Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
  • «Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα
  • H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Η δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα είναι προσόν!
Παιδεία

Η δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα είναι προσόν!

Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Οκτ 2024, 07:23

Τον περασμένο Μάιο πάνω από 60 μαθητές από επτά διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Φθιώτιδας υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα, που τους παρέχει η φιλάνθρωπος Πολιτεία με ευθύνη ιδιωτικών καπιταλιστικών εταιριών, που κάνουν μέσω αυτής της δραστηριότητας γερή «μπάζα».

Το εργαστήριο του ΕΟΔΥ βρήκε σταφυλόκοκκο σε δείγματα που εξέτασε, μετά από καταγγελίες γονέων στην εισαγγελία Λαμίας. Η ανακάλυψη έγινε ημέρα Παρασκευή και δυο μέρες μετά, την Κυριακή, από… καθαρή σύμπτωση οι εγκαταστάσεις της εταιρίας «Γιαννίτση», που προμήθευε τα σχολικά γεύματα (έχει τη σίτιση σχολείων, πανεπιστημιακών λεσχών, νοσοκομείων κτλ.), στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, πήραν φωτιά και καταστράφηκαν. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ζεματισμένη» ήδη από την υπόθεση ξεμπαζώματος-μπαζώματος του χώρου όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι αρμόδιες αρχές, αμέσως μόλις έγιναν οι καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση παιδιών, δεν έσπευσαν να σφραγίσουν το χώρο της εν λόγω μεγαλοεταιρίας κέτερινγκ και να τον θέσουν υπό τον έλεγχό τους, ώστε να γίνουν οι έρευνες χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης του καπιταλιστή.

Το σκάνδαλο υποχρέωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε, να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του, να του επιβάλουν πρόστιμο 331.664 ευρώ και να αποκλείσουν προσωρινά την εταιρία από δημόσιες συμβάσεις προμηθειών ή υπηρεσιών για 3 χρόνια.

Από τότε δεν πέρασαν παρά μερικοί μήνες και η συγκεκριμένη εταιρία μπήκε ξανά από το παράθυρο στις σχετικές μπίζνες με τα σχολικά γεύματα, παρέχοντάς τα αυτήν τη φορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Μουσικό Σχολείο της Λαμίας, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λαμιέων!

Πώς πάρθηκε αυτή η κατάπτυστη απόφαση; Ο Βασίλης Κυριακάκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαμίας, που μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» του MEGA για την σχετική απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και που ο ίδιος την καταψήφισε, είπε τα εξής (Το ΒΗΜΑ):

«Ερχεται η νομική υπηρεσία και φυσικά δύο παρατάξεις του Δήμου που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και λένε ότι κανένα πρόβλημα. Εξαφανίζουμε ότι συνέβη δηλητηρίαση στα παιδιά μας, στα δημοτικά σχολεία, αλλά επειδή δεν συνέβη στο μουσικό σχολείο και επειδή η διακοπή της σύμβασης έγινε λόγω της φωτιάς κι όχι επειδή ούτως ή άλλως θα γινόταν γιατί είχε δηλητηριάσει τα παιδιά εδώ πέρα και έγινε έκπτωτος απ’ τον ΟΠΕΚΑ, θα του δώσουνε την άδεια πάλι να συνεχίσει.

Τα επιχειρήματα ήταν ότι αν αρνούμασταν τη συνέχιση της σύμβασης θα μας έκανε νομικά μέτρα, θα πληρώναμε ρήτρες. Και φυσικά το σχολείο μέχρι να βρούμε καινούργιο ανάδοχο θα έμενε χωρίς γεύματα. Και προτίμησαν να δώσουν σε αυτόν την συνέχιση».

Κοντολογίς, ψηφοθηρικά συμφέροντα του Δήμου Vs Υγεία των μαθητών 1-0

Ο Δήμος μάλιστα με μια προκλητική ανακοίνωση δίνει καθαρό συγχωροχάρτι στην καπιταλιστική εταιρία και στο βρόμικο -πολύ πρόσφατο μάλιστα- παρελθόν της. Διευκρινίζει ότι η σύμβαση που υπέγραψε αυτός για τη σίτιση στο Μουσικό Σχολείο «δεν έχει καμία σχέση με τη σύμβαση μεταξύ της ίδιας εταιρείας και του ΟΠΕΚΑ, κατά την εκτέλεση της οποίας παρατηρήθηκαν τα κρούσματα δηλητηριάσεως μαθητών»! 

Για τον Δήμο, δηλαδή, το ζήτημα είναι καθαρά διαδικαστικό και όχι ζήτημα ουσίας, που αφορά στην ασυδοσία της συγκεκριμένης καπιταλιστικής επιχείρησης που μπροστά στη δίψα για μέγιστο κέρδος δεν διστάζει να ταΐσει μαθητές με μολυσμένα τρόφιμα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων

Σχετικά με την απόφαση, που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, την 23/10/2024, για τη διατήρηση σε ισχύ συμβάσεως, που είχε συναφθεί, για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, διευκρινίζουμε, ότι η σύμβαση που συνδέει το Δήμο Λαμιέων, με την εταιρεία, που έχει αναλάβει τη σίτιση στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, δεν έχει καμία σχέση με τη σύμβαση μεταξύ της ίδιας εταιρείας και του ΟΠΕΚΑ, κατά την εκτέλεση της οποίας παρατηρήθηκαν τα κρούσματα δηλητηριάσεως μαθητών.

Η σύμβαση, που μας αφορά, είναι σε ισχύ και λήγει 28/3/2025.

Εχουμε στη διάθεσή μας έγγραφο του ΕΦΕΤ για την άρση της αναστολής λειτουργίας της εγκατάστασης, με ημερομηνία 3-7-2024, το οποίο καταλήγει, ότι η άρση της αναστολής λειτουργίας, γίνεται «λόγω διαπίστωσης πραγματοποίησης όλων των απαραίτητων ενεργειών αποκατάστασης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πλήρωση των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων». Επίσης λάβαμε, μετά από αίτηση, έγγραφες ενημερώσεις από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με τις οποίες μας γνωστοποιείται, ότι ο εν λόγω ανάδοχος συνεχίζει να λειτουργεί νόμιμα και διαθέτει γνωστοποίηση λειτουργίας. Επιπλέον βεβαιώνεται, ότι έχει διενεργηθεί υγειονομικός έλεγχος και ότι τηρούνται οι όροι των Υγειονομικών Διατάξεων.

Επιπλέον στο Δήμο Λαμιέων, δεν έχει κοινοποιηθεί κανένα επίσημο έγγραφο, με το οποίο να μας γνωστοποιείται, ότι έχει επιβληθεί, ως διοικητική κύρωση, ο οριζόντιος αποκλεισμός της εν λόγω εταιρείας, ώστε να μην μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιες συμβάσεις.

Ενόψει των ανωτέρω και από τη στιγμή, που γνωμοδότησε θετικά και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, αναγκαστικά η σύμβαση αυτή διατηρήθηκε σε ισχύ, μέχρι το χρόνο της λήξης της.

Επειδή σε κάθε περίπτωση όμως προτεραιότητά μας είναι η υγεία των παιδιών μας, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, ότι θα μεριμνήσουμε, μέχρι τη λήξη της εν λόγω σύμβασης, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του θέματος, το επίπεδο της ποιότητας των τροφίμων, να ελέγχεται τακτικά από τους αρμόδιους φορείς.

Εκτύπωση 🖨
ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 30 Οκτώβρη

Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Επόμενο άρθρο Πνεύμα και ήθική (ή, αλλιώς, business as usual)

Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Σχετικά Αρθρα

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

Παιδεία 31 Μάι 2025, 06:38

Φοιτητοδικεία στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Παιδεία 28 Μάι 2025, 06:19

PISA:  Οι εξετάσεις ακυρώθηκαν σε δεκάδες σχολεία

Mε την αποχή των μαθητών και τη δήλωση στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών!

Παιδεία 25 Μάι 2025, 08:47

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

Εργατικά 22 Μάι 2025, 07:21

Τεχνικά γυμνάσια-αναμορφωτήρια για τους «κακούς-παραβατικούς» μαθητές

Κοινωνική εργασία-τιμωρία για τους μαθητές που εκφοβίζουν

Παιδεία 20 Μάι 2025, 20:53

Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου

Oι πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκπροσώπησαν το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 20 Μάι 2025, 18:32
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Εφετείο 17Ν

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • ΕΛΑ

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Επικοινωνία

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Όροι χρήσης

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Ποιοι είμαστε

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Επικοινωνία

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

  • Όροι χρήσης

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

    Ξαναέβαλαν στη μπίζνα την υπαίτιο εταιρία, να ταΐζει αυτή τη φορά μαθητές στη Δευτεροβάθμια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo