Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Οκτ 2013, 00:00

Η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε σε κάποιο πεδίο μάχης στη Συρία. Σε μια από τις ανατολικές ακτές της Σικελίας τραβήχτηκε. Τα αραδιασμένα πτώματα ανήκουν σε δεκατρείς μετανάστες και ξεβράστηκαν στην ακτή την περασμένη Δευτέρα. Η ακτοφυλακή εκτίμησε πως οι μετανάστες προσπαθούσαν να βγουν στην ακτή κολυμπώντας και δεν τα κατάφεραν και πως το σκάφος κουβαλούσε περίπου 250 άτομα. Αρα ήξεραν, είχαν εντοπίσει το σκάφος και δεν έκαναν τίποτα για να σώσουν τους ανθρώπους…

Είχε γραφτεί όταν το σχόλιο, όταν σε μια άλλη ακτή της Ιταλίας, ένα μόλις μίλι έξω από τη Λαμπεντούζα, η θάλασσα ξέβρασε πάνω από 130 νεκρά κορμιά, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Σ’ ένα καΐκι 20 μέτρων στοιβάχτηκαν 500 ψυχές! Σώθηκαν περίπου 150. Πάνω από 200 αγνοούνται. Η θάλασσα θα εξακολουθήσει να ξεβράζει κορμιά τις επόμενες μέρες…

Η Ευρώπη-φρούριο θα εξακολουθήσει να οχυρώνεται…

♦ Ναζί με πατέντα

Ο Μιχαλολιάκος είχε στο σπίτι του καδραρισμένο το πορτρέτο του Χίτλερ. Ο Παππάς είχε στο δικό του κράνη και καπελάκια των SS. Ο Κασιδιάρης έχει χτυπημένη σβάστικα στο μπράτσο του. Κατά τα άλλα, δεν είναι ναζιστές, αλλά… έλληνες εθνικιστές!

♦ Πυτζάμες

Οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου είναι αυτοί που έφτιαξαν τον τεχνητό κίνδυνο με το δήθεν πραξικόπημα κάποιων απόστρατων των ειδικών δυνάμεων. Δοκίμασαν, μάλιστα, να κάνουν συγκρίσεις με το «πραξικόπημα της πυτζάμας» το 1975. Μόνο που τότε είχαμε εν ενεργεία μεσαίους αξιωματικούς, μερικούς μήνες μετά την πτώση της χούντας, τις κινήσεις των οποίων ο Αβέρωφ γνώριζε από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι ίδιες οι μυστικές υπηρεσίες τους παρακολουθούσαν. Γι’ αυτό και ο Αβέρωφ τους έπιασε να κοιμούνται στα σπίτια τους (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «πραξικόπημα της πυτζάμας») και σχεδίασε το σχετικό προπαγανδιστικό νταβαντούρι με τα «σταγονίδια» που δήθεν θα έκαναν πραξικόπημα, ενισχύοντας το σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς», που πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ρίξει, πριν τις εκλογές του Νοέμβρη του 1974, όντας υποψήφιος βουλευτής της «Ενωμένης Αριστεράς».

Πώς να σταθεί κάτι ανάλογο τώρα, όταν το κάλεσμα για «ανατροπή της κυβέρνησης» προήλθε από κάποιο σύνδεσμο εφέδρων, χωρίς να έχει αποδειχτεί εμπλοκή εν ενεργεία ανώτερων αξιωματικών (οι μόνοι που μπορούν να κινήσουν μονάδες); Γίνεται «απόπειρα πραξικοπήματος» με κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος;

♦ Κυνικός εξουσιαστής

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλήρωσαν επίσης το τίμημα της αποτυχίας τους να καταλάβουν την πραγματικότητα. Η οικονομία πάει καλά, η ανεργία είναι χαμηλή και οι περισσότεροι Γερμανοί βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από παλιότερα. Ομως, αντί να επικεντρωθούν στις αδυναμίες της κυβέρνησης –την ενέργεια, την Ευρώπη, την εκπαίδευση και τις πολιτικές που αφορούν την οικογένεια–, στοιχημάτισαν το πολιτικό τους μέλλον στην κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κυνικός εξουσιαστής που έγραψε τα παραπάνω («Τα Νέα», 26.9.13) είναι ο Γιόσκα Φίσερ. Θεωρεί ότι στην ιμπεριαλιστική Γερμανία δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και επικρίνει την αντιπολίτευση (πρωτίστως το δικό του κόμμα, τους Πράσινους) διότι έβαλαν κοινωνικά θέματα στην προεκλογική τους ατζέντα και έχασαν ψήφους!

♦ Ουστ!

«Φτάνει πια!» είναι ο τίτλος διαφημιστικής καμπάνιας που ξεκίνησε η ΝΔ. Χωρίς καμιά αναφορά στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά με καταδίκη «κάθε μορφής βίας»!

Θυμίζουμε στα… καλόπαιδα του Σαμαρά, ότι και πριν από 11 χρόνια είχαν δοκιμάσει να κάνουν το ίδιο, με το περιβόητο «Ως εδώ!» (καμία πρωτοτυπία στη γαλάζια παράταξη), αλλά στη συγκέντρωση «καταδίκης της τρομοκρατίας» που πήγαν να κάνουν στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν όλοι κι όλοι μερικές δεκάδες νοματαίοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν βουλευτές της ΝΔ μαζί με τους φρουρούς τους που τους κράταγαν τα αναμμένα κεριά.

♦ Πίσω και από τον Πρετεντέρη;

«Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη! Νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης. Αποδεικνύει ότι οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα». Ο Τσίπρας την Κυριακή το βράδυ στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα κινηθεί πέρα και έξω από σκοπιμότητες». Ο Τσίπρας την Τετάρτη το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, όταν πληροφορήθηκε τη μη προφυλάκιση των νεοναζί φιρερίσκων.

Πίσω και από τον Πρετεντέρη, δηλαδή, που (για τους δικούς του λόγους) δε δίστασε να αποδοκιμάσει με σκληρές εκφράσεις την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων.

ΥΓ: Ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα στελέχη, όπως ο Παπαδημούλης και ο Σκουρλέτης, μάζεψαν λίγο τα μπόσικα. «Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση απο την Κυβέρνηση, πάσχει…», σχολίασε στο twitter ο Παπαδημούλης, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους δικαστές και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση. «Αξιώνουμε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει με βάση τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον κ. Μιχαλολιάκο», δήλωσε ο Σκουρλέτης, αποφεύγοντας να εκφράσει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων, όμως, η δήλωση Τσίπρα έπαιζε.

♦ Τα καλά και συμφέροντα

Απειλούσαν με παραιτήσεις οι νεοναζί και ο Σαμαράς (και όχι μόνο) τους πήρε στα σοβαρά. Δε λογάριασε πως Μιχαλολιάκος και σία θέλουν τη βουλευτική ιδιότητα ως ασπίδα για τις όποιες δικαστικές τους περιπέτειες, ούτε πως είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίζουν χοντρά φράγκα. Ενδεικτικές οι δυο πρώτες κινήσεις τους. Πρώτο, ζήτησαν να μη γίνεται παρακράτηση από τους μισθούς των βουλευτών υπέρ του κόμματος (άρα να μη μπλοκαριστούν τα λεφτά σε κάθε περίπτωση) και δεύτερο ζήτησαν να παραστούν στη συνεδρίαση του Γ’ Θερινού Τμήματος οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, ενόσω ακόμα ήταν κρατούμενοι. Το βουλευτιλίκι και τα προνόμιά του έβαλαν μπροστά.

♦ Κρατούμενοι με κινητά!

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να πεις «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις». Ο Κασιδιάρης, κρατούμενος ως διευθυντικό στέλεχος «εγκληματικής οργάνωσης», όχι μόνο έχει στη διάθεσή του το κινητό του, αλλά και τηλεφωνεί με όλη του την άνεση απ’ αυτό, ενώ –όπως αποκαλύφθηκε– ενημέρωνε ανελλιπώς και το προφίλ του στο facebook!

Αν στη θέση του Κασιδιάρη ήταν όχι μέλος κάποιας ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης, αλλά ένας απλός διαδηλωτής που συνελήφθη στο σωρό (κατά την προσφιλή μέθοδο της μπατσαρίας), θα είχαν ήδη πέσει κεφάλια αξιωματικών.

Η φωτογραφία αυτή αποτελεί μια μικρή ένδειξη για την εξαιρετική μεταχείριση που είχαν οι συλληφθέντες νεοναζί από τους ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής. Τους άφησαν τα κινητά τους, για να μπορούν να κάνουν τις επαφές τους, άφηναν τους συγγενείς τους να τους πλησιάζουν και να τους δίνουν φιλιά, δεν τους φόρεσαν τα γνωστά λευκά αλεξίσφαιρα που φορούσαν σε συλληφθέντες επαναστάτες, ούτε τους πήγαιναν τρέχοντας. Το σόου έγινε με… πολιτισμένο τρόπο. Μπορεί η πρωθυπουργική εντολή να ήταν να τους κλείσουν στη φυλακή, όμως οι ασφαλίτες έδειξαν τα αισθήματά τους, βοηθώντας όσο μπορούσαν να φτιάξουν το προφίλ τους.

♦ Ηγέτες και κότες

«Ναι, εγώ είμαι ο αρχηγός του Κομμουνιστικός Κόμματος της Ελλάδας και αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματος και για όλες τις πράξεις όλων των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος». Ετσι απάντησε ο Νίκος Ζαχαριάδης σ’ ένα Εφετείο της μεταξικής δικτατορίας, στο οποίο τον προσήγαγαν σιδηροδέσμιο.

Εντυπωσιασμένος ο συνήγορος Δ. Μπαμπάκος, ένας διάσημος ποινικολόγος, κάθε άλλο παρά κομμουνιστής, δήλωσε:

«Υπεράσπισα υπουργούς και πρωθυπουργούς κατηγορουμένους δια την συμμετοχήν των εις το κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935. Κανείς απ’ αυτούς δεν είχε το θάρρος και τον ανδρισμόν ν’ αναλάβει την ευθύνην των πράξεών του και των πράξεων των οπαδών του. Απεναντίας όλοι συναγωνίζοντο μεταξύ των, ποιος θα κατηγορήσει την πολιτικήν του κόμματός του και τις πράξεις των οπαδών του. Θα ήθελα πολύ οι κύριοι αυτοί, οι οποίοι κατέλαβαν τα ύπατα της πολιτείας αξιώματα, να ήσαν εδώ αυτήν τη στιγμήν δια να λάβουν ένα μάθημα πολιτικής αγωγής και εντιμότητος από τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Ν. Ζαχαριάδην. Ο κ. Ν. Ζαχαριάδης είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Τον παραδέχομαι. Είναι ένα πραγματικός αρχηγός Κόμματος, με συναίσθησιν των ευθυνών του και των καθηκόντων του ως αρχηγού. Είναι ένας Αρχηγός ο οποίος δε θα εδίσταζε να αναλάβει και την ευθύνην αυτού του Τρωικού πολέμου, αρκεί με τούτο να εκάλυπτε και το τελευταίο εκ των μελών του Κόμματος του οποίου είναι Αρχηγός».

Ηγέτες με… καρύδια και όχι θρασύδειλα φασιστοειδή, που δίνουν τις εντολές και κρύβονται.

ΥΓ: Φυσικά, ο Ζαχαριάδης δεν ήταν ο μοναδικός. Η επαναστατική παράδοση της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας από κομμουνιστές και αναρχικούς επαναστάτες αγωνιστές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Πράσινη» πρόκληση
Επόμενο άρθρο Ο καπιταλισμός γεννά το φασισμό και η αστική δημοκρατία τον προστατεύει

Σχετικά Αρθρα

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

Κόντρες 4 Δεκ 2025, 10:59

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo