Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»«Κινήσεις Αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα
Καταστολή

Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

«Κινήσεις Αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2004, 00:00
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του πανελλαδικού διήμερου ατόμων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, την πρωτοβουλία για τη σύγκληση του οποίου είχαν οι «Κινήσεις Αλληλεγγύης» και πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου το Σάββατο και την Κυριακή 4-5 Δεκέμβρη.
 
Κατ’ αρχάς, ήταν η εξαιρετικά πλατιά συμμετοχή. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Μεσσηνία, Βόλος, Αγρίνιο, Πρέβεζα, ήταν οι πόλεις που αντιπροσωπεύτηκαν, ενώ υπήρξαν και συλλογικότητες από άλλες πόλεις που είχαν δηλώσει συμμετοχή και δεν μπόρεσαν να έρθουν, αλλά θα παρευρίσκονται στις επόμενες διαδικασίες.
 
Δεύτερο και σημαντικότερο ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Αποφάσεις που αφορούν και το συντονισμό του κινήματος αλληλεγγύης σε πανελλαδική βάση και τη «στρατηγική» αυτού του κινήματος και τα άμεσα μέτωπα πάλης. Αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα, χωρίς εντάσεις, ρήξεις και αποχωρήσεις, παρά την ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων σε αρκετά θέματα, γεγονός που πιστοποιεί την πολιτική ωριμότητα του κινήματος και των συνιστωσών που το απαρτίζουν και τη θέληση όλων να βάλουν πάνω απ’ όλα όχι μια αφηρημένη ενότητα, αλλά τη θέληση να αναπτυχθεί αυτό το κίνημα και να γειωθεί κοινωνικά, λύνοντας κάθε φορά τα προβλήματα που είναι ώριμα για λύση και αντλώντας «σοφία» από την ίδια την πορεία του.
 
Η πανελλαδική συνέλευση κατέληξε σε ένα οργανωτικό σχήμα για το συντονισμό του κινήματος αλληλεγγύης σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ονομασία «Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους» θα εκφράζει σαν «ομπρέλα» όλο το κίνημα, χωρίς να υποκαθιστά ή να απαγορεύει τη δράση όλων των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο κίνημα. Πρόκειται στην ουσία για ένα σχήμα οριζόντιας διασύνδεσης ατόμων και συλλογικοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι αποφάσεις για τις κατευθύνσεις του κινήματος θα παίρνονται από πανελλαδική συνέλευση, που θα συνέρχεται περιοδικά (η επόμενη συνέλευση θα γίνει το Μάρτη). Επειδή το κίνημα πρέπει να παρεμβαίνει άμεσα στα ζητήματα της συγκυρίας, μεταξύ των συνελεύσεων θα λειτουργεί Συντονιστική Επιτροπή στην οποία θα αντιπροσωπεύονται όλες οι τοπικές συνελεύσεις των «Κινήσεων Αλληλεγγύης», ενώ ρόλο γραμματείας θα παίζει το συντονιστικό των «Κινήσεων» στην Αθήνα, αφού προηγούμενα συνεννοηθεί για κάθε ενέργεια με όλες τις συνιστώσες του κινήματος στις διάφορες πόλεις, ώστε να μην υπάρχει ποτέ αιφνιδιασμός, ούτε σε απλά ζητήματα, όπως είναι η έκδοση ενός δελτίου τύπου.
 

Αποφασίστηκε, επίσης, η δημιουργία επιτροπών εργασίας για συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι τα ζητήματα της συλλογικής ευθύνης και της ηθικής αυτουργίας, η ανάδειξη του πολιτικού χαρακτήρα των οργανώσεων που ανέπτυξαν ένοπλη αντικαθεστωτική πάλη, η οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κρατούμενων, η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων του κινήματος αλληλεγγύης, η δημιουργία χώρου στο διαδίκτυο κ.ά.
 
Η συνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα και με ενθουσιασμό την πρόταση να διοργανωθεί στα τέλη Γενάρη στην Αθήνα διήμερο «Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ», αιχμή του οποίου θα είναι η νέα δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ. Ηδη, η συνέλευση των «Κινήσεων Αλληλεγγύης» στην Αθήνα δημιούργησε ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης, που πρέπει να είναι «εξωστρεφής», για να είναι όσο γίνεται πιο μαζική.
 
Σε ό,τι αφορά το «στρατηγικό» στόχο του κινήματος αλληλεγγύης ξεκαθαρίστηκε ότι αυτός είναι η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων. Οχι μόνο εκείνων που υπερασπίζονται την αθωότητά τους, αλλά και εκείνων που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στη 17Ν και τον ΕΛΑ, για τους οποίους -μετά και την ολοκλήρωση των δικών σε δεύτερο βαθμό- θα πρέπει να τεθεί το αίτημα της πολιτικής λύσης, γιατί πολιτική υπήρξε η δράση τους. Πάνω σ’ αυτό το θέμα έγινε πλούσιος διάλογος, στον οποίο εμφανίστηκαν και αποκλίνουσες προσεγγίσεις. Συμφωνήθηκε ο διάλογος αυτός να συνεχιστεί μέσα στις «Κινήσεις Αλληλεγγύης», με στόχο την κατάληξη σε μια προωθητική σύνθεση ως προς το «διά ταύτα» του «στρατηγικού προσανατολισμού» του κινήματος.
 
Σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτωπα δράσης (ήταν το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης) υπήρξε απόλυτη συμφωνία (περιγράφονται ένα προς ένα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η συνέλευση).
 
Εκφράστηκε, επίσης, η θέληση και η αποφασιστικότητα όλων όσων συμμετέχουν στις «Κινήσεις Αλληλεγγύης» να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια προβοκατορολογίας και λασπολογίας σε βάρος αγωνιστών, από όπου κι αν προέρχεται.
Τέλος, η συνέλευση διακήρυξε πως είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος και πως θα επιδιώξει να διευρύνει τις τάξεις των «Κινήσεων Αλληλεγγύης», αλλά και να πετυχαίνει τη δημιουργία ευρύτερων μετώπων σε επιμέρους ζητήματα που ανοίγονται, τραβώντας σε δράση ένα ευρύτερο δυναμικό, όπως σε κάποιο βαθμό επιτεύχθηκε στη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων ενάντια στο ειδικό καθεστώς κράτησης-εξόντωσης.
 
Ας μας επιτραπεί να κλείσουμε αυτό το ρεπορτάζ με… λίγη γκρίνια (δημιουργική πάντοτε), Οι «Κινήσεις Αλληλεγγύης» άπλωσαν πολύ τραχανά, κατά τη λαϊκή ρήση. Εβαλαν μπροστά τους πολλά και σημαντικά καθήκοντα και ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα για την υλοποίηση κάποιων από αυτά τα καθήκοντα. Για να μη μείνουν, λοιπόν, στις καλές προθέσεις, για να μην ξινίσει ο τραχανάς απλωμένος, χρειάζεται να υπάρξει μια σαφής υπέρβαση στο επίπεδο των ατομικών και συλλογικών ατομικοτήτων. Κάποιες παθογενείς καταστάσεις, που μέχρι τώρα δρουν ανασταλτικά στο επίπεδο της πολιτικής αποτελεσματικότητας πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

Αντε και καλό καρναβάλι
Επόμενο άρθρο

Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Αρθρα

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 14:07

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 11:21

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

Καταστολή 23 Ιούν 2026, 20:10

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

Καταστολή 18 Ιούν 2026, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    17Ν
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Εφετείο 17Ν
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    ΕΛΑ
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Ποιοι είμαστε
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Επικοινωνία
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Όροι χρήσης
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Ποιοι είμαστε
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Επικοινωνία
  • Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Σημαντικές αποφάσεις στο πανελλαδικό διήμερο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo