Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό
  • Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη
  • Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα
  • Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»
  • Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»«Δομές» προσφύγων και κοροναϊός: Ο εφιάλτης ξεκίνησε
Επικαιρότητα

«Δομές» προσφύγων και κοροναϊός: Ο εφιάλτης ξεκίνησε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Απρ 2020, 18:13

Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού σε «δομή» προσφύγων της ενδοχώρας. Πρόκειται για μια έγκυο γυναίκα, που διέμενε στη Ριτσώνα και βρέθηκε θετική στον ιό όταν πήγε στο μαιευτήριο για να γεννήσει. Αμέσως μετά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλαβαν δράση, θέτοντας τη «δομή» σε καραντίνα (αυτή των 14 ημερών) και λαμβάνοντας δείγματα από διαμένοντες και εργαζόμενους (όχι από το σύνολο, αλλά με βάση την περιβόητη «ιχνηλάτηση», που ξέρουμε πόσο επισφαλής μπορεί να είναι σε πληθυσμούς όπως οι πρόσφυγες σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης). Τα αποτελέσματα από τα δειγματοληπτικά τεστ έδειξαν ότι περισσότερα από 20 άτομα είναι θετικά στον ιό αλλά χωρίς συμπτώματα. Αναμένεται η εξέταση των υπολοίπων (αν δεν την «ξεχάσουν»).
 
Την Κυριακή, εντοπίστηκε ένα ακόμα κρούσμα, αυτή τη φορά στη Μαλακάσα. Ο ενήλικος άνδρας που εντοπίστηκε θετικός στον ιό βρίσκεται αυτή τη στιγμή νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ η οικογένειά του τέθηκε ήδη σε καραντίνα εντός της «δομής φιλοξενίας». Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου πήγε και πάλι στο στρατόπεδο, με σκοπό να «χαρτογραφήσει» πιθανά κρούσματα και να πραγματοποιήσει τεστ στους εργαζόμενους.
 
Αν μέναμε σ’ αυτά, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα πράγματα έχουν πάρει κάποιο δρόμο. Η κάθε αρμόδια υπηρεσία προχωρά στις ενέργειες που πρέπει να κάνει βάσει των αναγκαίων «πρωτοκόλλων» (για όλα πλέον υπάρχει κι ένα πρωτόκολλο), οι άνθρωποι που νοσούν ή βρίσκονται θετικοί απομονώνονται κλπ κλπ. Ομως αυτή δεν είναι απλά μια επιφανειακή ανάγνωση των πραγμάτων. Είναι κάτι χειρότερο: μια λάθος ανάγνωση.
 
Οταν ξέσπασε η πανδημία, με τα πρώτα κρούσματα να εμφανίζονται και στην Ελλάδα, πολύς κόσμος, ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που εργάζονται και επισκέπτονται «δομές» με πρόσφυγες, φώναζε στους πολιτικά υπεύθυνους να προχωρήσουν σε άμεση αποσυμφόρηση αυτών των χώρων. Γιατί; Διότι σ’ αυτούς τους χώρους, όπως οι πολιτικά υπεύθυνοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, καιρό τώρα, οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, οι κανόνες υγιεινής δεν μπορούν να τηρηθούν στο ελάχιστο επίπεδο, λόγω του συγχρωτισμού του πληθυσμού, χρησιμοποιούνται κοινές τουαλέτες και μπάνια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν η πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι.
 
Οσο περνούσαν οι μέρες, η κυβέρνηση λάμβανε όλο και περισσότερα μέτρα περιορισμού του γενικού πληθυσμού, την ίδια στιγμή που για τις συνθήκες στους χώρους που διέμεναν οι πρόσφυγες δεν έλεγε λέξη! Η αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών σαν κοινωνικό βάρος, σαν πολίτες τελευταίας κατηγορίας, οδήγησε στον πλήρη αποκλεισμό τους από τη σωστή ενημέρωση για την πανδημία, καθώς και στην πλήρη άγνοια για τα μέτρα ατομικής προστασίας που θα πρέπει να λάβουν, τους περιορισμούς των μετακινήσεων, των κοινωνικών επαφών κ.ο.κ. Πλέον ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές ότι η κυβέρνηση δε σκόπευε να δαπανήσει ούτε λίγες από τις «δυνάμεις» της για να ασχοληθεί μ’ αυτή τη μερίδα πληθυσμού, που ήταν ούτως ή άλλως απομονωμένη λόγω των οξυμένων συνθηκών που υπάρχουν στο Προσφυγικό.
 
Ετσι φτάσαμε στο αναμενόμενο σημείο. Στο σημείο που αναπόφευκτα θα εμφανίζονταν τα πρώτα κρούσματα σε ανθρώπους που διαμένουν στις «δομές». Με αφορμή τη Ριτσώνα, άρχισαν όλοι να «ανακαλύπτουν» τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες και να κάνουν λόγο για τα «μέτρα» που λαμβάνει η κυβέρνηση μέσω της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του ΕΟΔΥ. Και ποια ήταν συγκεκριμένα τα «μέτρα» αυτά, τα οποία τόσο πολύ εξυπηρετούν την παρούσα δυσχερή κατάσταση; Τι άλλο από την επί της ουσίας φυλάκιση του προσφυγόκοσμου στους χώρους αυτούς! Γνωστή πανάκεια. Ομως, αυτή η καραντίνα του πληθυσμού (έτσι όπως γίνεται) είναι αντίστοιχης σοβαρότητας και έκθεσης σε κίνδυνο όσο και η προηγηθείσα μη ενημέρωσή του. Είναι η εφαρμογή της «ανοσίας αγέλης» σε μικροκλίμακα.
 
Και εξηγούμαστε. Στους χώρους των δομών υποτίθεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια καραντίνας. Κι αυτό με κυβερνητική εντολή μάλιστα. . Υποτίθεται ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά και για τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή για τις γυναίκες που εγκυμονούν. . Υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχουν οι απαιτούμενες ελάχιστες συνθήκες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. . Υποτίθεται ότι θα πρέπει να αποσυμφορηθούν οι πολυπληθείς περιοχές και να μετακινηθεί μέρος του κόσμου αλλού, ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη (ούτε καν καλή!) η διαβίωσή τους. .
 
Αντ’ αυτού η κυβέρνηση μας λέει ότι θα κλείνονται όλοι μέσα στις δομές, δε θα μπορεί να μετακινηθεί κανείς από και προς αυτές και… όσοι νοσήσουν νόσησαν. Κάπως έτσι πάει το πράγμα, όταν στην πραγματικότητα, το να λάβουν οι πρόσφυγες -υπ’ αυτές τις συνθήκες- έστω και βασική ιατρική περίθαλψη θα φαντάζει αδύνατο. Ολος ο πλανήτης κινείται σε τροχιά εγκλεισμού λόγω της επέλασης της πανδημίας και στους πρόσφυγες η ελληνική κυβέρνηση λέει ουσιαστικά «μείνετε απομονωμένοι κι αν νοσήσετε, νοσήσατε».
 
Τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να υπάρχουν κρούσματα επιβαρυμένων από άποψη υγείας ανθρώπων; Θα μεριμνήσει άραγε η κυβέρνηση να τους μεταφέρει σε νοσοκομεία για νοσηλία; Οταν ακόμα και μερίδα ελλήνων πολιτών πεθαίνει πολλές αβοήθητη; Οταν το σύστημα υγείας μετράει το χρόνο μέρα με τη μέρα για να δει αν θα καταφέρει να μη φτάσει στο επίπεδο της Ιταλίας και της Ισπανίας, να κάνει διαλογή ασθενών, ή της Γαλλίας, ν’ αφήνει τους ηλικιωμένους να πεθαίνουν αβοήθητοι στα νοσοκομεία; Δυστυχώς, δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας που να μας πείθει ότι οι πρόσφυγες θα λάβουν την περίθαλψη που θα χρειαστούν, ιδιαίτερα στο κλίμα της αντιπροσφυγικής υστερίας που έχει αναπτυχθεί τελευταία.
 
Στη Μαλακάσα σήμερα, όσοι ελέγχθηκαν ξαναγύρισαν στα κοντέινερ και τις σκηνές τους, εξακολουθώντας να παραμένουν έρμαια της αδυναμίας τους να προστατευθούν. Αδυναμίας για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Θα περιμένουν τα αποτελέσματα του τεστ για να δουν αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω «μέτρα» (από τα γνωστά ανύπαρκτα). Στην πραγματικότητα, είναι θέμα χρόνου και να προσβληθούν ακόμα και οι ίδιοι που ελέγχθηκαν, αφού κανένας δεν τους απομόνωσε κάπου, ώστε να παραμείνουν κατά το δυνατόν ασφαλείς, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Τα «μέτρα» μάλλον αυτοακυρώνονται υπό τέτοιες προϋποθέσεις. Και κάπως έτσι, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένας δεν έχει πλήρη εικόνα και ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις που μπορεί να φανούν θετικές στο τεστ, τι θα γίνει με τις ευάλωτες ομάδες, τι θα γίνει τελικά με την ίδια τη «δομή» που δεν ξέρει ακόμα τα πιθανά κρούσματα που υπάρχουν.
 
Ενας εφιάλτης ξεκίνησε. Μωρά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, άνθρωποι με αναπηρίες ζουν ο ένας πάνω στον άλλο σε σκηνές, σε κοντέινερ, μέσα στη βροχή και στις λάσπες. Αυτό είναι το ζοφερό παρόν τους. Και σ’ αυτό ήρθε να προστεθεί η ολοκληρωτική εγκατάλειψή τους στη δίνη της πανδημίας του κοροναϊού. Οι συνθήκες έπρεπε να έχουν ήδη αλλάξει. , ο πληθυσμός να μετακινηθεί σε ξενοδοχεία και σπίτια, ώστε να διαβιεί υπό κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, και να πραγματοποιηθεί πλήρης και σχολαστική ενημέρωση σε όλους. 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροHλικιωμένοι ενός κατώτερου θεού: οι Καιάδες του 21ου αιώνα!
Επόμενο άρθρο Αισχρό φούσκωμα της «δαπάνης» από τον Σταϊκούρα

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα – Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo