγωγή νοθευμένης φέτας με αγελαδινό γάλα 20%, στο εσωτερικό μαϊμού τυρί, με 100% αγελαδινό γάλα και φυτικά λιπαρά, το οποίο βαφτίστηκε «Φέτα ΠΟΠ»! Από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται ότι ζητήθηκε επανεξέταση από την εταιρία «Λιακόπουλοι ΑΒΕΕ», η οποία όρισε ως εκπρόσωπό της και ιδιώτη χημικό. Εγινε αποσφράγιση και έλεγχος του δεύτερου δείγματος από χημικό του ΓΧΚ και από τον ιδιώτη χημικό και στο συμπέρασμα αναγράφεται: «Πρόκειται για δείγμα τυριού Φέτα ΠΟΠ, όπως παραπλανητικά δηλώνεται, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ, διότι βρέθηκε ότι έχει παρασκευασθεί από ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ γάλα (…) και το λίπος έχει αντικατασταθεί από ξένη προς το γάλα λιπαρή ύλη (φυτικά λιπαρά), γι’ αυτό και απαγορεύεται η πώληση του προϊόντος ως τυρί και επιτρέπεται η πώλησή του μόνον ως μη γαλακτοκομικό προϊόν». Ο ιδιώτης χημικός σημειώνει: «Να σημειωθεί ότι ο ενδιαφερόμενος (σ.σ. δηλαδή η Λιακόπουλοι ΑΒΕΕ) δεν είναι ο παρασκευαστής του προϊόντος, το οποίο προμηθεύεται ως φέτα από μεγάλη τυροκομική εταιρία και το διαθέτει ως έχει χωρίς να προβαίνει σε καμμία παρέμβαση σε αυτό». Σε απλά ελληνικά, «δε φταίμε εμείς, η ΤΥΡΑΣ μας εξαπάτησε» (όποιος θέλει το πιστεύει).

♦ Στις 2.3.2006, ο ΕΦΕΤ ανακοινώνει με δελτίο Τύπου την επιβολή προστίμων σε διάφορες επιχειρήσεις. Στο σημείο 1 διαβάζουμε: «ΟΛΥΜΠΟΣ, Γαλακτοβιομηχανία Λάρισας ΑΕ (σ.σ. από το 2000 έχει αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της ΤΥΡΑΣ ΑΕ). Παράβαση: Καθ’ υποτροπή δε συμμορφώθηκε με την κείμενη νομοθεσία διαφήμισης του προϊόντος “ΟΛΥΜΠΟΣ, Φρέσκο γάλα επιλεγμένο“, παρά τις έγγραφες συστάσεις που της έγιναν και την αρχική της συμμόρφωση. Το ΔΣ του ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ».

♦ Την 1.2.2007, σε άλλη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων, στο σημείο 4, διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην επιχείρηση ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ, διότι εμπορευόταν και διακινούσε τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το Γενικό Χημείο του Κράτους βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».

♦ Στις 17.2.2007 στο σημείο 2 δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην επιχείρηση ΤΥΡΑΣ ΑΕ. Η επιχείρηση παρήγαγε για λογαριασμό της ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το ΓΧΚ, βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».

Πώς το λέει ο Μ. Σαράντης; «Εγώ δεν κάνω εισαγωγές»! «Εργοστάσιο που κάνει ΠΟΠ απαγορεύεται να φέρνει εισαγόμενο γάλα»! Θέλει να γίνει πρόεδρος της Διεπαγγελματικής της φέτας (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή), επειδή «ασχολούμαι με το γάλα 40 χρόνια και πλέον αποφάσισα να ασχοληθώ για να συμμαζευτούν τα πράγματα, γιατί δεν πάει άλλο». Πράγματι…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜπαρουφακειάδα
Επόμενο άρθρο Saving lives, changing lives

Σχετικά Αρθρα

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 13 Αυγ 2026, 20:38

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 8 Αυγ 2026, 10:21

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

1909: Πέντε νεκροί και είκοσι τραυματίες σε χαλυβουργείο του Πίτσμπουργκ, απόπειρα ανατίναξης εργοστασίων, βόμβες από ομάδες γυναικών των εργαζομένων.

1922: Δολοφονείται ο διοικητής του IRA Μάικλ Κόλινς.

1954: 101 βασιλείς και πρίγκιπες πραγματοποιούν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, προσκεκλημένοι των ελλήνων βασιλέων.

1962: Τρίτη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.

1971: Πραξικόπημα στη Βολιβία.

1980: Βόμβες στον Αρειο Πάγο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo