Αυτό έγραψαν στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ της «Καρφούρ» στο Σαν Ντενί (προάστιο του Παρισιού, γνωστό για την κομμουνιστική του παράδοση) και στα πλακάτ τους οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες της Αϊσά Ισαντουνέν, της 52χρονης ταμία που εργαζόταν με μερική απασχόληση επί 30 χρόνια και πέθανε από κοροναϊό. Ως εκπρόσωπος του συνδικάτου είχε ζητήσει να φορούν οι εργάτες προστατευτικές μάσκες. Η διοίκηση το αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι οι μάσκες… τρομάζουν τους πελάτες. Ο θάνατος της Αϊσά ταρακούνησε τους εργάτες της «Καρφούρ» που κατέβηκαν και στη Γαλλία σε 24ωρη απεργία, ζητώντας μέτρα προστασίας (είχαν προηγηθεί οι ).
Είδατε τους κατοίκους της Γουχάν πώς βγήκαν από τα σπίτια τους μόλις το ρολόι χτύπησε δώδεκα; Με μια μάσκα στο πρόσωπο όλοι. Λέτε να μην ξέρουν οι κινέζικες αρχές αν πρέπει ή όχι να φοράμε μάσκες όταν κυκλοφορούμε; Λέτε ο κόσμος εκεί να μην έμαθε πώς πρέπει να χρησιμοποιεί τη μάσκα για να μη γίνει η χρήση της μπούμερανγκ; Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα (στη Γουχάν έκλεισε ο κύκλος της επιδημίας και ολοκληρώθηκε η καραντίνα), και οι κινέζικες αρχές ξέρουν ότι η χρήση μάσκας είναι χρήσιμη και ο κόσμος έχει μάθει να τη χρησιμοποιεί. Η διαφορά είναι ότι εκεί έχουν μάσκες μιας χρήσης για να «βολευτεί» όλος ο κόσμος και για να χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο. Και έχουν κάνει τη χρήση τους. Οι κινέζοι ιμπεριαλιστές έχουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής και κρατούν για τη δική τους αγορά τα αναγκαία αποθέματα (τα υπόλοιπα τα χρυσοπουλάνε). Εδώ, αντί να μας πουν την αλήθεια (ότι δεν υπάρχουν μάσκες και αυτή η έλλειψη είναι που δημιουργεί τους όποιους κινδύνους), βάζουν τον Τσιόδρα να λέει ιστορίες γι’ αγρίους
Μιας και μιλάμε για μάσκες, παραθέτουμε χτεσινή δήλωση του περιβόητου πλέον υφυπουργού Κοντοζαμάνη, κατά την καθημερινή ενημέρωση των Τσιορδοχαρδαλιάδων: Ο Τσιόδρας δε θέλησε να πάρει την ευθύνη και το έθεσε διαφορετικά: Μ’ άλλα λόγια, χρησιμοποιούμε τις FFP2 γιατί δεν έχουμε FFP3 που είναι σε έλλειψη. Το ότι οι FFP3 προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλιση από τις FFP2 είναι δεδομένο (άλλωστε, αν δεν ήταν καλύτερες δε θα τις παρήγαγαν). Από εκεί και πέρα, εμείς δεν ξέρουμε αν όντως δεν υπάρχουν πουθενά οι «τέλειες των τέλειων» χειρουργικές μάσκες ή αν απλά είναι ακριβές. Ομως ρωτάμε: η «θωρακισμένη χώρα» γιατί δε φρόντισε να προμηθευτεί τέτοιες μάσκες τότε που… θωρακιζόταν; Ο Τσιόδρας, ως σύμβουλος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την έγκαιρη προμήθεια μασκών FFP3ή… το ξέχασε;
Για τη «γούνα» του Κοντοζαμάνη υπάρχουν κι άλλα ράμματα. Τις προάλλες έδωσαν fake μάσκες στους γιατρούς των ΜΕΘ της «Σωτηρίας». Και τι έκανε ο Κοντοζαμάνης; Με τον πιο άθλιο τρόπο ! Οι μάσκες που έδιναν στους γιατρούς δεν ήταν ούτε καν FFP2. Ηταν μάσκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση (ίδιες fake μάσκες είχαν δώσει στους γιατρούς και στο «Αττικό»). Ο Μητσοτάκης πήγε την επομένη να κάνει ο ίδιος… ντελίβερι μάσκες στο «Σωτηρία», για να γυρίσει επικοινωνιακά το παιχνίδι, όμως τον Κοντοζαμάνη τον διατηρεί στη θέση του. Η πολιτική αθλιότητα, όμως, δε γιατρεύεται με γαργάρες μξε ταβανόπροκες.
Συγκλονισμένοι από την ιταμότητα με την οποία ο Χαρδαλιάς απαγόρευσε το ντελίβερι «αγίου φωτός», σπάμε από χτες το κεφάλι μας να βρούμε τρόπους χριστιανικής κρυπτείας. Νομίζουμε ότι το βρήκαμε: φρυκτωρίες στις ταράτσες και τοξοβολία. Ξεκινάει ο παπάς πετώντας το βέλος με το «άγιον φως» στην πιο κοντινή ταράτσα, όπου οι πιστοί έχουν απλώσει καύσιμη ύλη σε όλη την ταράτσα (γιατί ο παπάς δεν είναι και ο Γουλιέλμος Τέλος και μπορεί να μη σημαδέψει καλά). Ανάβουν οι πιστοί τις λαμπάδες, ο πιο ικανός πετάει με το τόξο την «άγια φλόγα» στην επόμενη πολυκατοικία και μετά με τους κουβάδες σβήνουν τη φωτιά και κατεβαίνουν τρέχοντας να φάνε τη μαγειρίτσα. Είναι το τέλειο σχέδιο! Τύφλα να ΄χουν οι σεναριογράφοι του «Κάσα δε Παπέλ».
Στα σοβαρά τώρα. Οι δεσποτάδες παίζουν με το κράτος και το κράτος τους κάνει τεμενάδες. Δυο ώρες κάθε μέρα ανοιχτές οι εκκλησιές και τέσσερις ώρες τη μεγάλη Παρασκευή, αμέσως μετά τη λειτουργία. Χρόνος ικανός για να περάσει η πελατεία, να πάρει «ευλογία» και να γεμίσει το παγκάρι. Προκαλούν κιόλας, λέγοντας ότι αυτό αφορά τη «συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας» και όχι την προσέλευση πιστών, διότι «η δυνατότητα ατομικής προσευχής καταργήθηκε με την ΚΥΑ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών Δ1α/Γ.Π οικ 20036/ 22-3-2020 (ΦΕΚ B΄ 986), καθώς δεν προβλεπόταν ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης και γι’ αυτό δεν περιελήφθη στην ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β΄ 1178)». Προσθέτουν, όμως, με νόημα ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την αρχή το αντιλήφθηκε αυτό και γι’ αυτό ζήτησε με έγγραφό της , τηρώντας ταυτόχρονα την απόφαση της Πολιτείας, η οποία δεν έκανε δεκτό το αίτημα». Μ’ άλλα λόγια, ο πιστός θα επικαλείται «ήπια σωματική άσκηση» και ο δρόμος θα τον βγάζει –τυχαία- στην εκκλησιά, η οποία θα είναι ανοιχτή. Ποιος μπάτσος θα τολμήσει να στηθεί απέξω και ν’ αρχίσει να κόβει εκατονπενηντάρια; Μόλις η κυβέρνηση, διά στόματος Χαρδαλιά, διευκρίνισε ότι το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εγκύκλιο της ιεραρχίας, βγήκε σε τηλεοπτικό κανάλι ο Ναυπάκτου για να δηλώσει ότι… δεν είναι προφήτης για να ξέρει τι θα γίνει μεγάλη Παρασκευή και μεγάλο Σάββατο στις εκκλησιές! Μ’ άλλα λόγια, «άφετε τα παιδία ελθείν προς με»…
Την παραμονή της δεύτερης (εκ διακοπής) συνεδρίασης του Eurogroup, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβούλιου Νταβίντ Σασόλι έκανε δήλωση, η οποία διανεμήθηκε με δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο: Ειχε διπλό λόγο να την κάνει: ως πρόεδρος του ευρωκοινοβούλιου και ως Ιταλός. Ως πρόεδρος του ΕΚ πρέπει να μοιράζει «φιξάκια» ευρωλαγνείας στο πόπολο των χωρών μελών της ΕΕ (του τύπου:). Ως Ιταλός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της μονοπωλιακής αστικής τάξης της Ιταλίας, που δε θέλει να τη ρίξουν στο καναβάτσο οι «εταίροι».
► Εκτός από τον Σασόλι, που έπαιξε σόλο, επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup έστειλαν και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών σωμάτων επτά κρατών της ΕΕ (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία). Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο Ιταλός. Τι έγραψαν στον Σεντένο; Τις γνωστές παπάρες. Θα τους απαντήσει κι αυτός με την ίδια υποκριτική ευγένεια και… τέλος. Αλλωστε, ο Σεντένο δεν είναι παρά ένας απλός υπάλληλος του υπό τη Γερμανία συνασπισμού. Αυτός βαράει το κουδουνάκι και στο τέλος βγαίνει και κάνει μια δήλωση στους δημοσιογράφους.
Ερ’με Κοντοζαμάνη, τι σου ‘μελλε να πάθεις. Κοντοζαμάνη διαβάζουμε, Κικίλια (μόνο) βλέπουμε. Ο Κοντοζαμάνης μια κουτσουλιά στ’ αριστερά της φωτογραφίας. Και κλητήρας να ήταν, πιο πολύ θα τον έδειχναν. Κατά τα άλλα, δεν αντιλαμβανόμαστε την… αριστερίστικη γκρίνια και τον… αφόρητο λαϊκισμό κάποιων που αναρωτιούνται: «γιατί είναι είδηση ένα τηλεφώνημα Κικίλια-Πάιατ μέσω skype;». Φυσικά και πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι και πως .
ΥΓ. Προς δημοσιογράφους που φτιάχνουν τα δελτία Τύπου της μακράς προεκλογικής εκστρατείας του πρώην μπασκετμπολίστα: τηλεδιάσκεψη έχουμε όταν δύο ή περισσότεροι διασκέπτονται, ήτοι συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, παίρνουν αποφάσεις. Οταν απλά επικοινωνούν «για τα χρόνια πολλά», έχουμε απλώς τηλεπικοινωνία. Δε θα μας κάνετε να ξεχάσουμε τα ελληνικά.
Επειδή, εκτός από τα ελληνικά, πρέπει να μαθαίνουμε και ξένες γλώσσες, είναι ο κοροναϊός στα αλβανικά.
Ο Τραμπ(ας) είναι πονηρός. Μόλις ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Τραμπ έσπευσε να τουϊτάρει ότι ευχαριστεί την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γιατί αν αυτή δεν είχε αποσυρθεί υπέρ του Μπάιντεν, ο Σάντερς θα κέρδιζε σχεδόν όλες τις Πολιτείες στη «σούπερ Τρίτη». Και τι τον νοιάζει τον Τραμπ τι γίνεται στο εσωτερικό των Δημοκρατικών; Θυμάται ότι το 2016, όταν ο Σάντερς έχασε από τη Χίλαρι, πολλοί οπαδοί του δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ κάποιοι θυμωμένοι ψήφισαν Τραμπ. Ελπίζει να γίνει το ίδιο και φέτος. Γι’ αυτό συμπάσχει τάχα με τον Σάντερς, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί τού την έφεραν για δεύτερη φορά.
Ο Τραμπ(ας), εκτός όλων των άλλων, είναι και… λοιμωξιολόγος. Γι’ αυτό και συνέστησε στους Αμερικανούς να παίρνουν χλωροκίνη για ν’ αναπτύξουν άμυνα στον κοροναϊό! Ο Φάουτσι, που είναι ο αρχιγιατρός της αμερικάνικης κυβέρνησης, κόντεψε να πάθει αποπληξία. Διότι ξέρει το… επίπεδο μεγάλης μερίδα των «μέσων» Αμερικανών. Τουλάχιστον ο Ερντογάν σύστησε κολόνια λεμόνι, που είναι αβλαβής. Ο Τραμπ τους ξεπέρασε όλους συστήνοντας φάρμακο που μπορεί να αποβεί μέχρι και θανατηφόρο (όπως κάθε εξειδικευμένο φάρμακο).
Τοποθέτηση ντόμπρα και σταράτη. Που δεν απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό του κλάδου, αλλά σε ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία, η οποία προσφεύγει στις υπηρεσίες της κατ’ οίκον (ή κατά χώρο εργασίας) διανομής φαγητού και καφέ, πέρα από τις υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.
Με την ευκαιρία παραθέτουμε την τοποθέτηση του σωματείου ΣΒΕΟΔ της Αθήνας, που είναι το μεγαλύτερο του κλάδου: