Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κήρυξαν πόλεμο στους πρόσφυγες
Πολιτική

Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κήρυξαν πόλεμο στους πρόσφυγες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Φεβ 2016, 00:00

Από την αρχή αυτής της εβδομάδας, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία Μέρκελ-Νταβούτογλου για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, στην Ελλάδα συζητούν για τα «εθνικά συμφέροντα» και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Για την ουσία του ζητήματος δεν συζητούν καθόλου.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι η ιμπεριαλιστική ΕΕ κηρύσσει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και μετανάστες, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον με μύριες όσες ταλαιπωρίες και κινδύνους και πληρώνοντας ένα ολοένα και βαρύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, εμπλέκοντας στην αντιμετώπισή τους την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση, που έχει ήδη εγκριθεί από τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ, συνιστά από μόνη της υπέρβαση των όσων γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ως στρατός και η αντιμετώπισή τους ανατίθεται σε μια στρατιωτική δύναμη. Οι κανόνες εμπλοκής της αστυνομικής δύναμης (ελληνικό Λιμενικό Σώμα και Frontex) κρίνονται ανεπαρκείς, προφανώς διότι περιλαμβάνουν αρχικά την προσπάθεια ανάσχεσης και μετά τη διάσωση. Στη θέση τους μπαίνουν οι κανόνες εμπλοκής μιας στρατιωτικής δύναμης, οι οποίοι είναι εντελώς διαφορετικοί, αφού μια στρατιωτική δύναμη πρώτα επιδιώκει την ανάσχεση κι αν ο «εισβολέας» δεν υπακούσει, προχωρά στη βύθισή του.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών δεν έγινε από τη Γερμανία επειδή δήθεν Ελλάδα και Τουρκία αρνήθηκαν τις κοινές περιπολίες. Αν επρόκειτο απλά για περιπολίες, θα αύξαναν τη δύναμη της Frontex. Εμπλέκουν το ΝΑΤΟ γιατί θέλουν ν' αλλάξουν τους κανόνες εμπλοκής και να τους κάνουν πολεμικούς. Θέλουν να στείλουν έμπρακτο μήνυμα στους πρόσφυγες και μετανάστες, πως από τώρα και μετά δε θα μπορούν να υπολογίζουν σε διάσωσή τους. Αντίθετα, θα έχουν ν' αντιμετωπίσουν ανατροπές και βυθίσεις των σκαφών που τους μεταφέρουν, αν οι ίδιοι δεν τα γυρίσουν πίσω. Ευελπιστούν ότι μερικές εμπλοκές των νατοϊκών πολεμικών σκαφών με τα πλοιάρια που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες και μερικά πολύνεκρα ναυάγια θα στείλουν το μήνυμα στις χώρες προέλευσης των μεταναστών ότι το Αιγαίο είναι πια σφραγισμένο.

Αυτή η απόφαση, που πριν την προωθήσει η Γερμανία δε ζήτησε καν τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης (η Μέρκελ απλά τηλεφώνησε εκ των υστέρων στον Τσίπρα για να του ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Νταβούτογλου), έγινε δεκτή στην Ελλάδα από μια κυβέρνηση που αυτοχαρακτηρίζεται ως αριστερή! Δε χρειάζεται να θυμίσουμε τη σχέση της Αριστεράς με το ΝΑΤΟ, ιστορικά, από τότε που ιδρύθηκε. Εδώ, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε απλά με αποδοχή της ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά με αποδοχή της χρήσης της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ ενάντια σε άοπλους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν ειρηνικά το Αιγαίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τη μνημονιακή πολιτική και τώρα ταυτίζεται και με την κήρυξη πραγματικού πολέμου στους απελπισμένους που προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο. Αυτό το στίγμα θα το φέρουν ανεξίτηλα τα στελέχη και τα μέλη του που συναινούν στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Φυσικά, πέρα από την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών με τον πιο βίαιο τρόπο, με πολεμικά μέσα, παίζονται και γεωστρατηγικά παιχνίδια. Για παράδειγμα, το προσφυγικό πρόβλημα συνδέεται με τον πόλεμο στη Συρία και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις κατά των προσφύγων στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές κινήσεις στη συριακή σκακιέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τουρκικό καθεστώς εκμεταλλεύεται τη θέση-κλειδί που κατέχει για να αναβαθμίσει το ρόλο του. Οπως ζητά τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα τουρκοσυριακά σύνορα και εντός του συριακού εδάφους, υπό τουρκικό έλεγχο και υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, έτσι συμφώνησε και στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προσδοκώντας ότι μπορεί να κερδίσει πόντους στην πολιτική των «γκρίζων ζωνών», που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού κράτους.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν έφερε καμιά αντίρρηση στην απαίτηση των Γερμανών για εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ήταν οι βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτές οι βλέψεις, όμως, είναι συνυφασμένες με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις κατά πολιτών. Το ΝΑΤΟ θα είναι όχημα για την προβολή των τουρκικών βλέψεων και όχι για την ανάσχεσή τους. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της τουρκικής αρμάδας, η τουρκική πλευρά θα προβάλλει διάφορες αξιώσεις ως προς τα όρια ευθύνης της. Θα τις προβάλλει, χωρίς αναγκαστικά να προχωρά σε εκβιαστικές ενέργειες ή να της κάνει πλάτες η νατοϊκή διοίκηση. Ομως και μόνο η προβολή τους θα είναι νόμιμη ως ενέργεια και σ' αυτό το κέρδος αποβλέπει η τουρκική πλευρά. Δηλαδή, ακόμα και στον τομέα των υποτιθέμενων «εθνικών συμφερόντων», το ελληνικό κράτος χάνει και δεν κερδίζει.

Ομως το πιο σημαντικό -επαναλαμβάνουμε- είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε πόλεμο κατά των προσφύγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Το Μνημόνιο είναι το ευαγγέλιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Επόμενο άρθρο

Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ο κάβος είναι για τους Τσιπραίους, όχι για τον ελληνικό λαό

Σχετικά Αρθρα

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 15 Μάι 2026, 13:03

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Πολιτική 14 Μάι 2026, 21:42

Προκαλούν οι Ουκρανοί

Πολιτική 14 Μάι 2026, 14:26

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

Πολιτική 13 Μάι 2026, 10:06

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

Πολιτική 12 Μάι 2026, 22:18

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

Πολιτική 12 Μάι 2026, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    17Ν
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εφετείο 17Ν
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    ΕΛΑ
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Ποιοι είμαστε
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Επικοινωνία
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Όροι χρήσης
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Ποιοι είμαστε
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Επικοινωνία
  • Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo