Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη
  • Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους
  • Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»
  • Πατσαβουριές
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πρόβα τζενεράλε του Χατζηδάκη για το νέο νομοθετικό έκτρωμα
Εργατικά

Πρόβα τζενεράλε του Χατζηδάκη για το νέο νομοθετικό έκτρωμα

Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιαν 2022, 10:49

Είναι γνωστή πλέον η αιφνιδιαστική κίνηση του… στρατάρχη Κωστή Χατζηδάκη, να θέσει σε… επιφυλακή τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, ζητώντας στις 17 Δεκέμβρη από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή να ανακαλέσει τις άδειες των υπαλλήλων για την περίοδο των εορτών, τάχα για να βγουν πιο γρήγορα οι εκκρεμείς συντάξεις, και για να υπάρχει «ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών». Ακολούθησε την πάγια τακτική του, που έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Να παρουσιάζει το χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων σαν «έκτακτη ανάγκη», καταφεύγοντας ακόμα και σε εποχιακές προσλήψεις συνταξιούχων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, σε χρησιμοποίηση φαντάρων για να μετράνε ένσημα αντί για… μέρες και ό,τι άλλο κατέβαζε ο νους του, προκειμένου να μπάσει σαν ώριμο φρούτο τα ιδιωτικά συμφέροντα στον Οργανισμό. 

Αυτή η ενέργεια, όμως, ήταν καθαρά προβοκατόρικη. Ηθελε απλά και μόνο να στοχοποιήσει τους υπαλλήλους ως τους βασικούς υπεύθυνους των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασφαλισμένοι. Και να παρουσιαστεί μετά αυτός, σαν… Αϊβασίλης στους εν αναμονή συνταξιούχους, που θα τους φέρει γρήγορα τις πολυπόθητες συντάξεις τους. Πιστεύει στ’ αλήθεια, ότι μέσα στο δεκαήμερο των Χριστουγέννων θα γινόταν κάποιο… θαύμα, που δεν έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, και θα επιταχύνονταν οι πάνω από 300.000 εκκρεμείς συντάξεις, επειδή δεν θα έπαιρναν άδεια οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι;

Αστεία πράγματα. Οταν είναι γνωστό ότι ο καθένας τους έχει αναλάβει μέχρι και 100 υποθέσεις. Οταν η ίδια η διοίκηση του ΕΦΚΑ, από τις αρχές του χρόνου, έχει καθορίσει τις υπερωρίες για τους εργαζόμενους, που περιλαμβάνουν δουλειά μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς και απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα. Για να μην πούμε για την… υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με υπολογιστές από τη δεκαετία του ’90, με την έλλειψη εκτυπωτών, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να εκτυπώνουν οι ίδιοι τα έγγραφα στο σπίτι τους. 

Αν η απόφασή του είχε «υλικό κίνητρο» και δεν ήταν σκέτη προβοκάτσια, θα είχε φροντίσει να κάνει μόνιμες προσλήψεις όλο το προηγούμενο διάστημα ή τουλάχιστον θα φρόντιζε να ανανεώσει τις συμβάσεις των 683 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που δούλεψαν στον ΕΦΚΑ (τους οποίους ούτε καν μοριοδοτεί στις προσλήψεις που εξήγγειλε). Για όλα αυτά είχαμε (ξανα)γράψει σε δημοσίευμά μας μόλις τέσσερις μέρες πριν από την προκλητική απόφαση για το κόψιμο των αδειών, στο οποίο αναφερόμασταν μεταξύ άλλων στο καθεστώς τρόμου που προπαθεί να επιβάλει στους υπαλλήλους, με το νέο νομοθετικό έκτρωμα που βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να το φέρει προς ψήφιση τον Γενάρη, με το οποίο θα αναλάβουν τον ΕΦΚΑ ιδιώτες μάνατζερ. Η πρόβα τζενεράλε του νέου εκτρώματος παίχτηκε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις γιορτές. 

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Χατζηδάκη να κόψει τις άδειες ανέτρεψε βίαια τον οικογενειακό προγραμματισμό των ήδη εξουθενομένων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, που δικαιούνταν μια ανάσα. Εδώ ανοίγεται και ένα άλλο ζήτημα. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους, ότι μέχρι σήμερα, το υπόλοιπο της κανονικής άδειας έπρεπε να χορηγηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, με τη διάταξη του άρθρου 61 του 4808/2021 (του πρώτου Χατζηδάκειου εκτρώματος) επαναφέρθηκε «η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους (31 Mαρτίου). Σε περίπτωση που παρέλθει και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η αξίωση για την άδεια μετατρέπεται σε χρηματική. O εργοδότης οφείλει να χορηγήσει ολόκληρη την άδεια, έστω και αν δεν έχει ζητηθεί από τον εργαζόμενο». 

Αυτό, βέβαια, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ωστόσο, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου στις 17 Δεκέμβρη, για την αναστολή των αδειών στον ΕΦΚΑ, αναφέρεται «Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022». Δηλαδή, υπόσχονται ότι θα χορηγήσουν τις κομμένες άδειες μέσα στη νέα χρονιά, γενικά και αόριστα, χωρίς καμία αναφορά στο χρονικό όριο της 31ης Μαρτίου, που καθορίζει ο ίδιος τους ο νόμος! Και όμως, αρκετοί από τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, έχουν να λαμβάνουν υπόλοιπο άδειας ακόμα και για το 2020! Και αυτό φυσικά έγινε λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς. Αρα, αυτές τις μέρες που τους έκοψαν φέτος μήπως θα τις πάρουν του… χρόνου;  

Η δεύτερη πράξη του ελεεινού αυτού έργου ξεκίνησε μόλις εκδηλώθηκαν οι αντιδράσεις από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, που έσπρωξαν τις δύο Ομοσπονδίες, την ΠΟΠΟΠΚ και την ΠΟΣΕ e-ΕΦΚΑ να κηρύξουν 48ωρη απεργία η πρώτη, για τις 23 και 24 Δεκέμβρη, και 24ωρη η δεύτερη, για την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη. 

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, εκτελώντας τις εντολές του Χατζηδάκη, κατέθεσε αγωγή, επειδή, όπως υποστηρίζει, οι Ομοσπονδίες δεν τήρησαν την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπεται για απεργία στο δημόσιο, ενώ οι απεργίες δεν προκηρύχθηκαν από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και δεν κάλεσαν, ούτε καν για την τήρηση των προσχημάτων, τον ΕΦΚΑ σε δημόσιο διάλογο. 

Το αίτημα, όμως, ήταν να μην κοπούν οι κανονικές άδειες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και δεν υπήρχε ούτε μια βδομάδα μέχρι τότε στη διάθεσή τους. Αν ήταν να περάσουν οι γιορτές μέχρι να γίνουν όλα αυτά, τι νόημα θα είχε η συγκεκριμένη διεκδίκηση; Και πού θα γινόταν ο…δημόσιος διάλογος, στα… χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν; Φαίνεται ότι ο Χατζηδάκης, σαν απόλυτος μονάρχης, θέλει να έχει μόνο αυτός το προνόμιο του αιφνιδιασμού. 

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ακριβώς για τα ζητήματα του ΕΦΚΑ (ιδιωτικοποίηση, προσλήψεις, εργασιακά δικαιώματα κλπ.). Η ανακοίνωση έγινε γνωστή μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Τελικά, τη συγκεκριμένη μέρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη τη 48ωρη απεργία της ΠΟΠΟΠΚ και την 24ωρη της ΠΟΣΕ e-ΕΦΚΑ, κάνοντας δεκτή την αγωγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Τα ηλεκτρονικά Μέσα που μετέδωσαν την είδηση (in.gr, protothema, Ημερησία, Ναυτεμπορική κλπ) δεν ανέφεραν αποσπάσματα από την απόφαση. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να αναφέρουν φαρδιά πλατιά την ανάρτηση του Χατζηδάκη στο twitter για το συγκεκριμένο γεγονός, η οποία έλεγε: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 Ομοσπονδίες εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Οσοι θα απεργούσαν (sic!) πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν από το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Οχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ». 

 Φαινομενικά, απευθυνόταν στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, προσπαθώντας να τους… νουθετήσει. Στην πραγματικότητα, έκλεινε το μάτι στη… σιωπηρή πλειοψηφία των ασφαλισμένων και ειδικά στους εν αναμονή συνταξιούχους, λέγοντάς τους: «Δεν φτάνει που τους πληρώνετε τους τεμπελχανάδες, θέλουν και χριστουγεννιάτικες διακοπές από πάνω. Πώς θα βγουν μετά οι ασφαλιστικές ενημερώτητες και πώς θα “τρέξουν” οι συντάξεις σας; Γι’ αυτό φροντίζω εγώ για σας»! Για τον γκεμπελίσκο υπουργό της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ προφανώς δεν ανήκουν στους πολίτες αυτής της χώρας! Και η χορήγηση σε αυτούς του υπόλοιπου της κανονικής τους άδειας δεν είναι υποχρέωση του εργοδοτικού τους φορέα, αλλά κακώς νοούμενη άσκηση… κοινωνικής πολιτικής από τη «μάζα των ασφαλισμένων»! Και να σκεφτεί κανείς ότι προΐσταται του υπουργείου Εργασίας (αν γνωρίζει τι θα πει η λέξη εργασία, βέβαια…), που είναι υποτίθεται αρμόδιο και για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας! 

Λέτε όμως ο… παντογνώστης Χατζηδάκης, να «ξέχασε» πως είχε προκηρυχτεί 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη; Οχι βέβαια. Απλά υξμ εξαφάνισε σαν… μαγική εικόνα, προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκράτησης στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ. 

Μόνο στη συνέχεια και ενώ η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει νέα 24ωρη για την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη, βγήκε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η οποία έλεγε τα εξής προκλητικά: «Η απόφαση αυτή (σ.σ. της ΑΔΕΔΥ), επίσης, έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην “απεργία“ αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους».

Εδώ η ξεδιαντροπιά ξεπερνάει κάθε όριο. Πώς είναι δυνατόν -λέμε τώρα- η διοίκηση ενός κρατικού οργανισμού όπως ο ΕΦΚΑ ν’ αποφαίνεται για τη νομιμότητα μιας απεργίας που κήρυξε το τριτοβάθμιο όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας μάλιστα τη λέξη «απεργία» σε εισαγωγικά; Εγινε μήπως κάποια δικαστική προσφυγή εναντίον της, κηρύχτηκε και αυτή παράνομη και δεν το πήραμε είδηση ή μήπως ο ΕΦΚΑ μετατράπηκε σε… δικαστήριο και εκδίδει μόνος του τις αποφάσεις; Εκτός και αν θεωρούν πως οι εργαζόμενοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά… δουλοπάροικοι στο τσιφλίκι του Χατζηδάκη.

Ομως δεν σταμάτησαν μόνο στις προκλητικές δηλώσεις. Ακολούθησε όργιο κατατρομοκράτησης των εργαζόμενων που απεργούσαν. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, στήθηκε απεργοσπαστικός μηχανισμός, που καλούσε εγγράφως τους απεργούς να γυρίσουν άρον-άρον στη δουλειά, ζητώντας τους λίστες και ονόματα απεργών! Υπάρχουν αναφορές υπαλλήλων ακόμα και για τηλεφωνήματα στο σπίτι, προκειμένου να σταματήσουν την απεργία. Και όλα αυτά για τη συμμετοχή σε μια 48ωρη απεργία, που και νόμιμη ήταν και πλήρη κάλυψη από όλη την συνδικαλιστική γραφειοκρατία είχε. 

Δηλαδή, αν ήταν απεργία διαρκείας, που είχε κηρυχτεί παράνομη, τι θα έκαναν; Θα ζητούσαν να τους απολύσουν ή μήπως θα τους έκλειναν στη φυλακή; Είναι φανερό, ότι η «αναμόρφωση» του ΕΦΚΑ από τον χούλιγκαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστή Χατζηδάκη παίρνει πλέον καθαρά φασιστικά χαρακτηριστικά και μόνο με ισχυρές ταξικές αντιστάσεις μπορεί να καμφθεί. 

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΚΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 6 Γενάρη

Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Επόμενο άρθρο Ο παρακμιακός πολιτισμός της ελληνικής Δεξιάς

Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Σχετικά Αρθρα

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

Εργατικά 2 Σεπ 2026, 21:38

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

Εργατικά 27 Αυγ 2026, 09:54

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

Εργατικά 26 Αυγ 2026, 23:14

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

Μονακό: Ημέρα απελευθέρωσης.

1843: Επαναστατική κίνηση στρατιωτικών μονάδων των Αθηνών και πολιτών υπό την αρχηγία των Καλλέργη, Μακρυγιάννη και Λόντου, με κύριο αίτημα την παραχώρηση συντάγματος και αποχώρηση των ξένων.

1919: Δικαίωμα ψήφου στις Ιταλίδες.

1929: Συλλαμβάνεται όλο το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία.

1938: Δ’ Διεθνής υπό τον Τρότσκι.

1953: Κατάσχεται το φύλλο της «Απογευματινής» επειδή δημοσίευσε συνέντευξη του Νίκου Ζαχαριάδη.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1958: Αρχίζει το κούρεμα με την ψιλή ως μέσο καταστολής για τους «τεντιμπόηδες» (Ν.4000).

1972: Βόμβες της «Ομάδας Αρης» στο προαύλιο της ΓΣΕΕ.

1974: Ιδρύεται το ΠαΣοΚ (Ανδρέας Παπανδρέου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Εφετείο 17Ν

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • ΕΛΑ

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Επικοινωνία

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Όροι χρήσης

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Ποιοι είμαστε

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Επικοινωνία

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

  • Όροι χρήσης

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

    Με απειλές, τρομοκρατία και σκόπιμη παραπληροφόρηση έκοψαν τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ τις γιορτές!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo