Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
  • Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δυτική Οχθη: Ενίσχυση της Αντίστασης – Παλαιστινιακή Αρχή σε κρίση
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Ενίσχυση της Αντίστασης – Παλαιστινιακή Αρχή σε κρίση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούλ 2023, 07:27

Παρά τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού για μια «πολύ επιτυχημένη» επιχείρηση στην Τζενίν και το στρατόπεδο προσφύγων της, τα γεγονότα υποδηλώνουν το αντίθετο. Οι βασικοί στόχοι των σιωνιστών, όπως εκτέθηκαν στα ισραηλινά μίντια, ήταν η εξάλειψη των οχυρών αντίστασης στη Τζενίν και στο προσφυγικό στρατόπεδό της και η πρόκληση σημαντικών απωλειών στο έμψυχο δυναμικό της Αντίστασης και στις υποδομές της. Παρότι η εισβολή περιελάμβανε πάνω από χίλιους ισραηλινούς στρατιώτες με την υποστήριξη 120 στρατιωτικών οχημάτων και πάνοπλων πολεμικών ελικοπτέρων και drones που διεξήγαγαν 17 αεροπορικές επιδρομές, παρότι ο στόχος ήταν μια περιοχή που κάλυπτε έκταση όχι μεγαλύτερη από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο, παρά τις στρατιωτικές τεχνολογικές δυνατότητες του Ισραήλ, που είναι συγκρίσιμες με αυτές των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τον έλεγχό της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με την Παλαιστινιακή Αρχή, το Ισραήλ δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν κατάφεραν να εντοπίσουν εκατοντάδες ένοπλους μαχητές της Αντίστασης, φτάνοντας σε αδιέξοδο και ανακοινώνοντας στο τέλος την απόσυρσή τους. Το Ισραήλ παραδέχτηκε ελλείψεις στο δίκτυο πληροφοριών που έχει στήσει στη Δυτική Οχθη, οι οποίες φάνηκαν τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης. Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πιο ζωτική γειτονιά, όπου ήταν οχυρωμένοι οι μαχητές, γνωστή ως Jurat al-Dhahab, ούτε στη γειτονιά al-Hawashin. Η Αντίσταση έστησε επιτυχώς καλοσχεδιασμένες ενέδρες στη συνοικία al-Damaj και στο τζαμί της, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στις ισραηλινές δυνάμεις. Οπως συνηθίζουν,, οι σιωνιστές προσπάθησαν να συγκαλύψουν ή να υποβαθμίσουν αυτές τις απώλειες. Οι τακτικές της Αντίστασης, συμπεριλαμβανομένων του ανταρτοπόλεμου, της αποφυγής των άμεσων αντιπαραθέσεων με τον ισραηλινό στρατό και της εφαρμογής αντιαρματικών φραγμών, καπνογόνων και διχτυών παραλλαγής, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των δυνάμεών της.

Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας ισραηλινής εισβολής στη Τζενίν, αλλά και μετά τον τερματισμό της, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ενότητα, συντονισμός και ενοποίηση μεταξύ των δυνάμεων της Αντίστασης που συμμετείχαν στη μάχη, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), της Χαμάς, της Φάταχ και άλλων. Οι πυρήνες της Αντίστασης έχουν αντλήσει πολύτιμη πείρα από τις αλλεπάλληλες ισραηλινές εισβολές και τις δολοφονίες μαχητών τους και το υψηλό κόστος που έχουν πληρώσει ως αποτέλεσμα αυτών των εισβολών. Εχουν γίνει πιο αποτελεσματικοί και ικανοί να επιφέρουν βαρύ κόστος στους σιωνιστές.

Παράλληλα, η λαϊκή υποστήριξη που απολαμβάνει η Αντίσταση, ειδικά στη Τζενίν, στο στρατόπεδο προσφύγων και στα γειτονικά χωριά, έχει προσφέρει ένα θαυμάσιο παράδειγμα αγκαλιάσματος της Αντίστασης και της νεολαίας που παλεύει μέσα από τις γραμμές της από την παλαιστινιακή κοινωνία που πλέον δείχνει υψηλή ετοιμότητα να σταθεί δίπλα τους, να τους υποστηρίξει έμπρακτα και να τους προσφέρει κάλυψη.

Στον αντίποδα, η Φάταχ, στην οποία στηρίζεται η Παλαιστινιακή Αρχή για να έχει λαϊκό έρεισμα και κοινωνική νομιμοποίηση, υποφέρει από έντονες διαιρέσεις και εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα στις φατρίες που την απαρτίζουν, ειδικά με την απουσία προσωπικοτήτων ικανών να καλύψουν το κενό μετά τον εξουσιομανή Μαχμούντ Αμπάς. Ωστόσο, το πιο σημαντικό γεγονός, που τελικά ωφελεί την Αντίσταση, είναι ότι ευρεία βάση των μελών της Φάταχ έχει εκφράσει την οργή της προς την ΠΑ, την υπηρεσία ασφαλείας της και την ηγεσία της. Πολλά από τα μέλη της Φάταχ έχουν ενταχθεί στις τάξεις της Αντίστασης, πολεμώντας δίπλα δίπλα με τις υπόλοιπες οργανώσεις της ενάντια στους σιωνιστές, ενώ οι φωνές που υπερασπίζονται την ΠΑ και τον Αμπάς και τις πρακτικές τους έχουν εξαφανιστεί.

Η οργή προς την ηγεσία της ΠΑ αντικατοπτρίστηκε στην κηδεία όσων δολοφονήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Τζενίν, όπου στελέχη της ΠΑ που προσήλθαν για να συμμετάσχουν (ο Μαχμούντ αλ-Αλούλ και ο Ατζάμ αλ-Αχμαντ) εκδιώχτηκαν ή αποκλείστηκαν. Παρά τη συμμετοχή των νέων της Φάταχ σε αυτή την εκδήλωση οργής, η ηγεσία της ΠΑ και οι υποστηρικτές της προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Χαμάς, ξεκινώντας μια σφοδρή εκστρατεία εναντίον της στα μίντια που ελέγχει η ΠΑ. Ωστόσο, δεν αποδείχτηκε ότι η Χαμάς είχε ρόλο στο περιστατικό, ενώ η οργή που εκφράστηκε ενάντια στην ΠΑ είναι ένα γνήσιο συναίσθημα που σαρώνει τον παλαιστινιακό λαό, ειδικά από τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΑ αποσύρθηκαν από το προσφυγικό στρατόπεδο πριν από την τελευταία ισραηλινή επιχείρηση, ενώ έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν ακόμη και μαχητές της Αντίστασης που κινήθηκαν από άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης προς την Τζενίν, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους και την Αντίσταση.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, σχεδόν 1.000 παλαιστίνιοι ένοπλοι φρουροί αναπτύχθηκαν στη Τζενίν για να εξασφαλίσουν ότι η επίσκεψη του Αμπάς στη Τζενίν στις 12 Ιουλίου θα κυλήσει «ομαλά». Στην ομιλία του ο Αμπάς, λίγο προτού αναχωρήσει από την πόλη, δήλωσε: «Ηρθαμε να πούμε ότι είμαστε μια αρχή, ένα κράτος, ένας νόμος… και θα κόψουμε το χέρι που παραποιεί την ενότητα και απειλεί την ασφάλεια του λαού μας». Δήλωση που ακούγεται σαν ευθεία απειλή για την Αντίσταση. 

Η Τζενίν απέχει δύο ώρες οδικώς από τα κεντρικά γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, όμως ο Αμπάς πήρε ιορδανικό ελικόπτερο για να μεταβεί στην περιοχή! Αρχικά το δρομολόγιό του περιλάμβανε πολλές στάσεις, τελικά όμως η επίσκεψή του περιορίστηκε σε μια περιοχή στην άκρη του στρατοπέδου, δίπλα στο αρχηγείο  της Εθνικής Ασφάλειας στη Τζενίν. Εκεί εκφώνησε μια ομιλία που δεν ακουγόταν ούτε από την πλειονότητα των εκατοντάδων που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν. Αυτό που ακουγόταν, αντίθετα, ήταν το σύνθημα «ταξιαρχίες, ταξιαρχίες», από τους νεολαίους που τον «υποδέχτηκαν». Αναφορά στις Ταξιαρχίες Τζενίν που έχουν εξέχουσα θέση στη συνείδηση του λαού της Τζενίν και αποτελούν αγκάθι στα πλευρά της ισραηλινής κατοχής.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κατάρρευση της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς συνεχίζει να υφίσταται σαν παράγοντας στα σχέδια των σιωνιστών και των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος ο Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας της σιωνιστικής οντότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή με τους θεσμούς και τους οργανισμούς της έχει συνδεθεί άμεσα με την καθημερινή ζωή περίπου 170 χιλιάδων εργαζομένων, που υποστηρίζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους και δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για να καλύψει το κενό που θα δημιουργούνταν από μια ενδεχόμενη κατάρρευση. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΠΑ βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αν καταρρεύσει θα πρέπει οι σιωνιστές και οι Αμερικάνοι να βρούνε διάδοχη λύση, κάτι που οι ίδιοι απεύχονται.

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΠΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΖΕΝΙΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 19 Ιούλη
Επόμενο άρθρο Πιερρακάκης με ΟΛΜΕ: Στο ίδιο μήκος κύμματος με τις προκλητικές προγραμματικές δηλώσεις

Σχετικά Αρθρα

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 20:18

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 12:56

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Διεθνή 17 Δεκ 2025, 09:40

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

Διεθνή 16 Δεκ 2025, 18:43

Οι Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις συγχαίρουν τη Χαμάς για την 38η επέτειο της ίδρυσής της

Διεθνή 16 Δεκ 2025, 08:41

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Aλί Μουσταφά θρηνούν τον μάρτυρα ηγέτη Ράεντ Σαάντ

Διεθνή 15 Δεκ 2025, 17:48
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo