Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!
Πολιτισμός

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2023, 11:44

Τη λήξη της Κατάληψης του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε η γενική συνέλευση της Κατάληψης. Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συντονιστικού Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας τα εξής:

1. Η λήξη της Κατάληψης δεν συνοδεύεται από το συνήθη βερμπαλισμό περί νίκης. Το Συντονιστικό αναφέρει ευθέως ότι τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν. Τονίζει όμως -και σωστά- αυτά που κατακτήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα και επιτρέπουν στον αγώνα να συνεχιστεί.

2. Το Συντονιστικό αναφέρεται ευθέως στην εγκατάλειψη του αγώνα από το ΣΕΗ και αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, ένα από τα ουσιαστικότερα θέματα που εγείρει η ανακοίνωση. Γράφει συγκεκριμένα: «Φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται στον πυρήνα του πρωτίστως τους/τις εργαζόμενους/-ες στον κλάδο και κατ’ επέκταση το συλλογικό τους όργανο. Σε αυτή την περίπτωση, το ΣΕΗ προκήρυξε, για πρώτη φορά, τέσσερις ημέρες απεργία μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, μετά τη σύσσωμη παραίτηση των καθηγητών και των καθηγητριών των δραματικών σχολών και την άκαρπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν κατάφερε να προβεί σε απεργία διαρκείας, κάτι που κρίναμε αναγκαίο για την κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας αγώνας δύο ταχυτήτων. Ένας αυτός του συνδικαλιστικού οργάνου και ένας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού τμήματος των εργαζομένων του κλάδου».

Αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί απέναντι στα γεγονότα, στην πραγματικότητα, από ένα σημείο και μετά δεν είχαμε αγώνα δυο ταχυτήτων, αλλά αγώνα και μη αγώνα. Είχαμε εγκατάλειψη και απομόνωση του πιο δυναμικού κομματιού του αγώνα, των Καταλήψεων, ώστε να καλλιεργηθεί η αντίληψη της ματαιότητας του αγώνα, να αποσυρθεί από το προσκήνιο το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι των αγωνιζόμενων και να έχει λυμένα τα χέρια της η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, να μην αισθάνεται την πίεση για συνέχιση του αγώνα όλου του κλάδου με αναβάθμιση των μέσων πάλης, όπως απαιτούσαν οι συνθήκες και η αδιαλλαξία του Μητσοτάκη, Μια αδιαλλαξία που την τροφοδοτούσε και ο διαλυτικός ρόλος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τα παρασκηνιακά κομπρεμί της με τους καπιταλιστές του κλάδου, που ήταν προφανώς σε γνώση της κυβέρνησης.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε, λέει μια φράση που μας έρχεται από παλιά. Ο αγώνας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού κομματιού του καλλιτεχνικού χώρου δεν είναι χαμένος, γιατί ακόμη συνεχίζεται. Και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτό το τμήμα των αγωνιζόμενων βγάζει τα συμπεράσματά του για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και το ρόλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    • ΠΟΘΑ και ΣΕΗ νομίζουν ότι απευθύνονται σε Χαχόλους
    • Αισχρή κοροϊδία των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών από το ΔΣ του ΣΕΗ
    • Οι καπιταλιστές του κλάδου απαίτησαν, το ΔΣ του ΣΕΗ ευπειθώς ανταποκρίθηκε: Οχι απεργίες!
    • Γ.Γ. ΣΕΗ: Με ύβρεις προσπαθεί να κρύψει την αποκάλυψη του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr για τις «υπόγειες διαδρομές» του ΔΣ του ΣΕΗ με καπιταλιστές του κλάδου

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Μετά από 1,5 μήνα κινητοποιήσεων στο δρόμο και κατάληψης των κρατικών δραματικών σχολών αποφασίσαμε σαν συντονιστικό καλλιτεχνικών σχολών Θεσσαλονίκης να προχωρήσουμε σε κατάληψη της κεντρικής σκηνής του Κρατικού Θεάτρου, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στο ΠΔ 85 και την υποβάθμιση του πολιτισμού. Για 34 ολόκληρες μέρες η κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου αποτέλεσε ένα ζωντανό σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης και ένα δυναμικό κέντρο αγώνα που συσπείρωσε τα αγωνιζόμενα κομμάτια της. Η κίνηση αυτή άλλωστε συνεισέφερε στο ξεκίνημα ενός κύματος καταλήψεων που σταδιακά απλώθηκε σε όλη τη χώρα. Θεωρώντας ότι η κατάληψη έχει επιτελέσει αποτελεσματικά το ρόλο της, αποφασίσαμε στην τελευταία γενική συνέλευση να αφήσουμε το κτίριο, χωρίς αυτό φυσικά να σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα μας.
Από την πρώτη μέρα λειτουργήσαμε συλλογικά μέσα από τακτικές γενικές συνελεύσεις, δημιουργώντας έναν πυρήνα λήψης αποφάσεων με χαρακτήρα συνδιαμορφωτικό και όχι ιεραρχικό. Σ’ αυτό το πνεύμα οργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις και συνελεύσεις, που μας έφεραν σε επαφή και συνέδεσαν τους αγώνες μας με όσους και όσες αντιστέκονται απέναντι στην κρατική πολιτική και βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συμπόρευσή μας, τόσο στο πλαίσιο δράσεων της κατάληψης όσο και σε διαδηλώσεις, με τους εργαζόμενους/-ες της ΒΙΟΜΕ, τον κλάδο των εκπαιδευτικών, των αρχαιολόγων και των υγειονομικών, με καλλιτεχνικά σωματεία, με το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα. Με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνήσαμε τα αιτήματά μας διοργανώνοντας μαζικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και στον ευρύτερο χώρο της πόλης. Ακόμη, σε ένδειξη αλληλεγγύης, συλλέξαμε και στείλαμε είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας.
Φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται στον πυρήνα του πρωτίστως τους/τις εργαζόμενους/-ες στον κλάδο και κατ’ επέκταση το συλλογικό τους όργανο. Σε αυτή την περίπτωση, το ΣΕΗ προκήρυξε, για πρώτη φορά, τέσσερις ημέρες απεργία μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, μετά τη σύσσωμη παραίτηση των καθηγητών και των καθηγητριών των δραματικών σχολών και την άκαρπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν κατάφερε να προβεί σε απεργία διαρκείας, κάτι που κρίναμε αναγκαίο για την κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας αγώνας δύο ταχυτήτων. Ένας αυτός του συνδικαλιστικού οργάνου και ένας των σπουδαστών και του πιο ριζοσπαστικού τμήματος των εργαζομένων του κλάδου. Αξίζει, βέβαια, να σταθούμε και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καλλιτεχνικού χώρου στην πόλη μας. Παρότι το κέντρο λήψης αποφάσεων είναι στην Αθήνα και η καλλιτεχνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης είναι μικρότερη από αυτή της πρωτεύουσας, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ αποφάσισαν και υλοποίησαν τριήμερη κατάληψη στις άλλες δύο σκηνές του θεάτρου.
Και φτάνουμε στην 1η Μαρτίου. Τα συναισθήματα που μας προκαλούνται δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Θρηνούμε, είμαστε οργισμένοι, συνειδητοποιούμε ότι ζούμε από τύχη και πεθαίνουμε για το τίποτα. Το κράτος μάς δολοφονεί. Οι ζωές μας δεν μετράνε μπροστά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στις μεταφορές, στην τέχνη, στο νερό, στα παιδικά ογκολογικά νοσοκομεία. Μας είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας μας δεν μπορεί να συνεχίσει μόνος αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι των ευρύτερων διεκδικήσεων απέναντι στην απαξίωση των ζωών μας.
Και ο αγώνας αυτός μας βρίσκει πιο δυνατούς από ποτέ. Μετά από δύο μήνες συλλογικής ζύμωσης και διεκδίκησης έχουμε κερδίσει ένα κοινό βίωμα που διαμορφώνει τις συνειδήσεις μας και τον τρόπο ύπαρξής μας ως νέα γενιά καλλιτεχνών. Μπορεί τα αιτήματά μας να μην ικανοποιήθηκαν, μα σίγουρα δε μπορούμε να πούμε πως οι προσπάθειές μας ήταν κενού νοήματος. Η παρακαταθήκη που αφήνει αυτός ο αγώνας θα μείνει βαθιά ριζωμένη στην αντίληψή μας, και δίνουμε μία υπόσχεση σε όσους μας καταπιέζουν και ευτελίζουν τις ζωές μας πως θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε κοινωνική αδικία, σε κάθε κρατική δολοφονία, σε κάθε εγκληματική πολιτική. Παρά την έξοδό μας από το Βασιλικό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Βασιζόμαστε ο ένας στην άλλη και σε όσα μας φέρνουν μαζί, χωρίς καμία εμπιστοσύνη στις θολές υποσχέσεις της κάθε εξουσίας. Προχωράμε στην ίδρυση συλλόγου δραματικών σχολών Θεσσαλονίκης και οργανώνουμε τις επόμενές μας κινητοποιήσεις.
Σ’ εσάς που μας ακούτε:
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ !!»
Ενισχύουμε τα καλέσματα των εργατικών σωματείων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων Κυριακή 12/03 11:30 π.μ. Άγαλμα Βενιζέλου.
Και καλούμε όλο τον κόσμο να ενώσουμε τις φωνές μας στον δρόμο !!
Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνέλαβαν μαθητές που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα στα Τέμπη!

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Σχετικά Αρθρα

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

Πολιτισμός 21 Αυγ 2025, 21:53

Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών

Μετάφραση - Πρόλογος - Σημειώσεις Νασίμ Αλάτρας

Πολιτισμός 17 Αυγ 2025, 10:09

Τα Ξυλουράκια, ο Ψαρογιώργης, η Παλαιστίνη και η Μοσάντ στην Κρήτη

Πολιτισμός 14 Αυγ 2025, 11:06

Περιγελώντας το θάνατο…

Πολιτισμός 13 Αυγ 2025, 10:21

Eφαγαν τις κλωτσιές τους και ίσιαξαν

Η βρετανική «Τόσκα» δεν πάει στο Ισραήλ!

Πολιτισμός 6 Αυγ 2025, 17:47

Amahla: Enough! – Για την Παλαιστίνη

Πολιτισμός 3 Αυγ 2025, 08:52
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:51
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο 17Ν

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • ΕΛΑ

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επικοινωνία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Όροι χρήσης

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Ποιοι είμαστε

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Επικοινωνία

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

  • Όροι χρήσης

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο – Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

    Εληξε η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο - Βολές κατά του ΣΕΗ για την εγκατάλειψη του αγώνα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo