Το Ισραήλ ήρε ένα βασικό νομικό εμπόδιο για την πρόταση του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ να περιβληθούν οι φυλακές όπου κρατούνται Παλαιστίνιοι κρατούμενοι με τάφρους γεμάτες κροκόδειλους.
Βασικές εξελίξεις
- Το Ισραήλ αναταξινόμησε τους κροκόδειλους, επιτρέποντας στις κρατικές υπηρεσίες να τους διατηρούν υπό ρυθμιζόμενες συνθήκες.
- Η απόφαση αίρει ένα σημαντικό νομικό εμπόδιο για την πρόταση του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ περί δημιουργίας τάφρων με κροκόδειλους γύρω από τις φυλακές.
- Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρμόδιοι των φυλακών έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν τη σκοπιμότητα εφαρμογής του σχεδίου.
- Περίπου 9.500 Παλαιστίνιοι παραμένουν φυλακισμένοι στο Ισραήλ υπό σκληρές συνθήκες, οι οποίες έχουν καταδικαστεί ευρέως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.








