Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 28 Αυγούστου
  • Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη
  • Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα
  • ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει
  • Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς
  • IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γράφουν πυρετωδώς το Μνημόνιο-4
Πολιτική

Γράφουν πυρετωδώς το Μνημόνιο-4

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Απρ 2017, 00:00

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δε συνεπάγεται πάντοτε ότι όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή μιας συμφωνίας, όμως η τηλεοπτική εμφάνιση του Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του Χατζηνικολάου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι έφτασαν στο τέρμα. Σαν άλλη «χοντρή κυρία» που πάντα τραγουδάει την τελευταία άρια, ο Τσίπρας βγήκε στο «γυαλί» για να πάρει πάνω του την υπόθεση: όλα είναι συμφωνημένα και θα νομοθετηθούν άμεσα, ώστε το Eurogroup στις 22 Μάη να εγκρίνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, σύμφωνα με το Staff Level Agreement (Συμφωνία σε Τεχνικό Επίπεδο), που θα έχει υπογραφεί με την τρόικα. Το είπε, άλλωστε, και ο Τσακαλώτος off the record, την περασμένη Τρίτη: οι τροϊκανοί μας έφεραν γραμμένα τα αναθεωρημένα Μνημόνια (ένα με τους ευρωπαίους και ένα με το ΔΝΤ) και πάνω σ' αυτά συζητάμε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Είναι ν' απορεί κανείς πώς ο Τσίπρας κατάφερε να μην πνιγεί μετά από τόσες «γαργάρες με ταβανόπροκες» που έκανε on camera. Επλεξε το εγκώμιο της Μέρκελ και του Σόιμπλε, κάνοντας την αυτοκριτική του για τα «go back» που κραύγαζε προεκλογικά (δεν τους είχε γνωρίσει από κοντά, είπε, και είχε άλλη εντύπωση γι' αυτούς!). Εκανε «γαργάρα» το «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα», που επαναλάμβαναν εν χορώ και κατά μόνας ο ίδιος, ο Τσακαλώτος, ο Τζανακόπουλος και άλλοι. Θα τα ψηφίσουν όλα στη Βουλή χωρίς προϋποθέσεις και μετά θα περιμένουν να γίνει η συζήτηση για το χρέος.

Δεν έχει καμιά πρακτική σημασία πότε θα γίνει η συζήτηση για το χρέος, γιατί στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις (αλλιώς το ελληνικό κράτος θα χρεοκοπήσει). Νέες ρυθμίσεις που δε θα μειώνουν το ύψος του χρέους, αλλά θα τραβάνε πιο πίσω τις δόσεις, οι οποίες φυσικά θα συνοδεύονται από νέους όρους επιτροπείας. Ομως το πότε θα γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις είναι δουλειά των Γερμανών και του ΔΝΤ. Του Τσίπρα δεν του πέφτει λόγος. Μπορεί όσο διαρκούσε το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης» να επαναλάμβανε διαρκώς «δεν συμφωνούμε αν στο πακέτο δεν είναι και τα μέτρα για το χρέος», τώρα όμως που το σόου έλαβε τέλος, έκανε την κωλοτούμπα του και άφησε τα «μεγάλα παιδιά» να ρυθμίσουν το διαδικαστικό θέμα στο μεταξύ τους παζάρι. Κι επειδή το χούι δεν κόβεται, πέταξε και την αγωνιστική παρόλα: αν δεν μας δώσουν τα μέτρα για το χρέος, δε θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε από τώρα για το 2019 και το 2020! Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Δεν ξέρει καν αν θα είναι πρωθυπουργός, για να συμφωνήσει αυτός στις νέες απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών, που δε θα κάνουν τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους (επιμήκυνση λήξεων κάποιων ομολόγων), χωρίς να εξασφαλίσουν παράταση της μνημονιακού τύπου επιτροπείας.

Προς το παρόν, μένουν αυτά που συμφωνήθηκαν στη Βαλέτα. Πρόσθετα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (δηλαδή μεταξύ 3,6 και 3,8 δισ., γιατί το ΑΕΠ θα αυξηθεί σχετικά) για το 2019-2020. Μέτρα καθαρά αντιλαϊκά, στοχευμένα να πλήξουν αποκλειστικά συνταξιούχους και εργαζόμενους: 1% θα πάρουν από τις συντάξεις και 1% από τη μείωση του αφορολόγητου. Μένει να δούμε αν θα τα πάρουν μισά-μισά το 2019 και το 2020 ή αν θα βάλουν ρήτρα να τα πάρουν όλα μαζί το 2019, υπό κάποιες δημοσιονομικές προϋποθέσεις.

Ναι, αλλά υπάρχουν και τα αντίμετρα, λέει ο Τσίπρας πιπιλώντας την ίδια καραμέλα. Είναι τόσο σοβαρά αυτά τα αντίμετρα που οι ιμπεριαλιστές δανειστές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα μνημονεύσουν. Τους αφήνουν αδιάφορους. Για παράδειγμα, μια μέρα μετά τη συμφωνία της Βαλέτας, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φον Τισενχάουζεν, είπε πως αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού το 2019 και μεταρρύθμιση του φορολογικού το 2020. Αυτά τα δύο μέτρα πρέπει τώρα να μετουσιωθούν σε νόμους και ο Τσακαλώτος είπε ότι αυτό θα συμβεί το ταχύτερο δυνατόν. Τελεία και παύλα. Τα αντίμετρα, που μπορούν να νομοθετηθούν αλλά θα εφαρμοστούν μόνο αν πιαστούν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» του 3,5% του ΑΕΠ, δεν τα ανέφερε καν. Και θα είναι σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τα αντίμετρα, όχι ό,τι θέλουν οι Τσιπραίοι: τα γνωστά φιλανθρωπικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης που απλώνουν και βαθαίνουν στον ελληνικό λαό και φορολογικά μέτρα «αναπτυξιακού χαρακτήρα», δηλαδή προς όφελος των καπιταλιστών.

Τι γίνεται με τα «πρωτογενή πλεονάσματα» για την περίοδο μετά το 2018; Εχουν από πέρυσι το Μάη συμφωνήσει ότι το 3,5% θα διατηρηθεί «και μεσοπρόθεσμα». Τι διάρκεια θα έχει αυτό το «μεσοπρόθεσμα»; Μέχρι στιγμής, οι Τσιπραίοι είναι σιωπηλοί σαν τη Σφίγγα. Δεν ξέρουμε αν έχουν ήδη συμφωνήσει τη διάρκεια, αν αυτό θα το συζητήσουν αυτές τις μέρες με την τρόικα ή αν θα αφεθεί για δεύτερο χρόνο. Δύσκολο, πάντως, να τους αφήσει ο Σόιμπλε χρονικά περιθώρια, όταν μάλιστα θέλει να δείξει στο διψασμένο για «αίμα» γερμανικό εκλογικό σώμα ότι «σφίγγει τα χαλινάρια στους τεμπέληδες Ελληνες».

Δεν είναι, όμως, μόνο η προνομοθέτηση των αντιλαϊκών μέτρων για το 2019-2020. Ο Σταθάκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στην πρώτη κιόλας συνάντηση με την τρόικα ολοκλήρωσαν σχεδόν το «πακέτο ΔΕΗ». Θα δούμε τι θα ψηφίσουν, όμως «έξις δευτέρα φύσις». Οι πληροφορίες λένε πως θα βγάλουν στο σφυρί το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με ρήτρα πως αν δεν υπάρξει το κατάλληλο ενδιαφέρον από τους «επενδυτές», να βγάλουν στο σφυρί και υδροηλεκτρικές μονάδες. Δε θέλει και πολλή σκέψη για να αντιληφθούμε ότι οι «επενδυτές» δε θα δείξουν κανένα ενδιαφέρον για τις παλιές λιγνιτικές μονάδες, οπότε θα βγουν «αναγκαστικά» στο σφυρί και οι υδροηλεκτρικές, που είναι το «φιλέτο».

Περιμένουμε, επίσης, να μάθουμε ποιες ΔΕΚΟ θα περάσουν στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος για να «αξιοποιηθούν». Γιατί, όπως είπε ο Τσίπρας, «εμείς δεν πουλάμε μπιρ παρά τον δημόσιο πλούτο». Το είδαμε αυτό με το ξεπούλημα του Ελληνικού (και τα δασοκτόνα αίσχη του Φάμελλου και του Φλαμπουράρη), με το ξεπούλημα των αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, με το ξεπούλημα του ΟΛΘ στη γερμανογαλλική κοινοπραξία (γράφουμε σχετικά στη σελίδα 7).

Μούγκα, επίσης, μέχρι στιγμής για τα εργασιακά. Καταφέραμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις, είπε ανερυθρίαστα -όπως πάντοτε- ο Τσίπρας. Ο Τσακαλώτος, όμως, είχε πει στη Βαλέτα ότι «θα αρχίσουν οι συλλογικές συμβάσεις να επιστρέφουν σε κάτι που προσεγγίζει την κανονικότητα τον Σεπτέμβριο του 2018». Και ο νοών νοείτω. Στο εργασιακό υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία δεν ακούγεται κουβέντα. Εδώ διέρρευσαν, εντελώς στα ξεκούδουνα (;) ότι η τρόικα απαιτεί λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο! Τι λέει η κυβέρνηση δεν μας είπαν, όμως.

ΥΓ1. Και οι συριζαίοι; Θα πάνε στη Βουλή να ψηφίσουν, χωρίς προηγουμένως να συγκληθούν τα κομματικά όργανα; Το πολύ για κάποια συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας το κόβουμε. Και η κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να συγκληθεί, για ν' ακούσει το λογύδριο του αρχηγού και ν' αναφωνήσει στο τέλος εν χορώ «πάμε γερά». Η κεντρική επιτροπή ίσως να μην προλάβει. Αυτή έκανε την ομαδική ψυχοθεραπεία της το Σάββατο του Λαζάρου. Και εμφανίστηκαν και… αντάρτες (Φίλης, Δρίτσας, Χριστοδουλοπούλου και άλλοι δυσαρεστημένοι ανασχηματισθέντες πρώην υπουργοί). Κατέθεσαν και κείμενο… γκρίνιας, το οποίο όμως δεν μπήκε σε ψηφοφορία, αλλά -μετά από έναν τακτικό ελιγμό του… στρατηγού Τσακαλώτου- αποφασίστηκε να… πάει για συζήτηση στις οργανώσεις. Ετσι, ανακουφισμένοι, ψήφισαν όλοι μαζί την απόφαση που εισηγήθηκε ο Τσίπρας και αναχώρησαν για τις πασχαλινές διακοπές τους. Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης», ολοκληρώθηκε και το σόου «εσωκομματικό αντάρτικο».

ΥΓ2. Η αγωνία να διατηρηθείς στην εξουσία ασκώντας μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική σε κάνει και χυδαίο. Σε επίπεδο Αδωνι Γεωργιάδη. Ετσι, ο Τσίπρας δε θέλει ν' ακούσει ότι ο ελληνικός λαός κακοπερνάει. Αυτός κυκλοφορεί, είπε, και το μόνο που είδε είναι η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων χρόνων για το Πάσχα! Αρα, λεφτά υπάρχουν και να πάψουμε να γκρινιάζουμε. «Γεμάτες είναι οι καφετέριες» που λένε κάποιοι. 'Η «υπάρχει ακόμα λίπος για κάψιμο» που λένε κάποιοι χυδαίοι νεοφιλελεύθεροι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔασοκτόνο ξεσάλωμα
Επόμενο άρθρο Eκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους

Σχετικά Αρθρα

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

1920: Δεκατρείς νεκροί και περισσότεροι από σαράντα τραυματίες σε ιρλανδική εξέγερση κατά των Βρετανών (Μπέλφαστ).

1945: Σε πηγάδι του Μελιγαλά ανακαλύπτονται τα 1.200 πτώματα της φονικής μάχης του Σεπτέμβρη του 1944.

1964: Βιαιότητες εναντίον Ελλήνων σε Αγκυρα και Σμύρνη.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της «Εσσο Πάππας» στο Σύνταγμα και στο μέγαρο της Εμπορικής Τράπεζας στη Σοφοκλέους.

1975: Επεισόδια για τις χτεσινές εκτελέσεις των πέντε Βάσκων, η αστυνομία πυροβολεί έξι Βάσκους σε διαδηλώσεις, κηρύσσεται γενική απεργία.

1979: Βόμβα του IRA στη Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες.

1980: Βόμβα στο κτήριο του ΕΟΤ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo