Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
  • Σαν σήμερα 15 Γενάρη
  • Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών
  • Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»
  • Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη
  • Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Παραπομπή Παππά: Αναπάντητα τα πολιτικά ερωτήματα
Πολιτική

Παραπομπή Παππά: Αναπάντητα τα πολιτικά ερωτήματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιούν 2021, 13:47

Ο Καλογρίτσας έστειλε στην Προανακριτική της Βουλής κάποια τιμολόγια και κάποια SMS που είχε ανταλλάξει με τον Ν. Παππά. Πότε τα έστειλε; Οταν η Προανακριτική είχε ήδη ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία και ο κατηγορούμενος είχε απολογηθεί (δι’ υπομνήματος, όπως έχει δικαίωμα)!

Γιατί ο Καλογρίτσας δεν προσκόμισε αυτά τα έγγραφα στη διάρκεια της πολυήμερης κατάθεσής του στην Προανακριτική; Γιατί δε δήλωσε, έστω, ότι έχει μερικά έγγραφα ακόμη, τα οποία θα τα βρει και θα τα στείλει; Δεν του είπαν οι δικηγόροι του ότι δεν μπορεί να στείλει έγγραφα σε μια ποινική διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται μόνο η απόφαση;

Και πώς η Προανακριτική δέχτηκε να παραλάβει στοιχεία μετά την απολογία του κατηγορούμενου; Κάθε χρήση αυτών των στοιχείων στο πόρισμα της Προανακριτικής είναι παράνομη, διότι ο κατηγορούμενος δεν ενημερώθηκε γι’ αυτά τα στοιχεία και δεν είχε τη δυνατότητα να τα αντικρούσει. Οι δικονομικοί κανόνες είναι σαφέστατοι: αν η πλειοψηφία της Προανακριτικής κάνει χρήση αυτών των εγγράφων για να παραπέμψει τον Παππά, η διαδικασία είναι άκυρη. Θα την προσβάλλουν στο επόμενο στάδιο (ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου) οι συνήγοροι του Παππά. Και όμως, η νεοδημοκρατική πλειοψηφία της Προανακριτικής, όπως συνάγεται από το εννεασέλιδο προπαγανδιστικό κείμενο που σέρβιρε στους δημοσιογράφους, για να πάρουν «γραμμή» χωρίς να κάθονται να διαβάσουν το ογκώδες πόρισμα, όχι μόνο παρέλαβε τα στοιχεία που έστειλε «κατόπιν εορτής» ο Καλογρίτσας, αλλά και τα αξιολόγησε και τα έλαβε υπόψη της στην πρόταση για παραπομπή του Παππά, ρισκάροντας ακυρότητα όλης της προανακριτικής διαδικασίας.

Το συμπέρασμα που καταλήγουμε εμείς είναι ότι η νομική διαδικασία ποσώς τους ενδιαφέρει. Πολιτική υπεραξία θέλουν να αποκομίσουν και όχι να καθήσουν σώνει και καλά τον Παππά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Είναι προφανές ότι ο Καλογρίτσας (και αυτοί με τους οποίους συνεργάζεται) περίμενε να διαβάσει το απολογητικό υπόμνημα του Παππά, να δει τυχόν «τρύπες» και να προσπαθήσει να τις καλύψει με διάφορα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του. Μιλάμε, δηλαδή, για παιχνίδι πολιτικού τζόγου και όχι για μια τυπικά και ουσιαστικά έγκυρη ποινική διαδικασία.

Το απολογητικό υπόμνημα του Παππά, συντεταγμένο προφανώς από έμπειρους δικηγόρους, είναι νομικά άρτιο, αλλά πολιτικά προβληματικό. Γιατί; Γιατί δεν λέει κουβέντα για τα SMS που αντάλλασσε με τον Καλογρίτσα. Κάνει σπαρταριστές περιγραφές για ν’ αποδείξει ότι το «White House» είναι ο ένας από τους αδερφούς Χούρι που έχει λευκή βίλα στα βόρεια προάστια και ότι η «White Porcha» είναι ο άλλος αδερφός Χούρι που κυκλοφοράει με μια άσπρη «Πόρσε», όμως για τα SMS που ο Παππάς αντάλλασσε με τον Καλογρίτσα δε λέει κουβέντα, αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτά είναι που «πονάνε». Πρώτον γιατί ο Καλογρίτσας έχει αποδείξεις για τον πυρήνα αυτών που ισχυρίζεται (ότι ήταν «μπροστινός» του Παππά) και δεύτερον γιατί ο Παππάς ξέρει πως ο Καλογρίτσας έχει και άλλο υλικό, το οποίο κάλλιστα μπορεί να εμφανίσει σε επόμενη φάση της ποινικής διαδικασίας.

Περιττεύει να πούμε ότι ο Παππάς αποδεικνύεται… μέγας συνωμότης (τρομάρα του)! Ο Μιωνής τον έγραφε, με τον Καλογρίτσα αντάλλασσε SMS! Οπου πήγαινε άφηνε πίσω του στοιχεία. Ηταν τέτοια η αλαζονεία του (αλλά και τόση η ανικανότητά του) που δεν έπαιρνε ούτε στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, νομίζοντας ότι θα έχει για πάντα στο τσεπάκι του ανθρώπους σαν τον Μιωνή και τον Καλογρίτσα! Μιλάμε για έναν στην κυριολεξία πυγμαίο της αστικής πολιτικής.

Το απολογητικό υπόμνημα του Παππά είναι νομικά πολύ καλό, όμως πολιτικά είναι προβληματικό. Οπως πολιτικά προβληματική είναι η στάση του Παππά και του Τσίπρα μετά την κατάθεση του πορίσματος της Προανακριτικής. Εστησαν πανηγύρι διότι νεοδημοκράτες και πασόκοι δεν προτείνουν παραπομπή Παππά για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, λες και η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση είναι τιμητικό για έναν πρώην υπουργό. Και ως αδίκημα αυτό καθεαυτό, αλλά και με το συγκεκριμένο περιεχόμενο (ότι προσπάθησε να «στήσει» το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να πάρει μία άδεια ο «μπροστινός» της κυβέρνησης Καλογρίτσας, με αφανείς μετόχους τους Χούρι της CCC, που κανονικά δεν μπορούν να έχουν δραστηριότητες στην Ελλάδα, πέρα από την έδρα της μητρικής εταιρίας τους).

Και οι νεοδημοκράτες έχουν, βέβαια, τρύπα στην πολιτική τους. Εκαναν Προανακριτική για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και τώρα ισχυρίζονται ότι «υπάρχουν απλές και όχι επαρκείς ενδείξεις που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης». Πρόκειται για πολιτική απατεωνιά. Από την αρχή δεν υπήρχε τίποτα άλλο έξω από τα 3 εκατ. ευρώ από τη CCC προς τον Καλογρίτσα. Δεν προέκυπταν άλλα λεφτά, ούτε προέκυπτε ότι ο Παππάς «παντελόνιασε» κάποια απ’ αυτά. Τότε γιατί έβαλαν και το κακούργημα της δωροληψίας; Για να φουσκώσουν την υπόθεση, προφανώς.

Τώρα, όμως, που πρέπει να προχωρήσουν σε παραπομπή και να στείλουν την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο, κάνουν γαργάρα τη δωροληψία, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά. Τώρα στέκονται μόνο στο «στήσιμο» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ρίχνουν όλο το βάρος της προπαγάνδας πάνω σ’ αυτό, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας θα υπερασπιστούν αναγκαστικά τον Παππά, οπότε δε θα κυριαρχήσει η απαλλαγή για τη δωροληψία αλλά η παραπομπή για την παράβαση καθήκοντος. Μπορεί το αδίκημα να είναι πλημμέλημα, όμως μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετήσει την αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα.

Γιατί; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητα τα πολιτικά ερωτήματα: αν ο Παππάς δεν προσπαθούσε να «στήσει» το διαγωνισμό για να πάρει μια άδεια ο Καλογρίτσας, αν όλα ήταν απλώς μια επιχειρηματική συναλλαγή μεταξύ των ιδιωτών Καλογρίτσα και Χούρι, όπως ισχυρίζεται ο Παππάς (και η συριζαϊκή μειοψηφία της Προανακριτικής στο αντι-πόρισμά της), τότε πώς εξηγούνται τα αγαπησιάρικα SMS με τα «Νίκο μου, καμάρι μου…» και τα παρόμοια;

Ο Παππάς, διά της απόλυτης σιωπής του επ’ αυτών που αποκάλυψε ο Καλογρίτσας, επιβεβαιώνει πλήρως ότι προσπάθησε να «στήσει» το διαγωνισμό ώστε να πάρει άδεια (και) ο Καλογρίτσας. Αυτό είναι ο ορισμός της παράβασης καθήκοντος. Αν είχε λίγη τσίπα, θα ζητούσε μόνος του την παραπομπή του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την αποχώρησή του από την πολιτική. Αυτός, όμως, έβαλε τους δικηγόρους να του φτιάξουν ένα απολογητικό υπόμνημα σαν αυτά που έφτιαχναν παλιά οι κλεφτοκοτάδες, υποστηρίζοντας ότι δεν έκλεψαν, έσφαξαν, μάδησαν, έβρασαν και έφαγαν την κότα, αλλά ότι αυτή πέταξε πάνω από το φράχτη και εξαφανίστηκε.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος αναμένεται πραγματικά απολαυστική. Ο Παππάς δε θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής και να απολογηθεί δι’ υπομνήματος, όπως έκανε στην Προανακριτική, ασκώντας μεν ένα δικονομικό δικαίωμά του ως ποινικά ελεγχόμενος, ταυτόχρονα όμως παραδεχόμενος –εμμέσως πλην σαφώς- ότι δεν μπορούσε ν’ αντέξει μια διά ζώσης απολογία, με τους κατήγορους να του κουνάνε τα ραβασάκια που αντάλλασσε με τον Καλογρίτσα. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα τους ακούσει και θα τους δει να να του κουνάνε τα ραβασάκια (SMS) κι άμα επιλέξει να μην απαντήσει, όταν πάρει το λόγο, θα τους ακούσει να τον διακόπτουν και να τον καλούν να απαντήσει και να μην τα κάνει αβαβά.

Οσο για την παραπομπή, ενδεχομένως να μη φτάσει ποτέ στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος (ειδικά άμα οι δικηγόροι του παίξουν καλά με τις ακυρότητες). Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, θα περάσει καιρός (η υπόθεση Παπαγγελόπουλου ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης από τον ανακριτή του δικαστικού συμβούλιου), οπότε η ΝΔ θα μπορεί να συνεχίζει τον πολιτικό θόρυβο. Ο δε Παππάς θα γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστικός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο πολιτικός-παιδική χαρά που τον έδεσαν φιόγκο κάτι τύποι σαν τον Καλογρίτσα και τον Μιωνή.

Παιδική χαρά, βέβαια, ήταν ολόκληρη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και καλύτερο τον Τσίπρα, όμως ο τελευταίος είναι ακόμα η ιερή αγελάδα που ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ τολμά ν’ αγγίξει. Και όλοι δείχνουν κατανόηση βλέποντάς τον να υπερασπίζεται τον Παππά, γιατί ξέρουν ότι το κάνει αναγκαστικά, μιας και ο Παππάς γνωρίζει «τα πάντα όλα».

Εκτύπωση 🖨
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροToν αγιασμό, παιδιά, τον αγιασμό!
Επόμενο άρθρο Εργασιακή κόλαση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Σχετικά Αρθρα

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46

Στη «βαθιά κατάψυξη» της ΑΑΔΕ η Παρασκευή Τυχεροπούλου: την πέταξαν εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»

Στις θέσεις και τις αρμοδιότητές τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, που κατονομάζονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 7 Ιαν 2026, 20:14

Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Ομως και το τσαβικό καθεστώς επικαλείται επιλεκτικά το αστικό διεθνές δίκαιο

Διεθνή 5 Ιαν 2026, 19:08
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη

13 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

12 Ιαν 2026, 19:14
Κόντρες

Η καρατόμηση ενός αθώου

12 Ιαν 2026, 14:32
Η παπάρα

Η καρατόμηση του μπατζανάκη

12 Ιαν 2026, 13:07
Καταστολή

Η Ιταλία στήνει στη Λιβύη το εργαστήριο της «Ευρώπης-Φρούριο»

H υποκρισία της ΕΕ σε πλήρη ανάπτυξη

12 Ιαν 2026, 10:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

Ημέρα Martin Luther King.

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Βενεζουέλα: Ημέρα δασκάλων.

Βόρεια Κορέα: Ημέρα κορεατικού αλφαβήτου.

Ιαπωνία: Ημέρα ενηλίκων.

1809: Γεννιέται ο Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν.

1878: Φιλοπόλεμο συλλαλητήριο στην Αθήνα, τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

1919: Δολοφονούνται στο Βερολίνο οι Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ.

1977: Βόμβα στον κινηματογράφο «Αττικόν» του Πειραιά που πρόβαλε την ταινία “Επιδρομή στο Εντεμπε“.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo