Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες
  • Σαν σήμερα 8 Μάρτη
  • Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Εγκληματική αδιαφορία, μετά το κρούσμα οδηγού που φόρτωνε καύσιμα από τα ΕΛΠΕ και τα μετέφερε στη Βόρεια Ελλάδα
Υγεία

Εγκληματική αδιαφορία, μετά το κρούσμα οδηγού που φόρτωνε καύσιμα από τα ΕΛΠΕ και τα μετέφερε στη Βόρεια Ελλάδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2020, 00:00

Την Παρασκευή, δημοσιεύτηκε πρώτα σε θεσσαλονικιώτικες και μετά και σε αθηναϊκές ειδhσεογραφικές ιστοσελίδες ότι σε νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 53χρονος άνδρας από την Πέλλα (στο ΑΧΕΠΑ) και η 83χρονη μητέρα του (στο «Παπανικολάου»). Και οι δύο επλήγησαν από τον κοροναϊό. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ιός μεταφέρθηκε στη μητέρα από το γιο. Είναι σωστές, δεδομένου ότι η μητέρα εμφάνισε τα συμπτώματα μερικές μέρες μετά το γιο. Οι πληροφορίες έλεγαν επίσης ότι  έχουν νοσήσει (χωρίς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) και οι δύο γιοι του 53χρονου.

Πρόκειται για την υπόθεση του 53χρονου οδηγού βυτιοφόρου, στην οποία αναφερθήκαμε για πρώτη φορά την Τρίτη 23 Ιούνη. Αναφέραμε τότε, ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και ο 27χρονος γιος του. Πλέον έχει νοσήσει και ο δεύτερος γιος και η ηλικιωμένη μητέρα του οδηγού, η οποία αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Εδεσσας, για να μεταφερθεί στη συνέχεια –επειδή η κατάστασή της χειροτέρεψε- στη Θεσσαλονίκη.

Η ειδησεογραφία της Παρασκευής αντιμετώπισε τα γεγονότα έξω από το ευρύτερο πλαίσιό τους. Είδηση υπήρξε μόνο επειδή νόσησαν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά (διασωληνώθηκαν). Το γεγονός ότι ο 53χρονος είναι οδηγός βυτιοφόρου, που εργαζόταν σε εταιρία διανομής και φόρτωνε καθημερινά καύσιμα από το διϋλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία παρέδιδε σε πρατήρια σε διάφορες βορειοελλαδικές πόλεις και, επομένως, είχε έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, μέσα κι έξω από το διϋλιστήριο, δεν αναφέρθηκε καν.

Αυτό το γεγονός έπρεπε να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Ο ΕΟΔΥ, όμως, «αγρόν αγοράζει». Βλέπετε, δεν πρέπει να διαταραχτεί η «κανονικότητα» της λειτουργίας μιας μεγάλης καπιταλιστικής επιχείρησης όπως τα ΕΛΠΕ, με την επιβολή μέτρων καραντίνας, ώστε να ιχνηλατηθούν όλες οι επαφές του 53χρονου οδηγού και να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι μοριακοί  έλεγχοι, εντός και εκτός διϋλιστήριου.

Το ζήτημα αυτό το αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή. Το δημοσίευμά μας επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, την οποία δημοσιεύσαμε και σχολιάσαμε. Γράφαμε σ’ αυτόν το σχολιασμό μας: 

Τα ΕΛΠΕ, έχοντας προφανώς διαπιστώσει ότι το γεγονός που εμείς διερευνούσαμε ήταν πραγματικό, ισχυρίζονται ότι προχώρησαν «άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες». Θα περιμέναμε να μας πουν ποιες είναι αυτές οι ενέργειες, όμως η πρώτη απαραίτητη ενέργεια που θα έπρεπε να κάνουν είναι η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και η απαίτηση να χειριστεί αυτός την κατάσταση. Γιατί πλέον δεν έχουμε μια μεγάλη επιχείρηση βιομηχανικής παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία λειτουργεί αδιαλείπτως και οφείλει να πάρει μέτρα προστασίας των άμεσα και έμμεσα εργαζόμενων και όσων επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της, αλλά έχουμε μια νέα κατάσταση: έχουμε κρούσμα COVID-19 σε εργαζόμενο, ο οποίος –στο πλαίσιο της εργασίας του- έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο εντός και εκτός εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ. Το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει είναι ο γενικός διαγνωστικός έλεγχος (με μοριακό τεστ) όλων των σχετιζόμενων ανθρώπων και η προληπτική καραντίνα. Η θερμομέτρηση δεν έχει καμιά προληπτική αξία στη φάση της επώασης της νόσου ή για τους ασυμπτωματικούς. Και οι μάσκες και τα γάντια ξέρουμε πώς χρησιμοποιούνται (στην ίδια χώρα ζούμε όλοι). Μόνο ο μαζικός μοριακός έλεγχος και η καραντίνα θα συνιστούσαν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας έναντι μιας ενδεχόμενης εστίας μετάδοσης του ιού. Αυτά ήθελαν να αποφύγουν τα ΕΛΠΕ, γι’ αυτό και όταν ενημερώθηκαν από εμάς για το περιστατικό και διαπίστωσαν ότι είναι αλήθεια, δεν απευθύνθηκαν επιτακτικά στον ΕΟΔΥ, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του στις εγκαταστάσεις τους, στους εργαζόμενους και στους πελάτες. Βολεύτηκαν μια χαρά με τη σκόπιμη αδιαφορία του ΕΟΔΥ. Είναι αυτό που λέμε «το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο». Περιττεύει να σημειώσουμε πως έτσι και το απαιτούσαν τα ΕΛΠΕ, ο Αρκουμανέας και οι δικοί του θα έσπευδαν τρέχοντας. Πέραν της υψηλής κρατικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ, μετράει και το ειδικό βάρος του συγκεκριμένου καπιταλιστικού ομίλου.

Η συνέχεια επιβεβαιώνει αυτή μας την εκτίμηση. Τα ΕΛΠΕ, ενώ στην αρχή εξέταζαν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρία για να πραγματοποιήσουν κάποια τεστ (ακολουθώντας το παράδειγμα της Cosco), φοβούμενα καταγγελία για μεθόδευση συγκάλυψης, έστειλαν έξι (!) εργαζόμενους να δώσουν δείγμα για τεστ στο ΑΧΕΠΑ. Για να γίνουν δεκτοί στο ΑΧΕΠΑ, σημαίνει ότι υπήρξε εντολή του ΕΟΔΥ. Επομένως, ο ΕΟΔΥ, αντί να σπεύσει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ και να κάνει τα προβλεπόμενα (καραντίνα και μαζικά τεστ), άφησε τη διαχείριση στα ίδια τα ΕΛΠΕ. Διαχείριση… ήσυχη (απ’ όλες τις απόψεις).

Κάπως έτσι η είδηση διοχετεύθηκε ως η «παράξενη» νόσηση τεσσάρων ατόμων της ίδιας οικογένειας και όχι ως κίνδυνος ύπαρξης μιας ακτινωτής εστίας μετάδοσης, λόγω των μεταφορών που έκανε ο ασθενής οδηγός, από τα ΕΛΠΕ σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Το γεγονός ότι νόσησαν τέσσερα άτομα στην οικογένεια του 53χρονου οδηγού δείχνει ότι υπήρξε βαρύ ιικό φορτίο. Ο,τι ισχύει για την οικογένειά του ισχύει και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο με τον οποίο ο άνθρωπος ήρθε σε επαφή: συναδέλφους του και άλλους εργαζόμενους στο διϋλιστήριο, πελάτες της εταιρίας του σε διάφορες πόλεις, στους οποίους παρέδιδε καύσιμα, κοινωνικές συναναστροφές του. Αν εφαρμοζόταν πρωτόκολλο «επιθετικής ιχνηλάτησης» των επαφών επιβεβαιωμένου βαριού κρούσματος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν ήδη ελεγχθεί και να επανελεγχθεί. Δεν έγινε τίποτα, όμως, επειδή το περιστατικό συνδέεται με μια μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση, η «κανονικότητα» της οποίας δεν έπρεπε να διαταραχθεί.

YΓ. Από το διϋλιστήριο των ΕΛΠΕ προμηθεύεται καύσιμα (με βυτιοφόρα) και η Βόρεια Μακεδονία, χώρα η οποία από τις αρχές Ιούνη πλήττεται από μια τρομακτική έξαρση της CoviD-19. Οπως μπορείτε να δείτε εδώ, όλοι οι δείκτες στη χώρα έχουν επιβαρυνθεί δραματικά: κρούσματα, θάνατοι, νοσηλευόμενοι, σοβαρά περιστατικά. Μόνο στις 27 Ιούνη, η γειτονική χώρα, με πληθυσμό μόλις δύο εκατομμυρίων, ανακοίνωσε 148 νέα κρούσματα και 9 θανάτους!  Aπό τις 10 μέχρι τις 27 Ιούνη, η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε 2.666 νέα κρούσματα και 120 θανάτους, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα:

ΙΟΥΝΗΣ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΙ
27 148 9
26 163 3
25 150 6
24 134 8
23 115 4
22 90 9
21 101 5
20 185 11
19 156 6
18 182 6
17 183 9
16 142 8
15 100 5
14 162 9
13 194 8
12 162 2
11 174 5
10 125 7

 
Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι στον ΕΟΔΥ, ώστε να ψάξει εξαντλητικά την υπόθεση, αντί να την αφήσει στην τύχη. Είπαμε, όμως: δεν πρέπει να διαταραχτεί η καπιταλιστική «κανονικότητα».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧουντικό το νομοθέτημα για τις διαδηλώσεις
Επόμενο άρθρο Απλήρωτοι ήρωες

Σχετικά Αρθρα

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

Υγεία 20 Φεβ 2026, 14:03
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

Ημέρα γυναίκας.

1910: Καθιέρωση ημέρας της γυναίκας στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών (Κλάρα Τσέτκιν – Γερμανία).

1913: Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορκίζεται βασιλιάς της Ελλάδας μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου Α’.

1921: Εκτελείται ο ισπανός πρωθυπουργός Εδουάρδο Ντάτο κατά την αποχώρησή του από το κοινοβούλιο.

1965: 3.500 στρατιώτες των ΗΠΑ καταφτάνουν στο Βιετνάμ, έναρξη πολέμου.

1968: Φοιτητική εξέγερση στην Πολωνία με αίτημα το δικαίωμα ελευθερίας, συμπαρασύρει και τους εργάτες, 1.208 συλλήψεις (οι 367 φοιτητές).

1970: Αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του κύπριου προέδρου αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo