Κι όταν διαβάζεις ότι «αρωγός στο στολισμό της πλατείας Συντάγματος είναι η εταιρία WIND», ο «διευθυντής εταιρικής ευθύνης» της οποίας παρευρέθηκε στη φιέστα, δίπλα στο δήμαρχο και ανακοίνωσε ότι «η εταιρία προσφέρει μεταξύ των άλλων για τους επισκέπτες της πλατείας Συντάγματος ένα μοναδικό παγοδρόμιο 200 τ.μ. για δωρεάν βόλτες και πρωτόγνωρες διαδραστικές εμπειρίες», βγάζεις φωτιές από τα ρουθούνια. Δεν είναι μόνο η τζάμπα διαφήμιση μιας ιδιωτικής εταιρίας (ποιος ξέρει τι και «πόσο» παρασκήνιο υπήρξε). Είναι και το γεγονός ότι η WIND διώχνει εργαζόμενους και μειώνει μισθούς και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή προσπαθούν ν’ αντισταθούν με όσα μέσα διαθέτουν. Αυτή την εγκληματική καπιταλιστική συμμορία ανέλαβε να ξεπλύνει ο Καμίνης.
Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αν οι γιορτές που ανακοίνωσε ο Καμίνης για την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς θα κοστίσουν δέκα φορές λιγότερο απ’ όσο κόστιζαν στο παρελθόν, όπως ανακοινώθηκε σε μια συνέντευξη Τύπου γεμάτη ταρατατζούμ, στην οποία ο Καμίνης και τα τσιράκια του διαγωνίζονταν για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη παπάρα. Μια διοίκηση ξέρει να κρύβει μεγάλο μέρος των δαπανών σε «πονηρά λογιστικά μονοπάτια», ενώ γύρω από τέτοιες ιστορίες πλέκεται πάντοτε ένα γιαϊτανάκι διαπλοκής και μίζας. Ούτε θα πούμε πως δεν έπρεπε ο Δήμος να οργανώσει κάποιες εκδηλώσεις.
Οταν, όμως, σ’ αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται «χρώμα» στήριξης της κυρίαρχης προπαγάνδας («η Αθήνα γιορτάζει σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών. Η πόλη αποδεικνύει καθημερινά και ιδιαιτέρως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ότι κρατιέται όρθια, προχωρεί και γιορτάζει με άξονες την κοινωνική αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και τον εθελοντισμό» – «στόχος είναι να αναδειχτεί ένα αισιόδοξο μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα, από την πιο ιστορική διαδρομή της Ευρώπης, με φόντο την Ακρόπολη» κτλ.), τότε φουντώνεις από αγανάκτηση για την πρόκληση.