Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
  • Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα
  • Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2019, 00:00

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ
 
Ο ένας (Μπογδάνος) θέλει ν' αποκτήσει διδακτορικό στη ρουφιανιά. Τις προάλλες, είχε «δώσει» το όνομα διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι αυτός ήταν που χτύπησε με κλωτσιά (σε στιλ καράτε) άνδρα των ΜΑΤ. Οπότε δεν είχε κανένα πρόβλημα να «ξεφωνήσει» την πρώην γενική γραμματέα Πολιτισμού Βλαζάκη, ως το στέλεχος που οργάνωσε την αστυνομική «επιχείρηση Joker». Η Βλαζάκη αντέδρασε (πολύ ήρεμα μάλιστα), διαψεύδοντας τη ρουφιανιά. Αλλωστε, δεν έχει καμιά σχέση με το ΥΠΠΟ εδώ και καιρό. Αυτός που διέπραξε τη ρουφιανιά, σαν να μην έτρεξε τίποτα, δήλωσε ότι «λυπάται» και «απολογείται στην κα Βλαζάκη». Η άλλη, όμως, η πολύπειρη, η σοβαρή (Μπακογιάννη), γιατί ακολούθησε τον ίδιο δρόμο; Ολόκληρο γραφείο έχει στη διάθεσή της, θα μπορούσε να ζητήσει έναν στοιχειώδη έλεγχο πριν βγει να ρουφιανέψει τη Βλαζάκη. Ενα τηλεφώνημα θα μπορούσε να κάνει στο ΥΠΠΟ και θα της τα έλεγαν όλα «χαρτί και καλαμάρι». Δεν το έκανε. Και σαν να μην έτρεξε τίποτα, δήλωσε κι αυτή ότι «λυπάται πολύ».  Ο γκεμπελισμός είναι εγκατεστημένος στο πολιτικό τους DNA. Δεν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση. Τα περί «βιασύνης» και «προχειρότητας» είναι ο πρόστυχος φερετζές που τους φοράνε τα παπαγαλάκια τους.
 

Νέο γερμανικό nein για τις αποζημιώσεις

Δεν εξέπληξε κανέναν το νέο γερμανικό «όχι» για την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Κάτι τέτοια είναι ρουτίνα για το γερμανικό κράτος. Πήρε τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε η ελληνική πρεσβεία στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 4 Ιούνη (πάνω στη φούρια της προεκλογικής περιόδου), μετά από απόφαση που πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και σε ένα τετράμηνο απάντησε αρνητικά. Μάλιστα, η απάντηση διέρρευσε στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα (η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για ευνόητους λόγους, επέλεξε να μην κάνει θόρυβο).
 
«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για επανορθώσεις», λέει η επίσημη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στον ανταποκριτή των «Νέων», που ζήτησε επιβεβαίωση: «Η νομική θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένει ως έχει: Το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων νομικά έχει ρυθμιστεί οριστικά. Επ' αυτού δεν έχει αλλάξει τίποτα».
 
Κατόπιν αυτής της απάντησης, δεν υπάρχει περίπτωση η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση της Γερμανίας να δεχτεί προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση ούτε για το ζήτημα της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου.
 

Φαιογάλαζο πλυντήριο

Ο πρώην βουλευτής των νεοναζιστών της ΧΑ Κουκούτσης, που αποχώρησε από το μόρφωμα χωρίς ν' ανταλλάξει  ούτε μια βαριά κουβέντα με τον φίρερ (και επί δεκαετίες στενό φίλο του) Μιχαλολιάκο, έκλεισε συμφωνία με την παράταξη του νεοδημοκράτη δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου. Ο Κουκούτσης ορίστηκε μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Το φαιογάλαζο πλυντήριο δουλεύει εντατικά μπας και καταφέρει να καθαρίσει τον Κουκούτση από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη δίκη της ΧΑ (ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), για να τον έχει ως κομματάρχη που θα κουβαλάει ακροδεξιές ψήφους (άφθονες στην περιοχή).
 

Προστυχιές

Προετοιμάζοντας την επιστροφή του στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ο Αβραμόπουλος έκανε ένα πέρασμα από την ελληνική Βουλή για να κατακεραυνώσει την προσφυγική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έπρεπε ήδη αυτή τη στιγμή να είχαν επιστραφεί στην Τουρκία 35.000 (σ.σ. μετανάστες). Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται για τη μη επιστροφή. Σε άλλες χώρες η διεκπεραίωση γίνεται σε 15 μέρες και εδώ μας παίρνει ένα χρόνο. Εχουμε παθογένειες του ελληνικού κράτους», είπε.
 
Φυσικά, έλεγε ψέματα εν πλήρει συνειδήσει. Ξέρει πολύ καλά ότι η ίδια η διαδικασία ασύλου, όσο κι αν επιταχυνθεί, δεν μπορεί να τελειώσει σε 15 μέρες. Οπως ξέρει, επίσης, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις η απέλαση γίνεται πρακτικά ανέφικτη, γιατί οι αιτούντες άσυλο των οποίων απορρίπτεται τελεσίδικα η αίτηση, δεν έχουν διαβατήρια (σκόπιμα δεν τα παίρνουν μαζί τους, όταν φεύγουν από την Τουρκία) και οι προξενικές αρχές των χωρών από τις οποίες εικάζεται ότι κατάγονται δεν είναι τόσο πρόθυμες στην έκδοση «λεσέ πασέ» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απέλαση. Ο Αβραμόπουλος, όμως, θέλησε να προσφέρει στήριξη στη νεοδημοκρατική κυβέρνηση και στα άγρια κατασταλτικά μέτρα που αυτή ετοιμάζει (κλειστά στρατόπεδα-φυλακές κτλ.).
 

Θρασίμια

Ξεπέρασε τους υπόλοιπους νεοναζιστές ο Παναγιώταρος, όταν μίλησε για το ναζιστικό χαιρετισμό. Δεν είπε τα γνωστά περί… αρχαιοελληνικού χαιρετισμού προς τον ήλιο, αλλά ισχυρίστηκε ότι στη Χρυσή Αυγή ο ναζιστικός χαιρετισμός ήταν απαγορευμένος! «Απαγορευόταν αυτό. Οποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο, λέγαμε “κατέβασε το χέρι κάτω“. Δεν επιτρεπόταν», ισχυρίστηκε φτύνοντας κατάμουτρα τους δικαστές (για τους συγγενείς των θυμάτων, τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και τους δημοσιογράφους δεν το συζητάμε). Ολοι οι παράγοντες της δίκης έχουν δει τις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και το περιβόητο βίντεο με την ορκωμοσία των δόκιμων μελών, που αφού πουν ο ένας μετά τον άλλο από το βήμα τις γνωστές εθνικοσοσιαλιστικές παπάρες, στέκονται προσοχή μπροστά στον φίρερ, τον Καιάδα (Γερμενή) και τον Μάστορα (Μισιάκα), χαιρετούν ναζιστικά και αφού τους χαιρετίσουν ναζιστικά ο φίρερ και οι επιτελείς, αποχωρούν ως κανονικά μέλη πλέον. Και το άλλο βίντεο, στο οποίο ο Πατέλης, ο Καζαντζόγλου, ο Τσακανίκας και ο Ρουπακιάς ορκίζει χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, σε νυχτερινή τελετή στον ποταμό Νέδα, με πυρσούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς.
 

Μπούμερανγκ

Αντιγράφουμε επώνυμο σχόλιο στην ΕφΣυν με τίτλο «Μυστήρια»: «Κύριε Διευθυντά. Ο Μίμης έτρωγε και έπινε, συχνά πυκνά, σε ταβέρνες και σε σπίτια με τον Αντώνη. Ο Μίμης ήταν συνάδελφος και φιλαράκι με την Ελένη, που του ζητούσε μάλιστα και ρουσφέτια. Ο Μίμης είχε χειριστεί (με επιτυχία…) σοβαρές υποθέσεις του επιτίμου Κωνσταντίνου και της παράταξης της ΝΔ. Ο Μίμης υπήρξε ο πλέον έμπιστος του Κώστα της Ραφήνας. Ο Μίμης ήταν ο άνθρωπός τους, σάρκα από τη σάρκα τους. Τι κακό του κάνανε, ποιο διαβολικό πνεύμα μπήκε, άραγε, μέσα του και θέλει, ως σύγχρονος Κάιν, να καταστρέψει τα αδέλφια, τους φίλους, τους ευεργέτες του; Μυστήρια πράγματα. Πουαρό, Σέρλοκ, αστυνόμε Χαρίτο, λύστε τα… Με τιμή, Πάνος Μπόζος».
 
Κύριε Μπόζο, ενόψει όλων όσων γράψατε, θα θέλαμε να σας υποβάλουμε το ερώτημα που «ξεχάσατε» να υποβάλετε εσείς: πώς βρέθηκε ο εν λόγω Μίμης, με τις ιδιότητες που τόσο γλαφυρά περιγράψατε, υπουργός της «πρώτη φορά Αριστεράς», επί μια συνεχή τετραετία ακλόνητος στο πόστο του; Εμείς θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άνθρωποι σαν τον Μίμη συνηθίζουν να υπηρετούν σαν πιστά σκυλιά τα κάθε φορά αφεντικά τους. Εσείς τι λέτε;
 

Περσινά ξινά σταφύλια

Το σύνθημα το έδωσε ο Στουρνάρας και έκτοτε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανακυκλώνουν το κουτσομπολιό για τον Πούτιν που «έδωσε» στον Ολάντ τους συριζαίους, οι οποίοι του ζήτησαν να τους τυπώσει η Ρωσία δραχμές. Εμείς που δεν έχουμε κάνει την παραμικρή αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για πολιτικό κουτσομπολιό, πρώτο επειδή δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις, αλλά οι ισχυρισμοί δύο γάλλων δημοσιογράφων που έγραψαν ένα βιβλίο πριν από δύο χρόνια και δεύτερο επειδή για εμάς ήταν φανερό από τότε (και το γράφαμε) ότι οι συριζαίοι δεν είχαν καμιά διάθεση για ρήξη με την Ευρωζώνη. Κι αυτό το απέδειξαν με τη στάση τους όταν «τελείωσαν τα ψέματα». Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, κάποιος συριζαίος ή ανελίτης να είπε κάτι σε κάποιον Ρώσο με τον οποίο είχε επαφή, αυτός να το μετέφερε στο Κρεμλίνο και ο Πούτιν να το πακετάρισε και να το πούλησε στον Ολάντ. Κανένας δεν ξέρει, άλλωστε, το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών ανάμεσα στους δύο ιμπεριαλιστές ηγέτες. Αν υπάρχει κάποιος κερδισμένος από την ανακύκλωση αυτού του κουτσομπολιού, αυτός είναι ο Μπαρουφάκης. Διότι από τη μια ήταν φανατικός υπέρμαχος της παραμονής στο ευρώ και από την άλλη δεν είχε καμιά επαφή με τους Ρώσους, επομένως είναι υπεράνω υποψίας.
 

Πάρ' τον στο γάμο σου…

Ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Σαλμάς δεν κρατιόταν από τη χαρά του στο τηλεπλατό της Κυριακής, όπου συζητιόταν το θέμα του γαλλικού βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. «Σημασία έχει ότι επετεύχθη αυτό που έλεγε η ΝΔ προεκλογικά», είπε. Οι άλλοι αιφνιδιάστηκαν και τον ρώτησαν τι επετεύχθη. «Το βέτο» απάντησε όλο καμάρι ο Σαλμάς! Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να αμυνθεί στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης δεν παίζουν κανένα ρόλο και δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία για να μην υπάρξει το γαλλικό βέτο. Για τον Σαλμά (που πρέπει ν' άκουσε τα σχολιανά του μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση) ισχύει η παροιμία: «πάρ' τον στο γάμο σου, να σου πει και του χρόνου».
 

Καλά λεφτά…

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε κονδύλι για τη νομική υπεράσπιση της Δούρου στις διώξεις που αντιμετωπίζει για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας. Η αμοιβή του δικηγόρου «για την παροχή υπηρεσιών κατά την κυρία ανάκριση, μελέτη δικογραφίας, ενημέρωση, σύνταξη υπομνημάτων κλπ» ανέρχεται σε 4.000 ευρώ (συν 960 ευρώ ΦΠΑ), ενώ αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο θα πρέπει να δοθούν άλλα 12.000 ευρώ (συν ΦΠΑ 2.880 ευρώ).  Στη σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών επισυνάπτεται και προσφορά του ίδιου δικηγόρου για την υπόθεση με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ίδιας τιμής: 4.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για την προδικασία και 12.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για το ακροατήριο.
 
Δε θα σχολιάσουμε το αν η αμοιβή είναι υψηλή ή όχι. Θα σχολιάσουμε, όμως, το γεγονός ότι η υπόθεση δεν ανατίθεται σε κάποιο δικηγόρο της Περιφέρειας, αλλά στον Νίκο Δαμασκόπουλο, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του ΔΣΑ στις τελευταίες εκλογές. Το σχόλιο δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες του Δαμασκόπουλου ως ποινικολόγου, αλλά με την ιδιότητά του ως συριζαίου. Επίσης, θα σχολιάσουμε το μείζον που κατά τη γνώμη μας είναι ότι η Περιφέρεια πληρώνει για τη νομική υπεράσπιση της Δούρου, που κατηγορείται για αδικήματα σε βάρος πολιτών της. Δηλαδή, τα θύματα καλούνται να πληρώσουν τη νομική υπεράσπιση αυτής που κατηγορείται ότι τα έβλαψε!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροYποδείγματα
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

Τσαντ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1965: 34 νεκροί σε ρατσιστικές ταραχές στο Λος Αντζελες.
1973: Εξι καταδίκες βομβιστών της ΕΑΝ.
1976: Στο Κέιπ Τάουν σκοτώνονται δεκαεπτά μαύροι και τραυματίζονται πενήντα σε καταστολή εξέγερσης από την αστυνομία.
1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα Φιλελευθέρων.
1987: Βόμβα στο Καβούρι με στόχο Αμερικανούς, δέκα τραυματίες.
1990: Ποινή τριάμισι ετών στον Νίκο Αθανασόπουλο για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
1996: Τουρκοκύπριοι και τούρκοι «Γκρίζοι λύκοι» ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo