Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 29 Μάη
  • Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021
  • Eνας ακούραστος φιδέμπορας
  • «Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»
  • Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος
  • Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Πανάκριβο κιτς προς όφελος των καπιταλιστών του real estate και του τουρισμού
Περιβάλλον

Πανάκριβο κιτς προς όφελος των καπιταλιστών του real estate και του τουρισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2020, 00:00

Δε θα ακολουθήσουμε τον κιτρινισμό εκείνων που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις ζαρντινιέρες και τα παγκάκια του Μπακογιάννη κάνοντας παιχνίδι με τις όντως μεγάλες τιμές που αναφέρονται στην τεχνική έκθεση. Μια ζαρντινιέρα 3Χ3 μέτρα, ύψους 1 μέτρου, φτιαγμένη από λαμαρίνα 6 χιλιοστών, με πρόσθετες κατασκευές στήριξης του δέντρου στο εσωτερικό της, τριμμένη με αμμοβολή, ασταρωμένη με καλό αστάρι και βαμμένη με ηλεκτροστατική βαφή, δεν είναι μια απλή και ελαφριά κατασκευή. Είναι μια πολύ βαριά κατασκευή που μόνο σε εργοστάσιο μπορεί να κατασκευαστεί. Και μπορεί όντως να κοστίζει τέσσερα-πέντε χιλιάρικα.
 
Το ζήτημα είναι γιατί έπρεπε να επιλεγεί  η πιο βαριά -και επομένως πιο ακριβή- λύση και όχι λύσεις ελαφριές και πολύ πιο φτηνές. Μ' αυτό όμως κανείς δεν ασχολήθηκε. Ξέρετε τι μας θυμίζουν εμάς αυτές οι βαριές και πανάκριβες κατασκευές; Το μεγάλο φαγοπότι του 2004, όταν γέμισε η Αττική σίδερο και μπετόν που έκτοτε σαπίζει και αποσαθρώνεται.
 
Μπορεί μια ουασιγκτόνια σε γλάστρα να την παίρνει κανείς με 50 ευρώ, όμως οι προδιαγραφές του Μπακογιάννη μιλούν για δέντρα με καθαρό ύψος κορμού 6-7 μέτρα, η τιμή των οποίων σίγουρα ξεπερνά το χιλιάρικο. Το ζήτημα είναι γιατί έπρεπε να επιλεγούν τροπικά δέντρα σε τόσο μεγάλο μέγεθος και με τόσο υψηλή τιμή; Η απάντηση είναι απλή: γιατί το όλο σχέδιο είναι βουτηγμένο μέσα στο κιτς (από τα χρώματα μέχρι τα φυτά που επελέγησαν).
 
Από την άλλη, με μια σύντομη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι έχει πέσει το σχετικό φούσκωμα στις τιμές. Μια ματζουράνα, ένας δυόσμος, μια ρίγανη, σε γλάστρα των 2 λίτρων, την παίρνει κανείς δύο ευρώ από ένα φυτώριο. Δεν μπορεί να έχουν αυτά τα ποώδη φυτά την ίδια τιμή σε μια παραγγελία 13.000 ποωδών φυτών. Εδώ μιλάμε για σούπερ-χοντρική, που θα έπρεπε να έχει το πολύ το 40% της τιμής στη λιανική. Οχι την ίδια τιμή. Προσέξτε κι άλλη μια σημαντική λεπτομέρεια. Για το φύτεμα όλων αυτών των θάμνων και ποών προβλέπεται κόστος 4,50 ευρώ τη ρίζα! Συνολικά 57.568,50 ευρώ! Εδώ μιλάμε για σούπερ-φούσκωμα. Ισως και δέκα φορές πάνω από τα μεροκάματα που θα πληρώσει ο καπιταλιστής που θα πάρει τη δουλειά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, λοιπόν, να συμπεράνει κανείς πως όλα είναι φουσκωμένα… για ευνόητους λόγους.
 
Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι αυτός καθεαυτός ο «μεγάλος περίπατος». Δε θα σταθούμε στις κραυγές που βγάζουν οι «ταρίφες» τηλεφωνώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτοί θέλουν τη βολή τους και δεν τους ενδιαφέρει τίποτ' άλλο. Το ότι όλα έγιναν μέσα στην καραντίνα με συνοπτικές διαδικασίες (χωρίς καν ουσιαστική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!) ήταν επόμενο ότι θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα. Θα δούμε αν αυτά θα ξεπεραστούν και σε ποιο βαθμό και αν δε θα έχουμε, όπως υποστηρίζουν συγκοινωνιολόγοι, τεράστιο φόρτο σε στενότερες οδικές αρτηρίες.
 
Ας τα παραβλέψουμε κι αυτά. Ας παραβλέψουμε και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρχιτεκτονικές μελέτες, οι οποίες θα έπαιρναν -στοιχειωδώς έστω- υπόψη και τις κοινωνικές πλευρές  των επιχειρούμενων πολεοδομικών αλλαγών στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, όμως, τη στόχευση αυτών των αλλαγών, που δεν είναι η εξυπηρέτηση του πληθυσμού που ζει στο κέντρο ή κατεβαίνει για δουλειές στο κέντρο, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών του τουρισμού (ξενοδόχων και άλλων) και των καπιταλιστών του real estate, που έχουν αγοράσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο και θέλουν να ανεβάσουν την τιμή των κατοικιών και γραφείων που θα πουλήσουν ή θα νοικιάσουν.
 
Στο μνημειώδες έργο του «Για το ζήτημα της κατοικίας», ο Φρίντριχ Ενγκελς εξετάζει και αποκαλύπτει από άποψη αρχών την πραγματική κίνηση της αστικής κοινωνίας αναφορικά με την κατοικία και την πολεοδομία. Και βέβαια, υποδεικνύει και τη λύση: πέρασμα όλων των μέσων παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧαράτσια εις διπλούν
Επόμενο άρθρο Στυλοβάτες των σιωνιστών, τσιράκια των Αμερικανών

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
Πολιτική

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

27 Μάι 2026, 15:01
Καταστολή

Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Να μπει τέλος στη συγκάλυψη - Να ανασυρθεί άμεσα η υπόθεση από το αρχείο

27 Μάι 2026, 13:56
Διεθνή

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

27 Μάι 2026, 12:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

Ημέρα των κυανόκρανων.

1912: Εκατό χιλιάδες εργάτες ναυπηγείων απεργούν στην Αγγλία.

1952: Η Ελλάδα παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1962: Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Ταϊλάνδη για να αντιμετωπιστεί η απειλή των φιλοκομμουνιστών στο γειτονικό Λάος.

1971: Συλλαμβάνεται κλιμάκιο οκτώ παλαίμαχων κομμουνιστών.

1982: Καταργείται στον στρατό το κούρεμα με την “ψιλή”.

2004: Βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας (πυροδοτήθηκε με κινητό τηλέφωνο).

2017: Θάνατος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo