Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Θα υπάρξει καλή και αγωνιστική χρονιά;
Παιδεία

Παιδεία

Θα υπάρξει καλή και αγωνιστική χρονιά;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2005, 00:00
 
Το «αίσιο και ευτυχές 2005» είναι κατά τεκμήριο ανεκπλήρωτη ευχή στο χώρο της Παιδείας.
 
Ενας γρήγορος απολογισμός σε καταστάσεις-γεγονότα που συνέβησαν μόλις τη φετινή σχολική χρονιά συνθέτουν ένα βαρύ γκρίζο τοπίο και κόβουν κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
 
– Για μήνες παρέμειναν απλήρωτοι χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που αποτέλεσαν και φέτος την πλειονότητα των διορισμών.
 
– Η λύση που υιοθετήθηκε και από τη νεοδημοκρατική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν η συγχώνευση τμημάτων και η κατάργηση σχολείων, με πρόσχημα πάντα τον μικρότερο αριθμό μαθητών (μικρότερο των 30), λόγω της υπογεννητικότητας. Το χρόνιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 20 μαθητές, με νομοθετική ρύθμιση, έχει πάει περίπατο. Κατόπιν τούτης της πρακτικής προβάλλει άκρως περιπαιχτική η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ (αναφέρεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την Παιδεία) για μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
 
– Παραμένουν και σήμερα τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα σχολεία να υπολειτουργούν.
 
– Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έχουν μετατραπεί σε «πασπαρτού», ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι τα σχολεία καλύπτουν τις ανάγκες του ωρολόγιου προγράμματος.
 
– Ιδια και απαράλλαχτη παραμένει η κατάσταση στα κατ’ ευφημισμόν «Ολοήμερα Σχολεία». Ναι, ναι! Εκείνα που ο Καραμανλής προεκλογικά χαρακτήριζε ολοήμερα παιδοφυλακτήρια και πάρκιν παιδιών.
 
– Τα μεγάλα λόγια για στήριξη της παιδείας και των εκπαιδευτικών εξατμίστηκαν νωρίς-νωρίς. Πού είναι αλήθεια αυτή η περίφημη προεκλογική εξαγγελία για σταδιακή αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ;
 
Οι πενιχροί μισθοί των εκπαιδευτικών καταβαραθρώθηκαν (όπως άλλωστε όλων των εργαζομένων). Η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει ακόμη και αυτά τα 103 ευρώ (υπόλοιπο του επιδόματος των 176 ευρώ), που ήταν προεκλογική της υπόσχεση.
 
– Οχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις αλλά έγινε προσπάθεια και για περικοπές. Υλοποιώντας νόμο που ψήφισε στην εκπνοή της θητείας της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ έκοψε το «κίνητρο απόδοσης» από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια ή στη μετεκπαίδευση.
 
Ανάλογη οδηγία φαίνεται να υπάρχει και για την περικοπή του οικογενειακού επιδόματος σε εκπαιδευτικούς που τα παιδιά τους φοιτούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα και δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους, με ερμηνεία αντίστοιχης διάταξης του παραπάνω νόμου. Καταφανής, λοιπόν, η προσπάθεια να μετρηθεί και κοπεί και η μπουκιά ακόμη απ’ το στόμα των εκπαιδευτικών.
 
– Δυσβάσταχτο και άλυτο και σήμερα το πρόβλημα της ανεργίας. 80.000 υπολογίζονται φέτος οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον ερχόμενο Μάρτιο. Από αυτούς μόνο 5.949 θα διοριστούν την επόμενη διετία. Θυμάστε μήπως το αγαπημένο σλόγκαν παλιών και νέων κυβερνώντων ότι μόνο με την κατάργηση της επετηρίδας και την καθιέρωση του διαγωνισμού θα αντιμετωπίζονταν το πρόβλημα της αδιοριστίας;
 
– Στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, αλλά και πολλά Πανεπιστήμια (πχ. Δημοκρίτειο). Τα ΤΕΙ αδυνατούν να καταβάλλουν τις αμοιβές στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ δεν μπορούν να εξοφλήσουν και τους εκδότες για την αγορά των συγγραμμάτων των φοιτητών. Μήνες τώρα ζητούν επιχορήγηση με 50 εκατ. ευρώ ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς και το υπουργείο Παιδείας τα εμπαίζει δίνοντάς τους μόνο 13 εκατ. ευρώ.
 
Απειλές για δύο κινητοποιήσεις (τρίωρης διάρκειας) κάθε εβδομάδα εκτοξεύονται απ’ το εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη των μαθημάτων και αποχή από την εξεταστική Φεβρουαρίου. Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι.
 
– Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι βιάζεται να τελειώνει με την αξιολόγηση των ΑΕΙ, ώστε να πάει με αυτή στις βαλίτσες του στη νέα συνάντηση των υπουργών Παιδείας της ΕΕ τον προσεχή Μάιο.
 
Πλώρη βάζει και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν απ’ τη Διακήρυξη της Μπολόνιας (τρεις κύκλοι σπουδών, εκ των οποίων ο πρώτος, ο προπτυχιακός, τριετούς διάρκειας). Υπήρξε αναφορά του ίδιου του Καραμανλή κατά τη συζήτηση για την Παιδεία στη βουλή.
 
– Προωθείται η αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών από το παράθυρο και η ακαδημαϊκή ισοτιμία ξένων πτυχίων τριετούς φοίτησης με τα ελληνικά πτυχία τετραετούς φοίτησης και συνεπώς αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης και γίνεται πράξη η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών στη χώρα μας μέσω της νέας πρότασης σχεδίου νόμου για το νέο ΔΙΚΑΤΣΑ.
 
Ολα αυτά είναι ελάχιστα από τα μύρια όσα προβλήματα της Παιδείας.
 
Τις τελευταίες μέρες δίνεται η εντύπωση –κυρίως μέσα απ’ τον αντιπολιτευόμενο τύπο- ότι επίκεινται σοβαρές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και θερμός Φλεβάρης.
 
Αν εξαιρέσει κανείς την τριτοβάθμια εκπαίδευση (ιδίως τα ΤΕΙ), όπου όντως μπορεί να υπάρξουν αγώνες, η κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
 
Γνώση και κατανόηση της δύσκολης κατάστασης υπάρχει. Δυσαρέσκεια, αηδία για όλες τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων υπάρχουν. Η ανεμπιστοσύνη στους χειρισμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ξεχειλίζει.
 
Δεν υπάρχει η πίστη στις ίδιες δυνάμεις. Βαριά πέφτει η σκιά της αντίληψης ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, λείπει το όραμα, η πίστη στη συλλογικότητα.
 
Αν δε σπάσει τούτο το απόστημα, αν δεν υπάρξει έγερση απ’ τον καναπέ, αν δε σπάσει ο βραχνάς της ανάθεσης ευθυνών, οραμάτων, διεξαγωγής και διαχείρισης των αγώνων σε κάποιους «ειδικούς», «ικανούς» ή και «φωτισμένους», ε, τότε η ευχή για «καλή και αγωνιστική χρονιά» θα έχει πέσει στα σκουπίδια.
 
Γιούλα Γκεσούλη
 
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Παιδεία

Τρέχουν και δεν φτάνουν για το Γ’ ΚΠΣ
Επόμενο άρθρο

Παιδεία

Τη Δευτέρα η αίτηση αποφυλάκισης του Χρ. Τσιγαρίδα

Σχετικά Αρθρα

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

Παιδεία 13 Ιαν 2026, 21:28

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

Διαγραφές φοιτητών: Πώς ο Μητσοτάκης γεμίζει τη δεξαμενή πελατών των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Αυτό αποκαλύπτουν οι λίστες των διαγραφέντων φοιτητών

Παιδεία 11 Ιαν 2026, 10:05

Προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκλητική κατεπείγουσα δεύτερη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΟΔΠΤΕ

Παιδεία 8 Ιαν 2026, 14:57

Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό του δημόσιου σχολείου

Μέτρο συνδεδεμένο με την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση

Παιδεία 7 Ιαν 2026, 20:28

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 19:20
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Παιδεία

    17Ν
    • Παιδεία

      Εφετείο 17Ν
  • Παιδεία

    ΕΛΑ
    • Παιδεία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Παιδεία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Παιδεία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Παιδεία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Παιδεία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Παιδεία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Παιδεία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Παιδεία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Παιδεία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παιδεία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παιδεία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Παιδεία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Παιδεία

      Παιδεία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Παιδεία

      Παιδεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Παιδεία

      Παιδεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Παιδεία

      Παιδεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Παιδεία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Ποιοι είμαστε
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Επικοινωνία
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Όροι χρήσης
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Ποιοι είμαστε
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Επικοινωνία
  • Παιδεία

    Παιδεία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo