Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη
  • Πολύ κλάμα τα σιώνια
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δυναστεία Μητσοτάκη
Πολιτική

Δυναστεία Μητσοτάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μάι 2022, 12:48

Πρώτα να τελειώνουμε με το ρεπορτάζ. Ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος ο Β’ Μητσοτάκης ο Γ΄, δεν «φέρεται» να εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο ως διαπιστευμένος βοηθός του δεξιού ισπανού ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς, όπως γράφουν διάφορα ηλεκτρονικά Μέσα. Το ρεπορτάζ του Documento, που αποκάλυψε την είδηση, είναι σωστό. Ο γιος του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι διαπιστευμένος βοηθός του ισπανού ευρωβουλευτή, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τον ιστότοπο του Ευρωκοινοβούλιου.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές, αυτές δεν κυμαίνονται μεταξύ 1.680 και 7.740 ευρώ, ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα, όπως γράφεται. Κυμαίνονται μεταξύ 1.936 και 8.917 ευρώ. Οι μισθοί του κάθε είδους προσωπικού καθορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 31, που πρωτοψηφίστηκε το 1962 και έκτοτε έχει υποστεί πάρα πολλές συμπληρώσεις και τροποποιήσεις. Ο παρακάτω πίνακας είναι από την επικαιροποιημένη για το 2022 παρουσίαση του Κανονισμού (σελ. 230).

Οι μισθοί που αναφέρονται στον πίνακα είναι οι βασικοί. Δεν περιλαμβάνουν διάφορα πρόσθετα. Για παράδειγμα, προβλέπεται ακόμα και επίδομα εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης, ίσο με ένα βασικό μισθό (άρθρο 132α).

Ο βαθμός του διαπιστευμένου βοηθού καθορίζεται από τον ευρωβουλευτή που τον διορίζει (άρθρο 130). Σε ποιο βαθμό κατατάχτηκε ο γιος του Μητσοτάκη και τι μισθό παίρνει; Πιστεύετε τον Πονς που «πέταξε» ότι τον κατέταξε στην 1η βαθμίδα; Είναι δυνατόν να δηλώνεις «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Οχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος» και να τον βάζεις στην πρώτη βαθμίδα; 

Δεν κολλάνε ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ικανότητες και ταλέντο με την πρώτη βαθμίδα. Εμείς μόνο άμα δούμε τη σύμβαση θα σιγουρευτούμε, όμως οι συμβάσεις δεν είναι δημοσιεύσιμες. Ας τη δώσει στη δημοσιότητα ή ο Πονς ή ο υιός Μητσοτάκης. Σημειώνουμε ότι για εμάς αυτό δεν είναι το κύριο.

Οταν ρωτήθηκε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσολάβησε για να προσλάβει τον γιο του, ο Πονς απάντησε ξερά: «Οχι»! Ρίξτε μια ματιά στα ονόματα των δέκα κοινοβουλευτικών βοηθών του Πονς (δικαιούται και ως αντιπρόεδρος ομάδας), που δημοσιεύσαμε παραπάνω. Οι εννιά είναι Ισπανοί και ένας Ελληνας, ο γιος του Μητσοτάκη! Αντιλαμβάνεστε, δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς σχόλιο.

Τον λόγο που ο Μητσοτάκης έβαλε τον γιο του σε έναν ισπανό ευρωβουλευτή και όχι σε κάποιον της ΝΔ τον αντιλαμβάνεστε. Ξεκάρφωμα το λέει ο λαός μας. Χαζό ξεκάρφωμα (σιγά που θα έμενε κρυφό ή σιγά που θα χάψει κανένας το παραμύθι ότι ο γιος του Μητσοτάκη γύριζε στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο μ’ ένα πάκο βιογραφικά και έψαχνε με αγωνία να τον πάρει κάποιος ευρωβουλευτής για βοηθό και βρέθηκε ο Πονς).

Τον λόγο που επιλέχτηκε ο Πονς εύκολα μπορούμε να τον αντιληφθούμε. Οταν σου ζητάει χάρει ο πρωθυπουργός μιας χώρας δύσκολα αρνείσαι. Η ΝΔ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει ευρωβουλευτές και ο Πονς θέλει στήριξη, γιατί σίγουρα φιλοδοξεί κάποια στιγμή να ανέβει κι άλλο τα σκαλιά της ιεραρχίας και στη δεξιά ευρω-ομάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γιατί ο Μητσοτάκης έστειλε το γιο του ως διαπιστευμένο βοηθό στο Ευρωκοινοβούλιο; Για να κάνει το… αγροτικό του. Ο νεαρός έβγαλε γυμνάσιο-λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών κι αμέσως τον έστειλαν στη Βοστόνη (σιγά που θα κάθονταν να δώσει πανελλαδικές παρέα με την πλέμπα και με τον κίνδυνο να αποτύχει). Σπούδασε ό,τι σπούδασε εκεί, χωρίς να μας το λέει ακριβώς (η δυναστεία έχει γερούς δεσμούς με συγκεκριμένα αμερικάνικα ιδιωτικά πανεπιστήμια), γύρισε, έκανε το στρατιωτικό του (λέμε τώρα) και το μόνο για το οποίο έγινε γνωστός στην Ελλάδα ήταν κάτι γελοίες αναρτήσεις στο facebook και η παρουσία του στο διεθνή κορτ του τένις για να στηρίξει την αγάπη του. Στο Ευρωκοινοβούλιο θ’ αρχίσει να τρίβεται με την αστική πολιτική, να αποκτά γνωριμίες, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να μπει στην εγχώρια αστική πολιτική, με τη δυναστεία να τον στηρίζει με όλα τα (ουκ ολίγα) μέσα που έχει στη διάθεσή της. 

Τη μεγαλύτερη αδελφή του τη βόλεψαν στη Goldman Sacks και μετά στη CVC Capital Partners (λίγο μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και γενικά την έντονη δραστηριοποίηση της φίρμας στην Ελλάδα), με ένα συμβόλαιο αποδοχών ναααα (μετά συγχωρήσεως), αποτέλεσμα των… τεράστιων ικανοτήτων που έχει στα 24 χρόνια της, τη μικρότερη την έβαλαν για σπουδές στις ΗΠΑ, ο γιος (ο μεσαίος από τα τρία παιδιά) προορίζεται για την ελληνική αστική πολιτική.

Ιδια ήταν και η διαδρομή του Κυριάκου: Κολλέγιο Αθηνών, ΗΠΑ, «δουλειά» σε τράπεζες στην Ελλάδα και (λίγο) στο εξωτερικό (στην ελληνική αστική πολιτική προηγούνταν η Ντόρα), βουλευτιλίκι και μετά την ήττα της αδελφής από τον Σαμαρά διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ (τα υπόλοιπα είναι γνωστά).

Ιδια ήταν και η διαδρομή του (ηλικιακά αρκετά μεγαλύτερου) εξαδέλφου Κώστα Μπακογιάννη: Κολλέγιο, ΗΠΑ, Ευρωκοινοβούλιο (οποία σύμπτωσις!), «σύμβουλος» της μάνας του στο υπουργείο Εξωτερικών, δήμαρχος Καρπενησίου, περιφερειάρχης Στερεάς, δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιος να διαδεχτεί τον θείο όταν τον «τζάσουν» οι δεξιοί από την αρχηγία.

Ο ξάδερφος άργησε κάπως, μάλλον γιατί… δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και ήταν «αχαΐρευτος», όπως είχε εξομολοιγηθεί κάποτε on camera η γιαγιά Μαρίκα.

Η δυναστεία, όμως, έχει τα μέσα να «τακτοποιεί» και τους «αχαΐρευτους». Γι’ αυτό και μπορούμε να φανταστούμε το βασικό σχήμα με το οποίο θα πορευτεί η δυναστεία τα επόμενα χρόνια. Ο Μπακογιάννης θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, όπου έχει στημένο το μηχανισμό (τον είχε από παλιά η μάνα του). Η Ντόρα θα αποσυρθεί. Την έδρα στα Χανιά θα πάρει ο γιος Μητσοτάκης ή θα κατέβει ο Κυριάκος στα Χανιά και θα δώσει στο γιο την έδρα στη Β’ Αθήνας, όπου επίσης έχουν στημένο το μηχανισμό που έβγαζε πρώτο βουλευτή τον Κυριάκο. Κάπως έτσι…

Γράφτηκε –και σωστά- ότι ο 22χρονος γιος του Μητσοτάκη έπιασε τη δουλειά στο Στρασβούργο, την ώρα που συνομήλικοί του μ’ έναν τοίχο πτυχία ψάχνουν για δουλειά σε καμιά καφετέρια με τα 713 (μεικτά) που «προσέφερε» ο μπαμπάκας του. Ομως, ο γιος του Μητσοτάκη δεν πήγε στο Στρασβούργο για τα λεφτά (αν και η οικογένεια φημίζεται για τον… έρωτά της για τα λεφτά – ούτε τον πυρετό τους δε χαρίζουν οι Μητσοτάκηδες). Πήγε για να κάνει το «αγροτικό» του, ώστε να μπει στην ελληνική αστική πολιτική σκηνή, ως μέλος της δυναστείας Μητσοτάκη, που έχει… κληρονομικό δικαίωμα. Αυτό είναι το κύριο θέμα.

ΥΓ. «Ηταν ένας εξαιρετικός κοινοβουλευτικός άνδρας και κοινοβουλευτικός ρήτορας. Ηταν σημαντικός για την παράταξή του, που παρά την ένταση της εποχής απέφυγε να υιοθετήσει τη μισαλλοδοξία ως εργαλείο για την προώθηση του πολιτικού του σχεδιασμού… Οφείλω να του αναγνωρίσω και να του πιστώσω τους χαμηλούς και προσεκτικούς τόνους στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής σε μια περίοδο που η έξαρση της εθνικιστικής ρητορικής απειλούσε με αποσταθεροποίηση τη γειτονιά μας». Αυτά είπε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παππού ο Αλέξης Τσίπρας, στο πολιτικό μνημόσυνο που οργάνωσε γι’ αυτόν η Βουλή στις 7.6.2017 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Για να μην ξεχνιόμαστε…

Κι επειδή εμείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ, παραπέμπουμε σ’ ένα άρθρο μας που γράφτηκε τότε που ο Τσίπρας (και όχι μόνο) εγκωμίαζε τον Μητσοτάκη. Μια μαρτυρία για τον γενάρχη της δυναστείας:

  • Αποπατούν πάνω στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών
Εκτύπωση 🖨
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤράπεζα Θεμάτων: Συνειδητή επιλογή του υπουργείου Παιδείας η εφαρμογή της
Επόμενο άρθρο Το αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ

Σχετικά Αρθρα

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 21:39

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 12:32

Mε τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε η ΝΔ στην «Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ»

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 09:59

7 Οκτώβρη 2025 – Δυο χρόνια πάλης του Παλαιστινιακού Λαού για λευτεριά και αυτοδιάθεση – Η Παλαιστινιακή Αντίσταση θα νικήσει

Διαδήλωση: Τρίτη 7/10, 6:30 μμ - Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 5 Οκτ 2025, 12:21

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 21:24
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πολύ κλάμα τα σιώνια

10 Οκτ 2025, 20:16
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

Ημέρα κοριτσιού.

Ημέρα αυγού.

Ημέρα μείωσης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές.

Δυτική Σαμόα: Εθνική γιορτή.

Παναμάς: Ημέρα επανάστασης (1968).

1956: Σύγκρουση κομμουνιστών και εθνικιστών στο Χονγκ Κονγκ με σαράντα νεκρούς.

1970: Εκτελείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κεμπέκ και υπουργός Εργασίας Πιερ Λαπόρτ (FLQ).

1984: Βόμβα (IRA) σε ξενοδοχείο που διέμενε η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, πέντε νεκροί.

1986: Εκτελείται ο διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Δυτικής Γερμανίας, Γκέρολντ φον Μπράουν-Μπελ (Επαναστατικό Μέτωπο Δυτικής Ευρώπης, Δύναμη Ινγκριντ Σούμπερτ).

1986: Βόμβα έξω από το δημαρχείο Αθηναίων και σε μηχανουργείο στο Κερατσίνι (ΕΛΑ).

2004: Ολοκληρώνεται μετά από οκτώ μήνες η δίκη του ΕΛΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo