Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα. Μπορείς! Το δόγμα ίσχυε την περίοδο των μνημονιακών ανακατατάξεων στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ετσι βρέθηκε αρχηγός κόμματος ο Καμμένος, έτσι έφτιαξε κόμμα ο Θεοδωράκης, έτσι βρέθηκαν στη Βουλή αρχικά ο Κουβέλης και μετά ο Λεβέντης (παραλίγο να μπει και ο Γκλέτσος). Οι «ενδιάμεσοι» αυτής της περιόδου, ο Καμμένος, ο Θεοδωράκης, ο Λεβέντης οδεύουν προς την έξοδο. Ολος ο αστικός Τύπος στηρίζει την επιστροφή στο δικομματισμό. Λογικό από τη μεριά του. Ο δικομματισμός μπορεί ακόμα και αυτοδυναμία να εξασφαλίσει στο πρώτο κόμμα (φιλοδοξούν να είναι η ΝΔ) στις επόμενες εκλογές, τις τελευταίες που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική και μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Οσο περισσότεροι από τους «ενδιάμεσους» μείνουν εκτός Βουλής τόσο θα αυξηθούν οι δυνατότητες για αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
Οι ανακατατάξεις της σημερινής περιόδου, όμως, δημιουργούν ελπίδες σε κάποιους που θέλουν να δοκιμάσουν κι αυτοί την τύχη τους. Ετσι, μας προέκυψε (στα λόγια τουλάχιστον) και κόμμα Μητρόπουλου-Ρωμανιά. Το ανακοίνωσε ο τελευταίος από την εκπομπή του Αυτιά, στην οποία έχει μόνιμο στασίδι.
Εχουν ελπίδα να μπουν στη Βουλή, όταν στο χώρο αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συνωστίζονται ο Λαφαζάνης, ο Μπαρουφάκης και η Ζωή; Ποιος νοιάζεται γι' αυτό; Ποντάρουν στη στήριξη του κυρίαρχου μιντιακού φάσματος που θέλει να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενας ακόμα σχηματισμός στ' αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (σχηματική είναι αυτή η πολιτική γεωγραφία, φυσικά) μπορεί κάτι να κόψει, απευθυνόμενος κυρίως στο κοινό των συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων το δίδυμο είναι δημοφιλές, λόγω Αυτιά.
Τελευταία Νέα :
- ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
- Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
- Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
- Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
- Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
- Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία








