Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού
  • Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο
  • Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Peter Higgs: In memoriam
Διεθνή

Peter Higgs: In memoriam

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Απρ 2024, 19:47

Χτες πέθανε, πλήρης ημερών (95 χρόνων), ένας σπουδαίος θεωρητικός της σωματιδιακής Φυσικής, ο Πίτερ Χιγκς, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Για μια ακόμα φορά, στα αφιερώματά τους για το θάνατο του σπουδαίου φυσικού, οι αστικές φυλλάδες αναφέρονται στο «μποζόνιο Χιγκς» ή «σωματίδιο του Θεού». Κι εμείς θυμηθήκαμε τον γνωστό για τις σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις του, μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, που όταν επιστημονικές ομάδες του CERN στη Γενεύη ανακοίνωσαν την πειραματική επιβεβαίωση του σωματίδιου Χιγκς, εξέδωσε ανακοίνωση για να πει πως αυτά είναι… προϊόντα του διαβόλου.

Θεός και διάβολος, βέβαια, δεν υπάρχουν, είναι δημιουργήματα του ανθρώπινου φαντασιακού, αποτελέσματα της άγνοιας που έχει εδώ και αιώνες μετατραπεί σε κερδοφόρο και συνάμα εξουσιαστική επιχείρηση, όμως ανάμεσα στην τότε δήλωση Σεραφείμ και στη νυν επαναφορά της φιλολογίας περί «σωματίδιου του Θεού», δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά. Eιναι η ίδια αντιδραστική θεώρηση του σύμπαντος σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μια χοντροκομμένη και μια εκλεπτυσμένη.

Ο Χιγκς διατύπωσε τη θεωρία του «πεδίου Χιγκς» το 1964. Ουδέποτε μίλησε για «σωματίδιο του Θεού» ή κάτι αντίστοιχο. Ηταν, άλλωστε, άθεος και διακήρυσσε τον αθεϊσμό του. Και ελεινολογούσε εκείνους που του έστελναν επιστολές λέγοντας ότι το «σωματίδιο του Θεού» έχει προβλεφτεί στην Τορά, το Κοράνι και Βουδιστικά Εργα.

Ο όρος «σωματίδιο του Θεού» εισήχθη από έναν άλλο φυσικό, τον (Αμερικανό) Λίον Λέντερμαν, που το 1993 έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα, και σε συνεννόηση με τον εκδότη (ας είναι καλά η κονόμα, αλλά και η στήριξη της θεολογίας ως πυλώνα του αστικού συστήματος εξουσίας) του έδωσε τον «πιασάρικο» τίτλο The God Particle: If the Universe is the Answer, what is the Question? (Το σωματίδιο του Θεού: Αν το σύμπαν είναι η απάντηση, ποια είναι η ερώτηση;). Η αστική ιδεολογία είναι πάντοτε έτοιμη να προσδώσει μεταφυσικό βάρος σε μια υπόθεση καθαρά υλιστική-επιστημονική.

Ο Χιγκς «τα έχωσε» στον Λέντερμαν. «Ο Lederman θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά», δήλωνε στη Γενεύη όταν επισκέφτηκε το CERN. Oι επιστήμονες του CERN διαμαρτύρονταν με οργή για την ευρεία χρήση του όρου «σωματίδιο του θεού».

Ο ίδιος ο Χιγκς καυτηρίαζε την προσπάθεια να ντυθεί με θεολογικό περίβλημα η θεωρητική του εργασία: «Είμαι άθεος, πιστεύω στην Επιστήμη. Ακόμα και αν τελικά καταφέρουμε να το δούμε (σ.σ. το σωματίδιο), δε σημαίνει ότι αυτόματα λύνονται όλες οι απορίες μας. Κατανοώ ότι η λέξη “Θεός” εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα κενά για να συμπληρωθεί το παζλ της γέννησης του Σύμπαντος. Μπορεί επίσης να είμαι λάθος, αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στη θέση του, οπότε θα απαλλαγώ μια και καλή και από το βάρος του “Θεού” στη θεωρία μου».

Ενας άλλος σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, ο Στίβεν Χόκινγκ, διατύπωσε τον πιο ισχυρό επιστημονικό αντίλογο στη θεωρία του «πεδίου Χιγκς», υποστηρίζοντας σθεναρά ότι το «μποζόνιο Χιγκς» δεν υπάρχει και εισηγούμενος ένα σύνολο διαφορετικών θεωρητικών υποθέσεων. Ηταν και αυτός δεδηλωμένα άθεος. Ολες οι υποθέσεις που διατυπώνονται αξιωματικά από τους θεωρητικούς φυσικούς, προκειμένου να σηματοδοτήσουν την περαιτέρω έρευνα, όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τη θεολογία, με τη θρησκευτική κοσμοαντίληψη, αλλά βρίσκονται στον αντίποδά της, αποτελούν την απόλυτη άρνησή της.

Ενας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο τεράστιο πείραμα του CERN, ο Γκουΐντο Τονέλι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζα, έλεγε το 2013, αναφερόμενος στη συζήτηση για το αν έχει όντως εντοπιστεί το «μποζόνιο του Χιγκς»: «Αν αποδειχτεί αληθινό, θα είναι κάτι μαγικό. Δε θα είχαμε αυτή τη συζήτηση τώρα, αν το Σύμπαν δεν δημιουργούσε γαλαξίες, αστέρια, πλανήτες και ανθρώπινα όντα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα του Κόσμου. Είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε εδώ».

Τίποτα το θεολογικό, τίποτα το αγνωστικιστικό. Προσέγγιση καθαρά υλιστική και ταυτόχρονα διακήρυξη πίστης στις ανεξάντλητες δυνατότητες του ανθρώπου να τείνει προς την απόλυτη αλήθεια, ξεπερνώντας τις σχετικές του πλάνες. Να κατακτά βήμα προς βήμα τη γνώση, μια γνώση επιστημονική, που διαμορφώνει κοσμοαντίληψη.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή αναφορά στη μνήμη του Πίτερ Χιγκς, θα σημειώσουμε ότι ως πολίτης δεν ήταν επαναστάτης, ήταν όμως ένας προοδευτικός άνθρωπος που αντιστάθηκε σε κάθε είδους εργαλειοποίησή του από το σύστημα. Ηταν ενεργός στην Καμπάνια για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό. Αποχώρησε, όταν η Καμπάνια μετατράπηκε σε καμπάνια γενικά κατά της πυρηνικής ενέργειας. Ηταν ενεργός ενάντια στην είσοδο γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών στην παραγωγή. Παρά τη φήμη που είχε ως επιστήμονας, παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του ενεργός συνδικαλιστής στην Ενωση Πανεπιστημιακών Δασκάλων, στο τμήμα του Εδιμβούργου.

Το 1999 απέρριψε τον τίτλο του ιππότη που θέλησε να του δώσει η βασίλισσα. Το 2012 αποδέχτηκε να γίνει μέλος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής. Δεν ένιωθε άνετα μ’ αυτή την υποχώρηση που έκανε και αργότερα δήλωσε ότι αποδέχτηκε τον τίτλο μόνο επειδή τον διαβεβαίωσαν ψευδώς ότι το βραβείο ήταν προσωπικό δώρο της βασίλισσας. Μιλούσε ενάντια στο σύστημα τιμών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η τιμή που αποδέχτηκε δεν συνεπάγεται οποιοδήποτε προνόμιο, αλλά μόνο τη χρήση των γραμμάτων CH μετά το όνομα. Οπως έλεγε, όταν τον ρωτούσαν τι σημαίνει το CH μετά το όνομά του, απαντούσε ότι σημαίνει… «Ελβετός επί τιμή».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Χιγκς υπήρξε ένας σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού. Το 2004, βραβεύτηκε μαζί με τους βέλγους συναδέλφους του Ρομπέρ Μπρουτ και Φρανσουά Ενγκλέρτ με το Βραφείο Βολφ για τη Φυσική (θεωρείται το δεύτερο σημαντικότερο διεθνές βραβείο και τρόπον τινά προθάλαμος για το Νόμπελ). Αρνήθηκε να πάει στο Ισραήλ για να παραλάβει το βραβείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση των Παλαιστίνιων. Ηταν ένα ισχυρό χαστούκι για τη σιωνιστική οντότητα. Στον Χιγκς κόστισε την περιθωριοποίησή του και τον επί εννεαετία αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες του Νόμπελ (πήρε το βραβείο το 2013, μετά την ανακοίνωση του CERN για την πειραματική επιβεβαίωση της θεωρίας που είχε διατυπώσει πριν από 40 χρόνια)!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυντονιστικό Νηπιαγωγών προς υπουργείο Παιδείας: Αξιολογήθηκες και κρίθηκες ανεπαρκές

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Επόμενο άρθρο Βαθύ μίσος για τη νεολαία

Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Σχετικά Αρθρα

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:33

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:17

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 10:16

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 11:19

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή 18 Οκτ 2026, 13:42
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, απ’ αφορμή τη δολοφονία των φυλακισμένων της RAF στα λευκά κελιά του Στάμχαϊμ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο 17Ν

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • ΕΛΑ

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επικοινωνία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Όροι χρήσης

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Ποιοι είμαστε

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Επικοινωνία

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

  • Όροι χρήσης

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

    Πέθανε ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός και σταθερός φίλος του παλαιστινιακού λαού

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo