Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ναρκισσιστική διαταραχή
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ιστορίες της παιδικής χαράς
Πολιτική

Ιστορίες της παιδικής χαράς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούλ 2016, 00:00

Και η πιο δημοκρατική αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι παρά δικτατορία της αστικής τάξης πάνω στο προλεταριάτο και τις άλλες εργαζόμενες τάξεις. Τα σοφά λόγια του Μαρξ μας ήρθαν στο μυαλό καθώς δια-βάζαμε τον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων για τα όσα «αποκαλύπτει» ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα», που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά. Ο φιλελεύθερος οικονομολόγος περιγράφει ένα καθεστώς στο οποίο ο στρατός θα αναλάμβανε να επιβάλει την εσωτερική τάξη. Ενα ανοιχτά δικτατορικό καθεστώς, δηλαδή.

Οι προοδευτικοί και αριστεροί, που ομνύουν στη δημοκρατία και τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, εισηγούνταν την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επιτευχθεί το πέρασμα σε νέο νόμισμα. Κατά τη διαδικασία αυτής της μετάβασης, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών. Δηλαδή, οι υπουργοί που έχουν υπό την πολιτική τους διοίκηση το στρατό και την αστυνομία (κατά αξιολογική σειρά).

Δείγμα παιδικής χαράς ήταν, βέβαια, αυτό το κατά Γκαλμπρέιθ «Plan Β» ή κατά Μπαρουφάκη «Plan Χ». Γιατί να επιστρατευθεί ένα τέτοιο σχέδιο, όταν ο Σόιμπλε εισηγούνταν αυτό να γίνει ομαλά, μέσα από τις ευρωενωσίτικες διαδικασίες και με δανεισμό 50 δισ. ευρώ του ελληνικού κράτους; Ομως, το γεγονός ότι ακόμα και ένα σχέδιο παιδικής χαράς χρειαζόταν -κατά τους εμπνευστές του- στρατιωτικό νόμο για να επιβληθεί, δείχνει την ουσία της αστικής δημοκρατίας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι Τσιπραίοι πέταξαν στα σκουπίδια το σχέδιο που έφτιαξαν οι φίλοι του Μπαρουφάκη. Αν μη τι άλλο, ήξεραν πολύ καλά ότι δε θα προλάβαιναν να κάνουν βήμα στην εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Οπως είμαστε βέβαιοι ότι ο Γκαλμπρέιθ, που βγαίνει και αποκαλύπτει μια δουλειά που του ανατέθηκε (μήπως να μας έλεγε και πόσο πήρε για να… παίξει Age of empires;) υπό τον όρο της διατήρησης του απόρρητου, το κάνει για να «σπρώξει» το βιβλίο του. Ομως, αν πιστέψουμε τον Γκαλμπρέιθ, το πόνημα παραδόθηκε υπό μορφή «εκτενούς υπομνήματος» στην κυβέρνηση. Αρα, παραλήφθηκε επισήμως, πληρώθηκε, κάπου πρέπει να υπάρχει. Κι αυτό από μόνο του συνιστά πρόβλημα (πολιτικό σίγουρα, αλλά ίσως και ποινικό).

Σ' αυτό πατάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και «κοπανάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολ' αυτά ήταν γνωστά, βέβαια, αλλά δεν έχουν και τίποτ' άλλο πέρα από μια ξαναζεσταμένη σούπα. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πουλήσει δημοκρατισμό με το νέο εκλογικό νόμο, οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα κάνουν ρελάνς με κατηγορίες περί προετοιμασίας πραξικοπήματος, αφού ο Γκαλμπρέιθ τους προσφέρει την ευκαιρία στο πιάτο. Θα ανακινήσουν ζητήματα εξεταστικών επιστροπών στη Βουλή και καθετί σχετικό, προσπαθώντας να αλλάξουν την ατζέντα και να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι Τσιπραίοι ψιλοαιφνιδιάστηκαν από το θόρυβο γύρω από το «σχέδιο πραξικοπήματος» του Γκαλμπρέιθ, που ξέσπασε μάλιστα ενόσω ο Τσίπρας βρισκόταν στην Κίνα και όσο να 'ναι θόλωσε την αναπτυξιολογική προπαγάνδα που είχαν σχεδιάσει. Στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο ο δικός τους σχεδιασμός προέβλεπε οικειοποίηση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη του 2015.  Γι' αυτό ξαμολύθηκαν στα ΜΜΕ τα στελέχη να κάνουν δηλώσεις, γι' αυτό το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου έγραψε τέσσερα διαδοχικά tweets με την υπογραφή του Τσίπρα. «Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει. Ενα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές» έγραψε ο Τσίπρας σ' ένα κρεσέντο πολιτικής αγυρτείας.

Παράλληλα, το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου είχε σχεδιάσει και μια συντονισμένη επίθεση ενάντια στον Μπαρουφάκη, περιμένοντας προφανώς δικές του παρεμβάσεις ενόψει επετείου του δημοψηφίσματος. Ετσι, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του Τσακαλώτου στην ΕΡΤ, βγήκαν διαδοχικά ο Παππάς και ο Κοτζιάς, ισχυριζόμενοι ότι ο Μπαρουφάκης εισηγούνταν από το Φλεβάρη του 2015 να συνεχίσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή να κλείσει την 5η αξιολόγηση του δεύτερου Μνημόνιου.

Παππάς: «Είναι μια πάρα πολύ φρέσκια κυβέρνηση και έχει και εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Θα ήταν μια οδυνηρή νομίζω επιλογή, την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας, την τετράμηνη επέκταση».

Κοτζιάς: «Πρέπει να πω -κάποτε πρέπει να ειπωθούν όλα- ότι ο κ. Βαρουφάκης επέμενε να κλείσουμε επιτόπου διότι έλεγε ότι κινδυνεύουνε να κλείσουνε τα ATM και ότι θα έπαιρνε πάνω του την κακή συμφωνία του Φλεβάρη. Μια συμφωνία που ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν που πήραμε στη δεύτερη διαπραγμάτευση, χάρη και στο δημοψήφισμα».

Ο Τσακαλώτος επιβεβαίωσε πλήρως τους συναδέλφους του, δείχνοντας ότι ήταν στο κόλπο. Οπως είπε, ο Μπαρουφάκης πρότεινε «να συμφωνήσουμε με το κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης, αν θέλετε να το πούμε με αυστηρούς όρους». Στη συνέχεια, κυριολεκτικά για ξεκάρφωμα, έσπευσε να συμπληρώσει: «Κοιτάξτε, υπήρχαν πολλές απόψεις εκείνη τη στιγμή και εγώ δεν θα σχολιάσω τι είπε ο καθένας. Θεωρώ ότι μια κυβέρνηση έχει μια συλλογική ευθύνη, ακούγονται απόψεις και εκεί τελειώνει για εμένα το θέμα, όλοι έχουμε την ευθύνη».

Ο Μπαρουφάκης τους αντιμετώπισε περιφρονητικά, με ένα σαρκαστικό tweet, ενώ ο Γκαλμπρέιθ επανήλθε με δηλώσεις για το πώς τον Μάρτη πήρε εντολή να ετοιμάσει το «Plan X», πώς έκαναν τις ετοιμασίες κρυφά και εκτός Ελλάδας και άλλες γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Ετσι, ο ισχυρισμός των ανθρώπων του Μαξίμου ότι ο Μπαρουφάκης έντρομος πρότεινε τον Φλεβάρη να συνεχίσουν το δεύτερο Μνημόνιο, κλείνοντας την τελευταία αξιολόγηση (αυτή που προσπαθούσε να κλείσει ο Χαρδούβελης με το περιβόητο μέιλ του), δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Μπαρουφάκης με τον κολλητό του τον Γκαλμπρέιθ ετοίμαζαν σχέδιο αποχώρησης από το ευρώ, με την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα εφάρμοζε κυρίως ο στρατός.

Εμείς, φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος πρότεινε τι εκείνη την περίοδο. Και οι «αποκαλύψεις» κατά Μπαρουφάκη έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση. Ολοι θυμόμαστε ότι τον έδιωξαν αμέσως μετά το δημοψήφισμα, διαρρέοντας ότι το απαίτησαν οι δανειστές, επειδή μπαχάλευε τις συνεδριάσεις του Eurogroup και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζί του. Ο Μπαρουφάκης αποπέμφθηκε τότε σαν ήρωας, σαν ο σκληρός της κυβέρνησης, ώστε να αναλάβει ο «ρεαλιστής» Τσακαλώτος και να ετοιμάσει συμφωνία, αποτελώντας δίδυμο με τον Χουλιαράκη, που δεν ήταν τότε υπουργός, ήταν όμως ο εκπρόσωπος στο EuroWorkingGroup που τον αποδέχονταν οι «θεσμοί». Αυτά έλεγαν τότε οι διαρροές που τις έκαναν οι ίδιοι οι Τσιπραίοι.

Ξέρουμε, όμως, και κάτι που πολλοί θέλουν να ξεχαστεί. Πριν την περιβόητη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, που είχε προδιαγράψει τα πάντα, είχε υπάρξει άλλη συμφωνία στο Eurogroup, από την οποία υπαναχώρησε ο Τσίπρας. Η συμφωνία υπογράφηκε στις 11 Φλεβάρη από τον Δραγασάκη, που ήταν τότε ο επικεφαλής της ελληνικής εκπροσώπησης στο Eurogroup, συνοδευόμενος από τον Μπαρουφάκη. Υποχρέωσαν τον Δραγασάκη να πάρει πίσω την υπογραφή του, αυτός έκτοτε εξαφανίστηκε, έγινε ένα ακόμα άγονο Eurogroup στις 16 Φλεβάρη και στις 20 υπέγραψαν τη συμφωνία.

Τα δημοσιεύματα τότε έλεγαν πως εκείνος που εισηγήθηκε στον Τσίπρα να παρθεί πίσω η υπογραφή κάτω από το ανακοινωθέν της 11ης Φλεβάρη ήταν ο Μπαρουφάκης. Δηλαδή, ο Μπαρουφάκης παρουσιαζόταν σαν ο «σκληρός» και ο Δραγασάκης σαν ο «υποχωρητικός». Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε, δεν ήμασταν μπροστά στις συσκέψεις τους. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτό που υπέγραψαν στις 27 Φλεβάρη ήταν η συνέχιση του δεύτερου Μνημόνιου, με προοπτική να υπογράψουν ένα τρίτο. Κι αυτό αποτυπώθηκε στη δήλωση που έκανε το ιμπεριαλιστικό κάθαρμα, ο Σόιμπλε, φεύγοντας από το Eurogroup της 20ής Φλεβάρη: ««Θεωρώ πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα που υπέγραψε στους ψηφοφόρους που την επέλεξαν»!

Γράφαμε στο φύλλο μας της 26ης Φλεβάρη του 2015: Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υπέστη το μοιραίο. Το προδιαγεγραμμένο για κάθε αστική δύναμη που εκπροσωπεί τον ψωραλέο ελληνικό καπιταλισμό και προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τις κεντροευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτές τις δυνάμεις, για τις οποίες η ΕΕ δεν είναι «η Ευρώπη της ισότητας και της αλληλεγγύης», όπως ανερυθρίαστα λένε οι πολιτικοί απατεώνες τύπου Τσίπρα, αλλά μια συμφωνία για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής στο ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με τη δύναμη του κεφαλαίου που κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη διαθέτει. Οποιος/α αρέσκεται στο παραμύθιασμα και στη μασκαράτα μπορεί να περιοριστεί στα non paper του Παππά, στις παπάρες του Γαβρίλου και στις μπαρούφες του Μπαρουφάκη. Οταν συνέλθει από το «χανγκόβερ» του καρναβαλιού, ίσως να θελήσει να μάθει και κάτι περισσότερο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροκλητική βοήθεια στους νεοναζί δολοφόνους
Επόμενο άρθρο Το μεγάλο παζάρι για τις άδειες

Σχετικά Αρθρα

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo