Κάποιοι λένε για τον Μπένι «δώσ’ του φαΐ και πάρ’ του την ψυχή», όμως εμείς δεν νομίζουμε ότι ήταν αυτός ο λόγος που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παρακαθήσει στο γεύμα που παρέθεσε ο Σαμαράς στον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ. Η πολιτική του βουλιμία τον οδήγησε στο γεύμα του Μαξίμου, καθώς αυτού του είδους οι πολιτικο-κοσμικές εκδηλώσεις είναι το μόνο που του έχει απομείνει για να δηλώνει πολιτικά παρών και σημαντικός.
Αντίθετα, η μουσίτσα ο κυρ-Φώτης δεν πήγε ούτε σ’ αυτό το γεύμα, επικαλούμενες «ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Αθηνών» (τις οποίες κανένας δεν πληροφορήθηκε). Φροντίζει επιμελώς να μένει έξω από το κάδρο όταν σ’ αυτό υπάρχουν και τροϊκανοί κάθε είδους, πιστός στη γραμμή «είμαστε η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης». Βέβαια, ο κυρ-Φώτης είναι στην κυβέρνηση, φιλοδοξεί όμως να μετατρέψει σε χρήσιμα οικοδομικά υλικά τα μπάζα του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, οπότε απουσιάζει από τα γεύματα, αφήνοντας τον Βενιζέλο μόνο του. Να κερδίσει από την παρουσία του δεν έχει, ενώ με την απουσία ίσως ξεγελάσει κάποιους να τον θεωρήσουν σαν κάτι το διαφορετικό από τους άλλους δύο του τρίο ξεφτίλα.
Ο Ντεϊσελμπλούμ, από την άλλη, είναι ένας φιλόδοξος ολλανδός σοσιαλδημοκράτης που δέχτηκε να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup εν γνώσει του ότι θα είναι μεταβατικός και ότι ποτέ δε θα μπορέσει να γίνει Γιούνκερ στη θέση του Γιούνκερ (είναι άλλα τα «κιλά»). Ηδη, η Μέρκελ με τον Ολάντ ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ της εκλογής μόνιμου προέδρου του Eurogroup και ο Ντεϊσελμπλούμ είναι λογικό να φιλοδοξεί ότι από μεταβατικός μπορεί να γίνει ο πρώτος μόνιμος πρόεδρος του Eurogroup. Γι’ αυτό και στις εν Αθήναις δηλώσεις του υπήρξε εξαιρετικά προσεκτικός και αρκούντως ασαφής, προσόντα που σίγουρα θα συνεκτιμηθούν από τον γερμανογαλλικό άξονα που θα πάρει την τελική απόφαση. Το μόνο αρνητικό γι’ αυτόν είναι πως είναι σοσιαλδημοκράτης και καθώς έχει έρθει η σειρά των σοσιαλδημοκρατών να πάρουν την προεδρία της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να προέρχεται από τους χριστιανοδημοκράτες. Ποτέ όμως δεν ξέρει κανείς τι αλλαγές μπορεί να γίνουν μέχρι να έρθει η ώρα της τελικής επιλογής.
Στη σύντομη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Οικονομικών ο Ντεϊσελμπλούμ είπε πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα επανεξεταστεί από το Eurogroup τον Απρίλη του 2014. Μήνα που απέχει ένα εξάμηνο από τις γερμανικές εκλογές. Οταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζεται OSI (δηλαδή «κούρεμα» των δανείων που έχουν χορηγηθεί από κυβερνήσεις και κρατικές τράπεζες), απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε σαφή απάντηση. «Πρέπει να μείνουμε σε όσα συμφωνήσαμε και να μην ανοίξουμε ξανά αυτή τη συζήτηση», είπε. Και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί το λεγόμενο δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016, ο Ντεϊσελμπλούμ το άφησε ανοιχτό, φροντίζοντας με τη διατύπωσή του να μην προκαλέσει πολιτική ζημιά στη συγκυβέρνηση. «Περαιτέρω μέτρα μπορεί να ληφθούν για όλες τις χώρες σε διαρθρωτική και δημοσιονομική βάση», είπε.