Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ολα του Brexit δύσκολα…
Διεθνή

Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

Ολα του Brexit δύσκολα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Οκτ 2016, 00:00

Μέχρι τον προσεχή Μάρτη θα έχουμε ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC η Τερίζα Μέι, που διαδέχτηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία. Και μετά από την ενεργοποίηση του άρθρου 50, θα υπάρξει ένας «μεγάλος νόμος κατάργησης» της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που έχει ενσωματωθεί στο βρετανικό δίκαιο.

Ως εδώ καλά. Η Μέι εμφανίζεται ενώπιον της εκλογικής πελατείας των Συντηρητικών, που ήταν αυτή που κατεξοχήν στήριξε το Βrexit, συνεπής σ’ αυτό που διακήρυξε όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία: «Brexit σημαίνει Brexit». Τι θα γίνει, όμως, με τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της βρετανικής κεφαλαιοκρατίας (αλλά και τις κεφαλές των Τόρις, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Μέι), που στήριξαν το Bremain;

Στην ίδια συνέντευξη στο BBC η Μέι περιέγραψε τα πράγματα ειδυλλιακά: θα φύγουμε από την ΕΕ, αλλά θα διατηρήσουμε το καθεστώς της ελεύθερης αγοράς, της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και υπηρεσιών, από τις χώρες-μέλη της ΕΕ στη Βρετανία και από τη Βρετανία στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Δε θα διατηρήσουμε όμως την ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων. Δε θα επιτρέψουμε να εισέρχονται στη Βρετανία για εργασία παρά μόνο υψηλού επιπέδου εργαζόμενοι σε τομείς που τους έχει ανάγκη η βρετανική οικονομία. Και ο κοινοτικός προϋπολογισμός; Απ’ όσο είδαμε δεν έγινε κουβέντα, αλλά είναι προφανές πως μια χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ δεν έχει και καμιά υποχρέωση έναντι του προϋπολογισμού της. Η Θάτσερ είχε διαπραγματευθεί (και είχε κερδίσει) εξαιρέσεις, ο Κάμερον διαπραγματεύτηκε (και κέρδισε) περισσότερες εξαιρέσεις, αλλά με το Brexit όλ’ αυτά δεν έχουν καμιά σημασία.

Σαν να λέμε, η Μέι περιέγραψε μια σχέση στο πλαίσιο της οποίας η Βρετανία θα διατηρεί τα προνόμια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, αλλά δε θα έχει καμιά από τις υποχρεώσεις της. Και γιατί οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, ο γερμανογαλλικός άξονας σε πρώτο πλάνο, να δεχτούν μια ετεροβαρή, προνομιακή υπέρ της Βρετανίας σχέση; Γιατί υπάρχουν οικονομικοί δεσμοί (εμπορικοί, βιομηχανικοί, τραπεζιτικοί) ανάμεσα στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη είναι η πρόχειρη απάντηση.

Πρόχειρη είναι η απάντηση γιατί βλέπει τα πράγματα μόνο από μια πλευρά. Πράγματι, καμιά πλευρά δε θέλει να διαρραγούν οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη, όμως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ηπειρωτικής Ευρώπης δεν είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν στον βρετανικό ιμπεριαλισμό να μετατρέψει σε προνόμιο αυτό που όλες οι κορυφές του πολιτικού της συστήματος δεν ήθελαν (το Brexit). Τα πραγματικά δεδομένα σε ένα συμπέρασμα οδηγούν: το παζάρι ανάμεσα στη Βρετανία και τον γερμανογαλλικό άξονα για τη διαμόρφωση μιας νέας συμφωνίας, με τη Βρετανία εκτός ΕΕ, θα είναι σκληρό. Δε θα είναι ένας υγιεινός περίπατος της Μέι, μπροστά στις λεοπάρ γόβες της οποίας θα γονατίσουν η Μέρκελ και ο Ολάντ.

Η Μέρκελ και ο Ολάντ; ‘Η μήπως οι διάδοχοί τους; Αν η Μέι ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας το αργότερο το Μάρτη του 2017, όπως είπε στο BBC, θα βρει τη Γαλλία πάνω στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας (οι προεδρικές εκλογές είναι Απρίλη-Μάη). Και στη Γερμανία, τα κόμματα θα ετοιμάζονται για τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Για τον Ολάντ αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν ότι πρέπει «να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα» για να ξανακλεγεί, ενώ για την Μέρκελ υπάρχει απλώς το 50-50. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν ο γάλλος πρόεδρος πάνω στο άναμμα της προεκλογικής περιόδου και η γερμανίδα καγκελάριος στην τελική ευθεία προς τις εκλογές να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση που θα υπαινίσσεται έστω ότι είναι διατεθειμένοι να δεχτούν έστω και κατ’ ελάχιστο τις βρετανικές αξιώσεις. Θα ήταν σαν να έριχναν νερό στο μύλο των λεγόμενων ευρωσκεπτικιστών δυνάμεων, του εθνικοφασιστικού κόμματος της Λεπέν στη Γαλλία, της ακροδεξιάς ΑfD στη Γερμανία.

Αν η Μέι ζητήσει το Μάρτη του 2017 την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας, υπάρχει ένα περιθώριο δύο ετών μέχρι την ολοκλήρωση της αποχώρησης. Αρα, οποιαδήποτε επί της ουσίας συζήτηση δεν πρόκειται ν’ αρχίσει πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινόπωρου. Κι όταν αρχίσει, θα είναι ένας σκληρός ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για τον καθορισμό μιας νέας (;) σχέσης ανάμεσα στο βρετανικό ιμπεριαλισμό και το ευρωενωσίτικο ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της ηπειρωτικής Ευρώπης. «Δεν έχουν κανένα σχέδιο, βρίσκονται ακόμα στη φάση της εξέτασης των φακέλων που σχετίζονται με το Brexit», έγραφε ειρωνικά η γαλλική «Μοντ» για τη βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη ευρωπαίο διπλωμάτη.

Οταν στο βρετανικό δημοψήφισμα κέρδισε το Brexit , γράψαμε ότι τίποτα στην Ευρώπη δε θα είναι όπως πριν. Η εκτίμησή μας ήδη επιβεβαιώνεται. Την επόμενη διετία θα ζήσουμε τις λεπτομέρειες των κυοφορούμενων αλλαγών. Το μόνο βέβαιο είναι πως καμιά από αυτές τις αλλαγές δε θα αφορά το προλεταριάτο στην ηπειρωτική Ευρώπη και στα βρετανικά νησιά.  Για το προλεταριάτο ισχύει η γνωστή αφρικανική παροιμία: «όταν στο βάλτο συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

Συνεχίζεται το Εφετείο για τον Επαναστατικό Αγώνα
Επόμενο άρθρο

Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

Οταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια

Σχετικά Αρθρα

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

Διεθνή 7 Ιούλ 2025, 18:57

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

Διεθνή 7 Ιούλ 2025, 13:00

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 21:34

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:54

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:16

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 11:15
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    17Ν
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Εφετείο 17Ν
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    ΕΛΑ
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Ποιοι είμαστε
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Επικοινωνία
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Όροι χρήσης
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Ποιοι είμαστε
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Επικοινωνία
  • Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Το ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι θα είναι σκληρό

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo