Εκτός από το πολύ καλό θέαμα που πρόσφεραν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, η αναμέτρηση της Αρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου είχε και μια πρωτότυπη διαμαρτυρία. Οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν στο γήπεδο αφού είχαν συμπληρωθεί τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις πολύ ακριβές τιμές των εισιτηρίων.
Στο πανό που σήκωσαν στην εξέδρα του Εμιρεϊτς (φωτογραφία) το σύνθημα έλεγε: «Το ποδόσφαιρο είναι τίποτα χωρίς φιλάθλους». Ευθεία αναφορά στο ότι τα ακριβά εισιτήρια σε εποχή οικονομικής κρίσης θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των φιλάθλων στις εξέδρες. Τη διαμαρτυρία των γερμανών οπαδών υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες οι οπαδοί της Αρσεναλ, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό και τη δική τους διαμαρτυρία.
Στο σημείο αυτό χρειάζεται να γίνει μια διευκρίνιση που έχει σημασία. Οι αυξημένες τιμές στα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα δεν ήταν μια μεμονωμένη απόφαση της διοίκησης της αγγλικής ομάδας για να εκμεταλλευτεί τη σημασία του αγώνα και να βάλει περισσότερα φράγκα στο ταμείο της, όπως συμβαίνει συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τιμές των εισιτηρίων στην Αγγλία είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη και η διαφορά σε σχέση με τα άλλα πρωτοκλασάτα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κυμαίνεται μεταξύ 20-30 ευρώ.
Για όσους αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο αποτελεί τρόπο ζωής για μια σημαντική μερίδα των κατοίκων της, η απάντηση μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, στην εποχή της πρωθυπουργίας της Μάργκαρετ Θάτσερ. Για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας Θάτσερ –εκτός των άλλων- είχαμε και τη μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής του οπαδικού κινήματος στην Αγγλία, με αφορμή την τραγωδία στο Χέιζελ, η οποία λειτούργησε ως παράδειγμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Ισως να μην είναι γνωστό, όμως ένα από τα βασικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για να εκδιωχθούν οι «χούλιγκαν» από τα αγγλικά γήπεδα ήταν η μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, γεγονός που -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κατασταλτικά μέτρα- έκανε απαγορευτικό το γήπεδο για τους φιλάθλους από τα φτωχολαϊκά στρώματα.