Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ
  • «Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ
  • Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
  • Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αγώνας για την κομματική εξουσία
Πολιτική

Αγώνας για την κομματική εξουσία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2019, 07:56

Δηλαδή, εμείς τώρα πρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει κοσμοσυρροή πρώην πασόκων που θέλουν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι στενοκέφαλοι του «ΣΥΡΙΖΑ του 4%» έχουν αμπαρώσει τις πόρτες και δεν τους αφήνουν να μπουν! Κάπως έτσι παρουσιάζεται το επίδικο του κομματικού καυγά («εσωκομματικού διαλόγου» κατά Τζανακόπουλο!) που μαίνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Πρόκειται, φυσικά, για μπούρδα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι αυτά δεν ακούγονται για πρώτη φορά. Και μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 ακούστηκαν τα ίδια. Ξεκίνησαν και τότε εγγραφές νέων μελών, με πολύ ψηλότερους από τους τωρινούς στόχους και ακούστηκε η ίδια παπαρολογία, η οποία ξεχάστηκε μερικούς μήνες αργότερα, χωρίς κανένας να ξανασχοληθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ένας στενός κομματικός μηχανισμός, όπως ήταν και την περίοδο του 4%. Η διεύρυνση με πασόκους αφορούσε κυρίως μεταγραφές κορυφής.
 
Οταν δεν είχαν καμιά κοσμοσυρροή για εγγραφή νέων μελών την περίοδο που ήταν κόμμα εξουσίας, ποιος θα πιστέψει ότι έχουν κοσμοσυρροή τώρα που είναι κόμμα αντιπολίτευσης; Αρα, αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία του εσωκομματικού καυγά.
 
Ο καυγάς για το άνοιγμα ή το μη άνοιγμα του κόμματος περιλούζεται και με… ιδεολογικό άρωμα. Κάποιοι εμφανίζονται πολέμιοι της «πασοκοποίησης» και υπερασπιστές της «αριστερής φυσιογνωμίας» του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους Τσιπραίους ότι οδηγούν το κόμμα στη σοσιαλδημοκρατικοποίηση και στην απώλεια της… αριστερής ψυχής του. Αντίθετα, οι συριζαίοι κατηγορούν τους άλλους για… σεκταρισμό και δίνουν αβέρτα… αριστερούς όρκους, συμπληρώνοντας ότι αυτοί θέλουν απλά την εναρμόνιση του κομματικού δυναμικού με το εκλογικό δυναμικό, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μεγάλο κόμμα και από άποψη μελών.
 
Εδώ δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να οργιστείς. Οι Κουρουμπλήδες, οι Κοτσακάδες, οι Τζάκρηδες και οι Μπολαραίοι δε μόλυναν την «αριστερή συνείδηση» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τη μολύνουν μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι που θα γίνουν μέλη (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια διάθεση); Και για ποια «αριστερή συνείδηση» γίνεται λόγος; Για τη συμπλήρωση και τη διαχείριση της μνημονιακής βαρβαρότητας; Για την αμερικανοδουλεία που έφτασε σε προκλητικότητα όσο με καμιά άλλη αστική κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης; Για τον στενό εναγκαλισμό με τους σιωναζιστές του Ισραήλ; Θα τρελαθούμε τελείως; Θα πιστέψουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια έκανε όλα τα αίσχη που έκαναν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, αλλά η… συνείδησή του παρέμεινε… αριστερή;
 
Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αγώνας για την εσωκομματική εξουσία. Τίποτα το πρωτότυπο δηλαδή. Ολα τα αστικά κόμματα περνούν από τέτοιες φάσεις, ιδιαίτερα μετά από εκλογικές ήττες, όταν η στενή ηγετική ομάδα εμφανίζεται πολύ ή λιγότερο αποδυναμωμένη. Εδώ τα πέρασε αυτά ο Ανδρέας Παπανδρέου (θυμηθείτε τη συνεδρίαση του Πεντελικού και τη «συμμορία των τεσσάρων»), δε θα τα περάσει ο Τσίπρας που έχει εκ των πραγμάτων λιγότερο δυνατό αρχηγικό στάτους;
 
Αυτό είναι και το πρόβλημα που θέλουν να ξεπεράσουν οι Τσιπραίοι (κάποιοι σαν τον Παππά και το «σύστημα» που είχε οικοδομήσει πριν γίνει έκπτωτος). Ο Τσίπρας δεν αμφισβητείται μεν ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (δεν υπάρχει αντικαταστάτης του αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχει φθαρεί σε βαθμό που να απαιτείται αντικαταστάτης), όμως δεν είναι και μονοκράτορας όπως ήταν ο Α. Παπανδρέου. Οσο ήταν πρωθυπουργός μπορούσε να συμπεριφέρεται ως μονοκράτορας, καλυμμένος πίσω από τα θεσμικά προνόμια του πρωθυπουργού, όμως ως επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει κάποιους από τους παλιούς κομματικούς κανόνες. Για να το πούμε συμβολικά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κέντρο κάθε εξουσίας ήταν το Μαξίμου, ενώ τώρα κέντρο γίνεται η Κουμουνδούρου.
 
Αυτό θέλουν να ξεπεράσουν οι Τσιπραίοι. Και μπορούν να το πετύχουν μόνο με μια ψευτοδιεύρυνση και κυρίως με την αναγόρευση του Τσίπρα σε αυτοκράτορα, μέσω της εκλογής του «απευθείας από το λαό» (αστική μόδα, η οποία ως γνωστόν ξεκίνησε με τον Γιωργάκη Παπανδρέου). Η διεύρυνση θα είναι και πάλι σε επίπεδο κορυφής (με τους Ραγκουσομαριλιζοτζουμάκες), είναι όμως αρκετή για να αλλάξει τους συσχετισμούς σ' ένα αριθμητικά μικρό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ο καθένας απ' αυτούς κουβαλήσει την ακολουθία του, θ' αλλάξουν τα «κόζα». Ασε που θα ζητήσουν ποσοστώσεις και άλλα τέτοια στο συνέδριο, προκειμένου να μην τους ταπώσουν οι παλιοί συριζαίοι. Με τον Τσίπρα «ελέω λαού αυτοκράτορα» και τους συσχετισμούς αλλαγμένους υπέρ των προεδρικών και των «γεφυροποιών», οι παλιοί συριζαίοι φοβούνται ότι θα περιθωριοποιηθούν και την επόμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην κυβέρνηση  δε θα μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο.
 
Αυτό είναι όλο το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται. Οι «μη προεδρικοί» φοβούνται ότι ο Τσίπρας θα πάρει το στέμα του αυτοκράτορα κι επειδή δε βρισκόμαστε στην εποχή που οι δημοκρατικοί πατρίκιοι δολοφονούσαν τον Καίσαρα, ταμπουρώνονται στον κομματικό μηχανισμό και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους σημερινούς συσχετισμούς για να εξασφαλίσουν για την πάρτη τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο κομματικής εξουσίας. Αντίθετα, ο Τσίπρας και οι δικοί του, θεωρούν ότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να απαλλαγούν από τους παλιούς πατρίκιους του «ΣΥΡΙΖΑ του 4%», τους οποίους θεωρούν βαρίδια, και να στήσουν ένα καινούργιο επί της ουσίας κόμμα στηριγμένο στους παλιούς «προεδρικούς» και στις τελευταίας εσοδείας μετεγγραφές πασόκων, οι οποίοι προσβλέπουν στον Τσίπρα και μόνο σ΄αυτόν, γιατί με τον υπάρχοντα κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά επαφή και δεν του τρέφουν καμιά εμπιστοσύνη.
 
Οι Τσιπραίοι άρχισαν πρώτοι την επίθεση, παίζοντας βρόμικα (όπως και την εποχή που «καθάρισαν» τον Αλαβάνο). Ο Σκουρλέτης, από τους πρωταγωνιστές της εκπαραθύρωσης Αλαβάνου, γεύεται τώρα τους καρπούς της ίδιας πολιτικής, καθώς ένα μιντιακό σύστημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά «παρά τω Τσίπρα», τον έβαλε στο στόχαστρο και άρχισε να τον αποδομεί με πολιτικά λογικοφανή επιχειρήματα. Ξεκίνησε ο Λακόπουλος, αρθρογράφος στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μερικά χρόνια, τα πονήματα του οποίου αναπαράγονταν απ' όλα τα Μέσα του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ»: ο Σκουρλέτης είναι ένας άχρηστος, ένας αποτυχημένος, ένας αριστερός από ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστίων, ένα βαρίδι επιπέδου Λαφαζάνη. Σ' αυτόν οφείλεται το ότι ο Τσίπρας έχασε μια άχαστη εκλογική μάχη, αυτός οργάνωσε το φιάσκο της διαχείρισης της φωτιάς στο Μάτι κτλ. κτλ. Ο Σκουρλέτης είναι το είδος του πολιτικού που θέλουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ!
 
Πριν προλάβει ο Σκουρλέτης να οργανώσει την άμυνά του, ακολούθησε ο Βαξεβάνης (για να μη μείνει σε κανέναν αμφιβολία για το ποιος βρίσκεται από πίσω). Η επίθεση του Βαξεβάνη ήταν… πολιτική, με… αριστερό ύφος: «Οσοι σκέφτονται με όρους κομματικών γραφείων, κομματικών μελών που είναι ένα είδος ηρωικών ερημιτών που δεν τους αφουγκράζεται η κοινωνία και ιστορικής νομοτέλειας για την επικράτηση του (αριστερού) καλού, θα έχουν την τύχη των κατά καιρούς Λαφαζάνηδων ενώ η κοινωνία θα ζει στην εικονική και καταστροφική ευωχία της».
 
Ο Σκουρλέτης δεν είχε περιθώρια αντεπίθεσης. Ετσι, άρχισε την κλαψούρα:  «Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους “εχθρούς“ αλλά και από “φίλους“. Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά νομίζω πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε τον ανοιχτό συντροφικό διάλογο». Και για όσους δεν κατάλαβαν τα περί «ανοιχτού συντροφικού διαλόγου», ολοκλήρωσε τη φράση του με πιο χαρακτηριστικό τρόπο: «Τώρα, όσο για τα περί “εμφυλίου“ πολέμου και “προσωπικής κόντρας“, για μεν τον φιλικό προς τη ΝΔ Τύπο είναι κατανοητοί οι λόγοι τέτοιων αναφορών, όσο για κάποιους άλλους, ακολουθούν μια σταλινικής έμπνευσης πρακτική ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών. Με τον Αλέξη πορευόμαστε μαζί σχεδόν από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει  μια ειλικρινή συντροφική σχέση».
 
Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μπαράζ πυροβολικού και ο Σκουρλέτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ακολούθησε ο «ειλικρινής συντροφικός διάλογος» στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση σ' αυτή τη φάση να πάνε σε διάσπαση. Δε συμφέρει κανέναν τους. Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι η επίθεση δεν ξεκίνησε κατά της υποτιθέμενης αριστερής φράξιας των «53+», αλλά κατά του Σκουρλέτη. Οι Τσιπραίοι προσπαθούν να διευρύνουν τη δική τους πλευρά. Αν οι Σκουρλέτηδες αναγκαστούν να περιορίσουν τις φιλοδοξίες τους και να υποταχτούν απόλυτα στο «δόγμα Τσίπρα», οι «53+» δε θα αποτελέσουν παράγοντα ανησυχίας. Θα αντιμετωπιστούν ως ένα γραφικό «αριστερό» συμπλήρωμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ (που μπορεί και να μην ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ).
 
Συμπέρασμα: μην ξεγελιέστε από το ιδεολογικό επίχρισμα που θα δοθεί στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μέχρι το συνέδριο του «νέου ΣΥΡΙΖΑ». Για διαμάχες εξουσίας σε ένα κόμμα της αστικής εξουσίας πρόκειται.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαλαιστίνιοι πρόσφυγες στο Λίβανο: Στο στόχαστρο και πάλι
Επόμενο άρθρο Κάθε υπουργείο με τον ΚΥΠατζή του!

Σχετικά Αρθρα

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

Πολιτική 23 Ιούλ 2026, 18:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς.

1910: Απολύσεις χιλιάδων εργατών βιομηχανίας και λιμανιών στη Γερμανία.

1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.

1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.

1973: Στην Ελλάδα, παλαιστίνιοι κομάντο ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τρεις νεκροί και 57 τραυματίες.

1976: Η Ισπανία χορηγεί αμνηστία στο 90% των πολιτικών κρατουμένων.

1988: Ιδρύεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo