Το πανελλήνιο ρεκόρ κωλοτούμπας κατέκτησαν επαξίως οι «οικολόγοι» Ι. Τσιρώνης και Γ. Δημαράς. Εως τώρα, οι βουλευτές που απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν (λέγε με Καμμένο, ας πούμε) έπαιζαν καναδυό μέρες με την απειλή. Τσιρώνης και Δημαράς έπαιξαν μόνο δυο ώρες! Το πρωί διέρρευσαν ότι θα καταψηφίσουν, αμέσως τους κάλεσε για «μασάζ» ο κυρ-Αλέκος (σιγά μην έγινε σύσκεψη με τον Τσίπρα, όπως ειπώθηκε) και η λύση βρέθηκε.
Θα μας πείτε, βέβαια, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια, αφού το νομοσχέδιο σε λίγη ώρα έπρεπε να ψηφιστεί. Μα αυτό ακριβώς λέμε. Το ότι οι εταιρίες ύδρευσης θα μπουν στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος ήταν γνωστό τουλάχιστον πριν από ένα δεκαήμερο. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή. Στις Επιτροπές συζητήθηκε σε πρώτη και δεύτερη ανάγνωση το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας. Και οι «οικολόγοι» δεν είπαν τίποτα μέχρι την Τρίτη το πρωί, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα συζητιόταν και θα ψηφιζόταν στην Ολομέλεια της Βουλής. Είναι πιθανό να γινόταν καυγάς μέσα στο ίδιο το «κόμμα» των Οικολόγων Πρασίνων και στο τέλος να πιέστηκαν οι Τσιρώνης και Δημαράς να γίνουν… αντιρρησίες, ενώ αυτοί δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Το λέμε γιατί στο Μαξίμου, στη συνάντηση με τον κυρ-Αλέκο, συμμετείχαν και άτομα από το κόμμα, όχι μόνο οι δύο βουλευτές.
Εν πάση περιπτώσει, η λύση που βρέθηκε ήταν ασορτί με την πολιτική αθλιότητα της συγκεκριμένης πολιτικής γκρούπας. Στο άρθρο 2 του πολυνομοσχέδιου, που αναφέρονται οι ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος, προστέθηκε η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις». Ομως, ο σεβασμός προς το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις είναι αυτονόητος για κάθε νομοθέτημα που ψηφίζει η Βουλή. Η προσθήκη απλώς επανέλαβε αυτό το αυτονόητο και δεν προσέδωσε κάποια υπερβάλλουσα ισχύ στη διάταξη. Ακόμα, στην αιτιολογική έκθεση προστέθηκε η φράση ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου» από αυτές! Μια άνευ σημασίας φράση, γιατί η αιτιολογική έκθεση περιγράφει ένα σκεπτικό και δεν αποτελεί κάποιο νομικά δεσμευτικό κείμενο. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι αιτιολογικές εκθέσεις δε δημοσιεύονται στο ΦΕΚ μαζί με τα νομοσχέδια, αλλά μπορεί να τις βρει κάποιος μόνο στα πρακτικά της Βουλής.
Από τρισάθλιους ηθοποιούς μόνο άθλιο θέατρο μπορεί να παιχτεί. Γι' αυτό και οι «οικολόγοι» βουλευτές κατετάγησαν με τεράστια πλειοψηφία στη χορεία των σαλτιμπάγκων.
ΥΓ. Η νομοτεχνική βελτίωση για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ικανοποίησε τους… ακροβάτες Τσιρώνη και Δημαρά, αλλά άφησε ακάλυπτο τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ και ξεμπρόστιασε τον Τσακαλώτο. Αν για να προστατευθούν οι εταιρίες του νερού από την ιδιωτικοποίηση χρειαζόταν η συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση, τότε σημαίνει ότι η ένταξη στο Υπερταμείο έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση και ότι οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ της κοινής ωφέλειας μένουν ακάλυπτες και θα ιδιωτικοποιηθούν.